Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.56 (16)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

link do poprzedniego wątku :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-55-15-t164621,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nowy watek

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=169478&c=1&k=16
Sara,cudna ta Twoja Paulinka:D
Biedronko,na kubusia to chyba za wczesnie(na pewno ma jakies konserwanty,bo wlasnie mam otwartego juz z 4 dni i nadal jest dobry:),a ja kupuje Misce Bobofruty,troche rozcienczam bo jest za gesty,i wiem ze trzeba go wypic w ciagu 2dni bo pozniej juz jest nie dobry(sprawdzalam).Te jogurciki,o ktorych pisze Sara tez jemy:)

Basiab,ja karmie jeszcze piersia i u nas to jest ostatnio roznie,bo Miska"nie ma czasu"i w ciagu dnia to tylko po kilku lyczkow mleczka ssie,za to rano i w nocy(budzi sie co 2h)najda sie na maksa.Oprocz tego dalejmy deserek ale nie zawsze zje caly,obiadkow nie lubi,jak jem sniadanie to mam dla niej kawalak szynki i wcina ze hej:).Przez ostatnie m-ce przytyla kg,wiec prawidlowo.Nie przejmuj sie lekarzami,im nigdy nie dogodzisz.Ja ufam swojej intuicji i tyle.Karmie,zeby moje dziecko bylo zadowolone a nie Pani dr:)

Oczywiscie spoznione zyczonka imieninowe dla Jasia i urodzinowe dla Maksia:)
nie ma sprawy :D
Kamila - no ja tez go bardzo lubie - a to prezent od koleżanki idealnie wtrafiła w moj gust :-)

to moze na spacerek jak w koncu uda mi sie z wami zabrac ubierzemy je tak samo i kilka fotek popstrykamy :-)
Sara Paulinka śliczna i moja Majeczka ma identyczny komplecik (spodenki i bluzka) jest słodki :)
i to moje najukochansze 8300 g :-)

image

Uploaded with ImageShack.us
basiab - doskonale Ciebei rozumiem - mnie tez neurolog wkur... czy chodzisz do dr Olszewskiej?
bo ja tez uslyszalam ze tucze mala, a moja jada 3x150 ml mleczka 1 deserek i 1 obiadek - przez ostatni miesiac przybrala 500 g
a ja nie siedze i nie futruje jej przez 24h - tak po prostu ma ...
obecnie wazy 8300 g

Biedronka- ja tez bym nie podawala Kubusia jeszcze tak samo jak danonki, ale sa dzieci wychowywane na mleku krowim i danonkach i jest wszystko ok...ja kupuje te jogurciki Misiowy Ogródek czy jakos tak i soki wlasnie hippa tylko marchewke, tak mala pije wode sama, ale czasami zastanawiam sie czy te jogurcicik dla maluszków to tak naprawde sa dla maluszków czy taki marketing... bo cenowo sa droższe niż danonki (chyba bo w sumie nie wiem...)

aha i spoźnione życzenia urodzinowe dla naszych milusińskich :-)

Natalia - co do spacerku znowu mi cos wypadlo - tzn maz mi dzis oznajmil ze w pon na noc jedziemy na 2 tyg na urlop :-) także odezwe sie jak wroce i mam nadzieje ze jeszcze mnie ze soba zabierzecie na spacerek :-)
Wszystkiego najlepszego dla Liwii i Maksia :)))

Betrisa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :)))

z kubusiem to nie wiem czy to nie za wcześnie, może lepiej tak do roczku poczekać bo tam jednak są konserwanty, cukier itd.

Lidka, Kasjanek ślicznie siedzi,fajny z niego chłopczyk :)

mój Krystianek się rozgadał, woła mama, tata,dada,baba i coś po węgiersku ;)))) hehehe, nie rozumiemy go,ale radość ogromna.
Wczoraj byliśmy u neurologa i powiem wam że zaczyna mnie już powoli to denerwować że wszyscy myślą że ja tucze swoje dziecko. Wiem że jest duży, no ale co ja na to poradze, przecież wszyscy mówią że piersią nie można przekarmić, żeby karmić na żądanie (chociaż ja przetrzymuje małego ile mogę żeby nie było częściej niż co 3-4h),dostaje jeden posiłek-zupka i jeden deserek. Żadnych kaszek,kleików itd. Mamy po 6-7 posiłków na dobę, czy to jest aż tak dużo??? Ile posiłków na dobe jedzą dzieci mam karmiących piersią????
Bo ja już sama nie wiem....
może za dużo z cyca wyciąga???
Nie czytalam Was od 2 dni i musze to nadrobic, ale nie teraz, bo za chwilke wychodzimy. Idziemy podziwiac klify :).

A mam takie pytanko. Siostra daje swojej coreczce Kubusia do picia. I ja wczoraj sprobowalam dac Oscarowi. Bardzo mu to zasmakowalo... W Polsce dawalam mu soczek marchewkowy Hippa, ale tutaj (w Brighton) nie ma. Szukalam chyba we wszystkich mozliwych sklepach...No i wlasnie wczoraj dalam mu tego Kubusia. No i pytanko czy mozna juz podawac w tym wieku, czy to jeszcze za wczesnie? Jak myslicie?
Dla Liwii i Maksia wszystkiego naj !!

Kasjanek bardzo się zmienił od ostatniego razu jak go widziałam. Jest cudny i te zawadiackie spojrzenie. :)
Szybko się spieszę przed 24 żeby złożyć jeszcze życzenia dla naszych małych solenizantów-Liwia i Maksiu...wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!
Ale ten czas leci nieubłagalnie :-)
Dziewczyny jeszcze trochę a zaczniemy tu pisać, które przedszkole jest najlepsze hahahahhha...no ale ważne, że my się młode czujemy :-))
Natalka, ja jeżdżę na rolki na pas dla rolkarzy przy Kolibie (koniec dolnego sopotu, gdzie jest parking w lesie). tam właśnie mamy jeżdżą z wózkami. ja miałam małego w Mutsy, ale są tam różne wózki. z wózkiem jest ciężej, bo masz dodatkowy opór. tylko małemu muszę czapkę taką na uczy zakładać, bo mu troszkę wieje jak się rozpędzisz;) ale zabawa przednia. do południa jest tam pusto, więc fajnie. dziś nie dotarłam, i skończyło się w sopocie w wedlu na ciiastku;) hiohhi

a to mój szkrab pięknie siedzący.

image

Uploaded with ImageShack.us
moje dziecko to mówi tata baba kot i coś:) -takie jej wychodzą wyrazy super to brzmi ale oczywiście jeszcze nie rozumie:)

miłego weekendu ja jak zwykle pracowicie a dzieci u babci sale na świerzym powietrzu za to:)
wczoraj pierwszy raz dałam Małemu świeże owocki zmiksowane: jabłko, banan, brzoskwinia i truskawki... wyszło pyszne, a po zamrożeniu wyszedłby lód (sorbet) nawet dla dorosłych... w lato muszę uskuteczniać częściej to miksowanie!
a dziś przy śniadaniu Mały mi wyrwał z ręki moją kanapkę i sobie "pomemłał" w buzi.. oczywiście wierzch zdjęłam i odgryzłam skórkę z chleba.. to był biały pszenny chleb-grzanka z prawdziwym masłem (roztopionym).. jaką miał pyszna zabawę, a przeciez od czegoś takiego nic mu nie będzie.. nasliniona grzanka rozpływa sie w ustach, hihi ;)) gluten i tak mu wprowadzam juz od półtora miesiąca, także nie zaszkodzi mu :)
przypadkiem odkryłam na ząbkowanie dobry sposób :))
Kamila, dopiero teraz od dwóch dni weszłam na kompa i nawet nie widziałam od Ciebie maila, także fajnie, że niezależnie od tego spotkałyśmy się dziś na spacerku ;)) (ale teraz spojrzałam na maila, że nie dostałam od Ciebie nic)

Betrisa, mój Artur też leworęczny jest, ale Maksio jak narazie przejawia bardziej prawostronność :)

Megi, nie ma sprawy z tą podpowiedzią o rączkach, ja też się cieszyłam (w sensie rozbawienia) jak Mały tak zaczął kręcic, a okazało się że nie można.. już mi wczoraj dodatkowo rehabilitantka w "Krok po kroku" też wytłumaczyła że to źle, bo dziecko napina tylną obręcz barkową... tak samo jak nie może odpychać się łokciami przy próbie siadania i też nie może krzyżować nóżek... babeczka fajnie mi to wszystko zobrazowała i wierzę jej że to źle, tylko ciężko powstrzymać dziecko od tych rzeczy..
a na nocniczek to trzeba siedzące dziecko dopiero sadzać? czy nie-siedzące też już można uczyć?? bo ja jeszcze nie myślałam o nocnikowaniu (bo mój jeszcze nie siedzi), ale faktycznie może już też spróbuję? bo zauważyłam, że mój Bąbel nauczył się siusiać zawsze po kilku sekundach jak rozepnę mu Pampersa (i nie ściągam go, tylko czekam aż się jeszcze wysiuśka.. mądralek :)) )
mój nie śpi na brzuszku, ale na boczek się często w nocy przekręca

Bogosiu, mój się od kilku dni mocno za uszko łapie, szczególnie przed snem tak mocno za nie ciągnie... i dzis rano chyba zauważyłam białą kropeczkę na dolnym prawym miejscu jedynki ;)) zobaczymy czy to ząbek idzie :))
Jasiek taki już wysportowany to i rośnie ładnie ;)) ja całkowicie glutenową daję kaszkę (160ml) na noc, albo Hippa albo Nestle..
wszystkiego najlepszego na imieninki i miłego wypoczynku na Mazurach :]

mój Maksio dziś 7 urodzinki (dziękujemy za życzenia)... nie wierzę że to już tyle!!!! dziś z Kamilą wspominałyśmy swoje porody, to to nie było kilka tygodni temu?? hehehhe

Kasiu, Wy to macie z Amelką strachu... ale dobrze że tym razem sama wykrztusiła z siebie coś... uff!

Basiu, mi bez różnicy czy Zaspa czy Wrzeszcz, bo ja samochodem jeżdżę z wózkiem :))
i dzięki za info z parawanem, może jutro rano jeszcze skoczę do Leclerca, bo jedziemy na wieś, jak zwykle na weekend..

Mała C. Liwka rośnie w siłe!!! wszystkiego naj na pół roczku, wysoka babka z niej będzie!!
a ja Viburcol też używałam ze dwa razy, faktycznie dziecko mi lepiej zasypiało wtedy, bo na noc dawałam, jak był roztrzęsiony kiedyś..

Moniall, w Wielu jest super ;)) moja koleżanka ma tam we wsi dom po babci, więc ze 3 razy byliśmy w liceum tam na wakacjach :))

Aga, dobrze że w pracy już lepiej znosisz tęsknotę za Filipkiem, to ważne żeby nie wycofywać się ze swoich planów tylko ze wzgledu na dziecko..

Betrisa, wszystkiego naj na rocznice ślubu :) a co do szukania Mamy to mó Mały też tak ma, że jak ktoś go weżmie na rączki to on cały czas za mną wodzi wzrokiem.. albo jak zostawiam go samego to też od razu patrzy gdzie ja się oddalam od niego... co za ukochane Brzdące.. ja tylko nie mogę się doczekać, kiedy pierwszy raz się do mnie przytuli tak świadomie ;)))

Bogosia, fajne oba te baseniki :)) ja kupiłam bez daszka, tylko taki kolorowy brodzik, ale jeszcze nie używaliśmy go.. może jutro go w ogrodzie nadmuchamy? jak bedzie ładna pogoda!

Lidka, a gdzie jeździsz na rolki? bo ja też mam już w pokoju przyszykowane a jeszcze nie byłam w tym roku.. zastanawiam się czy z moim wózkiem udało by się na rolkach, próbowałaś z wózkiem?
jesli byłaś na rolkach w Pasie nadmorskim na Przymorzu to może minęłaś nas z Kamilą, bo tam spacerowałyśmy dziś po 13..
Betrisa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)

Moja jak mnie nie ma to krzyczy "MAMA" :D
I tez robi raczki motocyklisty, kiedy sie czyms ekscytuje. Mam nadzieje, ze to nic zlego.
dzięki za życzenia, no mam nadzieję,że niespodzianka będzie bo jak nie to z wałkiem go przywitam;))))

moja mała to już jak płacze to za każdym razem się odwraca do mnie i szuka mnie wzrokiem to ci mały wymuszacz:) tak od wczoraj zaobserwowałam wyraźnie to widać...no i oczywiście mama bierze a teraz mnie plecy bolą pewnie też przez to jej noszenie
bogosia, my równiez na pepti;) super. ze tak blisko tez dostanę. dziś właśnie z receptą muszę jechać.
my mamy właśnie taki bacenik muchomorek, kupiłam w promocji na dzień dziecka w auchan. fajny, bo ma grzybkowy daszek.
a my za chwilę na rolki znów jedziemy;) może któraś z was się skusi?
Wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków i dla Betrisy z okazji rocznicy ślubu :)

Czy któraś z Was jest może na opiece na dziecko i dostała juz pieniądze z ZUS ?
Koleżanka dzwoniła do mnie i mówi, że jeszcze ZUS jej nie przelał, a już dawno powinna kasę dostać :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry