Widok

MAJOWE MAMY Z MALUSZKAMI CZ.7(36)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to nowy wątek :)

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
13.05 Malutka22 -synek Oskarek 4420g szpital Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
15.05 Ulkam27 - Oskarek 3940g, 57cm , szpital kliiczna
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
słonko ja ubieram podobnie tylko nie lubię z zasady bodziaków z krótkim więc ubieram body z długim i bluzę a na to kurtkę...

A wczoraj ona marudziła a mi nie pasowało żeby akurat w tej chwili iść na spacer więc w samych rajstopkach skarpetkach i bodziaku wrzuciłam ją w kombinezon (pierwszy raz) i wystawiłam w wózku na balkon Spała jak ta lala 1,5 godziny i tylko nosek miała zimny :)
Malutka Twoj Synek na oczka mnie ma :)

No cudowne macie te dzieciaczki :) jakie one slodkie i cudowne!!!!
Ale cudne te wasze maluszki :)

Moja też nie lubi leżenia na brzuchu a o spaniu to juz nie ma mowy. Jak miała niecały miesiąc to jednyną metodą żeby pospała chociaz chwilę i w końcu nie płakała było własnie polozenie jej na brzuszku na moim brzuchu i lekki bujanie - na a potem okazało sie ze to przez ta bakterie tak płacze.

Dziewczyny jak ubieracie na spacer maluchy w taka pogodę?
Moja ma najczesciej body kr. rekaw bluzke bluzę kurtkę, rajstopki spodenki i buciki, na główkę niezbyt gruba czapka i kaptur. w wózku ma albo kocyk albo spiworek (jak było ok 5stopni) i osłonkę - jeżdzimy jeszcze w gondoli. Bo nie wiem czy ją dobrze ubieram?
Na poczatku na brzuchu u nas to tylko przez moje kolana i potrzasana :) tak jej sie podobało najbardziej i pomagało przy kolkach
Moja mala też nie przepada za leżeniem na brzuszku, a zasnąt tak nawet by nie miala jak bo niestety muszę ją bujać, inaczej jest krzyk i nici ze spania:( a ja serca nie mam żeby tak krzyczala i ze zmęczenia w końcu padla więc lulam
Aguś ja już wyżej pisałam, że dzisiaj Oskar podrywał jakąś dziewczynkę. Trzymałam go na rękach na poczcie i jednej Pani córeczka też trzymana na rękach spojrzała na Oskara i wydała z siebie takie radosne "oooo" :D A Oskar złapał ją rączką za bluzkę i tak się wyginał do niej że w rezultacie była cała opluta bo mały zapomniał zamknąć buźkę :D:D Ubaw był, wszyscy się na nas patrzyli :)

Mój nie uznaje leżenia na brzuchu. 2 min ok. Ale spać? raz zasnął jak miał może z miesiąc, położyłam go na brzuszku i klepałam po pupie :D
MOja miała taki okres że w dzień spała tylko na brzuchu
Na noc też zasypiała na brzuchu a my ją przekręcaliśmy na plecy późńiej
Madzia a moja też dopiero niedawno zaczęła się interesować stópkami... dotąd raczej je mocno prostowała...
A zaczęła się interesować znacznie bardziej jak dostała pajaca z aplikacją na stopach właśnie, późńiej znowu nie bardzo jak był w praniu
Od tygodnia za to hitem są takie skarpetki podkolanka z rossmana (12-13 zł) z naszytą główką zwierzaczków - grzechotek Szał normalnie! tak jak wcześńiej swoje stopy miała w poważaniu, tak teraz są na drugim planie jej aktywności (zaraz po turlaniu się)
agag_agag ja niestety nie dam rady wpaść na spotkanie,Przemek jest trochę przeziębiony,a w tym tygodniu nie mam go z kim zostawić w ciągu dnia.Ale porozglądam się za jakimś logopedą w pobliżu(chociaż on jak jest w nowym otoczeniu to w ogóle nie chce się odzywać,więc nie wiem,czy coś z tego wyjdzie :/ )
kurcze wojtek zaczął sypiać na brzuchu(cały wieczór się wiercił i co chwilę budził z płaczem,a jak go w końcu położyłam na brzuchu,to śpi i śpi),trochę mnie to stresuje,co chwila zaglądam czy tam dobrze oddycha,jak u noworodka :-) a wasze dzieciaki lubią spać na brzuchu?
o rany... oczy to ma zabójcze!!!
Bójcie się młode laski bo ten facet niejednej z Was zawróci w głowie :)
mój plastuś :) Uwielbiam jego śmiech :)

image

Uploaded with ImageShack.us
teraz sobie zdalam sprawę że Nastka nie lapie się jeszcze za stópki..
Za to jak jak kladę na przewijak to wygina do tylu glówkę i próbuje zlapać pampersa lub chusteczki do pupy:) a jak chce jej zabrać to protestuje i krzyczy:)
Karolinka ja mogę się zaliczyć do dziewczyn które same zajmują się dzieckiem. Mój mąż wraca do domu późno w nocy. Z reguły już śpimy więc cała opieka nad dzieckiem spada na mnie. Nie narzekam, daję sobie radę choć z mężem pewnie byłoby mi łatwiej. Na długo mąż wyjechał ?
Ja pisałam o kleiku na mleku modyfikowanym ale nie pamiętam czy to było w tym wątku:P
Na 180ml mleka robiłam 6 miarek mleka i 3-3.5 miarki kleiku. Przechodziło przez smoczek do kaszek.

Innego mleka nie zagęszczam bo podaje synkowi bebilon A.R a on sam w sobie jest gęsty.

Dziewczyny pisały o diecie dukana. Dzisiaj na wp jest artykuł:
http://kuchnia.wp.pl/index.php/health/prop/id/650
dopiero niedawno mały poszedl spac, szybki spacer z psem i wreszcie mam chwilke dla siebie :) maz wyjechal i teraz podziwiam te dziewczyny co do tej pory radzily sobie same z dziecmi bo faktycznie jest zupelnie inaczej jak nie ma meza.
Malutka ty chyba ostatnio pisalas w jakich proporcjach zageszczsz mleko, jak mozesz napisz jeszcze raz.
Mimii super ze Borys juz ma sie lepiej :)
a może spróbujcie wpisać link ze spacjami?

skopiowałam sobie zdjęcia Emilki więc chyba da radę:P czy nie o to chodzi ?
nie da rady bo nei skopiujesz cudzego zdjęcia...
hehehe no to narobiłaś :D:D może być przecież. Po prostu przy nowych watkach będzie jednak osoba wstawiać zdjęcia wszystkich maluchów po kolei i jakoś to będzie :) Pomysł fajny :)
ale jaja :) zasypałam was Emilką i niepoprawnymi kodami które okazują się poprawne :)
Wybaczcie...
Mój niecny plan spełzł na niczym...
połowinkowej listy zdjęciowej nie będzie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry