Widok

MAJOWE Mamy 2010 :)) cz. 10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
nasza 9ta czesc stuknela ponad stowke to pomyslalam o 10 _:)
witam w nowym wateczku :)

Maj 2010r.
02.05. Natus87 corka Julia Szpital Wejherowo
02.05 petra- chłopiec-Wojtuś,szpital Kliniczna :-)))
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
03.05 MamaMarty-2x dziewuszka: Marysia i Zosia/Madzia, szpital Wejherowo
04.05 MajowaMaja - córeczka: Maja
04.05 Azja - dziewczynka - Ula, szp. Wejherowo
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
07.05 Madzia_mika dziewczynka Milena, szpital Wojewódzki
08.05 izaqueen- chłopiec Adam
08.05 Demi:) - synek Filip(ek)
09.05 Aniusia
09.05 agag_agag - niespodzianka jeszcze
10.05 neissi - synek
10.05 Agnieszka1303,sunuś Dominik,Szpital Wejherowo
10.05 Patkagda- synek Patryk, szpital Kliniczna (wg. USG 4.05)
14.05 sauterelle- syn :)
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
20.05 kamilisia – chłopiec (Antoś lub Maksymilian)
22.05 cytrusowa0607
26.05 *emi
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
27.05 Aniami - synek Mikołaj, szpital Madryt
27.05 ~aya, Dominika
29.05 sanszajn, Sandra, szpital Redłowo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zaczynają się 1.03 o godz. 10. Z tego co kojarze to chyba 2 razy w tyg. Ranne godzinny to chyba ćwiczenia. Wiem ze w czwarteki w godz. popołudniowych- pewnie teoria. Ja dzwoniłam w styczniu i trafiłam na miła pania która poinformowałóa mnie ze od 1 .02 beda zapisy. 1.02 zadz około 8 i zapisano mnie. Z tego wynika że miałam szczęście. jak się czegos więcej dowiem to napisze
Pozdrawaim

image
image

Przepraszam przekłamałam trochę niechcący, bo dzwoniłam w piątek rano, a odpowiedziały że już pierwszego dnia zapisów było więcej zgłoszeń niż mogły przyjąć i że już 2 lutego odsyłały...
Dla mnie jest w ogóle dziwne to, że kobiety które są prowadzone w tej przychodni od początku ciązy nie mają pierwszeństwa nad tymi które są z zupełnie innych rejonów gdańska... Powinny zostać przynajmniej poinformowane o konkretnej dacie rozpoczęcia zapisów, a nie że "jeszcze jest czas" a później nagle go nie ma..
mnie położne z moreny wystawiły do wiatru bo dopytywałam się o zajęcia od kilku miesięcy przy każdej wizycie i każdych badaniach... Zawsze twierdziły że nie ma co sie spieszyć, że jeszcze jest dużo czasu, że to dopiero w lutym zapisy na marzec, że zdążę, że nie ma dużo chętnych...
A 2 lutego oświadczyły że nie ma miejsc, bo "wczoraj" otworzyły zapisy i wszystkie miejsca juz zajęte... Zaproponowały żebym przyszła na kolejny kurs w kwietniu, który kończy się 7 maja czyli na 2 dni przed moim planowanym porodem.... Załamka
Patka , a te zajęcia na morenie to w jakich godzinach i w jakie dni będą ?
Hej Dziewczyny,
Ja zapisałam sie do szkoły rodzenia przy Przychodni Morena, zajecia rozpoczynaja się od 1.03 i są bezpłatne ( dofinansowanie z UM). Mimo, że Patryk będzie naszym drugim synkiem i w tej kwestii jakies doświadczenie mam do postanowiłam ponownie skorzystać ze szkoły rodzenia. 5 lat temu chodziliśmy do szkoły rodzenia prowadzonej przez położne ze szpitala wojewódzkiego płaciliśmy wtedy 200zł.

pozdrawiam Was i Wasze brzuszki :-)

image
image

Zgadza sie ja juz tez chodze prawie od miesiąca i jestem bardzo zadowolona :)
To i ja się melduję:)

A my dziś na wizytę ;)

Do szkoły rodzenia chodzimy już od miesiąca z mężem, który wcześniej był zażartym przeciwnikiem rodzinnego porodu, ale po zajęciach w szkole rodzenia zmienił zdanie, ponieważ pani położna rozwiała jego wszelkie wątpliwości.

Poród składa się z 2 części: pierwszej, w której skurcze są częste, ale się nie rodzi (i tu wskazane jest by ktoś był z rodzącą i ją wspierał duchowo, chodził z nią i przypominał o oddychaniu) i drugiej, czyli wtedy kiedy rodzi się dziecko i trzeba przeć (i tu tatuś może wyjść, jeśli chce, a jak zostaje to i tak stoi za głową mamy i pomaga jej przeć, także ni widzi wszystkiego co dzieje się w kroczu). Potem tata idzie z położną myć i ważyć dzidzie i może ją przytulać przez jakiś czas, więc chyba warto:)))

Myślę, że to kwestia niewiedzy tak wpływa na naszych mężów i facetów, że nie chcą być przy porodzie, a jak ktoś kompetentny im wyjaśni co i jak i wskaże korzyści, to zmieniają zdanie:) A szkoła rodzenia to super sprawa, bo można się oswoić z tematem:)
Mimii dziękuję, będę bardzo wdzięczna :) Ja właśnie tezsię boję, że nie będę wiedziałą jak oddychać i przeć. Na pewno jeszcze o tym poczytam, ale to nie to co SR. Opieki nad dzidzią też się nie boję, bo mam malutką chrześnicę więc "jestem na bierząco" ze zmiana pieluch itp.
Slonko69 a o relacj zadbamy :) jak beda jakies materialy to ci je przeslę :)
Hej!!!
Jagoda ja najprawdopodobniej ide sama, poniewaz tatus nie chce byc przy porodzie a poza tym raczej go nie namówię, bo jets upary jak osioł ;p No ale ja ide poniewaqz tak jak juz pisalam wczesniej- dzo wiem o dzieciach o ich pielegnacji ze wzgledu na opiekę nad rodzenstwem i dziecmi siostry ale chce sie nauczyc oddychac podczas porodu i zobaczyc jaki ten szpital, by wiedziec gdzi emam pojechac jak cos ;)Kolezanki maż powiedzial po porodzie, że gdyby "Lusia" chodziła na szkołe rodzenia, to porod bylby latwiejszy, bo ona przec nie umiala,a tak trwal 48h ;> Tzn jest to czas od odejscia wód płodowych. Także ide , 100zl to żaden koszt a przy okazji bedzie troszkę rozrywki ;)
A wiesz gdzie jest od wielu wielu lat sklep Basia na ulicy Gdańskiej??
to tam niedaleko, a oto link jak wyglada:)
http://nasza-klasa.pl/profile/29704729/gallery/2
Dziewczyny Mimii i Jagoda proszę o relację i najważniejsze info ze szkoły rodzenia. Ja też chciałam chodzić ale niestety godzina mi nie pasuje tzn mojemu mężulkowi, bo on jest z pracy w domku dopiero po 17-tej, a ja sama nie dam rady dojeżdżać.
Mimii no to do zobaczenia :)
wiesz powiem ci ze jeszcze niewiem..
umawialismy sie na wspolne chodzenie ale w poniedzialek to chyba tylko taka organizacja bedzie eh zreszta niewiem...
a ty?

Ja już po ginku....

Za 2 tyg następne usg bo jest dość duża różnica w wadze dziewczynek - 1495 g i 1060 g.
Jagoda to się spotkamy w poniedziałek :))
Idziesz z mężem(partnerem) czy sama?

Pozdrowionka:))
witam i melduje się w 10 cz. :)
u mnie piersi sporo się powiększyły a siara wycieka mi od 17 tyg. raz na jakiś czas :)
dzwoniłam dziś do szkoły rodzenia na klinicznej zajęcia rozpoczynają się w poniedziałek o 17 :)
ogólnie to nasza Zuzia coraz bardziej sie rozpycha:)
pozdrawiam

Dla zapominalskich dzis można było umawiać sie na szkołę rodzenia na klinicznej. Ja zaczynam 22.02 o godz.17:))

Jak cos tel w poprzednim wątku:)
witam Mamuśki i Maluszki w cz.10 :))
Ja również melduję się w części 10. Pozdrawaim Was mocno i Wasze brzuszki.
Trzymajcie się ciepluchno w te zimowe dni :-)

image
image
Hej!!!
Ja tez dzis kupilam male co nieco :) nożyczki do paznokietków, grzebyk ze szczoteczka do wloskow no i smoczuszki a i okrycie kąpielowe dla mojego wyczekiwanego bobo :)

Pozdrowionka:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry