Widok

~~~~MAJOWE MAMY 39~~~~

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy ;-)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tośce odpadł pępek po 5 dniach.

Karolek miał 10 dni:)

Rina napisał(a):

> mmadalen, mam tak samo. Mój na początku ładnie ssie, a potem
> się odłącza i płaczom nie ma końca, zwykle po dwóch cyckach
> dopajam sztucznym

Rina ! :)) My mamy identycznie ! :)) :)))
spija dwa cycki, jak słabo leci ...to w ryk
no i butla w ruch
a jak juz wypije , to się tak fajnie usmiecha i mówi "yyyyy"

up

po 2 tyg.

a po jakim czasie odpadły kikuty pępkowe Waszym maluszkom ?!

to ja mam dobrze w porównaniu z wami, bo Karolka je przez góra 10 minut co 3-4 godziny, z przerwą w nocy 6-7 godzin.

odkąd mała pozbyła się kolki, zaczęłam spowoli wprowadzać mleczko i ego przetwory i jest super, nic się nie dzieje, teraz nawet wcinam serek homo waniliowy mniam mniam

a herbatkę z kopru podaję jej nie częściej niż raz dziennie, tak profilaktycznie

przypominam mlodym mamom , ze nadmiar kopru daje efekt odwrotny od oczekiwanego tzn. powoduje wręcz kolki - nie pijcie go za duzo . Połozne w szpitalu bardzo to przypominały i dobrze bo ja nieswiadoma byłam tego upss
lemka mam nadzieje ze to nie alergia, dzis jest juz lepiej, mam nadzieje ze to przeze mnie cierpiel biedaczek bo zjadlam troszke kurczaka z rozna, ale od poniedzialku kupki nie robil, pojechalismy dzis na szczepienie no i baba stwierdzila ze nie moga zaszczepic bo nie minelo 6 tc od szczepienia na gruzlice, a jak dzwonilam to liczyly od urodzenia wrrr, przynajmniej sie zwazylismy 4000g juz ma czyli w ciagu 2 tc przybral 800g, zuch chlopak, moj kochany pyzulek, normalnie jestem zakochana w Wiku na zaboj

a z tym wiszeniem na cycu to tez tak mamy, meczace to ale co zrobic

Ja jem wszystko oprócz cytrusów na razie, obserwuję małą jak zjem coś co może wywołać alergię np. czekoladę, truskawki.

ja jem masło i żółty ser...na mleko jakoś nie mam ochoty :)

Ja jem jogurty, ale sporadycznie. Masła nigdy nie używałam, czasem twarożek.

aha czyli w miarę normalne schodzenie naskórka :) pomyślę też o tym nivea mleczku
a mleko to chyba w takim razie ograniczę, chociaż jak nic się nie dzieje ... zglupialam !! za tydzień idziemy do lekarza, to zobaczę co powie... hmmm ?! a Wy tak nic a nic mleka ?! i przetworów mlecznych ?!

Tiaaa, ja piję koper od początku i co?

schodzenie skórki to normalka, a alergia wychodzi przeważnie po 2 miesiącach.

mmadlen mojemu tez schodzi naskórek i to zupełnie normalne :) powiedziała to zarówno położna jak i pediatra :) ja smaruje pare razy dziennie mleczkiem Nivea :)

czyli mnie uspokoiłyscie ..... mamy wisi cycki małe :) mam nadzieje, że nam przez cycki nie będą obwisłe !

hmmm to raczej nie alergia - mam nadzieje !!
chociaż za radą laktacyjnej z wejherowa jadlam wszystko to co podali... co prawda paskudztwo w tym szpitalu, ale jak mi po pierwszej dobie zanikl pokarm, to jadałam wszystko ! no i mleczko też jakies kaszki ...... co podali !! i teraz też... kaszki dla dzieci jem i owsiane na mleku ale nie za dużo oczywiście ... hmmm a po jakim czasie taka alergia może wyjść ?!
a chodzi mi o schodzenie skory z brzuszka, nadgarstków i koło szyjki.. także chyba podraznione od kaftanika.... położna mówiła, że to poprostu trzeba naoliwić, no i chcialam wiedzieć czy może wasze dzieciaczki też tak miały ... nie jest to jakieś mega schodzenie skóry, no ale z lekka tak ...

a dziś za radą koleżanki zacznę pic herbatę z kopru niby jak ja będe piła to młoda nie będzie miała takich problemów z kolkami ... niby ?!

Moja też tak wisi;)
Najgorsze to to, że jest teraz okropnie wysypana na buźce, ale czytając opisy i oglądając zdjęcia (między innymi synka Zuzki) doszłam do wniosku, że to wysypka hormonalna). A wczoraj zdaje się rozpoczęły sę kolki... Ale to moja wina, bo najadłam się przedwczoraj popcornu...

mmadlen jeszcze raz gratuluję :)))

Co do Twojego pytanka, to z moją małą mam tak samo, tylko by mi na cyckach wisiała :). Je ze 40 minut i zasypia na 1,5 h, najlepiej w nocy śpi. Tak jak ty łapię każdą chwilę między jej karmieniami by zrobić coś w domciu - najważniejsze by nie płakała i nic ją nie bolało a jak ma ochotę to niech wisi na cyckach caaały dzień :)))

anikia, u nas to był właśnie objaw alergii na krowę. Najpierw bóle brzuszka i kolki, potem była wielka ciemieniucha, a po jakimś czasie małego obsypało na buźce.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry