Widok

MAJOWE Mamy 2010 :)) cz. 10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
nasza 9ta czesc stuknela ponad stowke to pomyslalam o 10 _:)
witam w nowym wateczku :)

Maj 2010r.
02.05. Natus87 corka Julia Szpital Wejherowo
02.05 petra- chłopiec-Wojtuś,szpital Kliniczna :-)))
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
03.05 MamaMarty-2x dziewuszka: Marysia i Zosia/Madzia, szpital Wejherowo
04.05 MajowaMaja - córeczka: Maja
04.05 Azja - dziewczynka - Ula, szp. Wejherowo
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
07.05 Madzia_mika dziewczynka Milena, szpital Wojewódzki
08.05 izaqueen- chłopiec Adam
08.05 Demi:) - synek Filip(ek)
09.05 Aniusia
09.05 agag_agag - niespodzianka jeszcze
10.05 neissi - synek
10.05 Agnieszka1303,sunuś Dominik,Szpital Wejherowo
10.05 Patkagda- synek Patryk, szpital Kliniczna (wg. USG 4.05)
14.05 sauterelle- syn :)
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
20.05 kamilisia – chłopiec (Antoś lub Maksymilian)
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
27.05 Aniami - synek Mikołaj, szpital Madryt
27.05 ~aya, Dominika
29.05 sanszajn, Sandra, szpital Redłowo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej!!!
Jagoda ja najprawdopodobniej ide sama, poniewaz tatus nie chce byc przy porodzie a poza tym raczej go nie namówię, bo jets upary jak osioł ;p No ale ja ide poniewaqz tak jak juz pisalam wczesniej- dzo wiem o dzieciach o ich pielegnacji ze wzgledu na opiekę nad rodzenstwem i dziecmi siostry ale chce sie nauczyc oddychac podczas porodu i zobaczyc jaki ten szpital, by wiedziec gdzi emam pojechac jak cos ;)Kolezanki maż powiedzial po porodzie, że gdyby "Lusia" chodziła na szkołe rodzenia, to porod bylby latwiejszy, bo ona przec nie umiala,a tak trwal 48h ;> Tzn jest to czas od odejscia wód płodowych. Także ide , 100zl to żaden koszt a przy okazji bedzie troszkę rozrywki ;)
Slonko69 a o relacj zadbamy :) jak beda jakies materialy to ci je przeslę :)
Mimii dziękuję, będę bardzo wdzięczna :) Ja właśnie tezsię boję, że nie będę wiedziałą jak oddychać i przeć. Na pewno jeszcze o tym poczytam, ale to nie to co SR. Opieki nad dzidzią też się nie boję, bo mam malutką chrześnicę więc "jestem na bierząco" ze zmiana pieluch itp.
To i ja się melduję:)

A my dziś na wizytę ;)

Do szkoły rodzenia chodzimy już od miesiąca z mężem, który wcześniej był zażartym przeciwnikiem rodzinnego porodu, ale po zajęciach w szkole rodzenia zmienił zdanie, ponieważ pani położna rozwiała jego wszelkie wątpliwości.

Poród składa się z 2 części: pierwszej, w której skurcze są częste, ale się nie rodzi (i tu wskazane jest by ktoś był z rodzącą i ją wspierał duchowo, chodził z nią i przypominał o oddychaniu) i drugiej, czyli wtedy kiedy rodzi się dziecko i trzeba przeć (i tu tatuś może wyjść, jeśli chce, a jak zostaje to i tak stoi za głową mamy i pomaga jej przeć, także ni widzi wszystkiego co dzieje się w kroczu). Potem tata idzie z położną myć i ważyć dzidzie i może ją przytulać przez jakiś czas, więc chyba warto:)))

Myślę, że to kwestia niewiedzy tak wpływa na naszych mężów i facetów, że nie chcą być przy porodzie, a jak ktoś kompetentny im wyjaśni co i jak i wskaże korzyści, to zmieniają zdanie:) A szkoła rodzenia to super sprawa, bo można się oswoić z tematem:)
Zgadza sie ja juz tez chodze prawie od miesiąca i jestem bardzo zadowolona :)
Hej Dziewczyny,
Ja zapisałam sie do szkoły rodzenia przy Przychodni Morena, zajecia rozpoczynaja się od 1.03 i są bezpłatne ( dofinansowanie z UM). Mimo, że Patryk będzie naszym drugim synkiem i w tej kwestii jakies doświadczenie mam do postanowiłam ponownie skorzystać ze szkoły rodzenia. 5 lat temu chodziliśmy do szkoły rodzenia prowadzonej przez położne ze szpitala wojewódzkiego płaciliśmy wtedy 200zł.

pozdrawiam Was i Wasze brzuszki :-)

image
image

Patka , a te zajęcia na morenie to w jakich godzinach i w jakie dni będą ?
mnie położne z moreny wystawiły do wiatru bo dopytywałam się o zajęcia od kilku miesięcy przy każdej wizycie i każdych badaniach... Zawsze twierdziły że nie ma co sie spieszyć, że jeszcze jest dużo czasu, że to dopiero w lutym zapisy na marzec, że zdążę, że nie ma dużo chętnych...
A 2 lutego oświadczyły że nie ma miejsc, bo "wczoraj" otworzyły zapisy i wszystkie miejsca juz zajęte... Zaproponowały żebym przyszła na kolejny kurs w kwietniu, który kończy się 7 maja czyli na 2 dni przed moim planowanym porodem.... Załamka
Przepraszam przekłamałam trochę niechcący, bo dzwoniłam w piątek rano, a odpowiedziały że już pierwszego dnia zapisów było więcej zgłoszeń niż mogły przyjąć i że już 2 lutego odsyłały...
Dla mnie jest w ogóle dziwne to, że kobiety które są prowadzone w tej przychodni od początku ciązy nie mają pierwszeństwa nad tymi które są z zupełnie innych rejonów gdańska... Powinny zostać przynajmniej poinformowane o konkretnej dacie rozpoczęcia zapisów, a nie że "jeszcze jest czas" a później nagle go nie ma..
Zaczynają się 1.03 o godz. 10. Z tego co kojarze to chyba 2 razy w tyg. Ranne godzinny to chyba ćwiczenia. Wiem ze w czwarteki w godz. popołudniowych- pewnie teoria. Ja dzwoniłam w styczniu i trafiłam na miła pania która poinformowałóa mnie ze od 1 .02 beda zapisy. 1.02 zadz około 8 i zapisano mnie. Z tego wynika że miałam szczęście. jak się czegos więcej dowiem to napisze
Pozdrawaim

image
image

hop do góry
Ja ide jutro na pierwsze zajecia, zobaczymy, podobno babeczka prowadzaca jest bardzo fajna.
Reszte czasu przeznaczam na pisanie pracy, juz niewiele mi zostalo, licze dni do konca lutego, w koncu bede miala spokoj. Oddam i nic mnie nie interesuje :)))
a my dzis bylismy na wizycie :D Maly wazy prawie 1,5 kg :D Rośnie zdrowo co nas bardzo cieszy :D Zastanawiamy sie nad wózkiem i chyba najbardziej podobaja mi sie x-landery i mebelkami do pokoju :)Sciskam mamuski :)
Hej Mamuski.
Dzis bylam na wizycie (konsultacji) u Ginekologa.
Okazalo sie ze zoladek Malutkiej sie unormowal i nie ma zadnych obaw ... Ulzylo mi strasznie .
Malutka za bardzo buzki nam nie chciala pokazac . :(
Pecha mam co usg to raczka buzie zakrywa.
Demi widze ze Twoj maluszek to ladnie przybiera ....
Moja ma zaledwie 1380g w 30tyg .
Mamuski gdzie jest najlepszy wybor wozkow?
Ciagle sie na nic nie moge zdecydowac a pozatym ciezko z finansami a wozki swoja cene spora maja.
Milego wieczorku Maluszkom w Brzuszku
tez jestesmy zaskoczeni ;)W ciagu ostatniego tygodnia brzuch mi strasznie wyskoczyl :)W koncu widac ze jestem w ciazy :D A z tymi cenami wozkow masz racje :/Masakra!
Hej!!!
No u mnie brzuszek tez widoczny ae patrze na Wasze suwaczki wiec za tydz mi jeszcze bardziej urosnie :)
Wczoraj byłam w mama i ja ;> Ponownie ;> To jest jakas masakra by coś wybrać :(( Dzis cala noc sniły mi się wózki ;> Chyba oszaleję ;>
Na poczatku nei chciałam ani x-landera ani mutsy ale chyba sie ku tym markom skłonię... Ale mutsy na piankowych kolach bo pompowane sa zbyt cieżkie. Tylko znów zastanawiam sie czy piankowe koła.... nie iwem jaka jest tez budka w spacerowce w mutsy, bo w x-landerze jest wyppasiona:)No nic do marca mam czas bo po wyplacie chcę juz kupic by czekał na mojego synusia:)

A co wy tak zamulacie konbitki?? |Znalazłam nas chyba na 5 str ;>?? Oj zaniedbujecmy naszą partię ;)
hej dziewczyny, ja dzisiaj wczesnie wstalam bo tak jakos nie mogłam spac. Wczoraj bylam na basenie i bardzo dobrze mi to zrobiło bo brzuch to mam nie dosc ze duzy ale wg mnie bardzo duzy, jak siedzialam w szkole rodzenia to wydawalo mi sie ze najwiekszy :)
Pewnie coraz mniej czasu na zaglądanie a więcej na zakupy przeznaczamy :)

Ja mam akurat urwanko w pracy więc pojawiam się ale nie tak często jak kiedyś...

No i leżeć mi się chce strasznie w domku :) Więc tam też sobie daruję częsty kontakt z laptopem :)

Fajnie macie z tymi wózkami.... Generalnie w sklepach żadnego wyboru dla bliźniaków nie ma... Zostaje internet ale w sumie to chciałabym zobaczyć co kupuję :)

U mnie wyprawka skompletowana- oprócz kilku kosmetycznych drobiazgów i łóżeczka- foteliki samochodowe też czekają :)

Za tydzień w poniedziałek kolejne usg. Zobaczymy jak dziewczynkom waga wzrasta... Szczególnie tej lewej bo malusia jest ;)

A i co do wagi usg to nie kierujcie się aż tak bardzo nią bo często jest przekłamanie lub mylna interpretacja :)
Moja pierworodna córcia ważyła w 8 miesiącu 3800 wg usg a urodziła się w terminie z wagą 3750 :)

Oj no cieżko jest się zdecydować bo dużo tego jest. gratulaje dla Ciebie MamoMarty że juz masz wszystko,szok ja mogę powiedzieć że nic nie mam,bo dosłownie mam kilka drobiazgów ale tak domyślam sie że jest to spowodowane że są bliźniaki i chcesz sie przygotować na wrazie czego tak moja koleżanka też mniała jak rodziła 29 listopada 2 chłopcówale urodziła w terminie :) a wózek maja z Tygryska bardzo bardzo fajny :) i niedrogi 799zł

Pozdrawiam
Miłego dnia
my tez juz wiekszosc mamy pokupowane tzn. pozamawiane bo u nas z terminami masakra, na meble musimy 2 miechy czekac :/, co mi zostalo do zrobienia to wyprawka dla mnie do szpitala i pierdolki dla dzidzi tj. szczotka do czesania, termometr i pierdolki. czuje sie coraz gorzej, brzuch mam juz wielgasny, kregoslup zaczyna bolec ogolnie blle :/ no ale jeszcze dwa miechy :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry