Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI CZ.7(36)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to nowy wątek :)

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Karolinka ja mogę się zaliczyć do dziewczyn które same zajmują się dzieckiem. Mój mąż wraca do domu późno w nocy. Z reguły już śpimy więc cała opieka nad dzieckiem spada na mnie. Nie narzekam, daję sobie radę choć z mężem pewnie byłoby mi łatwiej. Na długo mąż wyjechał ?
teraz sobie zdalam sprawę że Nastka nie lapie się jeszcze za stópki..
Za to jak jak kladę na przewijak to wygina do tylu glówkę i próbuje zlapać pampersa lub chusteczki do pupy:) a jak chce jej zabrać to protestuje i krzyczy:)
mój plastuś :) Uwielbiam jego śmiech :)

image

Uploaded with ImageShack.us
o rany... oczy to ma zabójcze!!!
Bójcie się młode laski bo ten facet niejednej z Was zawróci w głowie :)
agag_agag ja niestety nie dam rady wpaść na spotkanie,Przemek jest trochę przeziębiony,a w tym tygodniu nie mam go z kim zostawić w ciągu dnia.Ale porozglądam się za jakimś logopedą w pobliżu(chociaż on jak jest w nowym otoczeniu to w ogóle nie chce się odzywać,więc nie wiem,czy coś z tego wyjdzie :/ )
kurcze wojtek zaczął sypiać na brzuchu(cały wieczór się wiercił i co chwilę budził z płaczem,a jak go w końcu położyłam na brzuchu,to śpi i śpi),trochę mnie to stresuje,co chwila zaglądam czy tam dobrze oddycha,jak u noworodka :-) a wasze dzieciaki lubią spać na brzuchu?
Madzia a moja też dopiero niedawno zaczęła się interesować stópkami... dotąd raczej je mocno prostowała...
A zaczęła się interesować znacznie bardziej jak dostała pajaca z aplikacją na stopach właśnie, późńiej znowu nie bardzo jak był w praniu
Od tygodnia za to hitem są takie skarpetki podkolanka z rossmana (12-13 zł) z naszytą główką zwierzaczków - grzechotek Szał normalnie! tak jak wcześńiej swoje stopy miała w poważaniu, tak teraz są na drugim planie jej aktywności (zaraz po turlaniu się)
MOja miała taki okres że w dzień spała tylko na brzuchu
Na noc też zasypiała na brzuchu a my ją przekręcaliśmy na plecy późńiej
Aguś ja już wyżej pisałam, że dzisiaj Oskar podrywał jakąś dziewczynkę. Trzymałam go na rękach na poczcie i jednej Pani córeczka też trzymana na rękach spojrzała na Oskara i wydała z siebie takie radosne "oooo" :D A Oskar złapał ją rączką za bluzkę i tak się wyginał do niej że w rezultacie była cała opluta bo mały zapomniał zamknąć buźkę :D:D Ubaw był, wszyscy się na nas patrzyli :)

Mój nie uznaje leżenia na brzuchu. 2 min ok. Ale spać? raz zasnął jak miał może z miesiąc, położyłam go na brzuszku i klepałam po pupie :D
Moja mala też nie przepada za leżeniem na brzuszku, a zasnąt tak nawet by nie miala jak bo niestety muszę ją bujać, inaczej jest krzyk i nici ze spania:( a ja serca nie mam żeby tak krzyczala i ze zmęczenia w końcu padla więc lulam
Na poczatku na brzuchu u nas to tylko przez moje kolana i potrzasana :) tak jej sie podobało najbardziej i pomagało przy kolkach
Ale cudne te wasze maluszki :)

Moja też nie lubi leżenia na brzuchu a o spaniu to juz nie ma mowy. Jak miała niecały miesiąc to jednyną metodą żeby pospała chociaz chwilę i w końcu nie płakała było własnie polozenie jej na brzuszku na moim brzuchu i lekki bujanie - na a potem okazało sie ze to przez ta bakterie tak płacze.

Dziewczyny jak ubieracie na spacer maluchy w taka pogodę?
Moja ma najczesciej body kr. rekaw bluzke bluzę kurtkę, rajstopki spodenki i buciki, na główkę niezbyt gruba czapka i kaptur. w wózku ma albo kocyk albo spiworek (jak było ok 5stopni) i osłonkę - jeżdzimy jeszcze w gondoli. Bo nie wiem czy ją dobrze ubieram?
Malutka Twoj Synek na oczka mnie ma :)

No cudowne macie te dzieciaczki :) jakie one slodkie i cudowne!!!!
słonko ja ubieram podobnie tylko nie lubię z zasady bodziaków z krótkim więc ubieram body z długim i bluzę a na to kurtkę...

A wczoraj ona marudziła a mi nie pasowało żeby akurat w tej chwili iść na spacer więc w samych rajstopkach skarpetkach i bodziaku wrzuciłam ją w kombinezon (pierwszy raz) i wystawiłam w wózku na balkon Spała jak ta lala 1,5 godziny i tylko nosek miała zimny :)
Ja najczęsciej ubieram malą tak: body z dl rękawkiem, pajacyk, kurteczka jesienna, spodenki, gube skarpetki, czasem śpiworek, gruby koc i oslona od gonddoli:)
Wiecie co ja najczęściej ubieram malej pajacyk lub śpiochy nie tylko do spania nawet w dzień, myśle że malej jest tak wygodnie nic jej sie tam nie podwija do góry i ma wszystko osloniętę:)
pewnie ja tez lubie pajacyki, zwąłszcza do chusty...

A powiedzcie mi dziewczyny taką rzecz:
Czy gdybyście miały jeszcze raz wybierać imiona dla swoich dzieciaczków, to wybrałybyście tak samo?
Teraz to już się wszyscy przyzwyczailiśmy że nazywają się tak a nie inaczej, ale czy myślicie, że imiona wpasowały się do tego konkretnego dziecka? Czy może do TEGO akurat charakterku czy typu urody bardziej pasowałoby inne imię?
u mnie było tak, że to mój mąż się uparł na imię Oskar, a ja na początku nie chciałam:) ale potem się przyzwyczaiłam i teraz już bym nie zmieniła na żadne inne.
Ja bym wybrała to samo imię. Z tym że u nas ja od dawna marzyłam o tym żeby moja córeczka miała na imię Maja więc imię było wybrane zanim jeszcze staraliśmy się o Majkę.

Ja w domu ubieram małej body, cienką bluzeczkę i rajstopki, a na noc ma body i pajacka cienkiego.
a wiec tak o spaniu na brzuszku u nas nie mam mowy ...
mala spala jedynie gdy nie miala skazy czyli jak miala jakis miesiac.
o turlaniu sie to tylko jedynie na boki by przeturlac sie cala niechce ...
siadanie to roznie wyglada najlepiej wychodzi gdy ktos ja trzyma za reke lub gdy siedzi na kolanach.
a swoimi stupkami to najczesciej tylko przy zmianie pampersa sie interesuje ....
Ja już sobie nie wyobrażam, żeby chłopaki mieli inne imiona (chociaż też nie byłam do nich na początku zbytnio przekonana).I myślę,że do nich pasują (zresztą najczęściej na Przemka mówimy Przem-bo tak mówi sam o sobie, a na Wojtka-Tusio,bo tak mówi na niego Przemek:-)
Ja młodego w domu ubieram tak: body na krótki rękaw i grubsza bluza,albo body na długi rękaw i cienka bluzka,albo koszulka na krótki rękaw(jak się cały zaślini,to zmieniam tylko wierzchnią warstwę:-) i do tego rajstopy.Nie przepadam za pajacami i śpiochami,bo on tak majta nogami że mu wiecznie wychodzą z nogawek nawet w skarpetkach (nawet w nocy,a co dopiero w dzień!:-) a na dwór to po prostu w tym co ma na sobie wkładam go w kombinezon i już (mamy taki jesienny,polarowy)+niegruby koc i okrycie z gondoli albo śpiworek i do spacerówy.
Oglądałam właśnie zdjęcia Przemka jak miał pół roku i był sprytniejszy niż brat.Jak tylko miał się za co złapać to od razu podciągał się i sam siadał(głównie w łóżeczku).Tuśkowi jeszcze trochę brakuje do siedzenia,ale za to fajnie się przekręca,czego Przemek nigdy nie robił :-) każde dziecko inne,niby wiem,że nie powinno się porównywać,ale chyba trudno tego uniknąć :-) zresztą od tego też jest forum,żeby sobie porównać,czy nasze maluchy za bardzo w tyle nie zostają :-)
dopiero udało mi sie usiasc do komputera, dzisiaj nocka nawet nam minela, wstalismy ok 9 (oczywiscie z nocnymi pobudkami), ubralismy sie i przyjechalismy do dziadkow.
Malutka to ja cie podziwiam, moj maz nie wyjechal na dlugo bo na tydzien a jeszcze mamy zawsze moich rodzicow do pomocy.
Jutro jeszcze przed naszym spotkaniem jade rano do alergologa ze soba i zeby rano nie budzic Filipka przyjechalam wlasnie do rodzicow. niedawno wrocilismy ze psacerku, super dzisiaj jest pogodaprzynajmniej mi sie podoba a jeszcze w parku te zlote liscie - rewelacja.
Jesli chodzi o lezenie na brzuchu to jesli Maly sam sie nie obroci to nie lubi jak ktos go kladzie na sile, ale jak sam sie polozy na brzuchu to jest ok, stopami swoimi tez sie od niedawna zaczal interesowac i albo sciaga sobie skarpetki albo je rajstopy.
Imienia bym mu nie zmienila, zawsze chcialam miec synka Filipka :) noi mam .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry