Widok

MAJOWE Mamy 2010 :)) cz. 10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
nasza 9ta czesc stuknela ponad stowke to pomyslalam o 10 _:)
witam w nowym wateczku :)

Maj 2010r.
02.05. Natus87 corka Julia Szpital Wejherowo
02.05 petra- chłopiec-Wojtuś,szpital Kliniczna :-)))
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
03.05 MamaMarty-2x dziewuszka: Marysia i Zosia/Madzia, szpital Wejherowo
04.05 MajowaMaja - córeczka: Maja
04.05 Azja - dziewczynka - Ula, szp. Wejherowo
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
07.05 Madzia_mika dziewczynka Milena, szpital Wojewódzki
08.05 izaqueen- chłopiec Adam
08.05 Demi:) - synek Filip(ek)
09.05 Aniusia
09.05 agag_agag - niespodzianka jeszcze
10.05 neissi - synek
10.05 Agnieszka1303,sunuś Dominik,Szpital Wejherowo
10.05 Patkagda- synek Patryk, szpital Kliniczna (wg. USG 4.05)
14.05 sauterelle- syn :)
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
20.05 kamilisia – chłopiec (Antoś lub Maksymilian)
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
27.05 Aniami - synek Mikołaj, szpital Madryt
27.05 ~aya, Dominika
29.05 sanszajn, Sandra, szpital Redłowo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny czy u ktorej pokazuje sie celulitis? kurcze rozstepow u mnie jak narazie 0 a nogi brzydkie mi sie robia :(
No juz coraz ciężej niestety mamy coraz więcej do dźwigania :)
Nie u mnie jak narazie nic nigdzie się nie pokazuje,a może poprostu masz opuchnięte tak nogi??Więcej siedź i leż nie biegaj za dużo.
Hej Dziewczyny:)

no markotne mysli w kąt i głowa do góry!
Oj zazdroszcze takiej pięknej wagi bobaska 1,5kg. Majeczka coś się ociaga z przybieraniem, ale mam nadzieję, że jak jej osattnio nagadałam, to moze na następnym usg pokarza ze sie postarała:):)
Dziewczyny z wyprawki została nam tylko wanienka, normalnie dylemat mam, mąż chodził po sklepqach i tak jak w szkołach rodzenia mówią, chciałby kupić taka najzwyklejszą, a ja zastanawiam się nad taka wyprofilowaną dla maluszka, i tez taka gdzie to wyprofilowanie jest wyściełane antyposlizgowym materiałem, ale nie wiem czy wogóle warte to zachodu. Moze macie znajomych którzy wypowidali się w tym temacie?, bądź wy macie juz wyrobione zdanie w temacie?

MamoMarty trzymam kciuki za lewą dziewuszkę, a niech rosnie na potęgę.

Pozdrawiam was serdecznie.

Ps. Już mamy z Majeczką do przodu 23 dni:), jeszcze 5 dni do 32 tyg, to będziemy spokojniesze:)
A ja mam wielka ochote na bycie aktywna, najbardziej lubie spacery ale w taka pogode to mi sie nie chce wychodzic z domu.
Chetnie bym poszla na basen, ale i tak caly czas walcze z infekcjami to juz sobie wyobrazam jak to by bylo po basenie.
Wiecie juz sie nie moge doczekac kwietnia/maja i spacerkow jeszcze w ciazy.
Mam juz maly plan na marzec. 20 marca mam sesje foto a tydzien pozniej 26 marca pomykam do Łodzi na obrone. A do sesji robimy pokoik.
No my pokoik tez będziemy odświeżac niebawem, jak to zrobimy to nad zakupami bedzie można pomyśleć :)

A na basen chodze,super sprawa :)
mozliwe ze puchne, bo ostatnie dni to mam strasznie rece ppuchniete i stopy, kozakow wlozyc nie umialam. najczesciej mam tak do poludnia wieczorem jest ok. pije ostatnio strasznie duzo, ok3 l tak mi sie pic chce...moze to tylko taka faza
Kochane mamusie poratujcie mnie dobra rada. Dzis rano zuwazylam wyspke po bokach na brzuchu idace w strone bioder oraz na bokach piersi. Sa to male krostki raczej nie swedza moze troszke. Jestem teraz w Anglii przez tydzien i niebardzo moge isc do lekarza, co to moze byc? Moge pic wapno?

nie wiem co to ale wiem napewno ze wapno mozesz pic bo ja pije caly czas
Dziekuje Karolinkaku :) zaraz biegne sobie kupic wapno.

Hej Dziewczyny!
Ja chodzę do szkoły rodzenia CUD NARODZIN w Gdańsku ze szpitala wojewódzkiego. Ogólnie jestem zadowolona tylko zastanawia mnie czy nie powinno być wiecej ćwiczeń oddechowych..(raz w tygodniu sa godzinne cwiczenia+oddychanie i 2godz teorii) a jak jest w innych szkółkach??
Byłam też dziś w szpitalu wojewódzkim i okazało sie że następny tydzień z rzędu zostały odwołane spotkanie z anestezjologiem w sprawie znieczulenia przy porodzie masakra... jestem w 29tyg i mam niby jeszcze czas ale wolałabym mieć już pozałatwiane tego typu sprawy..
A jak u Was samopoczucie? Mnie zaczeły ostatnio strasznie plecy boleć:( chociaż brzuszek jeszcze taki ogromny nie jest..
Madzia_Mika a w jakie dni i godz chodzisz do SR w wojewodzkim??
U mnie też trwają 1h, 1,5h raz w tygodniu. Staram się ćwiczyć w domu codziennie. Dziewczyny myślałyście w co ubierzecie maleństwa na powrót do domu. Jakiś śpiworek, kombinezon czy w dresik? Nie wiem co kupić na maj.
ja mam kupiony dresik, mam nadzieje z starczy :)
Wtorek cwiczenia na 16 i sroda teoria na 15. Tylko ze zajęcia odbywają się w szpitalu kolejowym(zaraz obok wojewodzkiego). Ja na wyjście ze szpitala mam cieple kaftaniki welurowe i kurteczke, opatule w rożek i kocyk i myśle że bedzie dzidzi ok:) no chyba ze w maju bedzie ciepelko to nie bedzie problemu:)
Madzia ja tez tak w tym tygodniu byłam, wiec pewnie sie widziałyśmy :)
A w poniedzialek zwiedzanie porodówki w wojewodzkim pewnie też bedziesz:)

Ja na wyjście mam dla małej dresik i myslę że to starczy w maju, a jak będzie chłodniej to nawyżej ubiorę jej jeszcze pod spód dodatkową bluzeczkę.
Ja kupiłam takie polarkowe kombinezoniki )
Ja ostatnio w przypływie depresyjnego nastroju,stwierdziłam,że jak tak dalej pójdzie,to przyda mi się gruby puchowy śpiwór po starszaku i nie wrzuciłam go na dno szafy haha ale tak na serio mam nadzieję,że w maju polarkowy dresik będzie ok
Też tak myśle że dresik powinien starczyć a jeśli będzie mało to kocykiem zawsze można przykryć,a jak ciepło to w becik w pajacyku czy czymś ubrać, zobaczymy :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry