Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.8(37)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
odrazu widac ze dziecko sie cieszy z biedronki :)
Jagoda, widzialam na zdjeciach z waszego spotkania ze u agag tez mialas chuste, jaka ona byla i jak ogolnie wrazenia??
Biedroneczka nutka a Auchan jest po 94,50zl 2,84 na skarbonke :)
Dziewczyny, miałyście już @ ?

Ja mialam dwa razy z regularnym odstępem a teraz juz ponad tydzień się spóźnia......... wrrrrrrrrr......w piątek do szpitala na operację. Jak dostanę @ to się wścieknę.............:/

Czy to możliwe żeby nagle się tak przesunęła????????
Maja spała dosłownie chwilę :/

Malutka widać że biedroneczka Oskarkowi się podoba :)

MamoMarty myślę że to przesunięcie jest możliwe, w końcu organizm dosyć długo dochodzi do siebie. Po za tym ostatnio zmieniłaś klimat na kilka dni, doszły nowe ogowiązki - praca i pewnie to stąd.
Ja biorę tabletki więc @ mam reguralnie.

A ja nadal jeżdże po sklepach w poszukiwaniu kombinezonu dla Mai :( I albo za duże albo za małe albo cena jak dla mnie za wysoka :( Jesem już tym załamana i nie wiem jż gdzie szukać :( Któaś z was pisała żebym zobaczyła w komisach, tylko nie wiem gdzie takie są w Gdańsku (najlepiej w okolicach Oliwy, bo jeżdzę po południu jak mąż już jest w domu)?
Ja miałam już 5 razy, równo co 28 dni ale ja nie karmiłam piersią praktycznie w ogóle. Ta operacja to chyba nic poważnego co ??

Lekarzem nie jestem ale moja gin mówiła, że bardzo długo mogą być różne odstępy między @ po porodzie.
słonko ta zabawka uratowała nam dzisiaj wieczór :)

Ja pisałam o komisie. W gdyni jest fajny ale ostatnio Ulka mówiła, że fajny jest w Oliwie, niedaleko kolejki skm. Idzie się schodkami do góry więc musiałabyś podejść sama. Nie wiem jaka to ulica ale stojąc w oliwie na pętli autobusowej widać napis komis dziecięcy, trzeba przejść na drugą stronę ulicy i iść w dół jak do rynku.
ja nie mialam jeszcze @ ale ja jeszcze karmie piersia
Słonko dzisiaj mi kolezanka mowila ze wlasnie gdzies w oliwie jest komis ale nie wiem za bardzo gdzie gdzies obok kolejki
Mamy pierwszy ząbek! Dolna jedynka lewa :) Śliczna perełeczka :) a właściwie dopiero czubek ale twardy jak diamencik :)
Mamusia wypatrzyła i kieckę dostanie :D

Ktoś się mnie wywoływał z sprawie chust
Ja ekspertem nie jestem, ale noszę moją Misię od 3 tygodnia. I gdybym miała kupowac jeszcze raz, to kupowałabym obie. Elastyczna super sprawdza się do 7 kg wg mnie, bo potem nóżki juz nie chcą siedzieć w "żabce" tyko sie prostują, bo chusta nie trzyma (przynajmniej ta tania którą ja mam)
Tak że teraz przeniosłyśmy się już na stałe w tkaną. Wiązania wychodzą nam coraz lepiej, coraz lepiej się dociąga...
Małej baaardzo wygodnie. W święta na cmentarzu rewelka! Musze Wam powiedzieć, że i ja i mój mąż uśmiechaliśmy się pod nosem jak widzieliśmy slalomy wóżków między grobami... A nasza królewna jak chciała to spała, jak nie to oglądała... cieplutko jej i wygodnie jak nigdzie indziej...
Zimy w chuście też się nie boimy :) Póki co, to mała ubrana normalnie jesiennie czyli krótki rękaw, bluza i kurteczka czapeczka spodnie i wysokie skarpety w chuście i jest jej baaardzo ciepło. czasem jeszcze biorę ją w cieplejszej bluzie bez kurtki a sama na siebie tylko rozpięty płaszczyk i jest gicio :)
Jak będą mrozy to w kombinezonie na moją kurtkę będę wiązać :)

Chusta to nei jest mój sposób na życie, ale w wielu sytuacjach jest niesamowicie poręczna i pomocna

Z wiązanych mi samej mądrzejsze i bardziej doświadczone ode mnie mamy radziły - z tańszych i dobrych - nati i lennylamb.
Miałam przez jakiś czas obie i wybrałam nati bo wydawała mi się bardziej miękka... No i to jest ta zielona którą mam teraz.
Ta niebieska którą ma na zdjęciu Jagoda to tania elastyczna od pentelki z allegro. Dużo nam wysłużyła ale już ją powoli odkładamy.

Ja już teraz pracuję i jestem troszkę trudniej uchwytna, ale jeżeli któraś z Was chce się "przymierzyć" to możemy spróbowac się umówić :)
Agag bardzo ci dziekuje za informacje nt chusty, jak wrocimy z filipkiem z wyjazdu to postaram sie z Toba skontaktowac i umowic na chustowanie :) ja mam to nosidlo bebybjorn (dostalam od kolezanki), ale ono jakos mi nie pasuje, woec postanowilam sprobowac chuste.
Gratulujemy pierwszego zabka!!!!!
my czekamy juz na trzeciego chyba podobnie jak Oskarek Uli, i tez mamy ciagle marudzenie
zapomniałam jeszcze dopisać, że jeżeli chcesz się zdecydować na zakup tkanej, to nie bój się szukać używanych na allegro!
Im więcej używane tym bardziej miękkie... One w zasadzie nie tracą na wartości.. i można je upolowac okazyjnie za ok 100-120 zł
Emilko gratulujemy ząbka ! :) To co tylko mój został bezzębny ?:>
W Oliwie jest tak jakby za tą budką mario, kawałek w stronę rynku i jest taki mały pawilon, schodkami na górę:)
mają bardzo dużo ciuszków, a ostatnio widziałam, że kombinezonów i jedno i dwu częściowych było ful.
a @ się nie przejmuj, ja mam też różnie jak na razie :)
i oczywiście gratuluję ząbka :) ja się doprosiłam o buty za pierwsze ząbki :) tylko u mnie niestety albo stety parami wyłażą:)
no po dzisiejszych przejściach jestem na granicy wytrzymałości, mam nadzieje, że te jedynki wyjdą i chociaż na krótki czas będzie mógł odpocząc od tego.. ale jak teraz będzie zgrzytał tymi co już ma :) ciarki mi będą przechodzic, a młody będzie miał zabawę :)
malutka, ale za to Twój mówi tak słodko mama :) ja teraz cały czas gadam do mojego, żeby zaczał też :) ale on tylko ustami rusza a powiedziec nie chce :)
Natala jeszcze moje są bezzębne :)
Jezu jak one się trzęsły dziś na banany :)
Marysia az pomrukiwała a Małgosia językiem końca brody szukała.... ale ma długaśny ten jezor mówię Wam :p
no tak, nie można mieć wszystkiego :D:D hehe.
hej,wojtek też nadal bezzębny i nie widać nawet,żeby coś chciało wychodzić (oczywiście się ślini i wszystko wkłada do buzi,ale dziąsełka całkiem normalne); u Przemka pierwszy ząb wylazł w 11 m-cu,więc może to u nas rodzinne (my z mężem też mieliśmy późno pierwsze zęby).
MamaMarty rzeczywiście ta zmiana klimatu pewnie Ci zaburzyła ostro w cyklu-trzymamy kciuki,żeby wszystko w piątek się udało
a czy wasze maluchy miały kiedyś chrypę? kurcze,W.od rana mi tak chrypie,że szok.Nie ma gorączki,nie jest bardziej marudny niż zwykle,nie bardzo chcę go ciągnąć do lekarza w te choróbska,ale jak mu nie przejdzie w kilka dni to pójdę; nawet nie wiem za bardzo jak mu pomóc...śmieszny ma taki głosik,biedulek :-)
Dzięki dziewczyny jutro postaram się podjechać tam i zobaczyć, mam nadzieję że znajdę i coś dostanę.

Moja też jeszcze bez zębna :)
hehe MamaMarty widok musiał być świetny. Mój jak pierwszy raz jadł jabłuszko to mało nie padłam ze śmiechu. Machał jęzorkiem jak nawiedzony :D:D No to dobrze, że mój nie jest jedyny !! :D Ale pocieszam się też tym, że dzieci którym zęby wychodzą po 7 miesiącu mają je mocniejsze. Podobno.
karolinkaku chusta super sprawa :) my kupujemy w przyszłym tyg tkana :) elastyczna jest wygodniejsza ale Zuza już wazy 8,5kg wiec lepsza dla nas jest tkana
jestem dziś jakaś padnięta wiec idę spać do juterka :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry