Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI CZ.7(36)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to nowy wątek :)

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Grupa prawie w natarciu :p
image
aaaaaaa
Zapomniałabym :)
Moja 5,5 letnia córa oczywiście obżarta tymi zebranymi dziś słodyczami, bawi się własnie na Hellow-Party u kumpeli.
Kazała się kręcić na krześle obrotowym mówiąc przy tym: Ciocia, Ty mnie kreć tak długo az puszczę pawia :)))))))))))

Myślalam że sie zeszczam jak mi to mówiła :p
rewelacyjnie wygladaja, a apropo tekstu twojej cory to tez sie usmialam :)
ciszas tu na maxa, wszyscy swietuja
Mała śpi więc chwila dla siebie, jestem z Żabianki, czy któraś z Was tez zamieszkuje na Żabie?
Mamo Marty zdjęcia rewelacyjne...:)
masz córkę nie do przebicia :D:D A zdjęcie rewelacja :)

Nie wiem gdzie się wszyscy podziali ....

Ja zacznę świętować po swojemu jak mąż wróci z pracy :D:D:D
rewelka, sama bym się z chęcią przebrała:) właśnie dziś myśleliśmy o sylwestrze przebieranym, super :)
hehe dzieci mają super pomysły :) A zdjęcie super :)

My dziś byliśmy na cmentarzu na Łostowicach i koło Kartuz i jestem padnięta :( Potem pojechaliśmy do rodzinki która mieszka w pobliżu Kartuz na obiad i jak tylko weszliśmy chciałam Majce zrobić mleko bo jadła ponad 3h wcześniej i co?... zapomniałam pudełka z mlekiem :/ Na szczęście miałam przy sobie deserek więc jej dałam i potem zjadła troszkę ziemniaczków z sosikiem i szybko wracaliśmy do Gdańska. Chciałam jeszcze podjechać na zakupy do Auchan więc jeszcze u rodzinki wpadłam na pomysł że weźmiemy gorącą wodę i w hipermarkecie kupimy paczkę mleka :) Juz przed samym Gdańskiem zaczęła nam popłakiwać ale jakoś udało się ją zabawić i jak tylko dojechaliśmy mąż pobiegł szybko po mleczko i szybko na ławce je zrobiłam :) Majka przyssała się do niego jak nie wiem co :) Pierwszy raz zapomniałam mleka i to przez to że przed wyjściem jeszcze jej robiłam kaszkę. Od teraz najpierw do torby Mai będę wkładała cała paczkę mleka a jak nie zapomnę to na końcu dołożę to co mam otwarte - mam teraz nauczkę.
Szukałam dziś kombinezonu dla Majki i jest ciężko :( W 5-10-15 sa takie za 85 zł bez tych bucików i za 100 zł z bucikami i rękawiczkami ale szkoda mi wydac tyle kasy na kilka miesięcy :/ Na hali były nawet fajne ale dla dziewczynek zostały tylko 2 szt i to w dużym rozmiarze.

A jak wasze maluchy zniosły zmianę czasu? Maja obudziła się rano zamiast godzinę wcześniej niż zwykle czyli o 5.20:/ a za to spać poszła dziś o 17.45 :/ Chciałam ją przetrzymac ale się nie dało, za dużo dziś wrażeń i jeszcze ten czas :(

A co do prezentów dla maluszków (chodzi mi o zabawki) to może podamy swoje propozycje? Ja dziś szperałam na allegro i spodobały mi się:
http://allegro.pl/fisher-price-bawiskoczek-swinka-krakow-i1286395348.html
http://allegro.pl/kula-pelzak-fisher-price-do-raczkowania-gratis-i1299705554.html
http://allegro.pl/fontanna-z-pilek-playskool-reklama-tv-hasbro-i1282268695.html

Dobra zmykam spać bo jutro pewnie znów obudzi się po 5.00 a jutro czeka nas wyprawa do Tczewa :)
no mój też wstał dzisiaj godzinę wcześniej co było można przewidzieć :) ale poszedł spać normalnie więc myślę, że jutro wstanie tak jak zawsze o 7-8 :)
slonko a nie chcesz poszukać w jakimś komisie ?? ja dałam za swój komplet 26zł i chyba był bardzo mało noszony bo nie widać żadnych śladów użytkowania :)
my dziś byliśmy z Zuzią na cmentarzu, spala cala drogę do Tczewaw drodze powrotnej jak dawałam jej mleko zrobiła nam psikusa wypiła mleczko a zaraz po tym zwymiotowała wszystko na siebie w foteliku :/
jak wasze maluchy reagują na zmianę czasu? bo nasza po prostu tragicznie juz o 18 sie słaniała wkoncu usnęła mi na 20 min na rekach później ja wykąpałam i nakarmiłam i spi :)

Hej laski :)
Witam nową mamę :)

My byliśmy u dziadków w Starogardzie, więc teraz nadrabiam...
Biedroneczka - nuteczka vtech jest faktycznie rewelacyjna : ma kilka melodyjek i różne opcje do nauki i zabawy Myślę, że długo posłuży dzieciaczkom no i jest po polsku! Emilka dostała ją od moich koleżanek z pracy i był to strzał w dziesiątkę!

Co do naszych prezentów gwiazdkowych dla małej... to ja chyba jestem wyrodna matka... ale nic specjalnie nie planuję... Ona póki co wszystko ma, na bank dostanie mesę rzeczy od dziadków i cioć... myślę, że bez sensu w tym roku kupować jej tyle rzeczy bo ona i tak sobie z tego nic nie robi... jest jeszcze za mała... Jak już to kupimy jej coś praktycznego... (np dywan do turlania )
W przyszłym roku to już co innego :) ale na razie nie widze potrzeby kupna kolejnych zabawek...

A w piątek byłam pierwszy raz w parcy... No nienajgorzej to zniosłam musze powiedzieć, ale cały czas się trochę martwię: czy zjadła (bo je malutko) czy piła (bo nie chce pić wcale) czy robiła kupke (bo ma koszmarne zatwardzenia)... no i cały czas patrzę na zegarek: ile jeszcze zostało... i dlaczego ten autobus tak długo jedzie... I... wiecie co... mam tak fajną opiekunkę, że aż jestem o nią zazdrosna... Ża jak mała będzie z nią tyle czasu spędzać, to będzie wolała ją niż mnie... Bo od niej to wszystko je, a ode mnie nie chce...
No i jeszcze jeden duuuuży minus powrotu do pracy: strasznie mi niezręcznie bo nie bardzo mam gdzie ściągać pokarm z piersi... Takie to krępujące bardzo jest... zamelinować się gdzieś w toalecie żeby tą dojarkę włączyć... Tym bardzoej że u mnie trochę to trwa, bo piersi sie nie chcę poddać laktatorowi :/
łomatyzernoga! jakie ja byki robie na szybkiego... cóż... szkoda że na tym forum nie ma opcji edycji tekstów bostrasznie mi wstyd (niestety często)
ooo... jakąś okazję znalazłam :) jakby ktoś chciał (ja niezwiązana ze sprzedawcą)
http://allegro.pl/mw-vtech-mowiaca-biedroneczka-nuteczka-i1291672950.html
Tak ale ta nie po polsku.... A w tym cały pic :)
ajej faktycznie! nie zwróciłam uwagi...
Ale te biedroneczki widziałam w którymś z marketów real albo carrefour
hej dziołszki....
My nadal w spzitalu...nie nadąrzam za 2 wątkami :((bo Borysek ciagle chced mojej uwagi,a spi po 30-40min...Szkoda ze polaczenie naszych watkow nie wypalilo,ale podczytuje regularnie :)Wybaczcie,plizzz.... Fajne te Wasze pociechy:))Widzialam foty ze spotkania, mamyMarty blizniaczki od razu do rozpoznania;)Zalujemy ze i my nie dotarlismy :(ale mamnadzieje,ze to nic straconego :(a moze majowe z dzieciaczkami odwiedza Boryuska w domku:)Chetnie zaprosimy jak juz wyzdrowiejemy.
Witam tez nowa majową mamusie:)
Ja chce kupic Boryskowi-znaczy Mikołaj ;> Krokodyla Fisher price z wesolymi klocuszkami,mysle ze na dlugo mu wystarczy ta zabawka, nie moge chaty zagracic zabawkami bo przestrzen nie rozpieszacza.

Milego dnia wam zycze....Tu na zapie w szpitalu dochodzi jedynie zapach palących się zniczy.. Buziaki slemy dla wszytskich cioc i bobasków majowych;)
Dziewczyny mam pytanie do mam, które wracają niebawem do pracy.... Jaka opiekę macie nad swoim maluszkiem? My z mezem zdecydowaliśmy się na opiekunkę, ale nasza Mała płacze jak tylko pani opiekunka bierze ja na rece, zresztą moja corka zrobiła sie małym dzikuskiem i nie bardzo lubi jak ktoś nieznajomy bierze ja na rece. Ale martwi mnie to, że tak reaguje na opiekunkę, nie bardzo wiem jak podejść do tego żeby Mała sie przyzwyczaiła do niej.
Ja wracam za tydzień. Dokładnie za 7 dni bedzie mój ostatni dzień urlopu macierzyskiego :)

Dziećmi będzie opiekowała się teściówka :)
Zresztą powiem Wam że chętnych do opieki nad moimi skarbami nie brakuje :) A to sasiadka, a to koleżanka... No i cena opieki też super. A do tych osób mam zaufanie. Także jakby co to mamy alternatywę :) W razie wyjazdu teściowej do pracy .
nie ma to jak babci, w naszym przypadku obie babcie daleko wiec oprocz opikunki alternatywy nie ma

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry