Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.55 (15)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-54-14-t163219,1,130.html
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej!
Dziewczyny ale wy lecicie z wątkami, ja się nie udzielałam długo ale ciągle was podczytuje :-)
Wszystkie maleństwa przesłodkie, w końcu by mogła zrobić się ładna pogoda żeby nasze maluchy mogły chociażby swobodnie bez tych jesiennych ciuszków korzystać ze spacerków.
A poniżej moja Natalka, szczęśliwy z niej bobasek jak widać na załączonym zdjęciu!

image

Uploaded with ImageShack.us
Aga111 ja tez szukam pracy no i wczoraj mialam rozmowe tel z "przyszlym pracodawca" no i jak uslyszal ze mam takiego malego babelka to powiedzial ze jak sie zdecyduja na mnie to zadwonia... wiec nie zadzwonia juz;/ Niestety my mamusie malych babelkow bedziemy sie spotykac z taka "dyskryminacja" Pocieszenie masz takie ze chociaz mozesz wrocic do swojej bylej pracy a ja musze szukac nowej bo w poprzedniej mi nie przedluzyli umowy jak bylam w ciazy i teraz na kuroniowce jestem;/ a pamietam jak sie tam zatrudnialam to ile sie nie nasluchalam jaka to prorodzinna firma nie jest; jasne do czasu jak sie ktos nie zdecyduje na dziecko;/ buhaha
Spoznione zyczonka dla Kasjanka:):):)

NataliaR faktycznie Maksiu troche malutko wazy jak na swoj wiek no ale moze taka jego uroda:) wiec nie przejmuj sie tym za bardzo poki co; biedny malutki bedzie musial przejsc przez to klocie;/ no ale napewno wszystko bedzie dobrze:)

Konradek cos mi ostatnio budzi sie z placzem i tak kilka razy go usypiam:( zasnie na 0.5-1godz i znowy placz przewaznie tak do ok 1 w nocy;
Niestety chyba zlapal tez ode mnie katar:( bo mi w nocy pokaslywal i jak sie obudzil tez kichal cos czesto, wiecej niz zwykle:( zastanawiam sie czy nie isc z nim od razu do pediatry... jutro swieto i lekarz nie przyjmuje;/ a z drugiej strony czy z tak od razu biegac do lekarza???? narazie spi:) zobacze jak bedzie jak sie obudzi;
Biedny Maksio :(Ja pamietam jak 5 razy próbowali Amelii wbić wenflon :( myślałam, że zastrzelę pielęgniarkę w szpitalu.

Natalia daj znac jaki będzie Maksio miał wynik żelaza. Moja Amelia ma 62 i kazali podawać jej dodatkowo żelazo, choć się dziwię, bo ten wynik jest w granicach normy
ojej biedny maksiu...:(
a my byliśmy już na pobraniu krwi.. ale niestety dziś pani pielęgniarka nie popisała się (a trzeci raz ta sama pobierała krew Maksiowi)... musiała do dwóch probówek wziąć krew, bo morfologia z jednej a żelazo z drugiej... ale krewka jakoś słabo leciała Maksiowi (bardzo gęsta była) więc kobita chyba z 4 probówki brała, i do każdej po kilka kropli, aż wkońcu wyjęła igłę z rączki i wyciskała krewkę bezpośrednio.... (sorki że tak to Wam opisuję, ale chcę się podzielić wrażeniami)
mówię Wam, pod koniec aż mi się słabo robiło, bo na początku Maksiu był bardzo spokojny, nawet nie zauważał że coś się dzieje, ale to trwało chyba z 3 minuty i wkońcu się niecierpliwił bo babka go trzymała mocno za rekę i majstrowała przy niej, więc synek się rozpłakał (na szczescie na krótko).... echhhh.. mówię Wam, żal mi tego mojego synka, że musi tyle znosić (chociaż pielęgniara zapewniała mnie że to go nie boli - ale na pewno czuł się niekomfortowo) :((
zaraz jedziemy do babci, już ona go wycałuje :))
miłego dnia, chociaż pogoda nie jest zachęcajaca..
Witamy z rana :)
Znowu zapowiada się marna pogoda ;/ póki co mam trochę do roboty , prasowanie, zupka dla małej i mam nadzieję że się nie rozpada to na spacer pójdziemy po południu
wszystkiego naj naj dla dzisiejszych jubilatów i solenizantów :)) i przede wszystkim dzieci bo to ich dzień (chociaz my tez jesteśmy ciąż dziećmi ;) )

Basiu, szkoda, że nie możesz, bo z psiapsiułami jak najbardziej mogłabyś przyjść, dla każdego pewnie znajdzie się coś interesującego :))

a my dziś byliśmy rano na rehab. (postępy są już widoczne!), a koło południa u pediatry (na ostatniej szczepionce p/WZW B) i tu nie mam dobrych wiadomości.. :((
Maksiu baaaardzo mało przybiera, w zasadzie to cały czas tak mało, ale nie wygląda chudo, nawet ped to stwierdził, że wygląda szczupło ale waży za mało - 6680g (od 14 kwietnia przytył tylko 400g, ale przeciez ja go nie głodzę!!), jest poniżej 3 centyla :( a długości ma 65cm - powiedział że to okej jest..
także mam go futrować ile wlezie, po dwa słoiczki dziennie, pierś co półtora godziny, a jak to nie pomoże to jeszcze mieszanką dokarmiać..
no i muszę mu zrobić znowu badanie krwi!!! już trzeci raz od marca!! tak mi szkoda Bąbla, ale co zrobić skoro ped jest zaniepokojony (poziom neutrocytów za niski)! i poziom żelaza mamy zrobić...
za tydzień na kontrol do kardiologa idziemy także ona też spojrzy na tą krewkę...
jutro z rana pójdziemy na morfologię, mój kochany Brzdącuś jest częściej kłuty niż ja :(((
ale chociaż szczepienie zniósł jak zwykle dzielnie, bez płaczu :))
a w nagrodę rodzice na dzień dziecka dziś prawie kupili spacerówkę nową, bo byliśmy w Mama i ja i wybraliśmy fajną Inglesinę, ale jutro podejmiemy decyzję :))
dobranoc :)
No właśnie Sara, ja też jakoś obstawiam, że jak nie trafią w pogodę to jajko tam zniosą :) Głównie nastawiają się na siedzenie i leniuchowaniem nad jeziorkiem, ale co zrobią jak zimno bedzie.

Hel natomiast odpada, bo moje dzieci tamte okolice znają jak własną kieszeń. Sama nie wiem co im zorganizować, ale chyba co bym nie wymyśliła w PL to jak będzie zimno i deszczowo to wiadomo, że dzieciaki zanudzą się.

No cóż, to mój ex będzie miał ich na głowie nie ja ;) Ja chcialam im załatwić fajny hotel w przystępnej cenie we Włoszek, to Norweszka nie chce ;) więc będzie jej tyłek marzł w Polsce ;)
Dziękuję za życzenia imieninkowe Nikosia :-)

Lidia wszystkiego najlepszego dla Kasjanka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kamila Super jest Twoja Majeczka i mamusia też fajna. Przynajmniej mozna pooglądać przy okazji jak wyglądają mamuśki, z którymi się rozmawia hihihihihihihi
Kasia - no mi sie wydaje ze max 5 dni (nam akurat pogoda nie dopisala, ale bylismy 1 dzien w Mikolajkach, 2 dzien w Mrągowie i 3 dzien pojechalismy w strone Białegostoku - Biebrzanski Park Narodowy, i do miasta Twierdza Osowiec - tam jest twierdza Hitlera - ale juz nie zwiedzilismy bo bylo do 14,30...
jak na 10 dni to chyba sporo no chyba ze sobie popodróżuja w okolicy, ale ja bym np bardziej polecala hel, łebe? no albo moze jak pogoda dopisze to sobie jacht wynajma?
jak by nam pogoda dopisala to planowialismy zostac 3 dni dluzej (mielismy odwiedzic basen w golebiewskim, ale mala byla akurat chora), mysle ze na kolejny dzien mozna by sobie łódką popływac, kolejny dzien nad jeziorkiem posiedziec...
aha w Mragowie jest tez miasteczko Mrągowill ale nam tam moze z 15 min zajelo :-) wiec zalezy co kto lubi
główne dni handlowe miało być :)
Rynek jest codziennie a w środy i soboty są to dni handlowe jest wtedy wszystko :)
Kamila, rewelacyjnie wyglądasz !! Ładna z Ciebie kobieta, a piegi do Ciebie bardzo pasują.
Mała natomiast cudna, ale faktycznie nawet na tych zdjeciach widać, że różnie wychodzi :)

Sara, w końcu nas umówili do OWI na 15 czerwca :/ ale dobrze, ze mamy termin, a od dziś jestem na zwolnieniu. Jejku jak ten czas leci :( Koniec macierzyńskiego.

Kiedyś Wam pisałam o zaginięciu paczki z wagą. Niestety paczka się nie odnalazła, a my dostaliśmy 130zł zwrotu :( więc jesteśmy w plecy. Kolejnym razem będę wiedziała, zeby ubezpieczać paczkę.

Sara, mam jeszcze pytanie co do Mikołajek.
Ma tam jechać mój ex mąż ze swoją dziewczyną norweszką i moimi dzieciakami starszymi 11 i 12 lat.

Czy oni tam się nie zanudzą przez te 10 dni ? Namawiałam ich na wyjazd zagraniczny, ale dziewczyna mojego ex chce zobaczyć Polskę :/

Obawiam się co będzie jak pogoda nie dopisze. Mam im wszystko załatwić, bo oni obecnie w Norwegii są, tylko te ceny mnie przerażają, jak mam pomyśleć, że za same noclegi maja zapłacić z 4tys :/ to trochę sporo...
czyli na Przymorzu? bede musiala podejsc - jest w srody i soboty?
A chustkę mamy od kompletu z sukienką , kupiłam na zielonym rynku :)
Dziękujemy ;)
Sara moja Majka też len połóż ją na brzuchu to od razu afera albo jak nie emoze dosięgnac zabawki zamiast sobie podpełznąć albo się przekrecić to nie histeria ehhh leń, tylko brzuszki cały czas robi :)
ja u chirurga plastyka, i do dupy z tym "plastykiem" mam blizne, kreche, jak naloze puder to nie widac, ale tak to widac, nie mogłam wymrazac niestety, bo miałam stan zapalny i takie tam, a jesli chodzi o wyglad, to pewnie ze pare "rzeczy" bym poprawiła gdyby sie dało, ale tak ogolnie to mam zlane na takie rzeczy, kazdy jest inny i tyle:)

dzis Lena wstała wczesnie, wiec mamusia tez, i padam, karaluchy pod poduchy:)
Ojjka - Marcelinka ma cudne oczka i uśmiech, a jakie dłuugie włoski, chyba twoja mala i salambo to maja najdluzsze tutaj :-)

Aga - no i dobrze ze chwalisz sie Filipkiem też jest boski :-) prosimy czesciej :-) no i jak swietnie siedzi!!! moja to chyba niezly leniuszek bo najchetniej to by lezala i pachniala hihihi
a jak z jego usypianiem? bo mi ostatnio mala wariuje jak ja do lozeczka odkladam :-(

Kamila - super fotki Majeczki i wasze wspolne (zgadzam sie z Assik - bardzo ładne ci w tych piegach :-))
a gdzie kupilas ta chuste Majce co jest na festynie z babcia?
bylam dzis w ca ale chyba juz wszystkie fajne wyprzedali :-(

Kasia - ja podaje malej tylko co 2 dzien kaszke manna do deserku lyzeczke na 100 ml wody, innych kaszek nie mamy podawac bo Paulinka juz swoje wazy
a doczytalam ze Ami tez ładnie przybrala :-) i jak z wizyta w OWI?

Lidia - najlepsze zyczonka od nas dla Kasjanka

NO I Z OKAZJI DNAI DZIECKA DLA WSZYSTKICH DZIECIACZKÓW WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ I ABY MAMUSIE MIAŁY DLA NICH DUZO CZASU :-) NO I POGODY!!!

a moja Paulinka od wczoraj ma katar i sie strasznie meczy biedulka, w nocy co 2 godz budzial sie z placzem, teraz spi juz od godz - mam nadzieje ze pospi dluzej bo zal mi jej strasznie :-(
jak bym mogla to by ten katar na siebie wziela :-((
mi się podoba taka piegowata buźka:), bo to tak trochę dodaje zadziorności:)
ja ze swojej twarzy nie cierpię nosa, mam jak baba jaga:) ale co zrobić, jak stanę profilem to dopiero jest masakra, to już wolę pieprzyk a la marlin:) ja generalnie zawsze zakompleksiona strasznie byłam ale mąż mi codziennie powtarza jaka to ja piękna jestem i też zaczęłam jakoś siebie akceptować, choć na początku na jego komplementy reagowałam śmiechem,że sobie żarty robi ale on tak naprawdę uważa, no cóż i o dziwo mu nie przeszło:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry