Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.16(45)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Filipowi ida prawdo podobnie trojki gorne (tak ppowiedziala lekarka) i od tygodnia slabo je, zreszta przy kazdym zebie tak bylo ze slabo jadl i slina leci mu tez ciurkiem :) a ma juz siedem zabkow i noce sa teraz najgorsze od urodzenia
To tylko Nastka taki głodomor na te słoiczki??:)
Tak wyczytałam w internecie w schemacie żywienia niemowląt żeby dawać dwa dania...

A dziś w nocy mała nie chciała jeść wogóle i rano nic:(
Zawsze rano nie miała apetytu ale teraz to wogóle.. wieczorem zjadła 180ml kaszki o 21 a póżniej około 4 100ml mleka i rano nie chciała nic dopiero o 11 zjadła jogurt i sie zastanawiam czy to nie przez zęby?? Bo zawsze jadła mleczka więcej. A jeszcze nie mamy ani jednego zębola:)
Dziewczyny jak to było u Waszych bobasków/? Nie chciały jeść jak zęby szły??
Nastka do tego sie strasznie ślini ale nie tak jak zawsze tylko teraz normalnie ślina jej ciurkiem cieknie po brodzie:)
pozatym to już 9miesiąc czas najwyższy na ząbki:)

Taka okropna pogoda a u nas w wątku i tak cichutko...
u mnie to mala pol sloiczka je i wiecej niechce a co dopiero o drugim daniu do obiadku :(

my nadal chore to juz tydz w domu oszaleje niedlugo ... do pediatry niedostalam sie wczoraj to chcialam na pogotowie pojechac a lekarz przed samym nosem zwial do pacjeta na wizyte niby 40min go nie bedzie to poczekalam po godz dzwoni ze za godz bedzie bo czeka na karetke brrrr ta nasza sluzba zdrowia
ja nawet nie wiedzialam ze powinno sie dawac pozniej dwa obiadki :/
tym bardziej ze obserwowalam moja bratanice i ona nie miala dwoch obiadkow chyba ale to nie jej wina :P
Hej dziewczyny!
Za 6dni moja Nastka kończy 9 m-cy jak ten czas leci, mam do Was pytanie może ktoś wie:)
Wg schematu żywienia w 10m-cu należy dawać 2 posiłki na obiad-zupkę i drugie danie, wie ktoś może ile ml??
Teraz daje codziennie słoiczek 190ml zupki lub obiadku.
Muszę wybrać sie w końcu do pediatry wypytać o żywienie maluchów w tym wieku i co nowego dawać do jedzonka.
Zdrówka dla chorych maluszków!!!

U nas nocka lepsza tzn w koncu udało mi się małą ululać o tej 23.00 w łóżeczku i spała do 1.30 sama :) Mam nadzieję że w końcu ten jej czas spania samej zacznie się wydłużać i przestanie się budzić przed północą.
A w śpiworku mała śpi :) Tylko nóżki zostawiamy jej na wierzchu i wtedy jest ok :)
Hejka:)
Czytam sobie tu Was mamuski ale brak sil na pisanie... Maly moj chory, nibyu byla to trzydniowka ale juz jest 5 dzien. Katar okropny mu leci z noska, ciagle marudzi, ciagle mama i mama nie mam czasu usiasc na kibel-rano jest tragedia chodzi i jeczy znaczy w chodizku albo raczkuje. Czy to syndrom 8 miesiaca??
Agaf trzymajcie sie , zaraz zdrowko do Was wroci mam nadzieje-i do tych ktorych dopadla choroba tez.
Ja dostalam jeszcze okres wiec zdycham.
Borys w spiworku mi nei zasnie hehe juz dawno kupione i juz dawno wyladowaly w szfie ale tez jakos tak nie czesto sie rozkopuje,spi na brzuszku przewaznie.
Sciskamy was mocno :*
ja nie wiem jak to jest z zelazem, ale napewno dziewczyny tu pomoga

U nas jest lepiej, Filip byl przeziebiony a do tego nowe zeby szly i mniej wiecej tydzien byl bezsenny a dzisiaj lepiej bo troche pospalismy :))))
MadziaMika czy ty wkoncu poszlas na dukana, bo o ile dobrze pamietam chcialas isc - ja tez musze isc na jakas diete ale nie wiem za bardzo jaka a wsumie moze nie chce mi sie narazie mobilizowac :/
Dziewczyny chciałam zapytać co est z tym żelazem. Czemu się nie podaje niemowlakom?
spoko wybacz, faktycznie opacznie to zrozumialam, cos mi pod deklem chyba sie przepalilo... potrzebuje twardego resetu i jednej doby do wyspania sie

:)

gabrycho ma przewlekly stan po anginowy(ktora mial w listopadzie) i teraz dostal antybiotyk na zabicie tego, a ze oslabiony to wysokie goraczki ma
ostatnio spotkałam moja sasiadke i jej synek (poltora roku) własnie przechodzil szkarlatyne ale dokladnie nie wiem jakie mial objawy postaram sie jej podpytac jak spotkam.
Agag duzo zdrowia dla was, ja jako ciezki przypadek alergika wyobrazam sobie jak Mala sie meczy jesli ja to swedzi :(
wiem co to za leki.
Ze względu na to, że lekarz nie był w stanie do końca określić co to jest - dostała antybiotyk i fenistil.
Przy szkarlatynie dziwny brak gorączki i ta nibywysypka że tak miejscowo tylko stopy i dłonie.

A rana na uszku naprawdę okropna.. nie wiem jak to się mogło zrobić i od czego, a powiększa się baaardzo szybko.. Wczoraj spryskałam jej to dodatkowo oksykortem i przez noc nie powiększyło się już tak mocno jak wcześńiej. A może to ten antybiotyk zaczął działać... (jeżeli przyczyną babrającej się rany jest gronkowiec albo paciorkowiec)
Dobrze, że jej to nie swędzi!

A krostki dziś juz są znacznie mniej widoczne i też nieswędzące.
Agag trzymamy kciuki by było to jakieś dziwne uczulenie, niż to co pisałaś wyżej. Biedna Emilka.
duomox to antybiotyk chyba na bazie penicyliny

a fenistil hamuje działanie histaminy - związku odpowiedzialnego za reakcje alergiczne. Wykazuje właściwości przeciwświądowe, przeciwobrzękowe i przeciwuczuleniowe.stosuje się do leczenia objawów chorób alergicznych
- układu oddechowego: sezonowy nieżyt nosa, katar sienny i alergiczny
Preparat stosowany jest do leczenia objawowego alergii pokarmowych oraz polekowych, jak również łagodzi świąd towarzyszący chorobom zakaźnym (np. ospie) może być stosowany w celu łagodzenia objawów występujących po ukąszeniu owadów. Profilaktycznie w zapobieganiu reakcji alergicznych występujących po znieczuleniu.
nie ma żadnej gorączki i nie jest to różyczka...
Podejrzenie szkarlatyny bezgorączkowej, gronkowca albo paciorkowca, bo zrobiła jej się też paskudna ropiejąca częściowo strupowa rana na uszku, stan zapalny gardła (bez kaszlu więc nawet o tym nie wiedziałam) i ta wysypka ... a raczej nie wysypka tylko opuchnięte dłonie i stopy na których widocznych jest niesamowicie dużo maleńkich punktowych czerwonych plamek (bo nie sa kaszkowate czy wypukłe). Ta ala wysypka bardziej wyraźna jest jak ma ciepłe stópki, a mniej jak sa chłodne...

Dostała duomox (czy jakoś tak) i fenistil ...

jejciu nei wiem co to... Ale martwi mnie to uszko, bo bardzo się pogarsza i wygląda naprawde okropnie w tej chwili...
agag a nie goraczkowała wczesniej? bo moze to trzydniowka
Kurcze, mała cała w czerwonych drobnych krostkach... zwłąszcza dłonie i stopy... nie wiem czy to czasem nie różyczka... Jutro pójdę z nią do przychodni. Mam nadzieję że lekarz nas przyjmie...
Słonko życzę szybkiego powrotu do zdrówka, bo wiem jak to jest okropnie jak nie jesteś w stanie nic zrobić przy dziecku. A do śpiworka ja Kubusia wsadzam w bodziaku, bo inaczej w nóżki byłoby mu za ciepło.
od jakiegoś czasu jest mu za ciepło w stópki nawet w pajacyku.
Myślę że Maja przyzwyczai się do śpiworka chociaż lekko w nocy nie było :) Napierw jak zasnęła było ok ale po pół godzinie zaczęła się strasznie wiercić i tak chyba z 2h! Co chwilę trzeba było ją bujać żeby zasnęła, a potem zasypiała na ok 30 min i się budziła wiercąc się i tak do 1.00. Wtedy mąż wziął ją do nas i rozpieliśmy jej ten śpiworek od dołu i okazało się że mała tak się kopała i wierciła że w pajacyku któy miała ubrany miała dosłownie wszystkie zatrzaski porozpinane - nie wiem jak ona to zrobiła. Wtedy zostawiliśmy już jej rozpięty od dołu z nogami na zewnątrz i tak już ładnie spała do 7.00. Ale najważniejsze że plecy całą noc miała przykryte. Dziś chyba od razu położymy ją z odkrytymi nóżkami to może nie będzie się tak wiercić.

A ja wczoraj wieczorem spadłam z Majką z dwóch schodków i zbiłam sobie obie stopy tak że nie mogę chodzić :( Majce na szczęście nic się nie stało ale mnie cały wieczór i całą noc bolała kostka prawej nogi i kość w lewej stopie. Rano jak wstałam to obie nogi miałam spuchnięte wiec pojechaliśmy do przychodni. Na szczęście nic sobie nie złamałam tylko mam mocno stłuczone. Sama ledwo co się poruszam jak musze i to trzymając się wszystkiego więc nawet małej na ręce nie mogę wziąść. Na razie mąż i teściowa się małą zajmą ale oboje ida na popołudnie do pracy więc moja mama przyjedzie zająć się małą bo ja sama nie dam rady. Mam nadzieję że jutro już będzie lepiej.
Natalia duzo zdowia dla was!!! u nas noc słaba od polnocy Filip budzil sie co chwile :(
Słonko jak sprawdził spiworek?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry