Widok

MAJOWE MAMY z MALUSZKAMI cz.3 (32)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie i ich Dzieciaczki:

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja się też moge odkryć........

Próbowaliśmy dwa razy odkąd małe sie urodziły, pierwszy raz po 3 miesiącach i boli jak cholera.

Też byłam drugi raz u gina i nic się tam nie dzieje. Jak mi usuną co maja usunąć we wrześniu to może się coś zmieni.........

Poza tym suchutko u mnie strasznie.......
u mnie tez strasznie sucho i może dlatego tak boli my używamy nawilżacza i teraz mnie nic nie boli a próbowaliśmy 4 razy no i za ostatnim razem było ok

No to miałam piękną noc :/ Zagęściłam mu mleczko na początek jedną miarką, a ten już od 1 się kręcił i pojękiwał, a od 4 jazda bez trzymanki. Nic nie było w stanie go uspokoić. A to wszystko przez kupkę, która nie chciała wyjść. Chodzę już na rzęsach :( Dlaczego nie może być tak pięknie jak wczoraj codziennie? :( Pojechaliśmy do galerii, pospał sobie, potem posiedział i pogryzł gryzaczka oglądając sklepy, znów pospał, pobawiliśmy się... ech :(
Mamo Marty a ty kaszke Sinlac podajesz z mlekiem modyfikowanym ??
na opakowaniu pisze by robic z woda kaszke ...

Jesli chodzi o spawy intymne to mnie to juz wogle ze tak powiem nie kreci a sprawia bol :( a co gorsze na zmiane pogody boli mnie rana po szwie :(

U nas coraz wiekszy horror z zabkami :( mala coraz bardziej marudna jest na rekach sie tylko uspokaja ... moja mama mowi ze mala jest juz zepsuta i rozpieszczona :( a tak chcialam uniknac rozpieszczania :(
Aha no to sie troszk euspokoilam, bo gin mowil ze ok a tu taki ból. U mnie tez pod koneic fajnie:) no nic trza poprostu to moze przepchac ;)

A my dzois sie chustowalismy. SWuper sprawa!!!! Maly chyba polubił :) Pocwiczymy jeszcze w szpitalu i jak calkiem polubi to zakupie-bo ta jest sasiadki z sali :) Polecam dla dzieci niewózkowych znacyz takich co spacerki wygladaja tak jak u mnie zncazy Bporys na reku a mamusia 1 reka pcha wózeczek :]
MIMII TO SPOKOJNIE MOGŁABYĆ BYĆ MAMĄ DWÓJECZKI MALUCHÓW Z POJEDYCZYM WÓZKIEM :)

Natalia ta z mm tylko kaszki daje dużo mniej niż trzeba na 120 ml :)
MamoMarty niech zostanie tak jak jest...pojedyncza mamusia z pojedynczym wózkiem :)
Hej mamuski :)
Pozdrawiam Was goraco, dawno nie pisalam. Widze, ze problemy nas wciaz nie omijaja.
My z Adaskiem jeszcze troszke walczymy z brzuszkiem, ale jest lepiej- tak samo z siebie, albo dlatego, ze czesciej jada z butli co jest lepsze dla jego brzuszka.

Ja sie tez moge wypowiedziec w kwestii pytania o sprawy intymne, tylko ja rodzilam sn. Ogolnie nie jest zle, probowalismy w 6 tygodniu i bylo srednio, w 8 tygodniu juz duuuzo lepiej a w 10 tygodniu po porodzie juz nic mi nie przeszkadzalo.

Zęby chyba juz tez ida, Adas od 2 dni rzuca sie na gryzaczek jak lew, palce moje to juz poobgryzane a scisk szczeki ma taki, ze straaaasznie boli.

Jutro jedziemy do Trojmiasta pokupowac mlodemu ciuszki na jesien, wiecie czy w Tesco jest juz jesienna kolekcja cherokee??? Chcialam cos przylookac na allegro ale chwilowo nic ciekawego nie ma.

Ja ide na wychowawczy do konca tego nowego roku szkolnego, potem wracam na 2011/2012, ale zaraz chcemy sie starac o rodzenstwo dla mojego szkraba wiec nie wiem czy dotrwam na strazy do konca roku szkolnego-do czerwca.

Ogolnie nie chce mi sie wracac do pracy, moglabym nawet zajsc w ciaze pod koniec wychowawczego, ale...

Zostawiam buziaki i lece sie kapac, czas spac.
I kilka zdjec

image

image
Izaqueen wy już w spacerówce jeździcie? :)
Majce też się już po woli zaczyna nudzić w gondoli ale ona mi się jeszcze za malutka wdaje do spacerówki. Chociaz często chodze tak jak Mimii czyli dziecko w jednej ręce a wózek w drugiej, bo inaczej krzyk :)
Jutro mamy chrzciny - już sie nie mogę doczekać :) Ciekawa jestem czy mała prześpi msze czy będziemy musieli ją na zmiane na rękach nosić. Zamierzamy iść przd mszą na spacer żeby Maja zasnęła to może uda jej sie przespać.
Jeżeli chodzi o sprawy intymne to u nas już za pierwszym razem czyli w 6 tyg, było już super i bez bólu i tak e sumie jest do teraz. Czasem zdarzy się że na początku zaboli troszkę ale po chwili jest już ok. A tak bałam się że skoro równy miesiąc nie mogłam siedzieć ani chodzić bo wszystko bolało i to i z tym będzie problem, ale na szczęście tak nie jest. A szew też czasem czuję, ale to bardziej takie ciągnięcie i też na zmianę pogody. Z tym że ja jestem po sn.
Ja też po porodzie SN....
Szwu wogóle nie czuję, nie widac go, nie ciągie, ponoć szył mie "krawiec" wsród lekarzy z Klinicznej :)

Ale z tymi intymnymi sprawami to cholipka chyba bede musiała cos zrobic........ Bo sie odzwyczaję :p
I po chrzcinach ... ufff :)
Cieszę się że mamy to za sobą chociaż było dobrze :) Na początku mała trochę marudziła w kościele ale jeszcze przed sakramentem uśpiłam ją na rękach i tak cały chrzest przespała, potem się obudziła ale było już spoko :)
Za to teraz wieczorem był cyrk :( Przez taki "inny" dzień, tyle wrażeń Majka od powrotu do domu ok 16-tej cały czas płakała więc już o 17.30 wykąpałam ją i położyłam spać. Ale tak na prawdę dopiero nie dawno porządnie zasnęła (przynajmniej mam taką nadzieję).
Mamo Marty widzę że zaczynasz dietkę:) Ja ostatnio też probowalam sieodchudzać ale po 3 dniach zrezygnowalam i nie dalam rady:P
Za bardzo kocham slodycze i jedzenie po 22:D
Zdradz może jakimi metodami chcesz zrzucic kilogramy
jakaś specialna dieta czy zmieniasz nawyki zywieniowe na stale?
Madzia jestem od nocy - hahahaha- na proteinówce Dukana :)

Nie czuję się głodna, mam tylko problem z woda niegazowaną której nie lubięa której muszę wypić 1,5 l dziennie... :/

Jestem juz po dzisiejszym dniu zadowolona ze spadku aczkolwiek jutro rano się zważę bo ważyłam się w nocy która mam zamiar dzis przespać :p

Co do nawyków, myslę że tzw. 4 faza diety i tej jeden dzień proteinowy zmieni mi nawyki.
chudy twaróch czy jogurt 0% smakuje tak samo jak zwykły :)

No i tylko gdyby nie ta woda i słodzik... Byłabym w 7 niebie :)

No ale coś musze zrobić. Gdybym dziś nie zaczęła to nie wiem czy do slubu dałabym radę zrzucić. A tak dieta kończy się 31 lipca a Slub 13 sierpnia :)

Na zachętę poniżej chlebek który dziś upiekłam ziołowo czosnkowy z odrobiną cebulki :)
Naprawde smaczny :)
A na kolację twarożek z łososiem wedzonym i kawa z mlekiem :)

image
No i w sumie gdyby nie to że czeka mnie operacja i kuracja hormonami i musiałam w zwiazku z tym przejść z piersi na mm to zaczęłabym kilka miesięcy później. A tak wykorzystam ten czas :)
hej,
my tez juz po chrzcinach. cale szczescie, bo padam na ''buzie''. zrobilismy je w domu i 2,5 dnia spedzilam w kuchni. ale to nic, mamy to juz za soba. jestem ogolnie zadowolona, ze nasza mala byla w kosciolku. nie wiem czemu, ale czuje taki teraz spokuj na duchu.
najgorsze bylo robienie tortu z masa cukrowa. chcialam sprobowac swoich sil. sama mase wyrabialam chyba 2h. porazka. nigdy wiecej sie do tego nie zabiore. jestem pelna podziwu dla dziewczyn, ktore maja na taka zabawe tyle sily.

... a jesli chodzi o to i owo, to tez mi dokucza cos tam i tez nie jest przyjemnie na poczatku ( a tez jestem po sn), wczesniej po cesarce tego klopotu nie bylo ;/
MamoMaarty masz jakies przepisy,zasady tej diety Dukana??Jaz po powrocie ze szpitala zamiwerzam ja zaczac stosowac. Nie iwem jak wytrwam bo jesli chodzi o diety to nie umiem ich stosowac ;/
My nadal w szpitalu, dzis sie okaze czy jutro wyjdziemy.

dzieki za odp na to intymne pyt. :)
Buziaki dla Was ciotki od Boryska, ktory sobe smacznie drzemie wlasnie- ciekawe jak długo :D :)
Mimii jak widac po suwaczku działa jak cholera ( a minęło tylko 1,5 dnia :) a jeszcze nie byłam załatwić wszystkiego w łazience :p

Mam ksiażke w wersji elektronicznej- wysle Ci na mail.
Jakby co to pytaj. Dieta wydaje się być rozsądna ale niestety dla wytrwałych :p

U mnie motywacją jest fotka którą sobie zrobiłam ku przestrodze no i własny ślub za niecały rok :)
tylko mail potrzebuję Mimii :)
Mamomarty wyslij mi też:D poziom_kaa@wp.pl
Chociaz wedlug mnie powinno sie chudnac 2 kg na miesiac wtedy jest bez efektu jojo ja juz to przerabialam milion razy i nigdy trwale mi sie nie udalo:P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry