Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI CZ.7(36)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to nowy wątek :)

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja oglądałam :)
Oglądaliście top model ?
Musimy dotrzeć na 12 bo będzie meeega krzyk w drodze:P Oskar głodny =Oskar bardzo zły :D
uuuuuuuuuuuu to nie jem śniadania :p

U nas jedno auto w warsztacie i mój P. musi na 9.00 jechac po części ale mysle ze koło 10.00-10.30 dam radę wyjechać :) Jadę z Rumi przez Gdynię bo po Malutką więc myslę że najpóźniej 11.30-12.00 będziemy :)
ja mam na 9:45 alergologa i potem tylko po filipka do moich rodzicow i do was, ale z siedlec to raz dwa bedziemy, wiec mysle ze tak po 11 tez bedziemy
agag ja bede tak kolo 11 :)

Spotkanie jutro
agag
Malutka
MamaMarty
Jagoda
Karolina

Nikt więcej póki co się nie zgłosił
Adres wszystkim Wam podałam
O któej godz mogę się Was spodziewać?

PS jabłęcznik już w piekarniku :D
dziewczyny w końcu jestem ale dziś zwariowany dzień....
wlazł nam jakiś robal do kompa i nic nie mogliśmy zrobić wiec ja wszystko co potrzebne zgrywam na płyty i format tak tylko jedna plyta ze sterownikami do kompa sie nie nagrała i nie mogliśmy nic zrobić w dodatku zgubiłam płytę instalacyjna do internetu no jakiś istny sajgon ale jakoś udało mi się do was dotrzeć

Ja z dwójeczką :)
Czy już wiadomo ile jutro osób będzie u Agi;>
Ja i mój chlopak przez calą ciążę licytowaliśmy się jak będzie miala na imię córcia, w końcu ja wygralam:) i nie zamienilabym na żadne inne:)
moja być może taka wyturlana, bo ćwiczyłyśmy sporo jak to się robi to raz, a dwa to ona chudzinka jest i pewnie jej łatwiej :)
Haalloo, hallloooo. Wracam do domu, a tu cichoooo

MamaMarty, o której jutro u mnie będziesz ??

Karolina mi mama też pomaga ale w dni kiedy jestem w pracy, wtedy siedzi z Oskarem. Nie zamieniłabym tego imienia na żadne inne :) Mój lubi swoje stópki. Najczęściej wieczorem po kąpieli ssie sobie dużego palca:P Ale okręcać się nie specjalnie chce ... leniwy jest trochę :D
dopiero udało mi sie usiasc do komputera, dzisiaj nocka nawet nam minela, wstalismy ok 9 (oczywiscie z nocnymi pobudkami), ubralismy sie i przyjechalismy do dziadkow.
Malutka to ja cie podziwiam, moj maz nie wyjechal na dlugo bo na tydzien a jeszcze mamy zawsze moich rodzicow do pomocy.
Jutro jeszcze przed naszym spotkaniem jade rano do alergologa ze soba i zeby rano nie budzic Filipka przyjechalam wlasnie do rodzicow. niedawno wrocilismy ze psacerku, super dzisiaj jest pogodaprzynajmniej mi sie podoba a jeszcze w parku te zlote liscie - rewelacja.
Jesli chodzi o lezenie na brzuchu to jesli Maly sam sie nie obroci to nie lubi jak ktos go kladzie na sile, ale jak sam sie polozy na brzuchu to jest ok, stopami swoimi tez sie od niedawna zaczal interesowac i albo sciaga sobie skarpetki albo je rajstopy.
Imienia bym mu nie zmienila, zawsze chcialam miec synka Filipka :) noi mam .
Ja już sobie nie wyobrażam, żeby chłopaki mieli inne imiona (chociaż też nie byłam do nich na początku zbytnio przekonana).I myślę,że do nich pasują (zresztą najczęściej na Przemka mówimy Przem-bo tak mówi sam o sobie, a na Wojtka-Tusio,bo tak mówi na niego Przemek:-)
Ja młodego w domu ubieram tak: body na krótki rękaw i grubsza bluza,albo body na długi rękaw i cienka bluzka,albo koszulka na krótki rękaw(jak się cały zaślini,to zmieniam tylko wierzchnią warstwę:-) i do tego rajstopy.Nie przepadam za pajacami i śpiochami,bo on tak majta nogami że mu wiecznie wychodzą z nogawek nawet w skarpetkach (nawet w nocy,a co dopiero w dzień!:-) a na dwór to po prostu w tym co ma na sobie wkładam go w kombinezon i już (mamy taki jesienny,polarowy)+niegruby koc i okrycie z gondoli albo śpiworek i do spacerówy.
Oglądałam właśnie zdjęcia Przemka jak miał pół roku i był sprytniejszy niż brat.Jak tylko miał się za co złapać to od razu podciągał się i sam siadał(głównie w łóżeczku).Tuśkowi jeszcze trochę brakuje do siedzenia,ale za to fajnie się przekręca,czego Przemek nigdy nie robił :-) każde dziecko inne,niby wiem,że nie powinno się porównywać,ale chyba trudno tego uniknąć :-) zresztą od tego też jest forum,żeby sobie porównać,czy nasze maluchy za bardzo w tyle nie zostają :-)
a wiec tak o spaniu na brzuszku u nas nie mam mowy ...
mala spala jedynie gdy nie miala skazy czyli jak miala jakis miesiac.
o turlaniu sie to tylko jedynie na boki by przeturlac sie cala niechce ...
siadanie to roznie wyglada najlepiej wychodzi gdy ktos ja trzyma za reke lub gdy siedzi na kolanach.
a swoimi stupkami to najczesciej tylko przy zmianie pampersa sie interesuje ....
Ja bym wybrała to samo imię. Z tym że u nas ja od dawna marzyłam o tym żeby moja córeczka miała na imię Maja więc imię było wybrane zanim jeszcze staraliśmy się o Majkę.

Ja w domu ubieram małej body, cienką bluzeczkę i rajstopki, a na noc ma body i pajacka cienkiego.
u mnie było tak, że to mój mąż się uparł na imię Oskar, a ja na początku nie chciałam:) ale potem się przyzwyczaiłam i teraz już bym nie zmieniła na żadne inne.
pewnie ja tez lubie pajacyki, zwąłszcza do chusty...

A powiedzcie mi dziewczyny taką rzecz:
Czy gdybyście miały jeszcze raz wybierać imiona dla swoich dzieciaczków, to wybrałybyście tak samo?
Teraz to już się wszyscy przyzwyczailiśmy że nazywają się tak a nie inaczej, ale czy myślicie, że imiona wpasowały się do tego konkretnego dziecka? Czy może do TEGO akurat charakterku czy typu urody bardziej pasowałoby inne imię?
Ja najczęsciej ubieram malą tak: body z dl rękawkiem, pajacyk, kurteczka jesienna, spodenki, gube skarpetki, czasem śpiworek, gruby koc i oslona od gonddoli:)
Wiecie co ja najczęściej ubieram malej pajacyk lub śpiochy nie tylko do spania nawet w dzień, myśle że malej jest tak wygodnie nic jej sie tam nie podwija do góry i ma wszystko osloniętę:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry