Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.55 (15)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-54-14-t163219,1,130.html
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
;) mamuśka chciała postarzeć Krystianka :)
No właśnie basiab dzisiaj to dopiero zauważyłam :)

Właśnie dziewczyny czy dajecie dzieciakom małe słoiczki te 135 gramów czy te duże 190 gramów obiadku??

Bo ja w sumie daje małej te małe ale nie wiem czy to wystarcza.

Dzisiaj mała zjadła jarzynki z królikiem i straaasznie jej smakowały:)
No i dostała też gruszki williamsa, miałyśmy zacząć od jednej łyżeczki ale poszłyśmy na całość i mała zjadła cały mały słoiczek :)

Sara ja właśnie zastanawiam się nad kolorem kocyka jaki zamówić :) podoba mi się różowy i żółty :)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
dziekujemy za życzonka na pół roczku :))
Basiu, zdrówka i radości dla Krystianka!!! ;)))
Mamusiom wszytskim także wielu powodó do radości, mało do zmartwień i cierpliwości!!!!! a także przespanych nocy :))

Maksiu niestety dziś ma dzień strasznyyyy, niestety muszę stwierdzić że nie zrobił prezentu Mamie ze swoim zachowaniem :(
budził się w nocy ze 3 razy, ostatecznie o 5.20 już był wyspany... a ja jak zombie taka zaspana, ale cóż... troche sie pobawił, trochę pomarudził.. o 8 mieliśmy zajęcia z rehabilitacji i zasnął dopiero po zajęciach około 9, ale niestety nie na długo bo 25min.. obudził sie z marudzeniem, pospał w samochodzie z 10 min (odstawiłam auto do serwisu do Gdyni), w domu przez godzine tylko marudzenie - nic nie pomagało, ani mleczko, ani zmrożony gryzak, ani kołysanie, ani zabawa, nawet bananka mu rozmiażdżyłam zmieszałam z moim mlesiem, też nie chciał jeść, dałam mu taki proszek uspokajający na język (wyciąg z rumianku, na ząbkowanie).. popłakał 10 min (aż do łez) i wkońcu przekonał się do piersi i zasnął 50min temu... a ja oczywiście głodna i zmęczona, nawet nie miałam kiedy zjeść od 9rano.... taki to mój pierwszy Dzień Matki - ale i tak go kocham !
gruszki Williamsa też jedlismy już, ale bardzo podobne w smaku do jabłuszka..
a bananka dziś niestety nie udało się zjeść ale jeszcze spróbuję jak Młody się wyśpi...
ja obiadków jeszcze nie dawałam, ale nawet jak daję owoce lub marchewke to tylko po pół słoiczka, bo i tak cyckiem dokładam
dodzwoniłam się do lekarki i powiedziała mi że żółtko można dziecku co drugi dzień, mam zacząć podawać po pół żółtka, odczekać kilka dni i jak nie będzie wysypki to moge podawać dalej.
Jak podam żółtko to nie podaje zupy z mięsem.
Najlepiej ugotować jajo na twardo i dać te pół żółtka np do zupy jarzynowej.

Rybe mozna podawac raz w tygodniu. Jest taka w słoiczku- chyba Gerber ma.

U dzieci karmionych piersią podajemy żółtko i rybe po skończonym 6tym miesiacu a dzieci karmionych mleczkiem modyfikowanym tj na sloiczku lub wg zalecen pediatry.
Tyle się dowiedziałam :)
Dzięki Basiu :) Tak właśnie będę robiła z tym żółtkiem :)
A teraz które jajka są dobre? Bo są jakieś różne kategorie, ale nie znam się :/
A rybę mam z gerbera "jarzynki z delikatną rybką" po 5tym mcu.

Dzisiaj też króliczka Jasiek jadł :)
A wczoraj mnie ugryzł - dawał mi buziaka i chwycił usta i ugryzł :)
Dziewczyny, czy któreś z Was już wróciły do pracy? Jak sobie radzicie z rozłąką z maleństwem? ze zmęczeniem po pracy? Czy dzieci dowozicie, czy to ktoś do Was przychodzi?
ja bede musiala poszukac pracy na wakacje na popoludnia ik weekendy bo bardzo krucho z kasa a chcialabym jeszcze isc zaocznie na magisterke co wiaze sie znow z wydatkami ;/
i jak z tymi zupkami bo mam stara ksiazke kucharska i tam jest o zywieniu niemowlat i jest przepis : 50 gr warzyw 100 ml wody , ugotowac wyjac warzywa zmiksowac , do wody dodac lyzeczke kaszy mannej , pol lyzeczki masla zagotowac przez 15 min dodac zmiksowane warzywa i jeszcze gotowac? tez tak robicie bo zastanawia mnie to maslo i jakie warzywa dac?
Kamila, ja jeszcze nie gotuje, jakoś czasu nie mam, ale chyba zacznę. Póki co bez masła, bo Jasiek jest na Bebilonie Pepti, więc mleka mu nie daję innego.

Eve - ja zaczęłam pracować 3 dni po powrocie do domu ze szpitala :) Tyle że w domu. Są dni, że już nie wyrabiam (wczoraj i przedwczoraj) zwłaszcza jak mąż wyjedzie, a są dni, że mam luz :) A zmęczona jestem dość mocno a czasami psycha mi siada (np ostatni poniedziałek ) :))
Cześć dziewczyny. Nie wiem czy nie doczytałam, dlatego wszystkiego naj dla dzieci które mają dziś swoje urodzinki :)
I wszystkiego dobrego dla Was mamusie :)
Ja dziś dostałam cała masę kwiatków od dzieciaczków. Nawet Amelka sprezentowała mi kwiatki ;)
O tak wręczała hihi
image

Sara, obstawiałabym czarną :) ale ja z tych co jasnego koloru przy dziecku się boję :)
Czy zapadła już decyzja co do wózka :) ?

Dzięki dziewczyny też za doradzanie prezentu na dzień dziecka, zdecydowaliśmy się na szczeniaczka uczniaczka, będzie miała na dłużej taką zabawkę.

Ja do pracy wracam 15 września, dziś ustaliłam termin powrotu z szefem. Nie będę wykorzystywać urlopu za 2010 tylko za 2009 bo nie wiem co się może wydarzyć od wrzesnia do końca roku i wolę mieć trochę dni urlopu w razie czego,

Boję się jak diabli powrotu, i choć pracuję w domu dużo, to jednak będę miała dużo na głowie i do tego zostawianie Amelki u teściowej w czasie kiedy będę miała dyżury, umowy i inne sprawy zawodowe.
Nie wiem jak dam radę, ale kiedyś wrócić do pracy trzeba :(

A oto Amelka w nowym kapeluszu :) Ja to mam jobla na punkcie nakryć głowy :)
image

Uploaded with ImageShack.us
Jaki słodki dziubek Amelka zrobila na 1 fotce Jakbym Majke widziala ;p Amelka wygląda jak porcelanowa laleczka :))
Amelcia dzidzia jak z obrazka:)
a takie czapeczki to jeszcze dodają uroku też kupilam mojej małej taką słodziakową czapeczkę
Kamila ja jeszcze nie gotuje sama zupek. W poniedziałek sama ugotowałam małemu kaszkę manne :) i to tyle narazie.
Słyszałam tylko żeby nie gotować zupek na mięsku, tzn gotujesz osobno warzywka a osobno mięsko i potem samo mięsko,bez wywaru, dodajesz do zupki.

Ja też pomyślałabym że Amelka to laleczka, taka z niej ślicznotka :)

Na jajkach to też się nie znam,wiem tylko że na opakowaniu są jakieś numerki, które oznaczają czy kura jest z chowu klatkowego czy taka co sobie po trawce biega :) Może najlepiej takie wiejskie jaja kupić??

Do pracy jeszcze nie wróciłam, macierzyński dawno mi się skończył, jestem teraz na bezrobociu :(
Kamila - tutaj masz info jakie warzywka po jakim miesiacu można podawac
http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/co-kiedy-w-diecie-dziecka/173-produkty-spozywcze-w-diecie-dziecka-ktore-ukonczylo-5-miesiac-zycia.html

Ojjka - moja zjada te duze ale nie zawsze całe
no a co do kocyka to my mamy różowy i beżowy (teraz do nowej spacerówki będzie)

Basiab - moja juz jadła rybke właśnie gerbera (a tam jest łosoś) no ale czy ktos widział np inne rybki?

Kasia - a co do wozka to z wielkimmmmmm żalem zamówiłam Fusiona, Neo jest prześliczny ale ten kosz w sumie mikro kosz i to jak na moją małą małe siedzisko.... ogolnie to jeden i drugi pasuje mi na jakies 80% - najchętniej to bym zadzwoniła do concorda i poprosiła aby w NEO zamontowali mi duży kosz :-) sama nie wiem czy dobrze zrobiłam kurcze, niby wybrałam jak dla mnie wiekszy kosz i wieksze siedzisko ale sama nie wiem.... mam tylko nadzieje ze jak juz nim pojezdzimy to nie bede załowac, no ale niby w BOBO jest mozliwość oddania wózka w ciagu 30 dni wiec w razie co pokombinuje....
aha i torbe czarna wybrałam tak jak mi tu dziewczyny doradziły

Ja tez byłam dzis w pracy i na razie wypisalam cały urlop i mam do 14 lipca wolne, potem zw na dziecko 60 dni a potem wychowawcczy do konca roku i wstepnie 3.01.2011 wracam...

No a my dziś z Paulinką byliśmy w Aqua - w tym brodziku dla dziecka mało jej sie podobało (chyba za zimna woda) bo jak poszliśmy do jacuzi to jzu było ok, ale po 30 min poszła spać a my sobie odpoczelismy z mężem w bąbelkach :-)
Sara, mi też się czarna podoba :)

Kasiu, Amelka cudna :)) Faktycznie ten dzióbek z pierwszego zdjęcia genialny :))
Ja też dostałam dzisiaj taką książeczkę od Jasia z dedykacją na Dzień Mamy :))

Zapomniałam napisać.. bo pisałam o Kasjanie, a Kornelka, to cała Mamusia, nie podmienili :)) Śliczna :)) Lidka, proszę o maila z nrem konta :))

Zabulka - pamiętam że kiedyś pisałaś o spacerku - jak się wreszcie wybierzemy to damy Ci znać, tyle że mi ostatnio ciężko gdziekolwiek się wybrać i w spacerach albo mąż mnie wyręcza po pracy, albo teściowa w ciągu dnia :))

A tutaj mój smyk maltretujący kwiatki :)
image
image
Jasiek boski i te jego pultynki :)))
Wszystkiego najlepszego dla Maluszków z okazji małych urodzinek.

I spóźnione życzenia z okazji Dnia Matki. Ja wczoraj załapałam doła i zastanawiam się czy dobra ze mnie mama.

Śliczne dzieciaczki na zdjęciach.

Eve, chyba najwięcej zależy od tego do jakiej pracy wracasz. Ja mam o tyle dobrze, że jak coś, to w każdej chwili mogę wyjść i pojechać do córki. Do tego wychodzę na karmienie więc widzę ją w ciągu dnia. Po południu człowiek pada na twarz. Na szczęście są jeszcze weekendy i wtedy można cały dzień spędzić z dzieckiem. Przed powrotem do pracy pochorowałam się ze stresu i już myślałam, że nie nic z tego. Ale jak zobaczyłam, że opiekunka ma świetny kontakt z Amelią to się uspokoiłam.
gani a co to za myśli, jesteś nalepszą mamą:)

a wiecie,że dobrze jak dziecko ma kontakt z innymi, nie tylko z mamą bo się uspołecznia, oswaja z innymi. U nas też w prawdzie głównie ze mną siedzi, moja mama się boi jej pilnować, bierze tylko starszego jak coś ale teściowa ją pilnuje jak trzeba. Już zresztą na noc też u niej była i jakoś dobrze było nawet, choć ona miesiąc już przeziębiona to potrafi przez ten nos pomarudzić. Nie wiem co ona tak długo. ja teraz to mam alergię- normalka w lipcu przejdzie dopiero, oby mała też nie miała czegoś w tym stylu ale u niej to mi to na katar wygląda, tylko ile można mieć katar?
Cudne te Wasze maluszki,zdjecia piekne:)

Spoznione zyczenia dla mamus i Sto lat dla dzieciaczkow,ktore mialy ostatnio swoje"urodzinki"

Kamila1869 ja juz robilam zupke dla malej,tylko ze zrobilam w parowarze warzywa i kurczaczka,dodalam kasze manna,zmiksowalam ale za geste mi wyszlo i mala nie chciala tego jesc(sloiczkowych obiadkow tez nie je)ale marchewka z parowaru jej smakowala(ze sloiczka nie zje):)

Betrisa a bylas u lekarza z tym katarem?miesiac to faktycznie dlugo jak na zwykly katar,hmm...

Ja jeszcze nie wracam do pracy,planuje dopiero w przyszlym roku(albo bede chciala zaopiekowac sie jakims maluszkiem),nic nie wiem na 100% ale rozlaka z dzieckiem mnie przeraza:(:(:(

Bogoosia w takim razie czekam na wiadomosci odnosnie spaceru:)

Aha bylam wczoraj w Cubusie i od 28.05 do 1.06 bedzie 25% taniej,gdyby ktoras miala chec sie wybrac:)
czesc,

spoznione ale szczere zyczenia z naszego pierwszego dnia Matki , yummy mummies, jak mi sis napisala w smsie...

a piekne wasze dzidziaczki, i Jas i Amelia

Gani, jestes supermama,

a ja jutro do Gda przylatuje na 3 tygodnie, dzis pakowanie plus jutro pobudka o 2 w nocy, bo samochod na parkingu zostawiamy, ale teraz leci moj maz z nami wiec bedzie lzej...i w niedziele chrzciny wreszcie...chyba jestem jedna z ostatnich, co dzieci sa jeszcze nie ochrzczone hihi...

aha prosze rady, moja sie w lozeczku tak przekreca , ze przez sen mi placze itp... co mam robic?
a do tego kupilam pampersy activ fit , takie nowe z dry max i porazka dzis przemokly mis tzn, cale plecki mokre, spiworek, pokrycie materaca itp, teraz piore wszytko...i faktycznie ta wkladka jest taka jakby krotsza, bo ma jakis inny skladni, ale jest do d...i chyba napisze do pampersa o zwrot kosztow itp...

milego dnia

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry