Widok

MAJOWE Mamy 2010 :)) cz. 10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
nasza 9ta czesc stuknela ponad stowke to pomyslalam o 10 _:)
witam w nowym wateczku :)

Maj 2010r.
02.05. Natus87 corka Julia Szpital Wejherowo
02.05 petra- chłopiec-Wojtuś,szpital Kliniczna :-)))
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
03.05 MamaMarty-2x dziewuszka: Marysia i Zosia/Madzia, szpital Wejherowo
04.05 MajowaMaja - córeczka: Maja
04.05 Azja - dziewczynka - Ula, szp. Wejherowo
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
07.05 Madzia_mika dziewczynka Milena, szpital Wojewódzki
08.05 izaqueen- chłopiec Adam
08.05 Demi:) - synek Filip(ek)
09.05 Aniusia
09.05 agag_agag - niespodzianka jeszcze
10.05 neissi - synek
10.05 Agnieszka1303,sunuś Dominik,Szpital Wejherowo
10.05 Patkagda- synek Patryk, szpital Kliniczna (wg. USG 4.05)
14.05 sauterelle- syn :)
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
20.05 kamilisia – chłopiec (Antoś lub Maksymilian)
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
27.05 Aniami - synek Mikołaj, szpital Madryt
27.05 ~aya, Dominika
29.05 sanszajn, Sandra, szpital Redłowo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmmm co do wyjsca z szpitala to mysle jakims kompleciku a grubosc jego bedzie zalezala od pogody zawsze mozna przykryc kocykiem.
Za pol godz mam wizyte zobaczymy co sie okarze czy wszytsko ok :)
:( dziewczyny pamietacie moze jak pisalam ze mala ma powiekszony zoladek???
a wiec bylam w srode na usg4d i z tego badania wyniklo ze wszytko jest ok ze zoladek sie unormowal.
Dzis bylam u mojej gin prowadzacej na wizycie.
Ta dla pewnosci sprawdziala i okazalo sie ze zoladek jest powiekszony caly czas.
Niewiem co myslec czy tamata mnie zle zbadala???
Do tego jest tez duza roznica wagi dziecka a tylko 2 dni roznicy
w srode bylo1380g a dzis 1520g.
Do tego bolalo mnie podbrzusze okazalo sie ze szyjka macicy sie skorczyla dostalam nospe i luteine na podtrzymanie
. I kolejna wizyta za 2tyg.
Teraz to dopiero sie martwie :(
madzia_miku -- tak tez sie wybieram na zwiedzanie w poniedziałek porodówki
natalia87 - nie martw sie na zapas, moze skonsultuj to jeszcze z jakims innym lekarzem, albo poczekaj faktycznie te dwa tygodnie zeby tego usg za czesto nie robic. badz dobrej mysli
Natalia nie martw się bo to szkodzi i Tobie i dzidziusiowi. Idź w przyszłym tygodniu do innego lekarza. Skoro masz 2 różne opinie to najlepiej chyba pójść do trzeciego i zobaczysz co on Ci powie.
Trzymaj się na pewno będzie dobrze!!
Hej dziewczeta, pogoda nam sie zepsula, deszcz ze sniegiem leci z nieba. A ja musze wyjsc do miasta.

Chce zrobic ciacho na weekend, ale sie zastanawiam jakie. Macie jakies propozycje? Lubimy wszystko od biszkoptow po jakies piankowe, serniki i inne. Hmm w zeszly tydzien byl biszkopt serce na walentynki to moze teraz jakies na zimno bym zrobila.
Wpisujcie jakies propozycje.

Natalia ja mysle, ze Slonko ma racje, jesli masz taka mozliwosc to ja bym wybrala sie do trzeciego lekarza na konsultacje bo tak to masz 50/50. Ja wierze, ze bedzie dobrze.
Witam

Doklejamy się z moim synkiem do majowych mam :)))
Termin mam na 15 maja ale w/g usg wypada już na 11 to zawsze kilka dni wcześniej :))

Zaczeliśmy dzis 28 tydzień.
Od 3 marca zaczynamy szkołe rodzenia CUD NARODZIN

Pozdrawiam
witaj majowa ja tez mam termin na 15 :)\
dziewczyny czy któras z was miała moze atak rwy kulszowej ??? bo ja mam od dzisiaj takie poczatki i czytałam ze w zaawansowanej ciazy jest to dosyc czeste.
rwa kulszowa mi niestety doskwierała już od początków listopada, chociaż na szczęście w drugiej połowie stycznia odpuściła trochę
Ale to było okropne. Ból przeszywał mi cały pośladek do tego stopnia, że czasem nie mogłam wstawać ani siadac na krześle, a przy chodzeniu aż utykałam
a leczyłas ja jakos albo walczyłas z bólem??
Bardzo pomagało mi takie mocne "ugniatanie" pośladków i okolic krzyżowych które serwował mi mąż :)
tylko było to stasunkowo łatwe do wykonania, bo mogłam jeszcze leżeć na brzuchu albo tak troszkę bokiem. To była jeszcze wówczas dość wczesna ciąża i bałam sie brać czy używać czegokolwiek, tym bardziej, że moja gin stwierdziła , że dziecko uwiera na jakiś nerw, i ze póki ból da sie wytrzymać to lepiej nic nie brać i że mam się nastawić że z czasem będzie jeszcze gorzej.. Na szczęście nie miała racji i przeszło prawie zupełnie..
A taki "głęboki masaż" placów i pośladków zaserwowałam sobie ostatnio na basenie podstawiając się tyłem pod podwodne prądy
Ja też miałam problemy z rwą. Mnie również pomagało masaż pośladków. Ból promieniował przez całą nogę i z tym sobie gorzej radziłam. Czasem na spacerze ciężko było. Dobrze, że teraz jest rzadziej. Na basen nie mogę chodzić, bo mam problemy z drogami moczowymi. Na drogi stosowałam 100% z żurawiny (kwaśny jak nie wiem) ale skuteczny. Miłego, słonecznego dnia
02.05. Natus87 corka Julia Szpital Wejherowo
02.05 petra- chłopiec-Wojtuś,szpital Kliniczna :-)))
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
03.05 MamaMarty-2x dziewuszka: Marysia i Małgosia, szpital Wejherowo
04.05 MajowaMaja - córeczka: Maja
04.05 Azja - dziewczynka - Ula, szp. Wejherowo
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
07.05 Madzia_mika dziewczynka Milena, szpital Wojewódzki
08.05 izaqueen- chłopiec Adam
08.05 Demi:) - synek Filip(ek)
09.05 Aniusia
09.05 agag_agag - córeczka
10.05 neissi - synek
10.05 Agnieszka1303,sunuś Dominik,Szpital Wejherowo
10.05 Patkagda- synek Patryk, szpital Kliniczna (wg. USG 4.05)
14.05 sauterelle- syn :)
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
15.05 majowa - synuś, szpital wojewódzki :)
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
20.05 kamilisia – chłopiec (Antoś lub Maksymilian)
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
27.05 Aniami - synek Mikołaj, szpital Madryt
27.05 ~aya, Dominika
29.05 sanszajn, Sandra, szpital Redłowo

Wklejam swoją datę, dużo chlopaczków :)))
Hej dziewczyny!! Ja do tej pory trzymalam sie cala ciaze zdrowo bez zanych infekcji ale w koncu mnie dopadlo:( fakt ze nie jest zle bo nie mam goraczki ale boli mnie strasznie gardlo i czuje sie oslabiona. biore tamtum verde wapno i wit c. lekarz przepisal mi bioparoks ale nie wykupilam bo nie chce sie truc niepotrzebnie antybiotykiem a ten lekarz sam nie wiedzial co robi mialam wrazenie ze mial zly dzien:) po malu mi przechodzi ale znacie moze jakies sprawdzone domowe sposoby na przeziebienie??:) miod mleko i czosnek juz probowalam:)
Madzia_Mika
ja ci polecam syrop PRENALEN on jest specjalny dla kobiet w ciąży ja go biorę za każdym razem jak mi coś sie przypałęta (a dzieje się to dość często)
pozdrawiam

p.s. ja teraz się borykam z infekcja układu moczowego:/

Zgodze sie z Jagoda ten syropek jest naprawde dobry :)
Mi po nim dosc szybko przeszlo .
Hejka:)
Witam majową:)
Mnie jedyne co dolega to zgaga :(( moje sposoby domowe niestety zawodzą... macica sie rozciaga i jest ucisk na żołądek ;/ Kolezanka moja brala w ciazy bioparox- lek bez recepty, polecil jej to gin. Nie chce brac zadnych specyfikow,ale jak tak dalej bedzie to chyba splonę.
Dziewczyny pojawial sie ten wątek ale moze raz jeszcze: JAKIE WÓZKI BEDZIECIE MIAŁY DLA SWOICH SZKRABÓW??
Mnie meczy tez ten temat i nie wiem na co sie zdecydowac. Siostra zaproponowal ami odsprzedaz wózka mutsy za 1600-1700zl za caly komplet z\ fotelikiem ale jakos waga tego wozka mnie przeraza. X-lander tez do lekkich nie nalezy;/ Normalnie oszalec idzie jesli chodzi o wybor wozka.
Jutro szola rodzenia:)) Moze niektóre się spotkamy :))
Moj brzucho urosl z dnia na dzien, i nadal rosnie, skora napieta, malec fika:) Cudownie... ale jest mi juz coraz ciezej :((No ale neich rosnie:))
Pozdrowionka:))

Co do wozka to odkupilam od znajomej wozek za nie duze pieniadze.
Caly komplet z fotelikiem. Mikrus Alu Sprint.
Fakt nie nalezy do lekkich bo rama jest aluminiowo stalowa . Ale wygodnie sie prowadzi. Odradzam Mamuskom ktore mieszkaja w blokach.
Witam,
5 lat temu miałam mutsy urban rider i polecam ten wózek. U mnie tym razem problem wózka sie rozwiazał bo dostałam Baby Welt Moon ale gdybym miała kupować to zdecydowałambym sie właśnie na mutsy.
Pozdrawaim

image
image

ja do tej pory cały czas byłam zdecydowana na x-landera, ale ostatnio tez sie zastanawialsmy na tako jumperem z 2010 roku - tylko ze tego drugiego nie widzielismy na zywo. Narazie poki co wczoraj kupiliśmy łóżeczko co prawda uzywane ale praktycznie nie widac i okazyjnkie tylko chce kupic nowy materacyk.
mi tez brzuch rośnie z dnia na dzień az sie sama dziwie ze jest to tak widoczne, niestety rwa kulszowa sie czasami odzywa ale jeszcze poki co do zniesinia bol. Ja jutro z kolei ide zwiedzac porodowke w wojewodzkim.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry