Widok

MAJOWE MAMY 2010 :)) cz. 26

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm
09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa
01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
neissi ja tez chodze do dr Budzinskiej . Nie moge Ci powiedziec czy jest dobra bo mi na kolki kazala kupic Esputicon i herbatke Plantex. Gdy to nie pomagalo to zmienilismy mleczko na Nutromigen i debridat . Mleczko dlatego ze byly podejrzenia skazy bialkowej i nietolerancji laktozy no a teraz z wyszlo ze to atopowe zapalenie skory. Niewiem co mam o niej myslec za kazdym razem co jestem to inna diagnoza jest. A przyznam ze mila to ona jest.
Dziewczyny czy wam też wypadały te rozpuszczalne szwy? w weekend dwa mi wypadły i teraz wszystko znów mnie bardziej boli i mam takie głupie uczucie że wszystko mi wypadnie.
Hehe Natalia 27 czerwca pomyliło mi sie :)

Ja byłam w Ars Medice u Mikulskiej i Hladny...niewiem coś nie tak z tymi lekarzami w tych czasach chyba jest...A na Usg jade do Wejherowa tak jak Natalia.
agag_agag dawaj :)
Hej:)
Skąd Wy macie babeczki czas by tu zaglądac?? Ja nei moge ogarnąć tego wszystkiego i dlatego rzadko jestem:)
moje śpią :)
Ja już po tzw goleniu i dziś do gina jade :)

A ogarnąć się da, kwestia wprawy zobaczysz :)

Moje córki zaczęy gruchać wczoraj :))) Jakie to słodkie. Prezencik dla mamy na urodzinki :)
A tak wogóle to ja tu siedze zazwyczaj przy ściąganiu pokarmu :)
napisałam :)

tez siedze przy karmieniu albo sciaganiu i pisze 1 reka :)
(jak lewa to bez pol znaków)
dziewczny, ktore karmią tylko mlekiem sztucznym powiedzcie ile dziennie jedza Wasze Maluszki, ile z reguły na kazdy posiłek i jak czesto?

mój Mały je z reguły co 3h (prawie co do minuty sie domaga) , nieraz zdarzy mu sie juz po 2 godzinach byc głodnym, rzadko kiedy ma dłuzsza pprzerwe, nieraz w nocy 4 h

zastanawim sie czy nie za czesto i nie za duzo je
Agnieszka odpisałam :)
Olu moja mała je 90 ml co 2,5 h ale zdarza się że już po 2h się domaga. W nocy różnie czasem co 2.5h czasem co 4 h.

Ile wasze maluchy śpią w dzień? Moja ostatnio śpi max godzinkę bez przerwy a tak tylko przysypia i to na rękach, pośpi 5-10 min i się budzi. Dziś np spał tylko łącznie 1,5 h 3x po 30 min. Nawet na spacerze się budziła. Ni wiem co zrobić żeby dłużej spała. W huśtawce jej się nie podoba i leży tam max 20 min, w łóżeczku podobnie, najdłużej jeszcze sama poleży na naszym łóżku ale też szybko się nudzi i nie może zasnąć a jest strasznie zmęczona.
Mamy też problemy z wieczornym usypianiem. Kąpiemy ją o 19-tej potem butla i zaczyna się wielka walka.... wkładamy ją do łóżeczka poleży 2 min i płacz więc wyjmujemy uspokajamy i odkładamy spowrotek i tak wkółko, ostatnio usypiamy ją nawet do godz 21-22. Już nie mam siły i pomysłu. Wczoraj o 22.30 poddaliśmy się i położyliśmy ją do siebie (w nocy po 1 karmieniu bierzemy ją do siebie) i u nas w łóżku leżała cichutko i spokojnie i sama bez bujania i innych cyrków zasnęła o 23.00. Wiem że przez te kolki ona jest rozpieszczona i dużo się ją nosi ale chcę ją nauczyć żeby zasypiała wieczorem sama w łóżeczku. No i nie wiem już jak ją usypiać w dzień.
Słonko , a ile srednio dziennie wypija??

ze spaniem w dzien mamy podobnie, czesto mój Synuś tylko drzemie, budzi sie co kilkanascie minut, nieraz zasnie na 2-3 godzinki ale to rzadko, a na spcerach tez drzemie, co chwile otwiera oczy, maxymalnie jezdze z nim gdozne , połtorej bo wtedy zacyna juz płakac

miała któras mamusia podobnie?
Slonko moja córa ma tak samo ze spaniem w dzień!!
Na spacerach sie przebudza i spi z przerwami moze z 2godziny lacznie.
Czesto robi sobie drzemki 15minutowe:)
I też domaga się nozenia na rękach i lulania:).
Niekoniecznie jest to rozpieszczenie bo taki maluszek po prostu domaga sie bliskosci najwazniejszej osoby w jego życiu:)
Moja Malutka od samego poczatku sama zasypia w lozeczku . Czasem sie pokreci z pol godz zanim zasnie .Po wieczornym kapaniu 19-20 potrafi czasem przespac do 1-2 potem 5-6 No ale zato od tej 5-6 ma ataki placzu prezenia akurat w tedy kiedy mi sie najbardziej chce spac :( Jeszcze nigdy dziecka nie usypialm.
A co do spania w dzien to roznie jest fakt mniej spi robi se takie drzemnki od 15mim do pol godz czasem uda sie ze godzinke sie przespi.
Na spacerach zawsze po 5 min zasypia czasem tylko sie przebudzi jak glosniej sie zrobi na dworzu .
a co do jedzenia to mojego mleczka pije 100-110ml a sztucznego 120ml
moja pije sztucznego 90 ml
dzis moja mała zasneła po ponad godzinnym usypianiu. juz spała na rekach oczywiscie a po odłozeniu budziła sie i koniec spania i płacz oczywiscie. zasneła po 3 uspieniu na rekach :( Wymiekam juz powoli :(
Słonko u nas w dzień i wieczorem identycznie! tyle tylko że jak już zaśnie wieczorem to śpi do 4-5 więc nie jest najgorzej... zresztą jakoś tak od początku obowiązek usypiania wieczornego przypisałam tatusiowi i szczerze mówiąc on się w tym sprawdza lepiej ode mnie
dziewczyny jaka herbatke podajecie Maluchą?
agag u nas mała na początku przesypiała w nocy po 4 do 6 godzin więc było super, a od czasu kolek jakoś się rozregulowała. Teraz już na szczęscie kolki słabną i w sumie nie jest źle ale z jej zsypianiem to jest koszmar. Wczoraj o 23 zaczęła się kręcić więc stwierdziłąm że może już być głodna (4h bez jedzenia), więc dałam jej butlę i to nawet udało się na śpiąco i poszła ładnie spać dalej ale obudziłą się już po 2h, więc znów butla i spała do godz. 4.00 i znów butla i spała do 6.00 i znów butla i spała jeszcze 1.5h więc w sumie w miarę ładnie po za tym że ona nawet w nocy (oprócz pierwszej pobudki) budzi się co 2-3h więc dość często.
Tej nocy też pierwszy raz całą noc spała w swoim łóżeczku.

A herbatkę ja daje koperkową (ale co 2-3 dni trochę, żeby się nie przyzwyczaiła - najczęściej jak się pręży albo jeszcze kupki nie zrobiła), rumianek - daję codziennie i wodę z glukozą. Kupiłam jej ostatnio taką herbatkę Hippa uspokajającą z melisą i lipą ale mała po niej strasznie płakała i ta herbatka działa na nią przeczyszczająco - zaczynała płakać jak ją piła i płakała tak długo póki nie zrobiła kupki (normalnie robi tylko jedną dziennie i to zawsze rano).

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry