Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.56 (16)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-55-15-t164621,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tamten był juz strasznie długi :))))))))))))))))))
Meldujemy się w nowym wątku :).

Ale dzisiaj był piękny dzień. Byliśmy cały dzień na dwórku :). Mam nadzieję, że Bąbel prześpi całą noc.
Właśnie zauważyłam, że coś jest nie tak z moim suwaczkiem. Jutro Oscarek ma małe urodzinki - 7 miesięcy, a na suwaczku jest co innego :(.
My dzis też cały dzien na ogrodzie. Upal nieziemski. Filipek w samym body i był mokry jak szczur. zasnął w 5 min, ale o całej przespanej nocy mogę tylko pomarzyć. Jeszcze nigdy nie przespal całej nocy :(
hello,

my troszke na dworzu, nad morzem z kolezanka, a pozniej w domu, bo za goraca i mi marudzila...

zabusio, mi twoje zdjecie nie odpala sie na mamy kompie, ale napewno twoja coa cudna hihi...

moja ma pobudki co 2h w nocy i nie chce jesc mleka, bo tak kreci sie w turystycznym i o 4 nad ranem nie mam serca biore do siebie ja i spimy razem d 8...a jutro jada z mama do rodziny meza...

biedronka jak maz wytrzymuja, bo moj troszke teskni, w sumie bardzo i ja tez, wszedzie dobrze, ale w domu najlepiej...
Moja tez wymeczona przez ten upal i spi juz od 19,no ale my cycusiem jeszcze karmimy wiec nie wiem kiedy przespie cala noc:)
Meldujemy się z Krystiankiem w nowym wątku :)

Wszystkiego naj naj dla dzieciaczków :)))

Lidia nie przejmuj się, ja przestałam czytać te poradniki, bo tylko można się zestresować.

Mój ostatnio był mega marudny, budził mi się w nocy co 2-3 godziny na karmienia a przesypiał mi całe noce od stycznia!!! Więc rano chodziłam jak zombi. Lekarka mówiła że to przez zęby i podawałam mu już nawet paracetamol na zmiane z nurofenem na noc, nic nie pomagało.
Myślę jednak że on naprawdę był głodny, bo miałam piersi jak flaki :) Do tego dostałam miesiączkę i to chyba przez to miałam mniej pokarmu.
Ja już od 5 miesiąca podaję tylko butlę a mój i tak budzi sie pary razy w nocy. A to smoczek a to pic... glodny nie jest... taka jego natura chyba
witamy w nowym wątku, mega długi tamten się zrobił ;)
Gosiu, piękne zdjęcie z zębolkami :))
Moniall, przykro mi z powodu choróbska Twojego synka, trzymam kciuki żeby szybko przeszło!!
Iza, Blanka super siedzi, ach jaka zadowolona z siebie :)))
Kasiu, Amelka cudnie wygląda w tym wianeczku stokrotkowym :))
co do kremu z filtrem to on nie działa anty-opaleniowo, tylko przeciw promieniom ultrafioletowym, także nawet po SPF50 można się opalić!! ale zdrowo, bo zatrzymuje te cholerne promienie co powodują raka skóry!
Assik, sorki że nie miałam Ci jak odpowiedzieć, ale pewnie już sie dowiedziałaś jak z tym glutenem :) ja poprostu po tygodniu podawania zwykłej kaszy manny (pół łyżeczki) juz potem podawałam to Nestle i to odrazu 40ml, potem 60, potem 90 a teraz to już wogóle daję na noc 160ml owsianki "Na dobranoc" z jabłkiem Hippa (tak sie nazywa)
Kamila, zapisuj się odrazu bo czeka się strasznie długo. My chodzimy do "Krok po kroku" (bo to na naszej ulicy) i wiem że teraz do końca sierpnia już mają zajęte terminy, bo im obcięli kontrakty.. także nie czekaj, ja czekałam (wg tych samych zaleceń neurologa - też Olszewska?) i nie potrzebnie tyle czekałam, bo można było zacząć ćwiczenia o półtora mies szybciej...
Betrisa i Aga, wszystkiego naj dla Waszych siedmiomiesięczniaków :))
Zabulka, Miśka super z tym parasolem wygląda, jak dama :)
Sajwer, jak to możliwe że w marcu się rejestrowałaś i masz termin na lipiec? skoro ja zapisywałam Maksia do "Kr po kr" pod koniec marca a na koniec kwietnia juz mieliśmy wizytę u lek reh. a dzień później już byliśmy na zajęciach, czyli cały maj już chodzimy...
Megi, wzwB to na żółtraczkę inaczej, to przecież po 6.tyg.ż. już byłaś na tym szczepieniu.. mój już miał to tydzień temu i dobrze zniósł, tzn. wogóle nie zauważył że był szczepiony ;)
Lidio, gratuluję kuzynów malutkich, a czemu taka różnica w adze?? jeden brał za dwóch chyba :) wiele zdróweczka dla nich :)
mój Maksio tez już w 4 m-cu chwytał za palce i się podciągał, ale do teraz nie siedzi samodzielnie, choć wyrywa się strasznie do tego.. dziś juz z leżenie łapał np. za poduszkę leżącą obok (opierającą się o oparcie kanapy - hmmm.. masło maślane, ale tak było, hehe) i podciagał się do siadu za nią.. podobało mu się, ale jak chciał złapać zabaweczkę i puszczał poduszki jedną ręką to upadał najczęsciej spowrotem na plecy.. i dalej tak w kółko kilka razy :)
a stópki dokładnie miesiąc temu wziął do buxki pierwszy raz, teraz to przy każdym przewijaniu to robi :) bo bez pieluchy najłatwiej!
przekręca się z plecków na brzuszek dokładnie od ukonczonego 5.m-ca, ale z brz na plecki nie.. i na kolanka ez nie wchodzi - także tak jak piszecie, każde dziecko w swoim tempie..
Małgoś, te krostki na brodzie i wokół ust to od śliny i od smoczka, musisz poprostu często wycierac jej buzię.. mój na szczescie ma piękną gładką cere, ale czasem tez mu jakaś krostka wyjdzie "pod smoczkiem", więc trzeba wycierać.
Sara, tez to słyszałam o ząbkach, dlatego cieszę się że u nas jeszcze nie ma, a poza tym nie trzeba się jeszcze martwić o pielegnację ich, szczególnie wieczorem (mój Maksiu zawsze zasypia albo przy piersi, albo przy butli, więc nie ma mowy o myciu ząbków przed snem, jak mu wyrosną to nie wiem co i jak będę robiła..???)
Basiu, juz miesiączkujesz?? pomimo ciągłego karmienia piersią?
wiecie co.. mi wcale nie brakuje tej miesiączki, jakos się przyzwyczaiłam że mam ciągle sucho w majtach że tak powiem :)) tylko w szafce łazienkowej mnóstwo podpasek i tamponów czeka jeszcze z zeszłego roku, mam nadzieję że nie straciły na ważności :)
Zabulka, tez nie wiem kiedy przespię noc, u nas zdarzyło sie to tylko raz, w styczniu, w sumie do teraz nie wiem czemu tak było (wtedy 9 godz. bez pobudki spał), bo normalnie to co 3 godz sie budzi..
uffff... wszystko nadrobiłam :)
Witam sie w nowym watku

Wszystkiego najlepszeg dla dzieciaczkow :-)

Zabulka zdjecie malutkiej przecudne,fajnie jest miec tak zdolnych znajomych :-)

Moja Oliwka niestety tez jeszcze nie przespala mi calej nocy, budzi mi sie niestety co 2h i tez jest nadal na cycusiu.Na poczatku myslalam,ze to przez dziaselka ale od pewnego czasu przestala byc matudna,co prawda slini sie bardzo i pcha wszystko do buzi.Caly czas mysle,ze moze mleczko mam juz slabe i bidulka jest nienajedzona dlatego tak sie mi budzi.
We czwwartek idziemy na szczepienie wiec zapytam o sztuczne mleczko pediatry
Ja tez juz niestety drugi raz okres dostalam(mimo karmienia piersia):/

Natalia,no wlasnie kiedy te nasze maluchy dadza nam sie w koncu wyspac:)

Agusia29,ja tez myslalam ze mam kiepskie mleko ale Miska dobrze przybiera,jest wesola,pogodna,drzemie w dzien,tylko ta noc jest kiepska,no ale gdyby sie nie najadala to by plakala chyba?
i takk wam fajnie ja okres dostalam jak mała zaczynała 10 tydzien zycia a karmie piersia do tej pory . ... ;/
Witam :)
My dzisiaj na chwilkę bo wyjeżdżamy na wieś do teściowej :)
Młody na pewno będzie się cieszył bo on uwielbia traktory i kombajny :)
Nie wiem tylko jak mała zareaguje bo jak na razie na całą rodzinę męża reaguje płaczem :(
W niedzielę byliśmy u M siostry i mała tak strasznie histeryzowała, że chciałam stamtąd uciekać nawet nie chciała piersi :(
Ale przetrzymaliśmy ją i mogliśmy wejść z nią spokojnie do dużego pokoju ale u nas na rękach. cioci nie dała się wziąć na ręce.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Witam, ale skwar. Nie wiem co to będzie za kilka godzin.

My od czwartku przesypiamy całe noce. Myślałam, że to dzięki kaszce, ale nie. Kaszkę musiałam odstawić bo mała strasznie mi ulewała rano. Chyba wszystko co zjadła to i zaraz wyleciało. Wczoraj nie dostała kaszki a mimo to noc przespała. Mam nadzieję, że nie zapeszę. Dziwna sprawa z tą kaszką bo już ją jadła od miesiąca i nagle zaczęła ulewać.

Polecam folię na wózek. http://www.allegro.pl/item1062620351_uniwersalna_folia_na_kazdy_wozek_z_atestem_hit.html Nie testowana co prawda w praktyce, ale zakładanie rewelacyjne. Mam tylko porównanie z tą oryginalną folią do gondoli x-landera i uważam, że ta jest o wiele lepsza. Taka bardziej miękka.

Udanego dnia.
no właśnie zapowiada się ukrop, będziemy się gotować...:( a u mnie w domu to szklarnia się robi w taką pogodę bo mam duże okna...
Dzien dobry z rana w nowym watku:-)

My mamy dzisiaj male urodzinki- moj maly szkrabek ma juz 6 miesiecy.

Tak piszecie o tym spaniu - moja Niunia od bardzo dawna przesypia cala noc jak osoba dorosla. Nie to zebym narzekala,hehe, ale zobaczymy jak przyjdzie czas na zeby,bo na razie cisza.

Pozdrawiam
Małgoś wszystkiego naj dla Amelki :)

Natalia dokładnie, karmię cały czas piersią a tu niespodzianka i @ przyszła. Jakoś tak na 2 tyg przed tak mnie strasznie brzuch bolał, wysypało mnie na twarzy i sie zastanawiałam co się dzieje. Po kilku dniach wszystko przeszło a za 2 tyg okres :) Wcale ze tym nie tęskniłam,ech..
DOBRY WIECZOR,

wszystkiego naj dla Zabuni twojej Malgod25.

my dzis u rodziny meza i w bylek pracy mamy, bo to blisko bardzo, ach i pierwszy raz zaliczylam jazde autobuse w Gdansku i tak, ludzie sa okropni, opieraja sie o wozek i pretensje, ze zajmuje miejsce hih, z wujsciem tez byly problemy...ale ok, natomiast dostzlam ochrzan za to, ze chce przejsc przez przejscie dla pieszych, baba zatrzymala sie i ochrzanila, ze trzeba uwazac, normalnie chcialam ja spisac i policji namaiary dac, ach jednak jestesmy nadal w tyle, a tu euro zaraz...
Sto lat dla Amelki. Mój malutki też dzisiaj ma małe urodzinki. Skończył 7 miesięcy :)

Iza mój Darek bardzo tęskni za nami, ale ja bardziej tęsknię za nim. Podziwiam matki, które muszą być długi czas same, bez mężów. Ja jestem sama już miesiąc i wszystko muszę robić przy Bąblu sama. Czasami jest ciężko i byłoby fajnie jak by był przy mnie mój mąż. No, ale jeszcze kilka dni i będziemy znowu w komplecie :).

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry