Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI 2010 CZ.9(38)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 Cytrusowa_607 - Oleńka 2970, 52cm, Zaspa
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my dzis idziemy do kontroli po anginie, ale wydaje mi sie ze jeszcze nie jest zdrowy :( choc po nim tego nie widac.
powinnam zaszczepic Gosienke, ale musze jeszzcze odczekać az chorób w domu nie bedzie.

nam sie srednio na jeza spalo, ale zle tez nie. tylko od 6 mloda wybudzona i spac juz nie chciala wiec o 9 padla ze zmeczenia, nie poczekala do spacerku.
my rowniez witamy nowa mamusie :)
dziusiaj sie wyspalam b spalismy od 22 do 9 z kilkoma pobudkami ale krotkimi :) ale przynajmniej lepiej sie czuje i wydaje mi sie ze Filip tez naszczecie lepiej
Mimii napewno bedzie dobrze, trzymamy za was kciuki
Hej :)
Witamy nową mamusię :)dopisz się do listy i się uzileaj regurarnie ;)
My dzis neisiemy mocz i kal na posiew,mam stresa normalnie...ech te bakterie...
Miłego całego tygodnia:)
czesc dziewczyny, jestem tu nowa, z portalu trojmiasto kozystam od poczatku jak powstal ale na forum dopiero trafilam,

Mam dwoje maluchow Gabrys 2,5 roku i Małgosia 6 miesiecy
mieszkamy na Stogach(jest tu ktos ze Stogow?)
Ja mam nosidło i użyłam je dwa razy. Więcej nie było potrzebne. Ogólnie nie jestem zwolenniczką ani chust ani nosidełek.

Przykro mi z powodu problemów brzuszkowych Boryska, miejmy nadzieję, że niedługo miną. Widziałam Twój wątek odnośnie krzesełek. Też mi się strasznie podobały ze stolikiem ale dostaliśmy inny, ceratkowy i sprawdza się super, wystarczy ściereczka i czyściutkie ;) i duży plus to to, że jest na kółkach. Mogę młodego przetransportować z kuchni do pokoju itd :-)

Dobranoc ... Nienawidzę poniedziałków ....
Dziewczyny Borysek bez wprowadzania nowych pokarmow ma te bole brzuszka wiec nie o tuo tu choiz., Moze byc ze to od antybiotyku jeszcze tego szpitalnego?
Jagoda to super niech sobie spi spokkojnie Zuzia:)a ty odpoczywaj.
Ja sobie mysle ze chyba sprzedam chuste i zakupię to nosidlo hipseat( czy jakos tak) bo i tak na reku Borys i tak a na tym przynajmniej nie bede go trzymac tylko nosic siedzacego, podtrzymujac plecki.
Dziękujemy za wszystkie życzenia i buziaczki i my oczywiście również gratulujemy wczorajszym solenizantom :)

Jak ten czas szybko zleciał :) Maja ma ok 8200g ale nie wiem jak jest długa. W czwarek idziemy na szczepienie więc pewnie będę znała dokładnie wagę i długość Mai.

A u nas dalej problem z usypianiem. Wczoraj Maja zasnęła o 21.45 a normalnoe przed 20-tą już dawno śpi. I dziś zaczyna się powtórka: jeszcze godzinę temu śpiąca jak nie wiem co a wystarczyło zacząć rozbierać do mycia i tak się rozbawiła że teraz nie ma mowy o zaśnięciu :( Właśnie śmieje się na głos :)
nasza Zuzia ma 70 cm :) dziś ja mierzyłam. dziewczyny my dziś pobiłyśmy rekord Zuzia zasnęła o 19 obudziła sie o 5:30 na mleko i spala do 10 normalnie byłam w szoku ale za to w ciągu dnia spala tylko 50 min teraz już śpi :)
karolinkaku jaki to będzie koszt?
ula nie martw sie moja Zuzia wazy juz około 9 kg wiec wiem jak ty czujesz plecy :P my mamy drewniane łóżeczko wiec jeszcze trochę nam posłuży

No to mnie nie pocieszyłaś :( A z tym łóżeczkiem się nie martw, teraz już nie będzie aż tak przybierał więc powinno do roczku styknąć :-)

Karolina buziaki dla Filipka ! Trzymajcie się !
Obu szybciutko wyzdrowiał.
Malutka może wyłazić nawet i dwa tygodnie niestety:( mojemu też ponad tydzień wyłaziły... pod koniec dopiero było cokolwiek widać na dziąsłach...
No to jestesmy chorzy :( ja to jeszcze jakos to znosze ale Filip przez katar jest mocno cierpiacy a do tego idace zęby
MamoMarty jesli jutro bedziemy sie wmiare czuli to pijedziemy napewno do primarka i kupie ci ta torebke, natomiast to wszytsko zalezy od mojego dziecka
Proszki kupie napewno bo nawet ja nie ja to wysle kolege, z tego co zauwazyłam to mam kupic dla:
Malutka, Jagodam, Mimii,
i wiem ze ktoras jeszcze prosila, napiszcie prosze jeszcze raz bo nie mam jak tu czytac z marudzacym Filipem
pozdrawiamy wszystkie polroczniaki!!!!1
Natalia nie przejmuj się ... u mnie jest to samo. Ciężko wcisnąć od dwóch dni obiadek łyżeczką. Ula niby 4 na raz ale skoro ona już coś dojrzała to czemu przez tydzień się nic nie zmieniło ? ja nadal nic nie widzę, a maluch stęka.
kurcze jak wam zazdroszcze tych zabkow .... moja to taka maruda nawet juz lyzeczka niechce jesc bo widocznie ja bola
ja też jak daje z ziemniaczkami to jest ok, tylko jak jabłuszka zje więcej to ma luźniejsze kupki.

Ja od początku narzekam na plecki, bo wystartował z 4 kg i szedł bardzo szybko w górę, ale teraz to już jest masakra, dobrze, że jak już nie mam siły to mąż, albo rodzice przygarną kropka na chwilkę :)
całe szczęście, że on tak lubi w chodziku siedzieć, to mogę odpocząć :)
zastanawiam się tylko kiedy będę musiała łóżeczko wymienić, bo mam turystyczne i jest do 15 kg... w takim tempie to będę musiała pomyśleć o czymś przed roczkiem :)

mój też czasem się budzi z płaczem,a właściwie nie budzi, bo płacze przez sen, może coś mu się śni... i chyba 5 ząbek idzie ;/ niech te zęby już wyjdą...
Malutka wiesz co zazwyczaj wychodzą parami, ale może idą 4 naraz, każdy maluch jest inny, ale przynajmniej miałby z głowy za jednym razem i mniej by zostało do wyjścia.
Oskar jak mnie wczoraj ugryzł, to aż mi łzy mimowolnie poleciały :)
No to ja się cieszę w takim razie ze mam takie kruszynki po 6-7 kilo :)
Wiesz co Ulka ... nie zazdroszczę :P słodki ciężar ale jak plecy muszą boleć ... Ja noszę swoje niespełna 8kg i po kilku minutach mam szczerze dość :-)
mój też miał luźną po samej dyni, jak dałam dynię z ziemniaczkami i mięskiem to była już normalna :) Dziękujemy za buziaki i przesyłamy dla Majki :)

Mimii mój się też budzi z płaczem ale 10 min po zaśnięciu, wieczorem. Nie wiem o co chodzi. Muszę go wyjąć z łóżeczka i przytulić ale dalej płacze z zamkniętymi oczami. Mamy tak od tygodnia. A u Ciebie twardy brzuszek to może reakcja na nowy składnik w diecie ? hmmm ....
hej:)
Slonko buziakolki dla Mai od nas :*:* ciekawe jaka duza jest :)czekamy na rozmiarówkę.
A co wogole z tą tabelką gdzi emialysmy wpisywac?? Umknęło mi coś?

Dziewcyzny dzieci Wasze tez budzą sie z takim placzem?? Zazwyczaj B budzi sie z twardym brzuszkiem :( a teraz to chyba tez zabki dochodza,bo po smarowaniu poszedl jeszcze w kimono.

Dzis podajemy 2 dzien dyni,ale chyba jest ona rozluniajaca stolec bo kupka byla dzis papkowata. musze poszperac w necie.
buziooole dla półroczniaków :)
mój też je mniej, chociaż nie mogę powiedzieć, że mało:)
my pół roczku mamy jutro ale już go ważyłam...mamy dyszkę :) więc waga 10-11 bo w tych granicach się wahała, i jakieś 78cm ale zawsze był większy, więc się nie martwię :)
oczywiście plecy czuję coraz bardziej:)
Oskar też nie posiedzi za długo, woli skakac ku mojej i radości i rozpaczy, cieszę się, że się rozwija, ale moje ręce drętwieją po kilku minutach :) ale cóż...słodki ciężar :)
No a dziś połóweczki Majusi :)
Wszystkiego naj :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry