Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.56 (17)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
założyłam nowy wątek, bo ten straaaasznie długi był, od 26 czerwca, to chyba nasz rekord! :)
podaję linka do nowego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-57-18-t172097,1,16.html
Sara, dopiero doczytałam że chcesz sie umówić na spacer i kawkę... Park oliwski jak najbardziej, ale w taki ukrop to juz sama nie wiem gdzie najlepiej spędzać dzień.. czy na dworzu czy w domu...
a co do Twojego pytania o sędziowanie: tak, trzeba mieć papiery, ja robiłam już ze 4 lata temu, a są cztery stopnie sędziowskie i dodatkowe specjalizacje, także jest się w czym szkolić :)
Paulinka fajnie wygląda na tych zdjeciach z urlopu ;))) fajnie że już ją zabraliście w dalszą podróż po Polsce i Chorwacji... widać dobrze zniosła tak długą drogę w Sharanie ;))

Megi, jak Twój Bąbel fajnie stoi ;)) a mój dopiero nauczył się samodzielnie siedzieć... to do stania mu jeszcze długo brakuje raczej ;))
tak myslałam że to ten garniturek, rzeczywiście fantastycznie wygląda, ale jednak nie będę używać gajerka... dzięki raz jeszcze..

Basia, ja też mam dostać to mleko Candia, bo już mam w strefie eksperta ankiety... ale paczki jeszcze nie mam.. mówisz że kupony do Smyka tam są?? super!!! :))
ja tez karmie jeszcze cyckiem, ale czasem daje już mleko modyf. (np. jak mnie nie ma cały dzień to zostawiam swoje mleczko oraz Nan2R- takie z darmowej paczki od Nestle ;)) ) także spróbuję tej Candii - fajnie że tyle dostaję różnych darmowych paczek, bo od Hippa tez juz trzecia paczkę dostałam.. wczesniej Gerber też był ;))

dobra, lecę spać...
aaa, Maksio dziś pierwszy raz w nocy obrócił sie na brzuszek i tak spał do 6 rano.. widać dobrze mu się spało, bo normalnie to budzi sie po 2 razy w nocy...
hej dziewczyny, od piątku rano mnie tu nie było i już sie boje że mam dużo do czytania, więc najpierw napiszę co u nas..

weekend minął upalnie, ale byłam na morzu 3 dni, także dało się przeżyć, mam tylko plecy zjarane ;)))
a Maksio był z tatą i prawie nie wychodzili z domu, w niedziele dojechali do mnie do Górek Zach. to Mały w samym pampersie a zlany potem był...

ale przez weekend pojawił się drugi ząbek ;)) i Mały nauczył się mówić szeptem ;)) strasznie fajnie to brzmi bo mówi "ma-ma" takim szeptem że aż sam się usmiecha jak to powie ;)) ogólnie to bardzo gadatliwy się zrobił i nauczył się mówić "trrrrr" i często powtarza...
drugi ząbek wogóle mu nie sprawia kłopotu przy wyrzynaniu się bo Maksiu jest ekstremalnie pogodny, nawet pomimo tej pogody - notabene, trzy razy dziennie zanurzam go pod prysznicem chłodnym, a ubranek już wogóle nie używamy, w nocy śpi też tylko w pampie i bez żadnego nakrycia i włączamy wiatrak.... w naszym mieszkaniu dziś było 30stopni!!! masakra!!

dziś kupiłam w Re-Kids fajne ciuszki w wyprzedaży, i już na chrzest będą, bo koszule fajne i spodnie... stwierdziłam że w garniturku Młody by się przegrzał także kupiłam mu cienkie ubranka, bardziej przewiewne :) tak więc, dziewczyny które oferowały mi gajerek, dzięki ale muszę już odmówić ;]

a teraz poczytam co u Was...
dziewczyny dostałam do testowania mleko modyfikowane Candia, dla dzieci od 6-12 miesiąca,ale mój jeszcze na cycku jest. Czy któraś z Was chciałaby wypróbować???? Mam 6 butelek + kupony rabatowe do smyka
mala c. na tym sloiczku jabko z kasza manna nie ma chyba dokladnej ilosci glutenu ale ja tez caly dawalam(o ile moja Miska miala chec na caly)

Basiab moja i w dzien i w nocy jest w samym pampersie(w nocy nakrywam jej plecki pieluszka tetr.ale i tak sie rozkopuje)

A u nas w koncu zabki sie wykluwaja,prawa i lewa jedynka na raz:)Mala ogolnie grzeczna jak zwykle,tylko wieczorami jest problem z zasnieciem ale nie wiem czy to przez zabki czy te upaly:/
mała c glutenu powinno się dawać na początek 2,3 g na 100ml wody/przecieru
ja kupowałam słoiczki gerbera jabłko z kaszką manna(chyba po 5tym miesiącu) i mój zjadał cały.
sprawdź na etykiecie ile tam jest kaszki manny
Śliczne są te nasze bobasy :))
Spóźnione życzenia dla wszystkich solenizantów :)))
Ojjka czy udało ci się umówić na rehabilitację??

Mój pełza do tyłu, nie wychodzi mu to za dobrze,ale grunt że zaczął; sprężynuje, unosi pupkę i ustawia się jak do raczkowania,ale rączki mu uciekają :) Bardzo się cieszę że są postępy

Czy macie problem z potówkami?? Jak ubieracie maluchy w te upały? u nas pojawiły się potówki na pleckach. Mały w dzień jest w samym pampersie a w nocy w cienkim bodziaku, chyba go nie przegrzewam??

Aga współczuję katarku, mój ma jakiś kaszelek i nie możemy tego wyleczyć,ale poza tym nic mu nie jest,żadnej gorączki ani nic. Nie wiem co o tym myśleć
ale te nasze pociechy w różnym tempie się rozwijają. jak widzę, że już same wstają to jestem pełna podziwu. Kasjan pięknie siedzi i się bawi, ale nie raczkuje, nawet nie sprężynuje. a mi jest za ciężko , żeby go pod paszki trzymać;) przyjdzie na to czas...

i dobra wiadomość - mój brat zostanie tatą;) myślę, że tego nie planowali, ale los za nich zadecydował. moja przyszła bratowa jest baaardzo fajna i ja osobiście bardzo się cieszę!

wczoraj cały dzień ukrywałam się przed upałem w domu, ale dziś zabrałam małego i mamę i pojechaliśmy do sopotu. młody z babcią spacerował a ja pół dnia na desce spędziłam! ale się wyszalałam!!! woda jest ciepła jak zupa!
mam pytanie odnosnie sloiczków z glutenem,rodzice małej kilka kupili.ja daje małej codziennie pol ciasteczka hippa do deserku a jak jej podac ten sloiczek?ile tam jest tego glutenu?dac caly czy pół?
hej Aga111
ja tez nie mam mdlosci, a przy pierwszej ciazy od razu miałam i tez do konca mi sie nie chce wierzyc, ze jestem w ciazy. A termin porodu mam na 8 marca;)
pozdrawiam
Aga111 super, gratuluję!!! Też chciałabym w sumie ale jednak strach jest większy...w sumie to nie wiem przed czym :-)) Poród miałam dość ciężki bo nawet miałam krew przytaczaną ale nie musiałoby być tak i teraz. Fajnie, uważaj na siebie w taki upał
Kasia moj Konradek tez nie siedzi jeszcze stabilnie chwieje sie i leci na boki czasami ale juz wstaje:) wiec moze i twoj dzieciaczek od razu do pionu bedzie sie bral:):):) tak szczerze mowiac to bym chciala zeby jeszcze nie wstawal...:) bo co chwile cos zalicza:)
Dziękujemy za życzenia zdrówka :) Filipek dostał antybiotyk i od razu mój chłopczyk lepiej wygląda. Widać , że mu pomaga. Szaleje, gada jak najęty, chodzi na czworaja, ma większy apetyt. No i nie ma juz tej strasznej gorączki :)

A ja czuję się rewelacyjnie. Gdyby nie wynik testu nie uwierzyłabym, że jestem w ciąży. W pierwszej od razu miałam nudności i piersi urosły mi z 2 nr a tu nic :)
Planowany termin 6 marzec :))))))
nie wiem jak wy ale ja się koszmarnie czuję w takim upale, a pracować jeszcze na dworze to można dostać.... moja jakaś zapóźniona bo 8 miesięcy a ani nie siedzi a o staniu to już nie wspominając
Zapomniałam napisać, dzieciaczki cudne.
Kurcze Wasze już siedzą, stoja a moja nic ;)
Wczoraj jak ją posadziłam, to siedziała chwilkę, ale żeby sama to chyba jeszcze daleka droga do tego :)
Sara dziekuje... stoi stoi i sie dzwiga do wszystkiego gdzie sie da:) zapomina sie czasami i przestaje sie trzymac i mnie niemalze do zawalu doprowadza;( juz nie raz sobie becki nabil na glowke swoja malutka... no ale tego nie da sie uchronic bo przeciez nie moge go ciagle lapac:) juz nawet potrafi sobie w lozeczku maszerowac troche:)
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaczków.
Coś mało mnie tutaj ostatnio, ale całymi dniami wygrzewamy się na słonku.

Sara, jak idziesz na opiekę to wysyłasz do pracodawcy zwolnienie, ale ZUS po jakimś czasie przesyła Ci druk Z-15 tam musisz wpisać swoje dane, małej i męża
Bedziesz miała na to 7 dni :/ do czasu, aż oni tego nie dostaną nie wypłaca Ci kasy, a jak wyślesz w późniejszym terminie to w ogóle pieniędzy nie wypłacają :/
Jeśli zależy Ci na czasie, żeby pieniążki szybciej wpłynęły, to sama weź od nich ten druk ( może jest do ściągnięcia z netu ) i wypełniony wyślij im, to nie będziesz czekać, aż oni sami Ci go wyślą ( ja czekałam 3 tyg ) na druk, ale po tygodniu od wysłania dostałam kasę.
Natalia tj wlasnie ten garniturek o ktorym ci pisalam z tym ze w takich upalach to raczej na nic sie tobie nie zda; bo sie tobie babel w nim ugotuje...
Megi - ale mały ma piękne oczka :-) i jak stoi az sie nei moge napatrzec
i juz ostatnia na dzis :)
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry