Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI CZ.7(36)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to nowy wątek :)

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madzia_Mika podaj @ to Ci przesle przepisy i ksiazki dukana bo mam na komputerze
mój mały je praktycznie tak samo jak Twój malutka tyle, ze na noc 240 :) wiesz co ja mu daje kaszki czasem w poludnie zamiast mleka i wcina az mu sie uszy trzesa :)
Może jutro kupię mu jakąś kaszkę i zobaczymy, boję się tylko, że przy tym ulewaniu i tak wszystko się cofnie ... :|

My już dzisiaj po spacerku :) trochę mroźno ale słoneczko świeci i miło się chodzi :) Oskar dzisiaj podrywał dziewczynkę w podobnym wieku :D
dobra cześć dziewczyny dopiero teraz bo miałyśmy dzis jadke...
Zuza wczoraj zasnęła o 21.30 myślałam ze będzie ładnie spala do rana a jakie było moje zaskoczenie jak o 01:30 usłyszałam jej śmiech no i sie bawiła wygłupiała do 3 w końcu nie wytrzymałam dałam jej mleko i znowu zdziwienie moje było wielkie jak odpłynęła przy mleku za to 6.30 pobudka i do teraz spala tylko 30 min. mam nadzieje ze to byl tylko jednorazowy wyskok bo ja dzis na 3 kawie odzwyczaiłam sie od wstawania w nocy....

Maja je mniej więcej tak:
ok 7.00 mleko 120ml (ale często nie zjada całej butli)
ok 10.00 kaszka mleczno ryżowa owocowa zrobiona na 120ml jej mleka - zajda całość aż jej się uszy trzęsą
ok 12.00 deserek owocowy
ok 13.30 mleko 120 ml
ok 16.30 obiadek mały słoiczek
o 19 kąpiel i po niej mleko 120 ml
w nocy ok 2.30-3.30 120 ml mleka

Zawsze staram się dawać jej mleko na przemian z obiadkiem/deserkiem. Jak gdzieś wychodzimy to najczęsciej omija ją deserek lub obiad. Jak przespi porę karmienia i wstaje bardzo głodna to zawsze daję mleko a obiadek przepada. Nigdy na pusty brzuszek nie daję jej deserku czy obiadku.
moja mala dzis strajkuje rano o 6 ladnie mleczko wypila ale kolejne karmienie nic prawie nie wypila obiadek lyzeczka jako tako zjadla ale popic nic na widok butelki ze smoczkiem ryk ze szok
my karmimy Zuzie tak :
godz: 4-5 160ml mleka
godz: 9 170ml mleka
o 12 pol sloiczka obiadku i 60 ml soczku
o 16 170ml mleka
o 19.30 190 ml mleka z kaszka

jejciu dużo jedzą wasze dzieciaczki...
u nas pobudka o 7.00 i mleczko (pierś)
9.00-10.00 kleik ryżowy 90 ml na moim mleku, ewentualnie dopija cyckiem
12.00-14.00 (bo często wcześniej nie chce) obiadek pół słoiczka i czasem dopije cosik
15-16.00 cycek
17.00-18.00 deserek pół słoiczka
19.00-20.00 cycek na dobranoc

w nocy różnie 1-3 karmienia

Choćbym stawała na głowie, to więcej nie zje...
A w ogóle jakie ma miny i jakie kaprysy jak nie chce jeść ... NOrmalnie jak dorosła sie targuje że juz nie i koniec...

A walczymy teraz jeszcze z czymś innym. Często ona niema ochoty jeść wcale i uciekam się do roznych sposobów, żeby jej coś wcisnąć ... i ona nieprawidłowo połyka: w sensie, że bardzo często bierze jedzenie z łyżeczki pod język a nie na.. Jedynie deserki idą jej jak należy bo jak jej bardzo smakuje to sama rozdziawia szeroko paszczękę i luzik.
Musze bardzo uważać, żeby jej tego złego nawyku "pod język" nie utrwalić. Sama zresztą tak mam że jak piję coś, to pod językiem...
Próbowałam sama się oduczyć, ale to nie takie proste... a jestem logopedą :P
czyli mniej więcej podobnie karmimy, z tym że ja nie podaję owoców, to duży błąd ?
a jeszcze dopowiem, zę u nas soczek czy woda to wcale nie weźmie.. nawet łyka czy dwóch..

malutka: ja musiałam tak ustalić pory posiłków ze względu na powrót do pracy. Musiałam jej ustalić grafik jedzenia na czas mojej nieobecności żeby nie była głodna bo ja nie wiem na ile będe miała możliwość ściągania pokarmu w pracy i czy mi się laktacja utrzyma...
A śpi w miarę więc na siłę jej kaszki wieczorem nie będę dawać, tym bardziej że dla mnie to więcej zachodu żęby siedziec z laktatorem (który i tak nie chce zbytnio ściągać - a raczej moje piersi nie chcą być ściągane) po to żeby podać jej to mleko z butelki z kaszką
to może zacznij mu podawać trochę deserków dla urozmaicenia
Podziel sobie mały słiczek na 3 dni i dawaj przed mleckziem np po południu
Witamy w nowym wątku,postaram się wkleić dzisiejszą,urodzinową fotkę (no,takie pół-urodzinki) :-) wojtek waży 8,5kg,urodzeniowa 3120g,nadal karmiony piersią (ale je już owoce,zupki i kaszki) nie wiem,czy robimy jakąś tabelkę,czy dopiero jak więcej dzieciaczków skończy 6m-cy to zbierzemy wszystko razem.

image

Uploaded with ImageShack.us
no mój dużo je ale nie wstaje w nocy więc upomina się o to w dzień. Jak raz nie dopije swojej porcji to bardzo głośno o tym przypomina :) W ciągu dnia dostaje 180ml mleka bo niej się nie da, tak się drze, że boję się, że któregoś dnia jakiś życzliwy sąsiad napuści na mnie opiekę społeczną:D
mam jakiś deserek w domu to dam mu jak wstanie:) w sumie powinnam trochę urozmaicić. Sama nie chciałabym jeść ciągle tego samego:) Petra Twój mały jest świetny !!
oooo agag_agag to ja mam pytanie dot.logopedii :-)Przemek w zasadzie mówi od niedawna,ok.drugich urodzin się rozkręcił ,i wiele wyrazów mówi całkiem po swojemu,ale zauważyłam,że zamienia literki (na początku wyrazu zawsze zamiast k jest t, zamiast c jest k, zamiast r jest l )i ma dziwaczny szyk zdania ("nie"zawsze na końcu,np. Umie Przem szafok donk nie- przemek nie umie zdjąć szlafroka-i na to NIE pada akcent,zabawnie to wychodzi).Jak myślisz,czy on sam zacznie poprawnie mówić, czy dziecko trzeba poprawiać za każdym razem.wiadomo,my do niego mówimy normalnie.Do kiedy maluch powinien nauczyć się mówić prawidłowo,a kiedy trzeba iść z nim do logopedy?
wreszcie po ponad rku siedzenia na forum postanowilam zrobic sobie suwaczek :) takze własnie jest proba :)
Petra bardzo ciężo jest ocenić stan mowy dziecka nie widząc go...
Jeżeli masz wątpliwości to pójdź do jakiegoś logopedy i się upewnij... może zaproponuje Ci ćwiczenia, które pomogą rozwijać mowę.
Poprawiać trzeba, ale umiejętnie... Długo by pisać...
A może chcesz przyjść do nas na spotkanie w czwartek ze swoim synkiem? Gdybyś przyszła trochę wcześńiej albo została trochę dłużej to mogłybyśmy spokojnie pogadać na ten temat
Mamomarty dzięki wysylalaś mi już te przepisy, tylko że tam jest większość przepisów z warzywami a nie wiem co jeść w dni w które można tylko same proteiny, myślalam po prostu że znasz jakaś stronkę czy coś:) bo ja nie mogę znaleść..
Widzisz Aguś Twoja jest drobniutka i nie chce specjalnie jeść a mój pewnie chętnie zjadłby to co Emilka by zostawiła :D I tak bardzo pilnuje jego jadełka, żeby nie przesadzić i jak dam 160ml mleka to będzie wrzask a jak dam 180ml to odpuszcza :)
Jagoda. Policzyłam dzisiaj wszystkie dzieciaczki które mają więcej głosów niż Oskar ... jesteśmy na 132 miejscu :D:D hehe

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry