Widok

~~~~MAJOWE MAMY 39~~~~

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy ;-)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba wszystkich gdzies wywialo.
Ja musze sie przyznac ze tez nie mam juz tyle czasu by siedziec na forum.
to prawda ze teraz ma sie malo czasu

maly caly dzien marudzi, chyba brzuszek go boli i ma ciemieniuche, polozna w SR mowila ze to moze byc objaw alergii, oby nie

ooooooo tak , dokładnie
ja niestety zaglądam tu ... raz na tydzień?!
Karolek prawie wogóle nie śpi w dzień
przysnie na 30 min lub na godzinkę
no to ja szybciutko zabieram się za obiadek lub za porządki:)
forum odpada.... a szkoda

hej kobitki
faktycznie czasu malo .. .kurcze gdyby nie mąż to nie wiem jak bym sobie z wszystkim poradziła :/
mam kilka pytanek :
czy Wasze maleństwa tez potrafiły/potrafią cały czas wisieć przy cycku i od czasu do czasu ciężko je przystawić bo się wierciołkują ?!
nasza Marta np je ze 20 - 40 min potem odbijanie, jeżeli jest pełna pielucha to zmiana ... no i potem jeszcze ją przystawiam... a jak ją do łóżeczka wkładam to się rozbudza i nie chce spać .... najchętniej z nami w łóżku :/
no i co ze skórą ?! smrujemy ją po kapieli oliwką - nivea baby i plyn też taki .... nie wiem może tylko uzywać oiltaum czy jakoś tak ?! jakie kosmetyki stosujecie ?!:
z góry dzięki za odpowiedzi :)

mmadlen :) po pierwsze gratulacje :):)

czy Wasze maleństwa tez potrafiły/potrafią cały czas wisieć przy cycku i od czasu do czasu ciężko je przystawić bo się wierciołkują ?!

TAK TAK:) no może teraz już nie tak długo , bo Karolek jest troszke starszy:)))
ale takie maleńkie kilkudniowe dzieciaczki szybko się męcza i sa leniwe:))
aha, i nie pozwól by spała przy cycku , trzeba troszkę połaskotac w brudke lub za uszko / nosek
potem jak bedzie silniejsza to szybciej wypije mleczko
(tak przynajmniej było u nas)

ja uzywam po kapieli czasem tylko oliwki i kapię w płynie z oliwką

hop

ja przewijam przed karmieniem żeby nie ulewała (bo jak podniesiesz pupę po jedzeniu to zwróci mleko)

a też używam płynu do kąpieli Nivea baby i tej samej oliwki i skóra jest idealna. Jak mi się skończy to opakowanie oliwki to przejdę już chyba na krem nawilżający

dokładnie ... jeszcze zapomniałam napisać
przewijam TYLKO I WYŁĄCZNIE PRZED KARMIENIEM

mmadlen gratuluję zdrowej córci i niech zdrowo rośnie :)

niee... no my tez przed karmieniem sie przewijamy... tylko czasem, a nawet często w trakcie zdarzają sie nam kupki, to trzeba je pozmieniać :)
hmmm no to jutro do kąpieli dolejemy oliwki, no a może to jakaś pierwsza warstwa się złuszcza ?! hmmm

Pomarańczko żes mnie uspokoila, bo juz myślałam, że tylko ja tak mam ;)) z tym wiszeniem na cycusiu :)

mmadalen, mam tak samo. Mój na początku ładnie ssie, a potem się odłącza i płaczom nie ma końca, zwykle po dwóch cyckach dopajam sztucznym

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Faktycznie teraz jest dużo mniej czasu,rano śniadanie,pranie, sprzątanie i gotowanie,po południu spacer z synem i córeczka potem obiad znów spacerek i pod wieczór jestem już tak zmęczona że obrazu padam na twarz.Ogólnie nie mogę narzekać malutka jest spokojna tylko synek 5 letni mnie wymęczy przez cały dzień (trochę zazdrosny jest i próbuje zwrócić cała moja uwagę na siebie).

mmadlen a cio naskórek schodzi ?

anikia, u nas to był właśnie objaw alergii na krowę. Najpierw bóle brzuszka i kolki, potem była wielka ciemieniucha, a po jakimś czasie małego obsypało na buźce.

mmadlen jeszcze raz gratuluję :)))

Co do Twojego pytanka, to z moją małą mam tak samo, tylko by mi na cyckach wisiała :). Je ze 40 minut i zasypia na 1,5 h, najlepiej w nocy śpi. Tak jak ty łapię każdą chwilę między jej karmieniami by zrobić coś w domciu - najważniejsze by nie płakała i nic ją nie bolało a jak ma ochotę to niech wisi na cyckach caaały dzień :)))

Moja też tak wisi;)
Najgorsze to to, że jest teraz okropnie wysypana na buźce, ale czytając opisy i oglądając zdjęcia (między innymi synka Zuzki) doszłam do wniosku, że to wysypka hormonalna). A wczoraj zdaje się rozpoczęły sę kolki... Ale to moja wina, bo najadłam się przedwczoraj popcornu...

czyli mnie uspokoiłyscie ..... mamy wisi cycki małe :) mam nadzieje, że nam przez cycki nie będą obwisłe !

hmmm to raczej nie alergia - mam nadzieje !!
chociaż za radą laktacyjnej z wejherowa jadlam wszystko to co podali... co prawda paskudztwo w tym szpitalu, ale jak mi po pierwszej dobie zanikl pokarm, to jadałam wszystko ! no i mleczko też jakies kaszki ...... co podali !! i teraz też... kaszki dla dzieci jem i owsiane na mleku ale nie za dużo oczywiście ... hmmm a po jakim czasie taka alergia może wyjść ?!
a chodzi mi o schodzenie skory z brzuszka, nadgarstków i koło szyjki.. także chyba podraznione od kaftanika.... położna mówiła, że to poprostu trzeba naoliwić, no i chcialam wiedzieć czy może wasze dzieciaczki też tak miały ... nie jest to jakieś mega schodzenie skóry, no ale z lekka tak ...

a dziś za radą koleżanki zacznę pic herbatę z kopru niby jak ja będe piła to młoda nie będzie miała takich problemów z kolkami ... niby ?!

mmadlen mojemu tez schodzi naskórek i to zupełnie normalne :) powiedziała to zarówno położna jak i pediatra :) ja smaruje pare razy dziennie mleczkiem Nivea :)

schodzenie skórki to normalka, a alergia wychodzi przeważnie po 2 miesiącach.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry