Widok

MAJOWE MAMY z MALUSZKAMI cz.3 (32)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mamusie i ich Dzieciaczki:

MARZEC

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm

KWIECIEŃ

09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa

MAJ

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed
07.05 Ola08 - Piotruś :)))), 54 cm, 3450 g, godz 12:00 - Zaspa
08.05 Agnieszka1303,Dominik 4000g i 61cm ,Szpital Wejherowo
08.05 natalia87 Julia 3850g i 57cm , szpital Wejherowo
09.05 Azja - Ula 57 cm - 3120 g - szp. Wejherowo
10.05 Madzia_Mika- Anastazja 3300g 57cm, szpital wojewódzki
12.05 agag_agag - córcia Emilka 4140 szpital Zaspa
13.05 Kamilisia - Maksymilian 3660g, 55cm
13.05 Ewelina80 - synuś Bartosz,3750 56cm szp Zaspa
14.05 Słonko69 - Maja,3500g, 54cm, szpital Kliniczna
15.05 Patkagda - Patryk, 3820g, 59cm, szpital wojewódzki
26.05 Jagoda. - Zuzanna 3430g, 58cm, Kliniczna, CC
27.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, 4030g, 61 cm, szpital wojewódzki
27.05 majowa - synuś Kamil, 3930g,58 cm, szpital wojewódzki
28.05 Aniami- Mikołaj 3300g, 56 cm, Madryt
28.05 sanszajn - Sandra 3300gr, 56cm, Redlowo
29.05 Mimii - Borys 3750g, 54cm, szpital Kliniczna
31.05 hanka102 - Maciuś 3865g, 57 cm, szpital Kiniczna

CZERWIEC

07.06 **emi- Milenka 3870g, 57cm, szp.wojewódzki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Salicylol jest super!!!! na ciemnieniuche od razu zeszla :)

Mały oglada mini mini i tak sie chichota ze szok :)
A moja Maja ma poranna drzemkę :)
zgodze sie z Agnieszka ten Salicylol jest super pomoze na najgorsza ciemieniuche :)

Moja tez uwielbia mini mini ma juz nawet swoje ulubione bajki ...
sezamku bawmy sie , duzy niebieski dom , dom na wielkim drzewie.
Za tymi postaciami mala jest az glupia .... Czasami se mysle ze wyskoczy z tego lezaczka :)
hej a ja dokonalam wpisu w poprzednim watku ;>

Na ciemieniuche jest bardzo skuteczny SEBODERM- mielismy ogromniastą a pomoglo 1 smarowanie. Koszt ok 27zl ale naprawde warto!!!
Slonko Maja ma juz zabki??Moj Borysek tez drzemie :)

Wrócilismy, jestemy w domku :)
Majce jeszcze całkiem ząbki się nie przebiły ale jak smaruję jej dziąsła to czuję już takie ostre więc lada moment się mam nadzieję przebiją,bo dzisiaj znowu strasznie płakała bo ją bardzo bolało :( Czy oprócz maści dajecie maluchom jeszcze coś przeciwbólowego? Jeżeli tak to co?
ja dziś od 6 rano mam przeboje z Zuzia :( ciągle plącze tak ja ząbki bolą :(
tak ja jej daje przeciwbólowy nurofen jak już jest naprawdę źle konsultowałam to z pediatra wczoraj i powiedziała ze malej brakuje co prawda tygodnia do ukończenia 3 miesięcy ale mogę spokojnie jej dać niech sie nie meczy...teraz dopiero zasnęła Boże jak mi jest jej szkoda ale i tak budzi sie co 15 z płaczem ale jestem przy niej i ja uspakajam to zasypia dalej...

Jagoda to u nas dokładnie tak samo. Siedzę z kompem na kolanach przy łóżeczku bo mała niby śpi ale co chwilę płacz i ją uspokajam przekręcam na drugi boczek, albo dajęj jej moją rękę. Więc nawet nie mogę iść posprzątać do kuchni bo się boję że przegapię moment jak się zaczyna wiercić przed płaczem i że się obudzi. A wolę żeby to przespała. Wczoraj tak siedziałam z nią 3 godziny ale chociaż się wyspała.
Muszę w takim razie kupić ten Nurofen może to jej przyniesie ulgę.
Moj Borys sie tez strasznie slini, brzuszek go boli napewno ale czy dziąsełka-nie wiem. Ma w kupie śluz :( sa one zielone:( normalnie wkur...mnie ten pediatra i chyba go zmienie.Poszłabym nawet prywatnie ale do kogos kto napewno jest dobrym lekarzem.

Moj Borys juz spi, ja tez zaraz zmykam bo pewnie rano pobudka bedzie.

Jagoda dzis cię tez widziałam kochana ale jechalam autem wracalam od tesciowej:) Ladny ten Twój wózeczek, na zdjeciach widzialam Zuzie sliczniutka pyzunia:) moj tez ma pyzate policzki :)

Dobrej nocki:*
gdzie Ty mnie ciągle Mimii widzisz ??? :D
zaczepiaj :P
a dzięki w sumie to tak średnio jestem zadowolona z wózka trochę ciężki jest ale nie będę wybrzydzać za półdarmo go mam wiec ważne ze jest i jeździ

jechałamm autem ale nastepnym razem Cię przejadę :D

My jestesmy w szpitalu. Wczoraj ok 22 Borysek dostal goraczki 38,6 st. W sumie nie wysoka ale postanowilam jechac do lekarza. I powiem Wam ze jakbym miala blisko naszą pediatrę to bym ją zaj.... Kur...jacy Ci lekarze-niektórzy-są tępi!!! Jak sie czegos nie potrafi to niech sie nie biorą za to-zwłaszcza za leczenie maluszków:( Smutno mi troszk,ę, ale ciesze sie ze wkoncu wylecza synka z tych bólów brzuszka,zielonych kup ze sluzemi nadpobuldiwosci zwiazanej z tymi aktywnymi jelitami.

Trzymajcie się:)
Mimii a co z ta Twoją pediatrą? Co takiego mówiła na ten brzuszek. No i co w szpitalu powiedzieli?
Mimii,

jak ja sie z toba zgadzam, niejednego szarlatana posłałabym za kratki, razem z tymi wszytkimi z patologii ciazy z ordynatorem na czele, najlepiej to wszystkich ich pozwac by sie przydalo ale szkoda mi na to energii.

Mimii, a co jest Boryskowi? Moze to smiesznie zabrzmi ale ja tez sie cieszyam jak Majce znajdywali choroby, dolegliwosci, bo bylam juz bezsilna a tak wiadomo bylo ze mozna jej (i jak) pomoc.

U nas 3 dzien ziemniaka z dynia, i kroi sie znow alergia, plamki popoludniu wyszly, brzuch boli, kupa stoi, mloda nie chce jesc. Masakra, do 6 m-ca moze na mm pociagnac ale reszte? nawet nie chce myslec jak jej anemia sie rozwija, mloda zaczela duzo rosnac na dlugosc, a skad ona czerpie to ja pojecia nie mam. We wtorek idziemy do pediatry, moze cos poradzi.

Mimii trzymamay kciuki za Boryska Urwiska:P
MamoMarty,

w watku Hity I KITY, zaciekawilas mnie suszarka do butelek, weszlam w net zobaczyma, nawet nie wiedzialam ze takie cos istnieje:P my, tak jak chyba ty uzywamy bytelek MAM, jak wykorzystujesz suszarke? my myjemy pod biezaca woda, potem sterylizuje, i przyznam ze wszystkie te czesci (ktore fajnie ze sie odkreca i mozna latwo wyczyscic) ktorych jest duzo dosuchosci doprowadzam recznikiem papierowym, troche to upierdliwe. a jaki jest twoj sposob na te butle?
wiecie co... ja tez jestem wściekła na lekarkę...
Pisałam już wcześńiej, że moja mała miała olbrzymie problemy z pleśniawkami w całej jamie ustnej. Dostała na to nystatyne, ale miała po niej okropne biegunki, a w międzyczasie mój lekarz poszedł na urlop.Lekarka z dyżuru przypisała jej jakieś inne lekarstwo Flumycon - małej i mi również, bo ja od małej tez dostałąm nalotu na gardle (chyba od oblizywania łyżeczki po kropelkach żeby mi się do stołu nie przykleiła ;/ ) i to 2 wielkie butle syropu po 150 ml.
Dziś odebrałam je z apteki, bo oczywiście trzeba było zamawiać, a w ulotce informacje: wolno podawać dopiero po ukończeniu 1 roku i nie należy stosować u matek karmiących piersią... I bądz tu mądry! mam jej i sobie podawać czy nie? Tym bardziej że nie podała mi sposobu dawkowania...
Już pomijam że wcześńiej inna lekarka na dyżurze zapisała mi na to gardło jakiś lek wziewny za 50 zł, który w ogóle nie działał, bo to nie nalot od bakterii tylko od grzyba...
No szlag trafia... Walczymy z tym świństwem juz grubo ponad miesiąc i bezskutecznie, a lekarze wymyślają coraz to droższe leki których to nie powinno się wcale stosować... Ręce opadają
mimii nie przejeżdżaj tylko trąb :P

ja wam powiem dziewczyny ze tych lekarzy(znachorów i szarlatanów) powinni wysłać do diabla...
jedni mówią to drudzy mówią siamto a trzeci zaprzeczy wszystkiemu i bądź tu mądry...

my z Zuzia borykamy sie z zatwardzeniem ale wiem ze to od ząbków ogólnie piszczy dobrze ze w nocy chociaż ładnie śpi.
strasznie przestała lubić sie ubierać no żeby zmienić jej pieluchę czy ubrac jej body to rykkk, za to znalazłam sposób na jej uspokojenie jak juz jest naprawdę źle biorę podkład do przewijania rozbieram ja na golasa i kładę na podkład, a wtedy sie wydurnia i gada jak najęta

Mamomarty mowilam o brzuszku ze boli,o zielonych kupah ze sluzem, niespokojnosci dziecka to mowily wina ukl. pokarm bo sie dobrze niewykrztałcil... a to wina bakterii w moczu, pojawila sie goraczka i dreszcze. Podaja antybiotyk przez min 10dni...zobaczymy czy tylko 10. A ten pediatra jakbym nie chciala posiewu moczu to by dawno zaszczepil aBoryska i tyle....naprawde szok.... ile to trzeba gadac do tych lekarzy, prosic o badania i leki...masakra.
W szpitalu powiedzieli,ze maly jest za maly by byly 2 zakazenia ukl. moczowego w tak krotkim czasie.
W szpitalu lek powiedzial ze nie musze dawac wit D bo jest ona w mleczku.

Jagoda oki bede trabić :) Tylko nie wiem kiedy bede jezdzic autem bo poki co kiblujemy w szpitalu.

Dzieki za wsparcie :*

Pozdrawiamy z zaspy :)
Majowa moim sposobem sa 4 sztuki butelek na jedną pannicę :)
Ja po prostu myję i wkładam na suszarkę. Butelki wiadomo gdzie, dna butelek między butelki, górę i uszczelki jedno nad drugim a smoczki na samych góach :)

Ach, i już nie sterylizuję od tygodnia. Ułatwia życie. Szczególnie przy takich ilościach sprzętu :p
Ja byłam w piątek u dr. Bałandy na oddziale na Polankach na konsultacji Maryśki wyników.

Dodam ze w ubiegłym tygodniu byłam z nimi na szczepieniu i nie było nasze pediatry. Lekarz który ją zastępował obejrzał ją i powiedzial że podwyższyłby dawke wit. D bo potylica, bo ciemiączko itd...

Wiecie co mam w wypisie po badaniach na Polankach? Ze ma nadmiar i bezwzględny zakaz przyjmowania wit. D na 6 miesiecy. A ponowne włączenie tylko po powtórnych badaniach.

Nadmiar grozi kamicą niestety...

Czasami lekarze na przychodniach są z przypadku chyba...
Mimii trzymamy z dziewczynkami kciuki za urwiska Twojego :)

Poniżej moja najstarsza w karykaturze wykonanej przez jednego z Sopockich karykaturzystów wczorajszego wieczora :)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry