Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.16(45)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nessi jeszcze zawsze mozna parasolke doczepic bo ja z nowu zadko widzialam wozki strikte spacerowe z duza buda, zeby od slonca zaslaniala, owszem jak dziecko lezy ale jak siedzi to juz ledwo ledwo, ale to moje spostrzeżenia, moze zalezy od mody na dzielnicy ;)jakie wozki wybieraja,
a z reszta u mnie to i tak idzie sie przez las ;)do plazy, zobacze na ile sprawdza sie rozpieta wersja budki XA ale to dopiero na wiosne :)

a taka folia to na pewno super ja mialam tylko namiastke tego w baby design i bylo to g. warte, nic nie pomagalo bo takie byle co to bylo.
Jagoda trzymam oczywiście kciuki za Twoją mamę!!!

Ja tak samo jak pieczulka i neissi piszą na lato tez planuję jakiś lekki wózeczek prawdopodobnie typu parasolka do jeżdżenia po sklepach i równych chodnikach a do naszego lasu dalej będziemy jeździć ciężką Murą. A na zimę najwyżej tez spowrotem przesiądziemy się do Mury, chociaż pewnie tak jak pisze pieczulka i jak już w tym roku było i częściej jeździliśmy z małą na spacerki sankami niż wózkiem jak było sporo śniegu :)
Ja mam x-lander xa 2008, ale jak już mówiłam, żeby podnieść do pozycji siedzącej nie wystawisz dziecka z wózka, tylko robisz to z nim, a jest bardzo ciężko jak dziecko waży 10kg. Jak już umie sam siedzieć to jest lepiej, bo można namówić go do współpracy, ale nie wiem czemu, musiałam podkładać Kubie rękawki kombinezonu za plecki i jeszcze dodawać coś pod pupkę żeby mógł siedzieć trzymając się pałąku. A jeśli chodzi o daszek to Kuba jeździł spacerówką już w sierpniu, kiedy słońce jeszcze mocno dawało i z zazdrością patrzyłam na inne wózki, gdzie dzieci nic nie raziło. Widziałam taki jeden, gdzie oprócz postawionej budy, daszek miał dodatkowo wysuwane przedłużenie, które było zrobione z przyciemnionej folii, więc dziecko wszystko widziało, a słońce nie raziło. Niestety nie wiem jaki to wózek, ale będę takiego szukać, bo na wiosnę chcę parasolkę, a w zimie to tak, jak mówi Pieczulka, będą sanki :)
jak ktos chce to sie mozemy umowic i wymienic wozkami i w praktyce na drodze wyprobowac jak to wszystko sie sprawdza,
a budki we wszystkich xa i starszych i nowszych sa takie duze, a pozatym wiekszosc spacerowek ma w standardzie mala budke i one od slonca slabo chronia, dlatego tez miedzy jumper x a xa to zadecydowalo, ja mam 2010 i ma duuuuuza bude, a kol ma chyba z 2008 i tez ma taka duuuza bude, do pozycji lezacej nic nie mam jest ok, no wiadomo zadna spacerowka nie bedzie super prosta, bo to nie gondola, ale i czy wy tez lubicie lezec super plasko na desce??? waga dziecka tez sie zmienia a przez to i wygoda niektorych pozycji.
tylko w 2010 jest duze okienko i to moze byc niefajne jak slonce bedzie latem dawalo mocno bo trzebabedzie przykryc jakas szmata zeby nie swiecilo do wozka od tylu.ale zawsze mozna mocno rozlozyc, a wtedy przez ta dziecko chyba bedzie mialo okienko,

wiele rzeczy ktore w tej chwili sa wazne za jakis czas traca na znaczeniu a zupelnie inne rzeczy sa wazne, i tu juz ws
a to regulowanie siedziska w XA to nie taka bajka jak siedzi dziecko, bo po pierwsze trzeba 2 rak jak do gory i ciezko podniesc ja na siedzaca, chyba ze to wynik tego ze jest jeszcze spiworek i mala w kombinezonie, ale widzialam lepsze rozwiazania ustawiania oparcia

i dla gondoli troche twarde ma zawieszenie ale leraz juz to bez roznicy,
a i nie podoba mi sie pokrowiec na desz, takie ufo sie robi :)
widze ze o wozkach, to ja powiem co ja mysle bo nie mialam czasu ani pol posta przeczytac.

jak ktos ma jakas gondole i spacerowke w jednym to, ja bym poczekala chwilke(tak do roczku) zeby dziec juz pewnie siedzial na "wybojach" i wtedy kupic cos lekkiego zwinnego tylko na wiosna lato i ciepla jesien, potem, na zime zawsze mozna wrocic do tego masywniejszego wozka, pozatym za rok jak beda sniegi to dzieci juz beda biegac i sanki na spacery sprawdzaja sie w 100% moj 1,5 gabrys w zeszla zime nie widzial wozka albo za raczke albo na sankach, w koncu w tym wieku spacxery maja slozyc wybieganiu sie.
a polecam jakas leciutka i latwa w prowadzeniu spacerowke/parasolke, byle kolek nie miala super malutkich ale i takie srednie daja sobie rade, bo zupelnie inaczej sie prowadzi wozek ktory wazy 15kg+dziecko a inaczej 6kg+dziecko,
ja mam x-landera xa i czekam na wakacje kupie cos malego i zwinnego a xa chyba sie pozbede, bo to i kaska zawsze bedzie na nowa fure dla Goski. ja mialam baby design sprint i sobie radzil(chodzi mi o kola) dobrze po miescie jaki po lesie, tylko trzeba pamietac o blokowaniu skretnych kol na nierownosciach, ale to w kazdym wozku.
Trzymamy, Jagoda, trzymamy mocno!
jestem wykończona zaraz ide spac puki Zuzia zasnęła po vikubolu (czy jakoś tak) w każdym bądź razie u nas nie za wesoło Zuzia od 3 tygodni zasypia kolo 23 :/ teraz jeszcze latam do mamy do szpitala.... jutro ma operacje przełożyli powiem wam ze ten cholerny stres mnie kiedyś wykończy.... to nie tak ze sobie nie radze ale nie mam czasu odpocząć... dzis jakimś cudem sie puki co udaje trochę obowiązków z rzuciłam na Bartka wiem ze nie jest z tego zadowolony ale musi mi pomagac jak jest taka sytuacja...wyżaliłam sie i idę spać trzymajcie kciuki za moja mamę proszę to dla mnie bardzo ważne....

Tak byłam już na zakupach :) w dowolnym reserved możesz zrealizować i to nie koniecznie na dziecięce ciuszki. To czego nie wykorzystasz zostaje na karcie i masz czas pół roku na wykorzystanie :)

Oskar albo w szpitalu albo zaraz po wyjściu złapał zapalenie płuc, idzie się załamać.

MamaMarty co z tym mleczkiem ?? chcesz je ??
witamy sie w nowym watku :)

trosszke ne na temat :
Malutka czy Ty realizowałas juz bon z loteri Gerbera do reserved? czy mozna go zrealizowac w kazdym slaonie??
No w końcu musi sie troić jak ma takie "laski" na forum:)
Strasznie czas leci, niedawno maluszki tylko jadły i spały a teraz ... mój właśnie przetrzepuje mi szafę ... :P
No szok jak ten czas szzybko leci....
Ano leci leci :)

Moje kończą niedługo 10 miesiecy :D Szok :)
ojej juz rok .. :/ powiem Wam ze ja wsumie sobie nie zdawałam sprawy..
Oj pamiętam Majowa jak z Teściową ściskałyśmy kciukasy domku............

Czas tak szybko mija......
Neeisi,

a ty masz ten X_lander 2010? co mnie zaskakuje, ze budka nie zakrywa dziecka przed sloncem, ja ogladalam w sklepie te 2010 i one maja taki suwak w budzie zeby zrobic bude wieksza, aby chronilo dziecko przed slonce lub wiatrem, buda wydala mi sie baarrrdzo duza, nie zwrocilam uwagi jak z ta pozycja siedzaca (kurcze a myslalam ze juuz wszytko sprawdzialm, specjalnie Majke tluklismy z Gdyni do Mama i Ja kolejka zeby ja poprzymierzac), w sklepie sprawdzalam tylko altwosc rozlozenia do pozycji lezacej, na takim paseczku to bylo poruszanie sie gora doł (ogladalam jakis X-Lander 2009 taki an duzych amortyzatorach mial ta regulacje, w poziomie,, duzo trudniejsza, jedna reka), wydawalo mi sie ze ta pozycja lezaca jest ok, kurcze i znow ejstem w kropce, ale bardzo dobrzez ze o tym piszesz, nie ma jak opienie uzytkowniczek, a moze ktos jeszcze cos i X-landku napisze? daj znac Neesi czy ty amsz ten 2010, bo ejstem teraz w kropce.
Slonko, musze przypatrzec sie tej Murze, tylko amz mnie z domu chyba wyrzuci ajk mu powiem ile kosztuje sama spacerowka, wybierzemy sie pewnie za jakis czas znow na wycieczke z Majka, jednak to najpeszy weryfikator naszych wyborow, ale pewne udognienia musza byc i dla nas:)

Jagoda, trzymaj sie, mama niech zdrwieje a ty badz silna!
Dzis zakupilam drugie sniegowce, inne niz pierwsze ale tez fajne, oczywiscie nie wystawie ich juz na klatke!!! a zakuoilam po tym jak przeszlam sie kawalek po sniegu w moich kozaczkach na 8 cm obcasie, i pomyslec ze zabrano mnie w nich na porodowke! Dziewczyny w czwartek bedzie rok, jak Maja pierwszy raz zaczela sie rodzic!
Ale dziwne sytuacje...dlatego z rodzina najlepiej wychodzi sie na zdjeciach,dlatego i ja od nikogo nie pozyczam nic
kolezanka chciala mi cos dac ale nie wzielam
Natalia nie martw sie tymi rzeczami, mi ponad rok temu bratowa dała spodnie bo juz sa za małe io w ogóle, a w wakacje zadzwoniła (po prawie roku) czy mogłabym jej jednak oddac bo ona schudła :// ale mnie to jednoczenie i zdenerwowało i rozsmieszyło.... bo ja bym na takie cos nie wpadła..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry