Widok

MAJOWE Mamy 2010 :)) cz. 4

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to mamy juz część 4 :)

Słuchajcie mam takie niedyskretne pytanie...

Czy chodzicie częsciej siusiu niż przed ciążą??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
częściej :)ale to normalne. Dzidzia powoli zaczyna naciskać na pęcherz ;)
ja tez coraz czesioej chodze, na pocztaku chodzilam duzo, ale od tygodnia bije rekordy
neissi bede zobowiazana, jesli moglabys zalatwic kontakt do tego laryngologa.

W sumie to nacisk na pecherz jest najwiekszy na samym poczatku ciazy i na koncu. Teraz juz dziecko podroslo i "unioslo" sie w gore wiec nie powinno juz az tak napierac na pecherz.

Ja na razie nie chodze czesciej do toalety. Popatrzcie na obrazkach.

image
dokładnie tak jest u mnie; teraz już normalnie,ale na początku to co 15 min. wizyta w toalecie :-)
Hej dziewczyny, mam tak samo jak Petra. Pierwsze 2 miesiace co chwilka bylam w toalecie lacznie z nocami... na szczescie 3ci miesiac mialam juz spokojnieszy. A dzisiaj juz pierwszy dzien 4go miesiaca! Ale czas leci :)
Hej:)
Melduje się w 4cz :)
No ja tezmialam parcie na pecherz, wlasciwie to teraz tez mam, bo jak oddam mocz to za 5 min tezmoglabym go oddac :) No ale to urocze wiedząc że mały Ludek rośnie u nas w brzuszku :)
ja jade na 15 do lekarza dzis;( bo mam straszne bole podbrzusza;( ale sie boje;(
anik i co powiedzial lekarz? wszystko ok?
Melduję się w części 4 :) Ja od jutra zaczynam 5 miesiąc. Jestem w szoku jak to zleciało.

Anik co tam u lekarza? Mnie dzisiaj nieźle napirzały jajniki, ale jak miałam sięgnąć po no-spę to przestały :)

izaqueen jak będę miała info o tym laryngologu to dam Ci na maila :)
anik a może to poprostu dzidzia się rozrasta?? Napisz jak tylko wrócisz od lekarza, bo wszystkie tu czekamy na ocenę Twojego stanu zdrowia.
Jaq ostatnio tych kłóć nie mam, ale za to leci mi krew z nosa, chyba jakaś osłabiona jestem. To chyba przez L4 hehe bo urobiona po pachy jestem :) Zarty,żartami ale chyba tez pogoda ma znaczenie;/

Pozdrowionka dla wszystkich mamusków ;)
mimi mi też leciała krew z nosa. Na szczęście już się uspokoiło. Na wszelki wypadek pozażywaj rutinoscorbin.
moze glupie pytanie, ale od kiedy rozpoczyna sie piaty miesiac? Bo ciaza trwa +/-40 tygodni ale liczac po 4 tygodnie na miesiac to wychodzi 10 miesiecy. Moj suwaczek(taki z miesiacami) tez zmienil sie na 4 miesiac w 13t3d ?? nie rozumiem prawde mowiac

No i tez wchodze tutaj co jakis czas i czekam na info od Anik.
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

Ja kolei nie wiem jak to jest z tymi tygodniami ciąży ;)
Wedłu kalkulatora http://www.ciazowy.pl/kalkulator,ktory-tydzien-ciazy.html jestemw 17 tygodniu, natomiast wg suwaczka i też podczas USG tak pokazuje 16 tydzień 1 dzień. Czyli w sumie liczymy skończone tygodnie czy te co się zaczynają ;)))??
mowimy raczej wedlug tych co sie zaczynaja, ja skonczylam 16 tydzien i 2 dni czyli skonczone 16 tygodni, a minely juz 2 dni z 17 tygodnia i mowie, ze jestem w 17 tygodniu.
hej dziewczyny, melduje sie spowrotem. jednak sas to jelita, z dzidzia wszytsko ok, niestety lekarz nie mogl zobaczyc co bedzie bo pewpowina byla miedzy nozkami, no coz zobaczymy co powie mi lekarz we wtorek, dostalam kropelki i mam nadzieje ze bole brzucha przejda....no i zapracia sie skoncza bo sa masakryczne:(
Anik ja zawsze wieczorem wsypuje 5-6 sliwek suszonych do szklanki, do polowy zalewam goraca woda i zostawiam na noc, rano dolewam wrzatku do konca i wypijam rano, no i sliweczki. Do tego obowiazkowo jabluszko codziennie. Idzie latwiej :)) ja to cale zycie mialam problemy a toalete odwiedzialam srednio raz na 4 dni. Teraz juz troszke lepiej jest, za to robie sie jak balon po wszystkim co zjem i jelita mnie kluja przy tym wlasnie na dole brzucha.
Trzeba sie odgazowac :)))

Aaa i od czasu sliweczek i jablek mam juz mniejsze wzdecia. Takze probuj tez naturalnie oprocz kropelek.
Ja nigdy nie miałam problemów z zaparciami,ale pamiętam,że położna w szkole rodzenia radziła,że jak się pojawią po porodzie,to rano na czczo wypijać szklankę wody.Sposób prosty,ale nie wiem na ile skuteczny.
Hej :)
Mona ciocia stosuje równiez te śliweczki ;D i jej pomagaja takze probujcie. No i pije tez dziurawiec :)
Tez pomaga:)
Dzekuje za rady z tym rutinoskorbinem, zastanawiam sie tylko czy mozna w ciazy czy nie lepej zwykla wit. C zażywac??
Czytalam te tygodnie jak sie dzieli na miesiace i zastanawiałam się jak to 14 tyg i 5 dni jest to 14 czy 15 tydz ;>tez jestem zakrecona,bo jedni mowia ze 14 a inni ze 15 i badz tu madra:)

Anik dobrze, ze wszystko dobrze. Najwazniejsze ze poszlas na konsultacje :)

Pozdrawiam:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry