Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.18 (47)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki

To z okazji urodzin razem z Wojtkiem założymy nowy wątek :-) dziękujemy za życzenia, i urodzinowe buziaki dla wczorajszego solenizanta Adasia (chociaż chyba izaqueen już do nas nie zagląda) i dla córeczki Tris (już na jutro:-)
u nas dmuchanie świeczek odbywało się przy śniadaniu wielkanocnym (dwa razy,bo i u jednych dziadków i u drugich),więc już dziś mu odpuściliśmy (zresztą nie byłoby w co świeczki włożyć :-) Nie zorganizowaliśmy mu tej zabawy w wybieranie przedmiotów,ale jestem pewna,że wybrałby różaniec,bo bardzo chętnie się nim bawi,jak tylko wygrzebie go z szuflady :-)
dziś miał dosyć kiepski humor,bo idzie mu czwarta jedynka i tak od kilku dni coś nie może się przebić,czemu tych zębów aż tyle musi urosnąć :-)
aha,co do tortu to nie wyszedł im (cukiernia Czernis) jakoś pięknie,ale był bardzo smaczny (mój mąż się śmiał,że pewnie im dekoracje z mazurków pozostawały i nie mieli co z nimi zrobić,to dorzucili gratis do tortu:/)
image

Uploaded with ImageShack.us
image

image

mam nadzieję,ze jakoś się wklei i nie zaśmieci od razu nowego wątku :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH SOLENIZANTOW!!!!!!!! ROSNIJCIE NAM ZDROWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Monia Ty to zawsze byłaś odważniejsza od nas wszystkich tutaj :P
I fajnie...
Zazdroszczę :)
Ja przyznaję, że sama mam mało różnorodną dietę to i moja mała podobnie w sumie... Jakoś tak nie eksperymentuję zbytnio w kuchni :)
Ale w duchu mówiłam sobie, że po roczku to już nie będę babciom na ręce patrzyła, jak je zbliżają do ust małej... Zresztą podejrzewam, że opiekunka też jej daje co innego niż to co ja bym sobie życzyła.. przynajmniej w jakimś tam stopniu... Ach... dziecię żyje i ma się dobrze. NIe choruje, jest silna uśmiechnięta i zadowolona cały czas.

Nam sesja zdjęciowa dziś nie wypaliła. Rano było tak pochmurno, że w każdej chwili mogło runąć, więc przełożyliśmy termin na inny dzień, w obawie, że nawet jakby się wypogodziło po południu, to na makrej trawie to i tak nie za bardzo... No i oczwiście kropla deszczu żadna nie spada a my pluliśmy sobie w brodę :/ Ale kiedy się przejaśniło to było już za późno żeby powrócić do pierwotnych planów, bo przyjechali moi rodzice. Zdjęcia jeszcze zdążymy zrobić :) Może nawet lepiej, bo im później tym sprawniej mała będzie biegać i więcej ujęć można pokombinować :)

A jeszcze opowiem Wam o pewnej sprawie organizacyjnej w naszym życiu. MIanowicie 2 tygodnie temu my wyprowadziliśmy się z mężem z sypialni zostawiając małą samą. Zauważyliśmy poprawę w przesypianiu nocy. W tym tygodniu planujemy eksmitować Emilkę w jej własne 4kąty i odzyskać sypialnię :)
Trzymajcie kciuki
Wszystkiego najlepszego dla Julki i Dominika !!!!
Oj Aga, a o czym ja Wam nie piszę tu :)

Oczywiście wszystko u nas w granicach zdrowego rozsądku.

Ale przyznam że mieliśmy na obiad flaczki i dałam małym posmakować samych flaków no i buzie im się same otwierały :)

Eksperymentuję bo wiem po starszej że to przynosi efekty w postaci prawie żadnego strachu przed próbowaniem "innych" potraw :)

Nie ma problemu z Martą i w sumie nigdy nie było jeśli chodzi o nowości w żywieniu. A także próbowanie naprawdę dziwnych - dla dzieci- rzeczy typu kawior, krewetki, ośmiorniczki itp.

A najbardziej lubi moskaliki w occie :):):) No ale nie wolno za dużo więc może raz w miesiącu dostaje :)

Zachęcam Was, może nie tak drastycznie jak ja hehe :), ale jednak. Próbujcie nowości, dajcie w całości bez rozdrabniania. To procentuje.
Dziekujemy my juz po urodzinkach :)
w wolnej chwili wsyawie fotke tortu,nie byl tak w 100 % jak zamawialismy ale byl ladny i pysznyyyyy :)

No ja tez paroweczki daje i staram sie wszystkiego po trochu dawac i tak jak Monika mowi wszystko w granicach rozsadku

jejku to juz rok szok naprawde nie moge uwierzyc....

No co do spania to Dominik spi juz w własnym pokoju

Dobranoc
Witamy sie po dlugiej przerwie :)
Jestesmy juz po dwoch imprezach roczkowych ...
Dziekujemy Wszystkim forumowym Ciotkom za zyczenia :**

Pierwsza impreza roczkowa odbyla sie 1 maja .
Pogoda nas nie rozpiescila i pokrzyżowała plany ale i tak bylo milo i sympatyczie. Juleczka zgasila swieczke przez przypadek raczka a tak ladnie uczyla sie caly czas dmuchac .
Na pierwszej wrozbie wybrala rozaniec i kieliszek
na drugiej pieniazki i rozaniec
Troszke malo zdjec ... ze tak powiem albo zamazane wyszly lub poruszone .
https://picasaweb.google.com/111943074858447610741/Roczki?authkey=Gv1sRgCPDHtKnBxZvbGg#
oto tort

image

image

A i wybrał rozaniec :)
ucielo ale miej wiecej widac jak wygladal,mial byc troszke inny ale oki:)
Wszystkiego Naj dla Dominika, Julki i Uli:)

Natalia gdzie zamawiałaś tort z hello kitty dla Juleczki?
Bo był super:)
Robila go znajoma mojej Szwagierki za 120 zl .
Buziaki dla roczniaków:)
Ale świetny naprawdę! Ja zamawiałam z dekera 1.5kg za 110zł. Tort wyglądał ślicznie ale był taki sobie w smaku, bez szału:)
Jutro wstawię foto.

Czy któreś z dzieciaczków samodzielnie już chodzi? Ile Wasze maluchy mają ząbków?
Nastka chodzi narazie przy meblach i za rączki, i ma tylko 2 zębolce:)
ja tez mialam z dekiera 104 zł zaplacilam i byl pysznyyyyy

maly chodzi przy meblac,scianach ale piszcza sie stoji sam i juz malo brakuje do samodzielnego biegania raczej,ma 4 zabki ktore wyszly w styczniu
Mój chodzi samodzielnie w 90% czasem gdzieś się przytrzyma no i czasem jak widzi psa to biegnie raczkując bo tak szybciej :D:D
Moje obie przy meblach zasuwają, czworakują ale z taką prędkością że śmiechu mam co niemiara :)
Maryśka się "puszcza" już, stoi i się śmieje że sama :D

Co do ząbków to Gonia ma 4 a Mania 8.
Hej Dziewczyny,

majka juz 6 m-cy raczkuje i chodzi przy meblach, choc teraz iodzie jej to bardzo sprawnie i czasem trzyma sie doslownie paluszkiem, miala okres ze na 2-3 sekundy puszczala sie ale jej przeszlo\:) generalnie ostatnie dwa tygodnie byly ciezkie i przez tego roatwirusa nie miala anwet sily siedziec ale mysle ze teraz jak pojdzie to burza:)
mamy 8 zebow i dwie 4-ki gorne w polowie wyrzniete, na dole beda szly, generalnie u nas jest tak ze mozna z kalendarzem odliczac jak jje zeby beda wychodzic, zawsze zaczyna sie 28-go co 4 m-ce, tak nam sie sprawdzilo, byly narazie 3 rzuty, nie wiem czy to przypadek, okaze sie za 3 m-ce:)

U nas ze zdrowkiem kiepsko, majka ledwo wyszla z rotawirusa, juz miala sile sam chwile posiedziec, przypaletalo sie wirusowe zapalenie gardla i znow z jedzenia nici byly, potem juz bylo nieco lepiej to posikalam jej hasco septem do gardelka i spuchla, ma uczulenia na wikszosc lekow, barwnikow itp. Jutro jeziemy na polanki na badanie chlorkow w pocie na mukowiscydoze, a od srody wrocilam do pracy i strasznie mi z tym, jakos skupic sie nie moge, nie wiem czy dlatego ze Majka ma zdrowotnie dosc kiepski okres, jakos nie moge wykrzesac z siebie kreatywnosci, nasze noce sa koszmarne, mimo ze zawsze uwazam ze gorzej byc nie moze, a jednak, moze dlatego tak ceizko mi w pracy ze jestem wydaje sie wykonczona zmeczeniowo po poltorarocznym niespaniu,
mam nadzieje ze bedzie lepiej jakos niedlugo.

Buziaki dla wszytkich Rocznikaow i ich dzielnych mam, ktore rok temu okazaly sie najdzielniejsze na swiecie:)
image

A to nasz torcik urodzinowy:)
Nastusia ma dziś roczek, zaraz się zbieramy i jedziemy z Tuśką do tesco na chełmie na plac zabaw:)
Pogoda super się zapowiada, więc długi spacer,
Miłego dnia dziewczyny!
Jakieś małe to foto jeszcze raz:)

image

W domu Julka zasuwa sama na nozkach , na podworku roznie po trawie sa nierownosci to czasem chodzi czasem raczkuje .
Ale wiecej smiga sama :)
Zabkow mamy 5 ostatnie wyszly w marcu .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Laserowa korekta wady wzroku (58 odpowiedzi)

czy któraś z was bądz waszych bliskich miała tez zabieg? bardzo proszę o waszą opinie i ew,...

do góry