Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.14(43)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć dziewczyny po świętach!

Pierwsze święta naszych maluszków:) Nasti leniuchował z cała rodzinąa, nie byliśmy nawet na spacerze.

Ostatnio zajrzałam do szafy i stwierdziłam że muszę kupić Nasti większe ubranka , jak byłam jeszcze w ciąży to obkupiłam się w ubranka do 9m-ca i miałam spokój:)
Teraz są chyba wszędzie wyprzedaże ale widziałyście gdzieś coś fajnego?? Byłam w h&m ale tam przecenione tylko malutkie ubranka na 56, 62...

Jakie plany na sylwestra?? Siedzicie w domciu czy organizujecie dla maluchów opiekunkę i na imprezkę sylwestrową?:)
My siedzimy w domku. Mąż będzie w pracy więc chcąc nie chcąc, nie mamy co robić :-)
W H&M były też większe ubranka przecenione ale teraz rzeczywiście już same malutkie zostały. Pytałam się kasjerki to mówiła, że nic więcej nie będą przeceniać.

Teraz pewnie będą wyprzedaże wszędzie więc coś gdzieś znajdziesz :)
hej:)
i my poświątecznie :)
Dobrze,ze jzu po świetach...ale zaraz będą wielkanocne wiec zleci... :)
Agag patent super, ja chcialam kupic takie nartki plastikowe na kola ale nei moge dostac... i chyba kupie zwykle sanki i zamontyuje podobnie jak Ty krzeselko albo gondole tylko czy moj krolewicz bedzie chcial w gondoli jezdzic ;/ ajdontnoł!!!

Neissi poratowalabym ale mam ost puszke nutramigenu,dopiero w czw bede u lekarza na szczepieniu po recepte. Ciekawe czy zaszzepi boryska bo cosik neiwyrazny choc katar ma tylko, wiec moze to od ząbków.

Dziewczyny jakie macie nianie elektroniczne?????

Potrzebuję takie by dzialala w bloku piętro niżej ;) zamierzam joggingowac sie po NR i mi potrzebnawiec musze zakupic :)
ale te święta szybko zleciały :(

agag pomysł super!! A jaka mała zadowolona :)

karolinka fotelik sprawdza się super! Ja teraz siedzę z mężem z przodu bo chcę ją odzywaczaić od tego że zawsze ma mnie "pod ręką" i jak na razie się to udaje bez problemu. Mała ogląda sobie świat przez przednią szybę ewentualnie boczną ale w kombinezonie ma to trochę utrudnione i po chwili od ruszenia zasypia :) Chyba te widoki ją tak usypiają :) Widzi nas z przodu więc nie płacze (poza dzisiejszym dniem jak wracaliśmy po 15 i staliśmy w korku - a ona nie lubi jak samochód stoi:)). Bardzo podoba mi się sposób montażu tego fotelika - fotelik jest super stabilny. Ja jestem bardzo zadowolona i wygląda na to że Maja też:)
slonko ja moze przegapilam...daj linka do swojego fotelika. Dzieki:*
Mimii ja mam taka nianie http://allegro.pl/elektroniczna-niania-philips-scd463-okazja-i1375364042.html
kupilam ja dwa lata temu mojej siostrze a teraz my jej uzywamy i sprawdza sie.
Słonko a czy Wasza Maja siedzi samodzielnie?
a czy recepte na nutramigen moze wystawic tylko pediatra?
nutramgen jest na recepte- nawet na 100% musi byc chyba ze jest jakis fajny farmaceuta tudziez farmaceutka to sprzeda.
czesc po swietach :) ja mam zamieszaniew domu ze szok, nie mam czasu na nic. mala juz spaceruje przy wszystkim, czasem nawet nogi mi lapie i za mna próbuje isc... guzow tyle ze szok.jest jeszcze bardziej narwana od brata.

ja jeszcze raz powiem to co wiem i "wyznaje" ze dzieci przynajmniej do 1wszych urodzin nie wozi sie przodem do kierunku jazdy- fotelik ma sluzyc temu zeby zapewnic bezpieczenstwo przy wypadku i stluczce a nie temu zeby nie dostac mandatu -jak dla mniej lepiej pogniesc troche dzieciaka w nosidelku (o ile glowka nie wystaje) niz narazac na paraliz przy byle stluczce- lub kupic taki ktory mozna zainstalowac tylem.

gabrysiek szusuje na nartach ;) a mala dalej w gondoli i wózku
Neissi - ja mam zapas Nutramigen @, to poratuje cie jak trzeba, tylko mieszkam na Obluzu w Gdyni, jestem uziemiona bo takie u nas zaspy usypali przy zjazdach z chodnikow ze nie rusze sie dalej niz 100m od domu, wiec jak cos i jestes w potrzebie to przyjezdzaj, mleczko jest.
Nam neurolog jeszcze wypisywala Nutramigen ale tez jest pediatra, na literke P nie moga wszyscy wypisac bo potem lekarz jset z tego rozliczany i sie boja tego robic.

Aga,
patent super z krzesłekiem.
A mnie twoj "zdrowotny" patent sie dzis znow przydal, wyszarpalam 5 dni zwolnienia, no to teraz mam juz na styk wszytkiego i na pewno do kwietnia moge zostac z Maja w domu.

Jestem tego samego zdania co Pieczulka odnosnie fotelikow, tzn jak rozmawiam w Mama i Ja z kolediem o wiekszym foteliku to mowil ze do pierwszego roku nawet te dorosle foteliki powinny byc montowane tylem, wiec pownno sie wybierac takie, bo inaczej nie chronia dziecka.

Mimii,

ja do ciebie zpytaniem.
Na dniach bedziemy z Maja musieli polozyc sie na AMG na oddzial, i pwoiedz mi Kochana jak to jest, jak z warunkami zeby zrobic mleczko, wyparzyc butelki, nakarmic sloiczkiem? czy zostac te kilka dni tylko na mleku lepiej? a jak noc/ tego co pamietam pissalas ze zracji tego ze karmisz mialas lozko w szpitalu, dobrze pamietam? ja nie karmie i sie wlasnie zastanawiam czy juz jakas karimate szykowac. A jak jest z kompaniem maluchow/ mam mase pytan a jeszcze bardziej sie boje, Maja nie jest szczepiona na nic, nawet na zoltaczke

Wlasnie dzis kupilismy fotelik do karmienia, bebe confort i co po przywiezieniu do domu okazalo sie felerne, a na miejscu nie rozpakowuje bo zapakowane oryginalnie, no myslalam ze mnie trafi teraz cala procedura rusza od nowa, a najszybciej w niedziele jak maz wolne ma a w Mama i ja mowia ze moze remamment bedzie, a juz sie nie moglam doczekac mojej ksiezniczki na tronie:):).

Pozdrawiam wieczornie, bardzo!
ja tez jestem za tym zeby dziecko jezdziło w maire długo w tym pierwszym foteliku, ale jak dzisiaj bylam w mama i ja i koles mowil o tym ze do conajmniej 9 miesiaca a potem dowiedzial sie ze Filip ma dopiero 7 to przyznal ze lada chwila go przeniesiemy do wiekszego. Filip jest dlugi, i niewiele mu brakuje zeby glowa wystawala.
Majowa ja leząłam 2 razy na zaspie. Takze nei wiem czy przydadza sie moje informacje ale...mleko robia pielegniarki, ze sloiczkami nie wiem;/ przez okno widzialam jak mama byla ze starszym jakies 5m-cy dzieckiem to sama robila jakies herbatki czy dawala soczki. Lozko mialam polowe skladane w godz 8-18, pozostalo w ciagu dnia krzeslo badz jak byl fotel, z dzieckiem raczej nei mzona wychodzic poza swoja sale -ze wzg na to by nei zlapalo innej choroby. Jak cos to pytaj ja musze zaraz leciec do lekarza z malym.Caluski
karolinka Maja siedzi już samodzielnie.

Mimi my mamy taki fotelik : http://www.calineczka.pl/sklep/maxi-cosi-tobi-marble-pink-2011-fotelik-samochodowy-p-12751.html

Też uważm że dziecko powinno jak najdłużej jeżdzić w tym pierwszym foteliku ale niestety nie zawsze się tak da. Maja niby mieści się jeszcze ten mały fotelik ale w kombinezonie trzeba ją do niego wciskać i ona całą drogę krzyczy a po wyjęciu jest mokra jak szczur i o chorobe nie trudno. A po za tym mój mąż często jeździ z małą sam i w ten sposób ani on jej nie wiedzi ani ona jego.
Majowa my leżałyśmy co prawda na Polankach ale było podobnie jak u Mimii na zaspie tzn mleko robią pielęgniarki i do nich chodziło się po nie. One je robiły w swoich butelkach i albo można było wziąć do nich takie jednorazowe smoczki albo niektóre mamy przelewały w swoje butelki. Na ddziale był i podgrzewacz i sterylizator dla wszystkich. Mleko oczywiście trzeba było dac swoje. ja z racji tego że moja pije Humanę a żadne dziecko na oddziale takiego mleka nie piło mogłam robić sama małej mleko - miałam na to zgodę. Herbatki można było samemu robić a ze słoiczkami to nie wiem bo my byłyśmy na noworodkach.
My dziś byliśmy na pierwszym spacerku w spacerówce, przyznam że w gondoli było wszystko mniej skomplikowane bez żadnych pasów, śpiworków itd ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia:)
ale mialas wyjscie -kupic fotelik wiekszy niz nosidelko ale montowany tylem - mam taki kupiony 3 lata temu, teraz jest juz duzo wiekszy wybor takich fotelikow. mysmy kupowali jak mlody mial ok 6miesiecy.teraz oddal go gosi a sam jezdzi juz w takim "doroslym" bo jest wysoki i juz moze.
http://www.skapiec.pl/site/cat/2107/comp/377974 ja mam dokladnie taki.montowany tylem i przodem
No nie jestem przekonana aż tak tych fotelików ponieważ większość z nich nie miała robionych testów ADAC i innych. Ten który podajesz również nie miał robionych tych testów, tak samo jak Maxi-cosi moby który też jest tak montowany, więc tak na prawdę po czym stwierdzić że te foteliki są takie bezpieczne? Dla porównania podałam właśnie Maxi-cosi bo ich foteliki prawie wszystkie przeszły te testy i to bardzo dobrze.
ja nie moge tylem montowanego kupic bo nie pasuje w aucie i sa za krotkie pasy.
no niby masz racje ale!!! jak wieziesz takiego malca przodem to nawet w foteliku naszego wynalazcy ktory by powodowal ze 100% nic sie dziecku z zewnatrz nie stanie to przeciążenie spowoduje polamanie kregow szyjnych, a testy adac dla tych fotelikow co ty piszesz sa przeprowadzane na 2-3 latkach.a nie 7 miesiecznych dzieciach, dla ktorych najwieksze gowno montowane tylem jest bezpieczniejsze od tego montowanego przodem chocby byl super hiper.
wiec jak kogos stac to lepiej zmienic nawet 2 razy. a pozatym z klasy 0-18 sa i bebe confort - jak mysmy kupowali to byl jedyny jaki moglismy na zywo obejrzec i przypasowac dziecko. teraz jest inaczej. i jak mala go przerosnie (wozenie tylem)to zmieniamy na cybex z pasem biodrowym i w tym bedzie jezdzila przodem.
my nadal jezdzimy w tym pierwszym i jeszcz etroszk epojezdzimy mam nadzieje:) dzis pierwszyraz zamontowalam borysa z tylu za mna jak z nim jechalam myslalam ze bedzie rozpacz ale nie jakos sie obylo:)wiec teraz tam bedzie podrozowal, szkoda tylko ze nie moge go widziec :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry