Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.11(40)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mimii współczucia...ja to już normalnie nie pamiętam jak to jest mieć okres :-)ze starszakiem miałam OM w listopadzie2007,potem dostałam dwie @ w maju i czerwcu2009,i przed ciążą ostatnia w lipcu2009.Do teraz cisza :-)
ja na razie nie gotuję obiadków,ale w słoiczkach jest zawsze 8% mięsa albo 16% (i jest napisane,że to podwójna porcja).Czyli jak dajecie obiadku 200g,to powinno w nim być tylko 16g mięsa...kurcze zepsuła mi się waga kuchenna,ale na pewno któraś z was ma,dajcie znać jaki to mniej więcej jest kawałek mięcha po ugotowaniu :-)
duża rodzinka to fajna sprawa,chociaż czworo hehe to wyzwanie :-)
no ta jest3...i bolaca... ja mialam cc ;>
Mimii a każda jest taka straszna ?? U mnie po porodzie trochę się poprawiło, czasami nawet nie czuję, że mam bo nic mnie nie boli a czasami jest dramat, kręci mi się w głowie, jestem słaba i mega boli :( No i 7 dni :| Faceci mają dobrze ..
o wilku mowa a wilk tuz tuż :Pznaczy mamaMarty tuż tuż:)
Czesć człowieku pracy :) Brakuje tu Ciebie kochana:)

Jesli chodzi o miesko to nei wiem ile bo kupilam pol piersi z indora i podzielilam je hmmchyba na 8 czesci. 5 zamrozilam:)jutro Borysek dostanie podwójną dawkę indorka z jarzynkami :P

Uf mały moj dopiero zasnał:(ja padam zaraz do niego dołączam .Dostalam @ i mnie tak nawala wsio ze szok. A mialo byc lepiej po porodzie,a tu dupa...dzi smialam bóle takie jak przy porodzie..masakra!!!
Nie trójka tylko czwórka :) Opiekuję się chrześniaczką jeszcze bo jej mamusia na morzu pracuje :)

Polecę Groverem:

Witajcie Kochaaaaaaaaaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)))

PS. Kto ogląda Mini Mini ten wie o co chodzi :p

Zaraz Wam troszku napiszę :) Małe już spią, duże jeszcze marudzą ale w wyrkach więc będę miała czasu chwilkę :)
Widzisz urok osób niepracujących jest taki, że siedzą dniami i nocami na forum :D:D A MamaMarty chyba właśnie kładzie spać swoje pociechy:-) Ciekawa jestem jak wygląda wieczór w domu gdzie jest 3 dzieci. Marzy mi się duuuża rodzina więc Oskar będzie miał rodzeństwo.

Mój mąż jak wraca w nocy z pracy a ja nie śpię to mówi "Cześć Kochanie, co nowego na forum?" :D
No jak nie marudzi to sie najada :)

Hehe widać że np.MamaMarty wróciła do pracy... dawno jej niebyło... a pewnie też bym spędzała czas z maluchami jak wróce a nie przed kompem siedzieć :)
to tak jak ja :P daje około 200g na 7-8 obiadków po 200ml. Nie wiem czy mało czy dużo, mały się najada a wierzcie mi, że on zjadłby swój obiadek i waszych dzieci też :P Po tatusiu ;p
Mieska daje na oko:)
jeżeli ten kawałek co Ci został jest odpowiedni do kolejnej zupki to zamroź cały albo podziel sobie żebyś miała na kilka obiadków już gotowe. Ja bym zamroziła w kawałku. A ile dajesz mięska na porcję ??
Malutka ale ją rozdrobnic czy w kawalku ugotowana zamrozic?
Mimii zamroź tą pierś :-)

My na badanie moczu idziemy kontrolnie, musimy robić 2 razy w miesiącu a do nefrologa bo kontrolujemy powiększoną miedniczkę nerkową, która ponoć już jest ok ale dla pewności usg trzeba zrobić. Pediatra mówiła, że nie ma obaw i możemy na basen iść.

Do okulisty bo "ucieka" mu coś oczko, do neurologa z tymi dziwnymi budzeniami się z wielkim krzykiem i dlatego, że przegina się wiecznie na jedną stronę jak siedzi, czy jak sam siedzi czy w huśtawce czy bujaku.
A do chirurga bo ma wędrujące jąderka, które nie chcą zejść na dół :|:|:|
No ja tez chcialam wyjsc no ale nie w deszcu z wiatrzychem :( mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej :)
Dziewczyny co zrobic z ugotowana piesią z indyka?v Bo na jeden raz za dużo mięska by dołożyć do zupki ;/

Malutka juz widzialam na co te skierowania, ale one są konieczne? To skoro masz skier do nefrologa i na posiew mozu ja na basen bym nei sżła,ale zrobisz jak uważasz.

Dzis my w domku zalegliśmy, boję się tych pogód by Mały coś nie załapał... no ale wkońcu trzeba będzie wyjsć i hartować małego na mrozie:D bo podobno nadchodzą zimowe dni ;/
Ojojo no w taka pogode to lepiej niewychodzic....ale czesem niestety trzeba....

No ja tez w suwaczku nieumiem zdjecia zrobic...
Malutka22 a na co te skierowania?
Dziękujemy za gratulacje, Natalia Ty mi gratulujesz a Twoja to w ogóle jak super stoi. Mój się powiesił na szczebelkach więc miał sporo łatwiej :D:D
ooo zauważył ktoś suwaczka :D tylko nie umiem zdjęcia wstawić :P
Dwa ząbki Borysek, 5 ząbków Oskarek no no schabowe przygotowane ?? :-)

Dzisiaj w największą ulewę szliśmy do lekarza ... masakra, zmarzłam strasznie, nie wzięłam rękawic, dupa jestem i były tak skostniałe, że miałam problem z wyjęciem małego w wózka. Jemu oczywiście było miło i cieplutko :-)

Dostaliśmy tyle skierowań, że idzie się załamać ....
a ja od rana i na spacerze z dzieciakami byla, potem koleżanka z synkiem wpadla na kawke, a teraz dzieci mi posnely, hmmm ciekawe o ktorej mlody pojdzie spac jak sie teraz wyspi :( wstal o 6 wiec nie bylo bata zeby w taka pogode nie przysnał , bo jak wstaje o 8 to juz nie klade go w dzien bo to tylko wojna.
i my się przyłączamy do gratulacji :) u nas tez już wyszedł ten nieszczęsny piaty ząbek, mam nadzieje, ze będzie miał chwile spokoju teraz.
Oskar siada, raczkować nie chce, próbuje za to od razu wstawać na nogi :)
a ja dziś od rana w medicoverze gniłam, postanowiłam przed powrotem do pracy zrobić wszystkie badania i od lekarza do lekarza pół dnia tam spędziłam...
gratulacje dla Maluchów, jestem pełna podziwu :)) Julka ślicznie stoi :))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry