Widok

MAJOWE Mamy 2010 :)) cz. 10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
nasza 9ta czesc stuknela ponad stowke to pomyslalam o 10 _:)
witam w nowym wateczku :)

Maj 2010r.
02.05. Natus87 corka Julia Szpital Wejherowo
02.05 petra- chłopiec-Wojtuś,szpital Kliniczna :-)))
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
03.05 MamaMarty-2x dziewuszka: Marysia i Zosia/Madzia, szpital Wejherowo
04.05 MajowaMaja - córeczka: Maja
04.05 Azja - dziewczynka - Ula, szp. Wejherowo
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
07.05 Madzia_mika dziewczynka Milena, szpital Wojewódzki
08.05 izaqueen- chłopiec Adam
08.05 Demi:) - synek Filip(ek)
09.05 Aniusia
09.05 agag_agag - niespodzianka jeszcze
10.05 neissi - synek
10.05 Agnieszka1303,sunuś Dominik,Szpital Wejherowo
10.05 Patkagda- synek Patryk, szpital Kliniczna (wg. USG 4.05)
14.05 sauterelle- syn :)
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
20.05 kamilisia – chłopiec (Antoś lub Maksymilian)
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
27.05 Aniami - synek Mikołaj, szpital Madryt
27.05 ~aya, Dominika
29.05 sanszajn, Sandra, szpital Redłowo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapomnialam dodac- i to nie tylko do Ciebie Słonko69 ale do wszytskich.

Wiadomo,że kazda z nas wybrala spzital w ktorym chce urodzic dzidzie ale to nie tak do konca. Polozna mowila,że sa przypadki kiedy porodowka jest zamknięta- na max 24 h bo jest nawal rodzacych i wtedy odsylaja do innych szpitali. Nie dzieje się to tylko na klinicznej, ale moze zdarzyc sie w kazdym szpitalu. Dlatego jej sugestia jest taka by swiedzic porodowke w kazdym szpitalu -bo mamy taka mozliwosc. Wystarczy tylko wczesniej zadzwonic i zapytac o taka mozliwosc.

Pozdrowionka:)
Słonko69 kazda z nas ma te obawy, ale jak to polozna powiedziala to nie mozna sie pesymistycznie nastawiac bo wtedy porod trwa dłużej i jest mniejszy próg bólowy. Takze nie mozemy sie nastawiac ze bedziemy rodzic 3 doby ;>Jest mozliwosc skorzystania z prysznica po 20min, chyba 3 sale sa z prysznice a 2 bez-jakos tak, ale w czasie porodu mozna skorzystac z innego prysznica. No i się rodzi :) Jak juz po mamusi dostaje bobo na iersi jeszcze z pepowiną, po kilku chwilach jesli tatus chce proszony jest o przeciecie pepowiny i idzie z dzidzia na mierzenie, ważenie. tatus moze wykonac sesję zdjęciową malucha-tatus, albo przyjaciel ;) albo inna osoba towarzysząca:)) W tytm czasie mamusia rodzi lozysko i ja zszywają jesli doszlo do pekniecia krocza. Wracają tata z dzidzią i spedzacie 2 h jeszcze na sali porodowej w celu obserwacji. po 2 h zostajemy przewiezione na oddzial i maluszek jest z nami:))

Uff nie wierzę że to takie proste jak się opisuje :)) Oby bylo tak w rzeczywistosci :))

Polozna jeszcze mowila by cwiczyc sobie na pilce duzej- zakupic ja bo te cw trzeba wykonywac codziennie nie tylko w sr na cw z polozną. Można ja kupic na allegro jlub w jakims markecie, bo w sklepach rehabilitacyjnych sa drogie. Rozmiar pilki w zaleznosci od wzrostu od 55 do 65cm srednicy :)) Ja ja mam musze tylko ja nadmuchac :))

Milego czwartku babeczki:))
Mimii zazdroszczę zwiedzania porodówki - też bym chciała wcześniej ją zobaczyć. Napisz mi prosze co dokładnie mówili o tym całym trakcie porodowym, co i jak po kolei, bo tego bardzo się boję, że nie będę wiedziała co mnie czeka.
Hej!!!
U mnie z espaniem tez ciezko budze sie z każdym przwrotem :))
No ale damy radę :)
Jesli chodzi o wybor wozka to odczuwam wieeeeelką ulge. Polecam wczesniejszy wybor i zakup wtedy bedziecie spokojniejsze.

Dziewczyny jesli ktoras jest zainteresowana WÓZKIEM MUTSY URBAN RIDER to moja siostra ma do sprzedania cały komplet- w. gleboki, spacerowke i fotelik w kolorze granatowym. Cena jaka podala to 1600 zł z dodatkami typu parasolka, jakis spiworek. Dla zainteresowanych podam więcej informacji. To solidny wozek,podobno godny polecenia.

Dzis bylam na SR i zwiedzałysmy porodówkę. Wow.... za jakis czas nie bedzie miec dla nas znaczenia czy kolor scian bedzie niebieski, zolty czy zielony, ale przyznam że jest tam bardzo ładnie- na klinicznej :))
Nasza córcia będzie miała na imię Emilka :)

Z racji dużej ilości wolnego czasu, mogłam zastanowić się i poszperać w poszukiwaniu informacji na temat wózków.
W chwili obecnej pod uwagę biorę:
- mikado boston
- jedo fyn 4
- tako jumper x
02.05. Natus87 corka Julia Szpital Wejherowo
02.05 petra- chłopiec-Wojtuś,szpital Kliniczna :-)))
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
03.05 MamaMarty-2x dziewuszka: Marysia i Małgosia, szpital Wejherowo
04.05 MajowaMaja - córeczka: Maja
04.05 Azja - dziewczynka - Ula, szp. Wejherowo
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
07.05 Madzia_mika dziewczynka Milena, szpital Wojewódzki
08.05 izaqueen- chłopiec Adam
08.05 Demi:) - synek Filip(ek)
09.05 Aniusia
09.05 agag_agag - córeczka
10.05 neissi - synek
10.05 Agnieszka1303,sunuś Dominik,Szpital Wejherowo
10.05 Patkagda- synek Patryk, szpital Kliniczna (wg. USG 4.05)
14.05 sauterelle- syn :)
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
15.05 majowa - synuś, szpital wojewódzki :)
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
20.05 kamilisia – chłopiec (Antoś lub Maksymilian)
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi - kobietka ;)
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
27.05 Aniami - synek Mikołaj, szpital Madryt
27.05 ~aya, Dominika
29.05 sanszajn, Sandra, szpital Redłowo

w koncu mogłam dopisac sie do listy, odliczalam dni do usg i liczylam na to ze w koncu sie dowiemy co sie wierci w moim coraz to wiekszym brzuchu, teraz juz wiemy kto sie tak wstydzil nam pokazac ;)
Mimi gratuluje wozka dobry wybor :)
mnie bola wszystkie stawy, a ze spaniem mam tez problemy budze sie 4 razy w nocy i nie moge zasnac, coraz ciezej znalesc mi dobra pozycje do spania i to krecenie z grubym brzucholem mni ppowoli meczy, no ale trzeba byc dobrej mysli, jestemy dziewczyny juz na koncowce :)
trzymajcie sie mamuski :)
Cześć Dziewczyny! Ja wstała godzinke temu i dopiero zjadłam śniadanko. Mam straszne problemy ze snem - nie mogę zasnąć, a o 5 wstaję zerobic mojemu mężowi sniadanko i znów nie mogę zasnąć aż do ok 7-8, więc potem odsypiam do 11-tej.
Czy wam też jest coraz ciężej? Przy każdym przekręceniu się w nocy budzę się. bo z takim brzuszkiem nie jest to już łatwe i co raz częściej boli mnie krzyż i w ogóle całe plecy. A tu jeszcze 2 miesiące. Na szczęście moja córeczka wynagradza mi to codzinnymi kopniakami i wieczorną zabawą - ona się wypycha a ja ją klepie i się chowa i tak przed dobrą godzinke potrafi, albo wypina się tak szybko i tak zmienia pozycje, że ja dostaję ataku śmiechu jak to widzę :)
Mimii gratuluję zakupu wózka!! Też bym już chciała mieć to za sobą :)
czesc dziewiczyny, widze ze straszna dzisiaj tu cisza - chyba ze wszystkie jeszcze spia :)
milego dnia zycze
Aha zapomnialam sie pochwalic : dzis kupilam wózeczek dl amojego bąbelka :) Wygrala Teutonia spirit S 3 :) Uff jaka ulga :)
Trzymajcie sie wszytskie kobietki. Jak trza leżeć to leżcie. Ja tak jak mamaMarty jak cos mnie boli, kluje to juz panikuje bo wiem ze jeden maly, nieuwazny krok i mozna zostac przykutym do lozka. Ale widac ze twarde babki z Was, bo tak jak Majowa Maja to nie lada wyczyn 28 dni lezenia.
Pozdrowionka i buziaki :)
Dziewczyny nóżki na krzyż i trzymać się ciepło :)))
Sciskam kciuki... Jak tak Was czytam to martwię się każdym dziwnym bólem - a tych mi przy bliźniakach nie brakuje niestety...
Uciski na jelita, wątrobę, żołądek itp...
Czasami mam wrażenie jakby mi po pachwinach chodziły...
Generalnie byłam na zwolnieniu lekarskim już od 13 tygodnia ciąży. Faktycznie w domku fajnie nam się leżało a tymczasem 2 tyodnie temu odeszły mi wody i zaczęło się lezenie w szpitalu. Zamontowali mi dren bezpośrednio do łożyska, przez który codziennie dostaję kroplówki. Malutka trzyma się dzielnie i rośnie. Czekamy co dalej a ja już przyzwyczaiłam się do spitala. Teraz muszę zorganizować na odległość całą wyprawkę, myslałam, że jeszcze tyle czasu mam.
chyba moj suwaczek warjuje juz drugi tydz leci jak w 30tyg jeste :(
Majowa Majo widze ze dzielnie sie trzymasz.
Oby tak dalej ...
Agag widze ze nie tylko ja juz mam przymusowe lezenie.
Paczatki faktycznie sa meczace pozycje niewygodne:(
A jak na Twoj tydz to Mala duza :) Moja w 30tyg miala zaledwie1520g.
Jak ktos mi powiedzial wkroczylismy w najgorsze 2 ostatnie miesiace.
Majeczka to drobinka faktycznie... chociaż jak widać dzielna i silna dziewczynka :)
Mi sie jutro zaczyna 30 tydzień, ale usg wczoraj pokazało że wielka baba bo 1570-1700 gram . Dokłądnie 1,5 tygodnia temu miała 1270
Hej Mamuśki!

My z Majeczka cały czas 2w1:) od soboyu zaczeły saczyć się wody, wiec znowy cała procedura natychmiastowego porodu, ale sie uspokoiło, swoich wód mam duzo co daje szanse na jak to lekaz okreslił z tydzień jeszcze, ale wczoraj to chyba wogóle nic nie podciekało i podobno tak tez się zdarza, ze się zasklepia i może bedzie jeszcze git:) W niedziele Majeczka wazy.łą 1300-1350gr, mała ale przybiera, mimo juz drugiej serii zastrzyków na przyspieszenie rozwoju płuc, jeszcze na usg nie widać normalnej ptacy npłucek, bo to znacznie za wcześnie, a o to walcza tutaj przede wszytkim, wieć jeszcze ten, tydzien, dwa by sie nam przydał. Dzierwczyny dziś mija nam 4 tyg odkąd tutaj jestem, ja samam siebie nie poznaje, gdyby ktos mi kiedys powiedział, ze ja wyleże m-c bez wstawania, ja taka rozstrzepana istota, jednak te nasze Fasolki motywuja bez dwóch zdań:)

Aya - trzymam kciuki, leż spokojnie, wiem ze pierwsze dni sa ciężkie, po tyg. miała krysyzs przepłakałam cały dzień, ale teraz juz jakos każde nastepne dni mijaja, raz szybciej, raz wolniej. Bedz dobrej mysli, lekarze oceniaja zawsze stan obecny, nam na wejscie nie dawali dłuzej niz jeden dzien a dzis mija właśnie 28!:) i oni powtarzaja, ze to codziennie sie zmienia, wiec trzeba byc dobrze nastawionym. Agaag_agag - tez sie trzymaj cieplutko, tylko siusiu i spowrotem lezonko, pamietaj ze mimo wszytko lepiej i przyjemniej jest leżec we własnym domku niz w szpitalnyum łózku, nie doceniałam tego, ale teraz wiem ile te nasze katy chocby z kotami wijacymi sie po podłodze i z zakurzonymi meblami znaczą.
Dbajcie o siebie Mamuśki.

Ściskamy mocno
agag_agag no jak mus to mus. Apel do wszytskich nas: dbajmy o siebie i fasolki bo coraz wiecej z nas ma jakies problemy: a to juz w szpitalu a to lezenie. Trzymajmy si e wkupie babeczki!!!!!
Moj synciu śmiga niczym wyścigówa :) Wasze maluchy tez takie aktywne??

Pozdrowionka:)
czesc dziewczyny, ja dzisiaj juz na nogach.
trzymajcie sie cieplutko, trzymajcie sie naprawde mocno i lezcie spokojnie
Ja od dziś też mam niestety przymusowe leżenie...
Brzuch się nagle zrobił bardzo twardy i bolesny, mała przycichła i strach...
Gin nakazała leżenie i koniec. A jeszcze dziś przed wizytą zdązyłam zaliczyc pierwszy wykład ze szkoły rodzenia na zaspie :) ale na ćwiczenia juz mi zabroniła iść :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry