Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.17(46)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Petra,

u ans mega lek ciagnie sie 4 ty m-c, chodzimy uspoleczniamy sie do miejsc publicznych, galeria Malucha, MInge, zapraszam kolezanii one mnie z dziecmi oczywiscie, chodzimy na rehabilitacje, poprawa jeste czasem na 2-3 dni, ale duzo to nazwane poprawa, troche mnie to juz marwti, ale daje jej jeszcze czas.
ja od maja wracam do pracy to tez bedzie dla niej szo, zostaje z nia moja mama do pazdiernika, to pewnie sobie mnie moja mamy zastapi:)
W poniedzialek ide gadac w pracy czy bede mopgla barc pt wolne, bo mam duzo urlopu, na poczatku myslalam zeby wrocic na 4/5 etatu zeby pt miec wolne ale to mniej kasy i mniejszy wymiar urlopu, wiec mam nadzieje ze zgodza sie zebym pt wypisywac urlop. Generalnie musze miec te pt na rehalipitacje, hipoterapie, lekarzy, zeby mamie wszytkiego nie zostawiac i szkoda mi majki ze nie bedzie mnie 10h widziec a tak to zawsze 3 a nie 2 dni razem. Na urlop dluzszy latem nie mam co liczyc jak mnie 1,5 roku w pracy nie bylo.

My w pt mielismy przyjecie roczkowe dla kolezanek, stawila sie jedna zdzieckiem, reszta chora, dzis dziakowie, chrzestni a we wtorek mamy rodzinnie, tata bierze wolne, tylko pogoda ma sie skiepscic, no ale damy rade.

Emi,

trzymamy kciuki za ciebie bardzo i za malenstwo, a sio z tymi chorobskami.

Majka nadal nie chodzi (zcego aj sie ciesze, bo mniej roboty, i tak juz wszedzie biegiem na kolanach sie dostaje) staje non stop, przy wszystkim, trzyma sie czasem jednym palcem, kilka arzy puszczala sie juz na ok 3 sekundy, ale raczej byla tym zszokowana, ale aż zawolala eeee, zeby popatrzec, nadal nie wypowiedziala zadnej spolgloski, nie gaworzy, tylko eee, aaa, yyy. Chozdimy do logopedy, psychologa mamy jakiegos super na 30 marca, juz sama nie wiem czy sie stresowac, caly czas nie przezbilismy bariery 7 kg, ciuszki 68, wiec mamy malego suchotnika z wielkimi polikami:)

Pozdrawiamy wszystkich!
hej dziewczyny,
no Majeczka nasza juz prawie jest roczniakiem, normalnie az czasami mnie przeraza jak ten czas szybko leci..
u nas od miesiaca ida gorne trojki.,,. :( masakra straszna bo noce nieprzespane od polnocy placz i pobudki nawet co godzine a o 6 juz pobudka na dobre :( dzisiaj doszedł brak apetytu i lekko wodnista kupka wiec mam nadzieje ze jutro cos sie wykluje
emi zycze Wam duzo zdrowka i sił!!! mam nadzieje ze juz sie skoncza te choroby, idzie wiosna wiec moze sie cos zmieni
uciakam spacku bo nie wiem ile pospie zanim znowu Filipek obudzi sie z płaczem
dzieki dziewczyny za wsparcie.

nasza dziewczyna ma 9,6 kg wagi. nie siedzi sama jeszcze, ale stoi trzymajac sie szczebelek. szukam tez jakiegos jej chodzika, bo lezec w lozeczku ani w kojcu nie chce, o lezaczku mozemy zapomniec.
tylko kiedy ja ja w tym puszcze, moze do tego czasu wyrosnie i nauczy sie w lozku szpitalnym biegac.
najgorsze jest to, ze oni sami nie wiedza co jej dolega.
mam nadzieje, ze to w koncu sie skonczy.
tak wiec nasza mala wyglada na starsza ;)

dobrej nocy
emi, Twoja mała nie siedzi jeszcze?
emi nie martw się. Kuba miał tak samo. Nienawidził leżeć na plecach, zaraz wywijał się na brzuch i raczkował. Długo już pomykał po mieszkaniu zanim zachciało mu się bawić na siedząco. Wcześniej głównie leżał na brzuchu i walił nóżkami o podłogę. Ewentualnie polegiwał na boczku wsparty na łokciu. Dawało mu to możliwość zabawy tylko jedną ręką i trochę się zastanawiałam jak ma się bawić garnuszkiem na klocuszek jak nie chce przy nim usiąść. Aż tu nagle chyba od miesiąca zaczął sobie siadać w rozkroku pięknie wyprostowany. Z początku na chwilkę, a potem coraz dłużej. Wcześniej nauczył się wstawać zanim postanowił robić coś tak mało ambitnego jak siedzenie ;)

Lubi wyzwania i adrenalinkę :) Widać to w kontaktach z pralką. Boi się jej, a szczególnie jak pobiera wodę. Wchodząc do łazienki bacznie na nią patrzy i mija ją powoli obserwując czujnie, a jak tylko ją minie rzuca się "biegiem" szczęśliwy, że ją przechytrzył. Boi się kiedy pobiera wodę, ale zawsze musi patrzeć jak wstawiam pranie, a kiedy się przestraszy, bo zaczyna się pranie, szybko chce na ręce, ale nie da się wynieść z łazienki, bo musi się na nią pogapić i postraszyć. A dziś nastukał jej w szkiełko i szybko zwiewał, po czym odwrócił się i zwijał z radości, że go nie dogoniła :)
Neissi,

czytalam opowieść z pralka jak najlepszy dreszczowiec:):)

Pocieszny jest Kubuś:)

Majka miała prawie 9 m-cy i nie siadziala, raczkowala na amxa, i zaczela wstawac, z obawy ze zacznie w wieku 9 m-cy chodzic, posadzilismy ja nieco na sile przez dwa dni (ale rehabilitant powiedzial ze jest juz gotowa i kregoslup tez) i zatrybila, generalnie tlumaczono nam ze siedzenie w momencie kiedy zaczela raczkowac i wstawac nie bylo atyrakcyjne, i w sumie nam sie udalao, pojutrze bedzie jak majka raczkuje 4 m-ce juz, stoi juz generalnie wszedzie i caly czas, ale nie chodzi jeszcze, do czego wogole nam sie nie pali,

tak wiec wszystko na luz, choc niektore dzieci sa bardzo do przodu, ale kazdemu trzeba dac tyle czasu ile potrzebuje
MAJECZKO kochana wszysekiego naj naj najlepszego z okazji Twoich urodzinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zyczymy Ci przede wszystkim duzo zdrówka :))))) wielkie buziaki przesyłam od Filipka!!!
Wszystkiego Najlepszego Majeczko!!!!!!!!!! Duzooooooooooo Zdrowka i szczescia :)
serdeczne życzenia dla Majeczki :-)))) duuuużo zdrówka i uśmiechu na buźce :-))))))))))
Wszystkiego najlepszego dla Majeczki!!!!!!!!!!!
WOW i mamy pierwszy ROCZEK :))

Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i żeby z tej ślicznej buźki nigdy usmiech nie znikał.

buziaki od Piotrusia i jego mamusi:)
Maju życzymy Ci całą rodzinką ZDRÓWKA, SZCZĘŚCIA I RADOŚCI :) Żebyś ślicznie rosła, kupki się ładnie robiły, zniknęły wszelkie asymetrie i takie tam, język się rozwiązał i żadnych przykrych dolegliwości - tylko zabawa i uśmiech :)
Majeczko, sto lat ! Sto lat :) dużo zdrówka słoneczko :)
Kochane Forumkowe Cioteczki i Dzieciaczki:)

w imieniu Majeczki dziekuje wszystkim za mile slowa i pamieć, i wsparcie jakie przez te rok i 7 m-cy otrzymywalysmy od was!!

Mielismy dziś miły dzień, choć duzo wrażen dla Majki że musiala zasnac u ans w lóżku co żądko sie zdarza, no ale raz ma sie roczek, no rok temu Maja byla juz na świecie 3,5h. Zlecialo, dziewczyny, zlecialo.
Mimo naszych prob podtuczenia Majki, 6.8kg na wadze, ale oczywiscie maz po kolacji zwazył ja natychmiast i po mleku miala 6.92kg, tak ten ansz ojciec oszukuje:):)

Od dzis mamy zwiekszona dawke lekarstwa na kupke no i mielismy kupke, radosc co nie miara:):)

Milego wieczorku!!
teraz czekamy na blizniaczkowy roczek!
oj nie jest przed blizniaczkami neiss :) z Kubusiem :)

No niech sie zdrowo chowa mała nasza kruszynka.....
oj jestem wzruszona ze to juz rok nam mija wszystkim juz niedlugo...nie moge uwierzyc w to....SZOOOOOOOOOOOOOOK
STO LAT STO LAT NIECH ZYJE ZYJE NAM ;) DUZO ZDROWKA I RADOSCI ZYCZYMY SOLENIZANTCE
Oj zakręcona jestem:) no i jeszcze Aya z Dominisią! Ciekawe co tam u nich.
No troche dziewczyn zapomnialo juz o nas ..hehehe wiem jak to jest zycie...i nie wszyscy maja czas na forum...Dawno Iza sie z Adasiem nieodyzwali....
A no i zapomnialam wam powiedziec, w poniedzialek bylam w pracy, zgodzili sie ze bede wybierac piatki wolne z zaleglego urlopu, wiec bede defacto pracowac 4 dni w tygodniu bedac na calym etacie, no dopuku pociagne tak z urlopem, zobaczymy jak bedzie potem, najwyzej przezjde na 4/5 etatu zeby te piatki zacjowac. I dostalam zgode na 2 maja wolny wiec zlapie sie jeszcze na dlugi weekend i 4 maja po 1,5 rocznej przerwie powrot do pracy, troche mam stresa, ale z drugiej strony, trzeba wrocic do realiow.

No ale postaram sie nie zaniedbac naszego watku:)
hej dziewczyny, tez sie zastanawialam co u niektorych słychac. czesto po powrocie do pracy nie ma sie czasu - i sie wcale nie dziewie.
ja narazie siedze jeszcze z Filipem w domu poki moge.
MajowaMaju fajnie ze sie zgodzili na taki uklad :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry