Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.56 (17)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to meldujemy sie w nowym watku :)
załozyłam nowy watek bo musze musze sie pochwalic ,no moze nie pochwalic ale tak sie ciesze i jestem z mezem razem z mega szoku ....Liwia dzisiaj rano staneła przy łózku sama......a wieczorem zaczeła raczkowac na kolanach juz tak normalnie...........normalnie łzy mi popłyneły.jak sie trzymała łożka i stała to zamiast podbiec bo zaraz było bum to nas zamurowało na pare sekund.......musiałam sie z wami tym podzielic...jak to fajnie patrzec jak sie dziecko rozwija...

dzisiaj caly dzien spedzilismy w łapinie,mała w koncu nabrała apetytu
wow m.cezarowko gratulacje dla Liwii , fajnie :))) mojej daleko do takich wyczynow bo poki co to tylko sie na brzuch przekreca i jak wsakzowki zegara sie kreci na podlodze w kolko, do siadania pelzania itd to jeszcze daleeeeeeko jej
Spoznione zyczonka dla solenizantow :).

Sara sliczna jest Twoja malutka :)

Mala C. gratuluje wyczynu coreczki :).

Juz wrocilismy z klifow. Bylo super.
Aha no i co do Kubusia, dzieki dziewczyny. Juz nie bede jemu dawac.
a slyszałam ze juz niektore daja 0d 5-6 miesiaca danonki.......chyba tez nie bardzo ...??

jak przechodzilyscie z mleka z 1 na 2 to mieszalyscie?jak dlugo??kilka dni?
M.ciężarówko, brawo dla Malej zdolniacha z niej, a przecież w tym samym wieku co Ami :)

Moja starsza córka ( 12lat) wszystko tak szybko robiła. Miała 8 mies jak chodziła, a 9 jak wołała "aa" na nocnik :)
Amelka natomiast ma swój powolniejszy rytm :) Na razie tylko obkręca się z plecków na brzuszek i pełza powoli do tyłu.

Biedronko, ja bym jeszcze Kubusia nie podawała. Tam dodatki różne są w przeciwieństwie do hippów i innych soczków dla niemowlaków.
Sara, Paulinka cudna... Jak wózek Wam się sprawdza ??
Udanego urlopu, bawcie się dobrze :)
my również się witamy;)
mała c, super ta twoja mała!
a ja dziś na rolkach przejechałam po paluszku Kornelki. przewróciła się obok mnie, chciałam do niej podjechać i mała podłożyła mi rączkę pod rolki. straszne uczucie... aż mi się słabo zrobiło. ma czerwone pod paznokciem, poza tym palec cały... ciekawe, czy jej zejdzie;(
i wiecie co? mały ma prawą dolną jedynkę. wyszła 1 czerwca. nadal nie ma lewej, a wychodzi górna prawa. jakoś dziwnie... i będzie taki prawozębny???
Basiab, Sara - ja już przestałam się przejmować tym, że mówią, że Kasjan duży jest.i co? tak, waży ponad 10kg, i super wygląda;) kochanego ciałka nigdy nie za wiele;)
mała c. - super, to musieliscie naprawde miec niezle miny jak mala was tak z zaskoczenia wzieła :-)
a codo mieszania mleczka to ja mieszalam i co dzien zmienialam jej proporcje, tzn jak je 5 miarek to bylo 4/1, 3/2,2/3,1/4,

a moj skarbek dziekuje za mile komentarze :-)

Kasia - mam badzieje ze urlop wypali bo wlasnie jest zaplanowany dzis na poniedzialek i boje sie ze moze za szybko to wszystko, ja lubie byc zorganizowana a moj M to taki spontan...
a wozek super, kosz naprawde jets mi potrzebny takze ciesze sie ze mam fusiona, ale z jednej strony brak mi tego przekładanego siedziska bo mała czasami ma dzien ze chcialaby na mnie jednak popatrzec ale wtedy sobie radzimy w inny sposob :-)
czy wszyscy wyjechali?
Kasjanowi prawie przebiła się górna jedynka. ma jedną dolną, teraz dojdzie jedna górna i będzie mały kasownik;)
podajecie już picie w niekapku?
witam się i ja ")
Teraz mam tak mało czasu na forum :(((((((
Tęsknię :(((

Gratulacje dla Waszych pociech za nowe osiagnięcia ruchowe i ząbki :)
Mój nadal szczerbol.
Raczkuje powolutku i staje przy meblach. Oczy mam na około głowy.
Poza ty mamy okropny katar :((((

Lidia powiedziałam mojemu małżonowi, ze smigasz na rolkach z wózkiem i też swoje wyjął :))) Od wczoraj tak spaceruje z Filipkeim, a on aż pieje z radosci :)))))
oj gratulacje dla maluszków za postępy. U mnie mogę cały czas to samo piosać bo nic nowego u małej sie nie dzieje ale coraz szybciej i sprawniej się przemieszcza ale to jeszcze nie jest raczkowanie.
mała c. suuuuper! Teraz to się dopiero zacznie pilnowanie ahahhahahahaha
Mu juz dajemy kubeczek niekapek od ok 2 miesiecy. Ale nie codziennie. Chociaz wczoraj powiedzialam, ze musimy zaczac dawac mu coraz czesciej.
I chcemy mu kupic roweryk taki dla maluszkow jak on i od razu na pozniej, jak nauczy sie jezdzic sam :). Mamy jeden na oku, ale sie jeszcze rozgladamy :).
Lidia - ja podalam malej niekapek kilka razy ale tylko sobie tym dziubkiem dziaselka masowala widzialam ze picie jej nei szlo z tego...
ale za to uwielbia pic z kubeczka ale daje jej tylko np lyczek wody i tak jak pokazywala mi pani logopeda zeby bezpiecznie bylo
jak jej sie picie konczy to jest nerwowe wyciaganie rączek po kubeczek i "szukanie" jezykiem picia

my juz spakowani i jutro wyruszamy dzis sie juz z wami pożegnam i do poczytania - pewnie bede miala spore zaległosci...
Sara udanego, leniwego urlopu. Odpoczywajcie :))))

My kupilismy niekapek z miesiąc temu, ale Filip nie potrafi z niego pić. Gryzie ustnik i tak jak pisała Sara masuje sobie nim dziąsełka. Próbowałam równiez podawać przez sen,bo myślałam, że nie kapnie się, ale nic z tego :) Mamay z TT od 6 miesiąca...

A przez katar dziś mielismy ciężką noc... co za cholerstwo :(
I ja się melduję w nowym wątku z Marcelinką :)
Mała dzisiaj kończy 7 miesięcy ale ten czas leci :)
Dzisiaj idziemy na USG brzuszka do dr. Kosiaka podobno bardzo dobry specjalista, zobaczymy co powie :)

Dziewczyny powiedzcie czy wasze dzieciaki zaczynają już same siadać??
Bo moja mała jakoś nie chce :(
Wałkuje się z boku na bok, próbuje przekręcać się z plecków na brzuszek ale niechętnie :( i sama nie wiem czy to ok. Pediatra stwierdziła, że rozwija się prawidłowo.

Tylko jak widzę jak Kasjan siedzi a Jasiek ładnie staje to tak się zastanawiam czy u nas jest wszystko w porządku.

Co do ząbka to jest ta dolna lewa jedynka już "urośnięta" widać pod skórką prawą ale jeszcze się nie przebila :( a mała strasznie marudna jest :(
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Sara milego odpoczynku.

Ojjka wszystkiego najlepszego dla Marcelinki :).

A my uciekamy na zakupy i dla mamusi i dla synusia :D.
Wszystkiego najlepszego dla Marcelinki.Trudno uwierzyc ze tak szybko czas leci.................juz 7 miesiecy a niedlugo roczek...za szybko wszystko sie dzieje
My rowniez witamy sie w nowym watku:)

Konradek rowniez nie umie pic z niekapka choc w swoim posiadaniu ma juz dwa; jeden kupil maz dla synka bo nie mogl sie oprzec zeby nie kupic a drugi dostal od dziadkow bo nie wiedzieli ze juz ma:)
Konradek siada sam ale tak na boczek z podparciem na jedna raczke narazie:)
Wszystkiego naj naj naj na 7 miesiecy dla Majeczki;
dla Marcelinki mialy byc zyczonka:)
My również się meldujemy.
Wszystkiego naj naj dla Marcelinki :)
Mała C. gratulacje! Ja chyba też się wzruszę jak moja zacznie raczkować ale to jeszcze nie prędko.

Dziewczyny, które jeszcze karmią piersią, wiem, że Natalia, Gani, Kamila - do kiedy chciałybyście karmić? Ja chyba do roku, jeśli się uda :)
Naj dla Marceliknki, moja Niunia Spadła dzisiaj z łóżka do tej pory rece mi sie trzesa ;(( nawet nie wiem jak dlugo lezala i plakala bo nalewalam wode do wanienki i jej nie slyszalam , a specjalnie rozlozylam lozko i polozylam ja na koncu ;( teraz ma guza, czy tam pekniete naczynko na glowce nie wiem czy nie powinnam byla jechac do lekarza , zobaczymy czy cos sie bedzie dzialo ;(

Ja mam zamiar do roku na pewno nie dluzej :) a czy da rade zobaczymy bo ostatnio mala przez miesiac tylko 100 gr przytyla a je obiady kasze i deserek ;/
ojjka, Kasjan ładnie siedzi, pewnie dlatego właśnie, że jest duży i silny, ale za to nie pełza, nie raczkuje i za bardzo kulać się nie lubi;) troszkę mu się poprzestawiało;) więc chyba jednak dzieci w różnym czasie różne rzeczy robią.
zastanawiam się, czy przypadkiem nie ominie raczkowania i po prostu nie wstanie;) Kornelka rak zrobiła. nie raczkowała, tylko wstawała przy pufach i szafkach;)
co do rolek, to może Filipka z tatą spotkamy;)
jest taka piękna pogoda, że my od rana na plażę jeździmy. teraz trwają regaty, więc mały tłok na plaży, ale z wózkiem zawsze ktoś pomoże;). poza tym wokół znajomi i zawsze na siku można się wyrwać;)
ja zmienię kubek jak mała zacznie siedzieć sama, na razie niestety. To nie dokońca jest tak,ze jak duże dziecko to szybciej siedzi. Mój krystian to zawsze z tych większych i wszystko później, raczej mu ta masa przeszkadzała. Ewcia widzę,że podobnie jak on z tych ociągających się. Ja sie nie martwię, tylko dla mojej wygody fajnie by było jakby już sama siedziała, bo np. przy karmieniu troszke niewygodnie
ojjka, mój synek też nie chce siadać.Turla się super, jak leży na brzuszku, to ma pupe w górze, ale siedzieć nie chce.
Mój synek pije z niekapka Aventu od miesiąca.Tylko mleko ciągnie jeszcze z butli.
Ma 4 zabki dwie jedynki na dole i teraz po dwójce u góry wychodzi jedynka.
Ja tez jeszcze karmie Miske cyckiem,mialam ja karmic do 6m-cy(troche sie przedluzylo)ale na pewno dluzej niz do roku nie zamierzam.Poczekam az bedzie mogla jesc wiecej nabialu zeby juz nie dawac jej sztucznego mleka.

Kamila,faktycznie Twoja Maja malo przybrala,bo moja przez m-ac ok550g,je deserki,dopiero od niedawna kasze(i to taka rozrobiona z owockiem ze sloiczka,bo inaczej jej nie smakuje) i szynke:)

Mi tez sie wydaje,ze Miska ominie raczkowanie,super siedzi,kreci sie wokol wlasnej osi,wiec gdzie chce tam sie jakos dostanie,sadzam ja na kolanka i sobie"podskakuje",buja sie czy co ona tam robi,wiec umie to co sprawia jej radosc:)niech sie rozwija w swoim tepie
dziękuję za odpowiedzi. Tak Sara, zgadza się chodzimy do tej samej pani dr :) Chociaż powiedziała mi że nie mam brać tego do siebie,to i tak się zdenerwowałam bo nie ona jedna myśli że tucze dziecko.
Sara miłego wypoczynku :)))

Wszystkiego najlepszego dla Marcelinki :))
Krystianek dzisiaj kończy 8 miesięcy :)))

Ojjka mój sam nie siada,jak ja go posadze to ładnie siedzi, nie raczkuje-neurolog powiedziala ze jeszcze daleko do tego :(
z kubka niekapka nie chce pic, kupiłam mu Mam

Gratulacje dla Liwii, dziewczyna chce Jasia dogonić ;)
dzięki dziewczyny za informacje ;)

Jesteśmy po USG brzuszka małej. Byłyśmy u dr. Kosiaka w Endomedzie - super człowiek ;)
Więc Marcelina ma tendencje do refluksu i podobno go odziedziczyła ;( Mój M ma i jak powiedziałam lekarzowi, że ja non stop mam zgagę to powiedział, że mam się przebadać czy przypadkiem na stare lata i ja jej nie mam.

Jutro prawdopodobnie przyslą nam spacerówkę dla małej Chicco Simplicity. postawiłam na nią bo jest lekka i mogę ją udźwignąć z małą :)

Co do karmienia piersią to moja Marcelina w dzień niestety nie chce cyca :( Zasypia wieczorem jedząc z piersi i czasami w nocy się zbudzi na jedzonko.
W dzień staram się często ją przystawiać do piersi ale kończy się to zawsze złością i odwracaniem główki :(
Najgorsze jest to, że kaszek też nie chce jeść a i z butli mleka nie wypije :(
Kurcze nie chciałabym stracić laktacji :( Chciałabym ją pokarmić jeszcze trochę :)

Już nawet próbowałam dokładać jej do mleczka łyżeczkę deserku ale i to nie przeszło :(
Wszystkiego najlepszego dla Marcelinki i Krystianka :-))) Starzeją nam się dzieci hahahhahahahah
też dołączam się do życzeń dla dzieciaczków, no tak rosną strasznie szybko
naj dla Krystianka :)

ojjka jakie bylo wskazanie do zrobienia usg malej , tzn z jakiego powodu jej robilas?
Ja malego karmilam piersia do polowy szostego miesiaca (ale tez dokarmialam mleczkiem sztucznym). Pewnego dnia poprostu nie chcial cycka :(. Wtedy przez jakis czas przystawialam go, ale nic...nie chcial,bawil sie sutkiem. Ale dobrze, ze chociaz moglam go karmic w nocy. Ale to tez sie zmienilo po jakims czasie i tez nie chcial piersi nawet w nocy :(. Takze ja juz nie karmie. Nie mam twardych piersi, ale mam jeszcze troszke mleczka. W sumie dobrze, ze tak sie stalo, ze juz nie karmie. Tak czy tak musialam go dokarmiac i to tez juz byl dobry czas na przestanie. Chociaz jak bym karmila tylko piersia, to tez bym pewnie chciala karmic do roku.
Ale napisalam. Ani ladu, ani skladu hihi.
Sto lat dla Krystianka :).

Wiecie co moj Aniolek robi? Jak tylko uslyszy muzyke, to zaczyna tanczyc :D. Tak fajnie rusza dupka hehe.
Wszystkiego naj dla dzieciaczków, ale ten czas leci.
Moja dzisiaj pól roczku ma :)
Sto lat dla Amelki :))))

wskazania do USG jako takiego nie było, zrobiłam je dla własnego spokoju. Mała po prostu jak była malutka ulewała :(
Hej dziewczyny - ja tylko na chwilke - jestesmy w drodze na razie mala sprawuje sie super :-) tylko tatuś był zmeczony i spalismy 4 h w autku (psss malej rozlozylam koce an podlodze - mamy VW Sharana - wiec spala sobie te 4 godz na plasko) obecnie mineliśmy Wrześnie i jeszczez 1103 km do celu.....)

miłego dzionka!!!
Ojjka - wszystkiego naja naj naj dla Marcelinki

Basiab - i dla Krystianka również,

Kasia- no i dla Ami również wszystkiego najlepszego

dziekujemy za zyczeni amiłego urlopu - musi taki byc :-)
Sara, dzięki za życzonka :) Ja będziesz miałą chwilkę, bądź jak wrócisz napisz coś o Sharonie, bo rozważamy własnie jego zakup.
Daniel zmienia auto na większe i chcemy kupić jakiegoś vana.
a! i udanego urlopu, gdzie jedziecie ?
spoznione zyczonka dla Amelki i Krystianka z okazji ich malych urodzinek:)

Konradek nauczyl sie raczkowac:):):) zasuwa na tych swoich malych nozkach ze przydalaby sie jeszcze jedna para oczu na plecach:) wczoraj udalo mu sie nawet kleknac w lozeczku moze jeszcze troche i bedzie wstawal;
ostatnio jest strasznie marudny i placzliwy:( mam nadzieje ze to tylko zabki...
Amelka wszystkiego najlepszego :).
Spoznione zyczonka wszystkiego naj naj dla Marcelinki,Konradka i Amelki:)

Biedronko super zdj masz w suwaczku,sliczny Oskarek

Sara,udanego urlopu.Moj maz dopiero na koniec lipca ma urlop ale mam nadzieje ze pogoda sie nie popsuje i wyruszymy gdzies nad jeziorko:D
Meldujemy się w nowym wątku :) Wszystkiego najlepszego dla Maluszków.

Basiab, nie przejmuj się. Ty przekarmiasz, ja głodzę ;) Jedne dziecko przybiera za dużo, inne za mało. Nie dogodzisz. Nie wyobrażam sobie jak można przekarmiać dziecko naturalnym mlekiem. Ja postanowiłam nie przejmować się tym co moja lekarka mówi. Amelia jest wesoła. Fika jak szalona, a lekarka przez tę jedną wizytę nie dowie się dużo o moim dziecku. Ma tylko swoje statystyki i wytyczne.

Paula, zamierzam karmić do roku. Jeśli się uda.
spoznione zyczenia dla Amelki :)
Dziękujemy jeszcze raz za życzonka :)
Dziewczyny jesli będziecie szły na opiekę ( na dziecko ) to wypełnijcie druk o nazwie Z-15 bo bez tego druku wstrzymują wypłacenie pieniędzy.
Ja właśnie z ZUS dostała ten druk do wypełnienie, a zwolnienie dostarczałam 1 czerwca, więc prawie miesiac mam w plecy z wypłacaniem pieniędzy :/
Teraz czekam, aż rozpatrzą mój druk Z-15 i wypłaca mi kasę. ( tylko co tam rozpatrywać, jak bez różnicy jaka sytuacja, pieniądze się należą nawet jak inny członek rodziny może sprawować opiekę )

Mam do Was jeszcze pytanie. W jaki sposób przechodziłyście z mleczka "1" na "2" ?? Mieszałyście, czy od razu podałyście "2" ?
tak szybko, Kasiu, od razu podalam 2 w wieku 6 miesiecy, nic nie mieszalam itp...

brak czasu itp, do tego dzis dostalam rzadowke i blee, jeszcze odciagneli na emeryture i nic nie zostalo, generalnie nie wiem na co mam to przeznaczyc hihi

wszystkiego naj sla solenizantow...
Ja tez od razu przeszlam na 2 i nic nie mieszalam :).
Zabulka dziekujemy :).
Dziękujemy za życzenia :)

Kamila dopiero teraz doczytałam co się stało. Biedna Majeczka, a tobie się nie dziwie że się zdenerwowałaś :( Pewnie nas czeka jeszcze niejeden taki upadek a i tak zawsze się będziemy denerwować.

Ja będę karmić tak myślę że do roku, półtora,zobaczę jak to będzie z mleczkiem :)
Sto lat dla Amelki :)
Wszystkiego najlepszego dla Amelki no a z tym mleczkiem to ja wlasnie przechodze z bebilonu 1 na 2 i nawet tam napisane jest zeby robic to stopniowo,wiec mieszam ..teraz juz 1 lyzke jedynki i 4 dwójki a na poczatku zaczynałam od 4/1,3/2......
dziewczyny, od piątku mnie nie było tu...
dzieki jeszcze za życzenia dla Maksia (z piątku ;) )
Basiu, ja karmię Małego piersia cały czas, ale do tego słoiczek owocków, słoiczek obiadku, a wieczorem kaszka do picia, także pierś mi wychodzi około 5-6 razy na dobę... i co? i mój z kolei za Mały jak na swój wiek... także myslę że nie jest to zupełnie kwestia karmienia, ja to bym raczej się zamartwiała dlaczego na piersi Twój Krystianek tyle tyje. może to hormony tarczycy? czy co tam może być u maluchów... no nie wiem... :(

Sara, widziałam maila od Ciebie odnośnie spacerku, ale nie miałam czasu odpisać, sorki... ale mam Twój nr kom także będę się odzywać.. pójdziemy razem z Kamilą - dwie panieneczki i mój rodzynek :))
a tak apropo to pięknie wyglada na zdjęciu Paulinka :))

Mała C. gratuluję pierwszego stania Liwki w łóżeczku ;)) silna panienka skoro już umie wstać i raczkować :))

Lidio, przykro mi z powodu Kornelki paluszka :( no niestety nie uchronimy dzieci przed urazami za żadne skarby..

mojemu Maksiowi wychodzi prawa dolna jedyneczka, już widzę ją!! a pod palcem czuć taką igiełkę ;))) na szczęście Młody nie był tak bardzo marudny, może troszkę.. a dzis to wogóle taki aniołek od samego rana że hej ;))

wszystkiego naj dla Marcelinki ;)

Paula, ja najpierw chviałam pół roku karmić - jest sukce ;) terazsobie wyznaczyłam 9 miesięcy, jak się uda to potem rok ;)) i tyle wystarczy ;))

Kamila, baaaaardzo mi przykro z powodu upadku Majeczki, widzisz.. tak jak mówiłam jak byłam u Ciebie kiedyś, że już lepiej nie zostawiać naszych maluchów na kanapie samych... mam nadzieję że miałaś tylko więcej strachu niż urazu Majki... mój Maks tez ma upadek z kanapy za sobą już półtora mies temu, ale ja na spokojnie podeszłam do tego, tzn. nie jechałam do lekarza, tylko przykładałam na główkę mrożonkę i smarowałam Altacetem i na szczęscie nic nie było oprócz siniaka - po 3 dniach śladu nie było - nasze maluszki mają miękkie kości czaszki..

Basiu, wszystkiego naj dla Krystianka :))
i Kasiu dla Twojej Amelki ;)) dwa mies różnicy między nimi? no masz!! ;]

mój kolega kupił sobie VW Sharana i jechałam nim na Mazury jeszcze w ciąży, naprawdę wygodne fajne rodzinne autko, pakowne i komfortowe ;))

w weekend byliśmy na wsi i w niedziele była tak cudna pogoda że rozłożyliśmy Małemu taki mały basenik ogrodowy.. i Maks sobie "posiedział" w ciepłej wodzie na słoneczku... a potem opalał się na golaska, bo taki blady.... nakremowałam go całego i leżał sobie tylko w daszku na główce ;))) rozkoszny widok!

a o mieszaniu mleczka 1 i 2 to Sara pisała kilka dni temu, albo już w tym wątku albo jeszcze w poprzednim...

pozdrawiam i śmigam spać ;]
dzień dobry z rana :) chociaż to już południe a widzę że żadna Mama jeszcze tu nie zajrzała :))
to ja pochwalę się moim Brzdącem:
image

Uploaded with ImageShack.us

a tu dumny Maksio pierwszy raz w "basenie" - tata mu robi masaż przed startem do wyścigu ;))
image

hihih ale fajnie,tez mamy basenik ale Liwka nie siedzi jeszcze.

Czy wam jeszcze wypadaj wlosy??U mnie tragedia....jak sie budze to zbieram garsc włosów z poduszki,czarno az.i sa wszedzie.
Hej dziewczyny!
Ale te Wasze pociechy fajne:)
Maksiu na tym jednym zdjęciu wygląda jak anioł w tych promieniach:):):)
My jesteśmy u dziadków na urlopiku:)więc nie mam nawet dużo czasu żeby czytać co tu słychać...
POZDRAWIAM:)
super zdjecia maluchow:)

Bylismy dzisiaj z Konradkiem na szczepieniu Konrad wazy 9,64kg i ma juz 72cm wzrostu:) dzielnie zniosl szczepienie prawie wogole nie plakal:)

dzisiaj po raz pierwszy sam stanal przy pufie :) az mnie zamurowalo z wrazenia:):):)
a ummnie tragedia, moja kuzynka, ma wywolywany porod, zatrucie ciazowe, termin ma na ok.20 listopada, nie wiem czy dzidzie beda ratowac...ach, same problemy mamy w tym roku...
Iza strasznie współczuję, że taka traggedia was spotyka :(
Trzeba mieć nadzieję, że uda się maleństwo uratować.

Natalia i Basiab to kiedy umawiamy się na spacerek??
Ja jestem w tym tygodniu do waszej dyspozycji bo nie wiem jak to będzie w przyszłym.

Basiab a mogłabyś i podać na maila swój nr telefonu???
Maksiu jest swietny!!!

Izulucha przykro mi, życie jest dziwne. ,,Mamuski'', które nie chcą swoich dzieci nie mają żadnych problemów ani z ciążą ani później, zostawiają gdzieś na śmietnikach i w d...mają!
Iza, bardzo przykre to co piszesz o kuzynce... znałam kiedyś tez dziewczynę (bo już nie mam z nią żadnego kontaktu), która też miała 3 ciąże niedonoszone, żadne dziecko nie przeżyło.. a w drugiej ciąży też miała to "zatrucie" i organizm jej zniszczył/odrzucił dziecko i ono zmarło w brzuszku około 5 mies. a ona dostała żółtaczkę, bo nosiła w sobie zmarły narząd (bo tak jej organizm traktował płód), bo dopiero po 3 dniach odkryli lekarze że dziecko nie żyje... bardzo przykre, ale ona się nie poddała i z tego co wiem dalej próbowali - teraz nie wiem nic co się z nią dzieje....

Ojjka i Basia - ja w tym tyg akurat nie mam samochodu bo musiałam wczoraj odstawić do warsztatu pilnie, także spacer gdzieś bliżej Zaspy/Przymorza... aczkolwiek w piątek mi nie pasuje bo rodzina ze Szczecina przyjeżdża, a jutro nie wiem czy nie będe musiała jechać po samochód, czekam na cynk od mechanika... a to aż w Nowym Porcie..

Megi, fajnie że i Twoje dziecko zaczyna stawać samo na nóżki ;))

Kasiu222, miłego urlopu ;)

Mała C., mój Maksiu samodzielnie zupełnie tez jeszcze nie siedzi, musi mieć jakieś oparcie :)
a co do włosów, to mi jeszcze wypadają ale chyba trochę się uspokoiło, miesiąc-dwa temu było ich "na poduszce" i na szczotce znacznie więcej!

dzis gotowałam Małemu danie warzywno-mięsne z soczewicą... ale nie z drobiu tylko z łopatki wieprzowej, mam nadzieję że mięso od świnki można podawać niemowlętom?? czerwone mięsko ma dużo żelaza, a u nas jest niedobór dlatego gotowałam to.. a soczewica z kolei dużo wit.B, smakowało bardzo Maksiowi, a jutro zobaczymy jak to strawi ;))
wczoraj z kolei mu zmiksowałam kilka świeżych owoców, m.in. jagody, morele.... śmieszna czarna sucha kupka po tym wyszła :)) ale jagody i morele bardzo dobrze przeczyszczają ;)
spodobało mi się gotowanie dla Bąbla - jutro zamierzam zrobić domowy kisiel porzeczkowy, taki na mące ziemniaczanej ;)) napiszę Wam jak mi wyszedł ;))
mi pasuje piątek albo sobota :)
Ojjka zaraz napisze na maila

Natalia Maksio jaki dumny ze sobie siedzi w baseniku :))) Super :)))

Co do hormonów to my już kilka razy musieliśmy zbadać tarczyce, robili mu w szpitalu,potem nasza pediatra zleciła i neurolog i wszystkie wyszły dobre, do tego miał badaną glukozę i też było ok
neurolog zleciła usg tarczycy, a babka która robiła usg dodatkowo podejrzała przysadkę i powiedziała że tu i tu jest ok, taka uroda Krystiana :)
neurolog zalecila jeszcze zeby obserwować małego i jak znowu zacznie dużo przybierać to mamy iść do endokrynologa żeby jednak spojrzał na wyniki małego.
Iza współczuje kuzynce :(, może da się uratować maleństwo
a widzisz Basiu, czyli tarczycę macie przebadana wzdłuż i wszerz :))
na weekend tradycyjnie wyjeżdżam poza miasto więc znów mi nie pasuje żeby z Wami się umówić..

a jeszcze Wam napiszę, że wczoraj byliśmy w kościele żeby zapisać się na chrzest Maksia w lipcu (bo nareszcie przyjedzie z Włoch siostra Arta - matka chrzestna)
i wyobraźcie sobie że ksiądz najpierw nam odmówił chrztu... bo my nie mamy ślubu i czemu chcemy dawać zły przykład swojemu dziecku... najpierw mamy się pobrać, albo on proponuje połaczyć obie uroczystości, no normalnie nas chciał szantażować, czy co?? hehe
ale wytłumaczyliśmy mu dlaczego chcemy odwlec ślub.. i kazał nam na krzyż przysiąc że w przyszłym roku sie pobierzemy!!! i tylko dlatego zgodził się na chrzest Małego!! i zapisał to sobie w naszej kościelnej kartotece!!
jak dla mnie paranoja, zamiast sie cieszyć że przybędzie mu kolejna Boża owieczka, to on nam ultimatum stawia - łaskę robi???? phi!!
koniec końców zapisał nas na 25.lipca, także mamy 4 tyg, a chrzest wypadnie w dniu 8.miesięcy Maksia ;))))
aha! potwierdzam u nas pierwszego dolnego prawego zębolka, dziś już pod palcem czuć wyraźnie, nawet zdjęcie udało mi się zrobić, jak otworzył szeroko buźkę to uchwyciłam fotke :))
ach, dzieki za slowa pocieszenia...ale tutaj nie mowy o ratowaniu dziecka, ratuja tylko ja, nie mieszka ona w 3miescie, ale tam gdzie mieszka, to sa partacze, a to duze miasto...w PL, okazalo sie, ze jest to chlopczyk, jakos jeszcze nie potrafie inaczej napisac...ona b.chciala dziewuche, bo ma juz synka - 3 lata i teraz wytlumacz to wszystko...
ja tez nie rozumiem...o moja Blanke tez staralismy sie, teraz staramy sie o nastepne, i d... chyba bedzie gorzej niz z poprzednim, bo dolegliwosci mi sie odzywaja...ktore przeszkadzaja w zajsciu, a meza brata nastepna wpadka, ach...

a jezeli chodzi o wasze slodziaki to sa supcio, piekne zdjecia, moja juz wstaje na kolana opierajac sie o raczki, i fajnie przesuwa sie dupcia...i wszytko chce dotknac i wlozyc do buzi...
ja wczoraj bylam w pracy i mam jej dosc, ble ble ble...
a jezeli chodzi o wakacje, maz chce na Nowy Rok jechac do Kanady, ma tam pelno rodziny, ja tez, bo strasznie fajnie tam jest i juz nas pytaja sie kiedy przylatujemy, ale zobaczymy, bo bilety sa strasznie drogie, w sierpniu jade znow do Gda, na ok.10 dni, a w pazdzierniku chcemy leciec na Fuerte, bo uwielbiam wszystko co zwiazane z Hiszpania itp, i bierzemy Blanke oczywiscie, chcemy wynajc wille, bo hotel jeszcze do mnie nie przemawia , tzn,z tak malym dzieckiem...

a tak do milego
oj NatalioR, to niezle hihi, a ja mialam tak bezbolesnie hihi,

gratuluje zabali

mojej dzis peklo dziaslo na 1 gorna lewa i juz widac zebola, a jakie czerwono/fioletowe sa dziasla....wcale nie dziwie sie, ze ja boli to...
zmieniłam zdjęcie i suwaczek, już był czas na zmianę :)
Iza, a u Maksia właśnie nawet żadnego zaczerwienienia nie było, ani opuchnięcia dziąsła, bynajmniej ja nie widziałam... oby tylko takie ząbkowanie już do końca - bezbolesne :)
zmykam, papa

aha! zapraszam do śledzenia naszej strony ze zdjęciami Maksia http://birk8.mblog.pl/ właśnie Art uaktualnił ;))
WItam ;)

Natalia moja komórka niestety wylądowała w wannie :( Kąpałam małą i jednocześnie próbowałam rozmawiać z M przez telefon. I niestety ani z karty ani z baterii nic nie zostało :(
Mogłabyś jeszcze raz na maila napisać mi swój numer??? Obiecuję, że ostatni raz :))
Natalia Maksiu jest super.

Iza wspolczuje kuzynce i mam nadzieje, ze wszystko bedzie w pozadku.
My tez chcemy gdzies leciec na wakacje we wrzesniu na nasza pierwsza rocznice slubu ( bo na miesiac miodowy nie moglismy,bo bylam juz w osmym miesiacu ciazy). Wiec postanowilismy teraz :). Ale nie mamy pojecia gdzie sie wybrac. Az wstyd, jestesmy ze soba juz 10 lat, a nigdzie razem jescze nie bylismy za granica.
Dziewczyny co kupic małej tz jakas zabawke edukacyjna?chodzik pchacz?ma ktoras z was?cos takiego co by miala na dluzszy czas,mata juz sprzedana,mamy tylko te puzle i grzechotki,misie i tp.......troche nudnawo.
druga sprawa --------daje małej pół lyzeczki ugotowanej kaszy manny na ok 100 ml przecieru albo deserku ale szczerze powiem nie chce mi sie pierdzielic z ta kaszka,zaraz mi sie przylepia,gary myc trzeba i wogole.
moge pół ciasteczka hipolitka zetrzec do słoiczka i tak podac????????????????????????to wystarczajaca ilosc glutenu???

a te sliczki z glutenem jyz zawieraja taka ilosc jak t5e pol lyzeczki kaszy??
jezeli chodzi zabawke, to mloda ma stoliczek uczniaczek i jest super, ale wozek pchacz tez ok,

ja z glutenem w ogole nie bawilam sie, po prostu podalam jej, ale moja nie ma problemow jedzeniowych itp.

moja kuzynka juz po- teraz dochodzi do siebie, lezy w izolatce itp..., niestety ciaza byla nie do odratowania, i prawnie pochowku nie bedzie, bo za malo wazylo itp, straszne jest to prawo w PL, wszystko traktowane jest jak produkt...

biedronko, no my troszke jezdzimy, ale fakt jak Blanki nie bylo, to latwiej nam bylo zdecydowac, ale ja zawsze polecam Hiszpanie itp...ja na swoja p. poslubna wynralismy sie po 5 miesiacach tez, wiec spokojnie a wrzesien jest super, bo nie ma tlumow szkolnych dzieci itp.
oj to strasznie przykre wiadomości:(

też sie zastanawiam nad jakąś bardziej edukacyjną zabawką ale jaką,żeby była jeszcze w rozsądnej cenie. My mamy mało zabawek po starszym bo właśnie takie bardziej wypasioone to zawsze za drogie były dla nas

dzisiaj wreszcie poszliśmy na ostatnie szczepienie w tym roku.
iza przykro nam bardzo:( straszne:((
Ojjka, topisz telefon? ale jak dobrze wysuszysz to powinien jeszcze działać :) mój znajomy 2 tyg temu na regatach miał wywrotkę na zatoce i telefon mu zamókł w takim etui wodoszczelnym.. wysuszył tel na słońcu i działa :)

odebrałam dziś autko i kolejne 340zł w plecy, a 3 tyg temu wykładałam prawie 900 za inną naprawę, szlag mnie trafi! akurat jak ja nie mam dochodów to muszę naprawiać wóz.. wrrr :(

co do glutenu w słoiczku to nie pomogę bo nie dawałam tak, ja robię kaszkę Nestle lub Hipp z glutenem i daję na noc.. ale mój tak jak Blanka Izy - bezproblemowy w żywieniu :))

dziewczyny, pisałam Wam już że moi rodzice otworzyli nowy pub w Oliwie? działa dopiero od poniedziałku.. na przeciwko Parku Oliwskiego, nazywa się Clubton... jak będzie któraś z Was na spacerze w tamtych okolicach to zapraszam... mamy dobrego kucharza i można zjeść naprawdę dobry obiad :)) a także duży wybór napojów nie tylko alkoholowych :)) ja teraz prawie że codziennie tam chodzę z Maksiem.. łączę odwiedziny w pubie ze spacerkiem w parku :)

dziś zrobiłam Małemu ten kisiel porzeczkowy, ale jakiś kwaśny mi wyszedł.. dałam zamiast cukru glukozę i może ona za słabo słodka.. ale Maksiu zjadł prawie cały, a jeszcze mu wkruszyłam takiego niemowlęcego biszkopta.. :) fajnie się robi kisiel po domowemu, będę częściej robić (nawet dla siebie) bo to proste a chociaz chemii w tym nie ma..
Iza a mozesz podpowiedziec jakie miejsce w Hiszpanii jest najlepsze i jak bys mogla to hotel tez :). Bo tez zawsze chcielismy jechac do hiszpanii, ale tak jakos jeszcze nie bylismy.

A co do zabawki, to ostatnio kupilismy taka pileczke dla malego i bardzo ja lubi :)
http://www.vtechkids.com/product.cfm/Move_Crawl_Ball/157/
a gdzie ja taka kule kupie w gdansku???kurcze fajna
No nie wiem w jakim sklepie ona moze byc, bo ja kupilam ja w UK.
potwierdzam, taka kula to niezly pomysl, ja dostałam podobna od siostry mojego m, była w ladynie i przywiozla nam pare zabawek, Lena jeszcze nie raczkuje, a siedzi mało stabilnie wiec narazie bawi sie nia w lezaczku, trzyma w raczkach, albo spycha miedzy nozki i wtedy kopie w nia:P swieci i gra, udał sie cioci prezent
a miałam sie pochwalic, Lena wkoncu zaczela sie obracac z brzuszka na plecki (bo odwrotnie to juz dawno umiala), kilka razy jej juz w 4 mcu wyszlo ale dopiero teraz tak calkiem swiadomie operuje cialkiem i sie kula raz na ta strone, raz na druga:)
ale do wstawania czy raczkowania jeszcze jej daleko, ale jak dlamnie to moze i lepiej, jeszcze mi nie ucieka:P a kiedys na pewno zacznie:)
no właśnie Assik, mój też mi jeszcze nie ucieka ;)))
kolejny piękny duszny dzien sie zapowiada, w mieszkaniu zasuwam rolety od samego rana i właczam wentylator to da się siedzieć, ale na spacer to juz za gorąco.. wtedy chodze w cieniu ;)) a dzis moja ciocia z kuzynostwem i z wujkiem przyjezdzaja ze Szczecina, takze bedzie wesoło, bo oni są b. weseli ;) troche z nimi pobędę, także tu pewnie zniknę na chwilę ;)
miłego dnia!
Czesc Dziewczyny!
moja Daria za 4 dni skonczy 7 miesiecy, nie ma jeszcze zabkow, czasami uda jej sie przekrecic z brzuszka na plecki i odwrotnie. Wazy 9300.
I jeszcze jedna wiadomosc. Zrobilam test ciążowy i wszystko na to wksazuje, ze druga dzidzia w drodze, bo na tescie widnieją DWIE KRESECZKI. Pozdrawiam Salambo, bo wiem, ze tez jest ponownie ciężarówka;)
Basia7 to w takim razie bardzoo gratuluję i za Ciebie również trzymam kciuki :)

A wiecie, że złapałam się na tym, że z sentymentem patrzę na brzuszki :) jak powiedziałam o tym mojemu M to strasznie się przestraszył :))))

A ja dzisiaj się strasznie chyba na dobre załamałam :(
Otóż nie mogę karmić małej w ciągu dnia,a raczej mała nie chce jeść mlesia mojego w ciągu dnia :(
WIęc karmię ją cycusiem tylko wieczorem. A jakby tego było mało to mała nie chce pić mleka modyfikowanego :( a powinna pić mleko przynajmniej 3 razy dziennie :( sama nie wiem co mam robić??? czy zamiast mleka modyfoowanego może jeść kaszkę??? Bo to jej jakoś idzie.
nie mogę zadzwonić do naszej pediatry bo wyjechała za granicę :(
Witam :)))
U nas króluje katar... taki upał a my smarkamy jak szaleni. najbardziej szkoda mi Filipka :(
Basiu gratuluję :)))
ja też wczoraj zrobiłam sobie bete i wynik 1127, więc to ok 5 tydz :)
Aga111 to Tobie też w takim razie gratuluję :)))
Ale fajnie to mamy już trzy ciężaróweczki :))))
która następna ;) ???
Iza 3mam kciuki żeby kuzynce niebawem udało się znowu zajść w ciąże i żeby zapomniała o tym horrorze :(

Ja ostatnio kupiłam taką kaszkę z bobovity, któraś z dziewczyn polecała,ale nie pamiętam która :), to jest kaszka z glutenem z gruszkami i jabłkami. Można ją dodać do mleczka albo do deserku czy zupki. Nie trzeba gotować!

Natalia dzięki za namiary na pub, skorzystamy :))
Jeżeli chodzi o auto to mnie też czeka naprawa,aż się tego boje,na pewno pójdzie parę stówek

Ojjka i Natalia coś się nie możemy umówić na ten spacer ;)

Gratulacje dla nowych ciężarówek :)))
Aga to jednak nie popracujesz długo :)
Ja w sumie też już bym chciała drugą dzidzię, ale po naszych przejściach,pewnie nam się tak szybko nie uda...
aga, gratulacje!
mała c, ja taką kulę pełzaka kupiłam w Leclerc na dzień dziecka. jest super! a mały zachwycony, jak kręci się i tańczy w różne strony. a on nie może jej złapać;)
u nas wyszła górna jedynka, teraz druga idzie, tylko na dole ma tylko jedną;(
my codziennie na plaży jesteśmy. mały śpi w spacerówce w cieniu, później w kapeluszu bawi się na kocyku. jest super!
Aga i Basia GRATULACJE!!!

A moje malenstwo to sie ciagle dzwiga na nozki; wydale mi sie ze jest jeszcze za maly zeby juz sobie tak stac na nozkach...

W niedziele mamy pierwsza rocznice slubu:) jutro robimy grilla z tej okazji:) ehhh jak ten czas leci... szalenstwo
dziękujemy :)))))))))))))))))
jestem w szoku, bo w 1 cyklu sie udało a o Filipka staraliśmy się rok...
mam troche cykora jak to będzie, ale jestem dobrej mysli. Poza tym jestem już stara dupa, więc nie było na co czekać :)
Za rok będzie nas 4 :)))) tak bym chciała by tym razem była dziewczynka :)))

A Filipek to mały rozrabiaka, ciągle sie podnosi, staje na nózki. Trzeba ciągle na niego uważać. Ale jest rozkoszny :)
Megi wszystkiego naj z okazji rocznicy ślubu i udanej imprezy :)
basiab jakoś nie możemy :(
ja jutro wprawdzie mam wolny dzień ale nie wiem czy moja mama zgodzi się pójść sama z młodym na plac zabaw, to wtedy mogłybyśmy się umówić??
Mam do Ciebie numer to jak będę wiedziała to dam Tobie znać :)
Ale i tak musimy się wszystkie trzy umówić na ten spacerek :)
no to ładnie dziewczyny, drugie szybciutko i z głowy:) pewnie, na początku trudno ale potem to super dla dzieci
Dziewczyny, serdeczne gratulacje :) Super, że tak szybciutko Wam się udało zajść w ciążę :)

Mego, wszystkiego naj z okazji rocznicy ślubu :)

My również całym i dniami na plaży siedzimy, korzystamy z ładnej pogody.
Superrrr gratuluję maleństw , ja szczerze mówiąc strasznie tęsknie za brzuszkowymi czasami i już bym chciała znowu mieć pod moim sercem drugie maleńkie serduszko mmmmm :))), normalnie czasami z zazdrością patrzę na zabrzuszkowane mamy chociaż w taką pogodę im współczuję ;p, ale nie stać nas na drugie dziecko poza tym po cc tez nie można i wole większą przerwę miedzy dziećmi, jeszcze gówniara jestem wiec poczekamy z kolejnym trochę ...
tez bym się wybrała na plażę z małą ale jakoś tak samej nie bardzo ciągać wózek i siedzieć troszkę nudno , może namówię jakąś koleżankę co chce się opalić i się ze mną wybierze ;p
ja tam nie zazdroszczę dwa razy mi starczy ciązy:) nie było źle ale produkcja skończona...
U mnie jak u Betrisy, choć produkcja na 3 stanęła.
1,5 roku temu gdyby ktoś mi powiedział, że będę miała jeszcze dziecko, to bym go wyśmiała :)
Brzuszek fajny, ale nie mój ;)
Gratuluje dziewczyny.
Ja to juz bym chciala drugiego dzidziusia, ale moj Darek chce poczekac az dwa lata :(. Chociaz nigdy nie wiadomo, bo sie nie zabezpieczamy ;P.
Megi wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :).
Dziekuje serdecznie:):):)

tez bym juz chciala drugiego dzidziusia ale musimy jeszcze troszke poczekac bo mieszkanko za male:) chociaz tak na upartego dalo by rade upchnac jeszcze jedno lozeczko:):):)

jak narazie to sie dowiedzialam wczoraj ze bratowa w ciazy:)

moja kolezanka jest w ciazy z blizniakami 33tydz i wyladowala w szpitalu bo zaczela mocno krwawic:( martwie sie troche zeby wszystko bylo ok bo juz jedna ciaze poronila i strasznie to przezywala..
oby te dzieciaczki (a sa to dwie panienki:) )urodzily sie zdrowe i wszystko bylo dobrze; ehhh jaki dziwny jest ten swiat... niektore kobiety rodza dzieci i je wyrzucaja albo oddaja bo ich nie chca a te mamy ktore bardzo pragna miec dzidziusia czasami nie moga miec albo maja z tym problemy:(
dziekuje za gratulacje, gratuluje tez Adze111 brzuszka :) od wtorku mialam isc na urlop wychowawczy, ale bede probowala go moze jakos wycofac, zeby isc od razu na zwolnienie, tylko nie wiem czy lekarz da mi te zwolnienie w poniedzialek. ta ciaza to calkowite zaskoczenie, nie planowalismy jeszcze drugiego dziecka. Ale im szybciej tym lepiej, bo tez juz mam troche lat na karku. pozdrawiam
Basia7 i Aga111 gratuluję Wam bardzo. Jak sobie pomyślę to też chciałabym ale chyba byśmy finansowo nie wyrobili.

Basiab to ja polecałam ta kaszkę :-)) Nie trzeba gotować i przede wszystkim jest bez mleka a to jest dla mnie bardzo ważne bo Nikoś jest na Nutramigenie
Moniall, możesz jeszcze raz napisać o jaką kaszkę chodzi, bo guła nie mogę znaleźć, a moja jest na pepti, i taż tylko bezmleczne kaszki moge jej kupować
Witam się po dłuższej przerwie :-) właśnie wróciliśmy z naszych pierwszych rodzinnych wakacji :-) Mila dzielnie zniosła i podróż samolotem i wędrówki górskie i pobyt w nowym miejscu :-) po powrocie do domku wróciła też do swojego normalnego rytmu, więc póki co spokojnie możemy podróżować :-) No i śmiejemy się, że podróże kształcą, bo Mila na wyjeździe zaczęła raczkować, powiedziała mama, pierwszy raz samodzielnie usiadła i zaczęła sygnalizować kupkę :-)

Agnieszko i Basiu - gratuluję i dużo zdrówka życzę :-)

Natalia musze się z Tobą umówić na spacerek do parku - dawno tam nie byłam!

Iza - współczuję z powodu straty Twojej kuzynki. To smutne :-( ale jestem pewna, że może pochować swojej Maleństwo! Te wagowe obostrzenia już nie obowiązują. Na początku tego roku moja znajoma pochowała swoje dzieciątko - poroniła w 10tc.

Basiu - Ty chyba pytałaś mnie o powrót do pracy - jeszcze nie wróciłam, ale wracam od września.

Dobrego weekendu wszystkim :-)
witam o poranku

no nie wierze....juz brzusia....gratuluje:)my na jednym poprzestajemy,ja mam dalej traume po porodzie a ja bardzo pamietliwa jestem:P
duzo zdrówka dziewczyny i uwazajcie na siebie zeby nie dzwigac maluchów.

dzisiaj znowu bedzie skwar:(
Meg wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu:)

Aga i Basia gratuluje brzuszkow,zdrowka dla Was i dla maluszkow:):)
moj maz jeszcze chce poczekac z drugim dzieciatkiem,wiec czekamy:)

Ja tez zrezygnowalam z gotowania zwyklej kaszy mannej,kupuje bobovity kasze manna 3owoce i dodaje do deserku,bo Miska samej takiej nie zje:)

Pozdrawiamy w ten kolejny upalny dzien i zyczymy udanego weekendu,maz ma jutro w koncu dzien wolny i jedziemy nad jeziorko,hurra:)
czesc,

no pieknie, gratuluje dzidzi dla Basi i Agi, my tez staramy sie, ale niestety moje dolegliwosci powrocily, chyba ze zdwojona sila, i najpraqdopodobniej spoznilam sie i owulacja poszla w hen, wiec raczej nici jak na razie, ale staramy sie jak najbardziej nadla...

Warbuziaczku, tak moja kuzynka ma akt zgonu i bedzie pochowek, to byl ok.20tc, na razie sa w szoku, maz jej z nikim nie rozmawia, ich 3 letni synek jeszcze nie wie, moja babcia tez, jakos nie potrafimy powiedziec itp...wiecie moja rodzina to tylko 15 osob, z wujkami ciociami kuzynkami z sis itp, wiec wszystko u nas jest bardzo przezywane...

a moja wkurza sie, bo nie moze raczkowac ijuz staje sie marudna, i niecierpliwa...

Biedronko, ja polecam Barcelone, Alicante, nie wiem czy morze was interesuje, ja zawsze wyozyczam samochod na miejscu itp, czesto korzystam z expedia.co.uk, no i wyspy kanaryjskie, ale lot to ok.4.5h.hotele jak najblizej plazy, albo camping na costa brava itp...w necie jest mnostwo tego, a wille wypozyczamy z owners direct, wpisz w google, no i na wyspach samochod konieczny wg mnie, a wypozyczenie taniutkie jest...
Dzieki Iza :).
hej, ja tylko na chwile
gratuluje Aga i Basia kolejnej ciazy, zycze duzo zdrowia i cierpliwosci przy Waszych starszych juz niemowletach ;)) w ciazy to pewnie bedzie Was wiele draznilo...

my tradycyjnie zaraz na wies jedziemy, takze zycze wszystkim milego weekendu ;)
Cześć dziewczyny :) ja wprawdzie styczniowa mamusia ale czasem Was podczytuję:) po pierwsze gratuluję mamusiom kolejnego dzieciaczka w brzusiu:):):)

NataliaR- czy mogłabyś mi napisać jak dokładnie robisz ten kisiel ( czy robisz tylko porzeczkowy czy też jakis inny smak ?) ? Może też by Amelce zasmakował i posłużył bo niestety mała alergiczka z tej mojej córci:(
image
Ja nie Natalia ale podam Ci strone na ktorej jest przepis na kisiel http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka/deserki.html, mam nadzieje,ze pomoze:)
zabulka- baaaaardzo dziękuję:) skorzystam na pewno nie tylko z przepisu na kisiel:)

image

image
wowww widze ze wszystkie dzisia korzystałysmy z pogody:) my juz w domu a bylismy u dziadków ,liwka plumkała w misce:)w ogrodzie no iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii siedzi sama,teraz to juz na minute chyba jej nie zostawie albo jakimis poduszkmi bede obkładac ,tylko jak to zrobic jak ona jest wszedzie doslownie a jeszcze sporo sie przewraca.
Kasia31 to jest kaszka z glutenem Bobovity bezmleczna w żółtym opakowaniu. Jest o smaku jabłkowo-gruszkowa ale trzeba poszukać innych smaków. Nie trzeba jej gotować tylko wystarczy dodac łyżke i gotowe
MalaC, gratulacje dla Liwii, na pewno zaraz bez trzymanki zacznie siedziec plus moja jak 2x zarysowala podloge, to nauczyla sie i juz nie upada nosem wprzod plus do tyl juz utrzymije sie na lokciach, wiec to kwestia czasu...
i dzis w usiadla sama w lozeczku, wiec o poziom nizej lozko poszlo, bo podciaga sie na szczebelkach...

ps.w Londynie tez upaly i siedzimy w ogrodzie itp, bo na spacer nie chce mi wychodzic sie bo za goraco...
moja ewcia jutro kończy 8 miesięcy!!!!

Mogłaby zrobić prezencik i zacząć raczkować bo już prawie prawie, chyba szybciej będzie raczkować niż siedzieć bo już ładnie na 4 się utrzymuje.

Gorąc faktycznie okropny, to i z dzieckiem trzeba ostrożnie ze spacerami
A u nas od piątku gorączka. Wczoraj wieczorem Filip miał 39,6 stopni. Byłam przerażona. Pomógł czopek i okłady. Nie wiem czy to 3 dniówka, ząbki czy znów jakieś przeziębienie. Jak dziś nadal będzie temperwtura to czeka nas lekarz. Mam nadzieję, że nie będzie konieczny antybiotyk :(
dziewczyny co robic mała ma nosek zawalony,czasem kaszlnie i troszke goraca jest ,temperatura zalezy gdzie...37-37.5 czyli zadna.....tak mi jej szkoda,to po wczorajszych harcach,to jej pierwszy katar
Witam po wekeendzie:)

Impreza rocznicowa sie udala:) wekeend przeciagnal sie do dzisiaj:) Bylam z malym w Debkach:) super sie ta moja kruszynka sprawowala:) ani troszke nie marudzil byl w namiociku w cieniu takze chronilam go przed sloncem; Troszke sie przestraszyl szumu morza:) ale potem juz bylo ok:)
Malenstwo moje wstaje juz przy kanapie i tak niesmialo probuje chodzic wzdluz;

Przykro mi z powodu tego malenstwa ktorego nie udalo sie uratowac:(
Mała C. podajesz małej witaminki? Ja bym jej często czyściła nosek sprayem i fridą i podawała multicebion. Powinno przejść, ważne, że nie ma gorączki.

Właśnie, czy podajecie multicebion? Jak często, jakie witaminki jeszcze podajecie?
Moja Majka tez ma katar od tygodnia psikam jej woda morska i troszcze sciagam frida czesto nie moge bop mala sie szarpie i tak strasznie placze ze potem nie moze sie uspokoic a temperatury nie ma w pupie 37,2 wiec normalna taka jak powinna byc nie wiem czemu ten katar jest i od czego

ja daje od 2 tyg multi cebion , pediatra nam zmienila vita d na te witaminki i dajemy raz dziennie 3 krople
MalaC, stosuj Novisin czy jak tam, i mojej taki katarek trwa nawet do 10 dni, tez czasmi kaszlnela, ale tempki brak itp...bylo, wiec nie panikowalam...

Magi1, dzieki, moja kuzynka juz w domu, ale jest bardzo ciezko, niestety malenstwo nie ialo szans, wazylo ok.200g ratowano moja kuzynke, ale jakos wszyscy 3mamy sie...

a moja prawie raczkuje, normalnie nie moge nadziwic sie jej, i nauczyla sie upadac, z ostroznoscia, wiec supcio, do tego zabukowalismy wakacje na Fuercie w pazdzierniku...jupiiii
i nic poza tym nie dajemy
ja nie daje nic bo mi ped nic nie mowila,raz na 4 dni wit d i to wsio,Liwii sama nie psikne ani nie sciagne frida z bardzo bo panikuje i to tak ze ......szkoda gadac.
:)

image

Słodziutka :)
Cudna Liwia,i jak ladnie siedzi:)
Jaka fajniutka :)
dziekujemy:) a to jeszcze Liwka

image

i juz dosyc chwalenia sie.......;)
Uff, udało mi się nadrobić czytanie. Jakoś czasu mi ostatnio na wszystko brakuje. Amelia grasuje po podłodze. Nie można jej na chwilę z oka spuścić. I już przymierza się do raczkowania. Pupcia w górze tylko nie wie co z nogami ma zrobić :)

Gratuluję ponownego zajścia w ciążę!! Fajnie, że tak szybko się zdecydowałyście.

Liwia jest śliczna, a to zdjęcie w misce suuuper.
witam :)
kurcze jak te wasze pociechy ładnie siedzą a po niektóre i wstają i raczkują :)
A moja nie chce :( jak ją sama posadzę to potrafi siedzieć nawet godzinkę i się bawi.
Ale sama nie chce siadać :( Nawet nie pełza a co dopiero o raczkowaniu czy jakiejkolwiek chociażby próbie wstawania czy siadania mówić :((((
Co ja robię źle??
Moja w kojcu nie chce siedzieć :( boi się :(
Więc kładę ją na kocu na podłodze i wkoło ma zabawki :) może jednak właśnie nie tak powinno być :(
Poradźcie mi dziewczyny bo ja sama nie wiem co robić :(
U neurologa byliśmy prywatnie i powiedziała, że mała rozwija się ok :)
więc może leniwa po mamusi jest ;(
KRiAmelka, ten kisiel to proste, dzis tez robilam.. widze ze juz dostalas przepis, ale napisze jak ja robie:
okolo pol szklanki owockow (ja robilam akurat raz z czerw. porzeczek i dzis rano z czarnych, ale pewni mozna i z innych owocow, jeszcze nie probowalam..), 2/3 szklanki wody (butelkowana lub przegotowana), 1-2 lyzeczki maki ziemniaczanej (koniecznie ziemniaczana!!) i 1-2 lyzeczki cukru (ja dodawalam glukoze, bo jest zdrowsza od bialego cukru)... owoce gotujesz z polowa wody i z cukrem w garnuszku, jak sie zagotuja to przecierasz je przez sitko, tak zeby wycisnac tylko sok, a pestki i skorka musi byc odcedzona, nastepnie pozostala czesc wody wymieszaj z maka.. ten sok z owocow ponownie zagotuj i dolej wode z maka i mieszaj caly czas az zgestnieje... i juz masz kisiel ;)))
jak bedzie troche za kwasne, albo jak Twoja Amelka nie bedzie chciala jesc to dodaj troche kaszki, czy kleiku, czy co tam Twoja corcia lubi... moj sie zajada ;)))

moj Maksiu tez zaczal juz sam siedziec, ale samego go jeszcze nie zostawiam bo jak zacznie sie bawic jakas zabawka to zapomina chyba o rownowadze i sie przewraca :) takze asekuruje go bedac w poblizu ;))

Betrisa spoznione wszystkiego naj na 8 mies Ewy ;)) a rehabilitantka mi mowila ze lepiej dla dziecka jesli szybciej nauczy sie raczkowac niz siedziec, takze jestescie na dobrej drodze :)

Paula, ja podaje Malemu Cebion, ale to tylko dlatego ze musi dostawac 2xdziennie zelazo, a ono lepiej sie wchlania w polaczeniu z wit.C
ale widac odpornosc ma b.dobra bo ja od piatku przeziebiona jestem, katar, kaszel... a Malego nic nie wzielo, a karmie go caly czas ;))

Kamila, Ty podawalas Majce jeszcze vitaD? mi juz ped kazala ponad 2 mies temu przestac dawac, bo juz duzo slonca wtedy bylo i naturalna wit.D

Mala C. - super zdjatka Liwki ;)))))

a teraz Maksiu fajnie sobie gada i sam sie bawi na bujaczku... taki jest grzeczniutki ;))
czesc, spoznione zyczenia dla Ewy juz 8 miesiecznej dzidzi...

Liwka, jak slodziak i pieknisia z niej hihi...

Ojjka, ty masz juz dwojke dzieci, wiec doswiadczenie jest, moze po prostu Marcelinka z leniwych jest...i jeszcze zacznie sama wszystko robic...
Iza doświadczenie niby i jest :) ale mam mega wątpliwości :( bo jak patrzę na wasze dzieciaczki i niektóre młodsze od mojej małej to zastanawiam się co jest nie halo :(
Najgorsze jest to, że Marcelina leżąc na podłodze w dużym pokoju (oczywiście na kocyku) wścieka się niemiłosiernie :(
dajecie wit c??
my juz w PL zaraz nadrobie co słychac na watku u maluszków

a tak chcialam sie tylko przywitac na szybko :-)
a ja od poniedziałku w pracy, serce mi sie scisnelo jak wychodziłam i patrzyłam na małą.... echh ale w pracy lepiej niz myslalam, szybko sobie wszystko przypomnialam i w miare mi idzie
ale czasami smutno mi ze cos przegapie.... jak zacznie raczkowac czy cos... echh no niestety musi tak byc, pieniadze same nie przyjda

ojjka Lenka ciut młodsza, ale na razie to sie przewraca w obie strony, siedzi jak ja poszadze i jak lezy na brzuszku to powoli podciaga nozki pod siebie, ale do raczkowania to jeszcze jej daleko, i mysle ze jest ok, nasza ped tez mowi ze jest ok, rozwija sie prawidlowo, w swoim czasie przyjdzie reszta, cieszmy sie ze dzieciaczki zdrowe i tyle:)

a kisiel to swietna sprawa, mam maliny, wiec moze sie pokusze i zrobie:)
Kasia 31 - co do Sharana to moze napisz co chcesz wiedziec, bo ja ogolni ejestem zadowolona tzn mamy 7 siedzen ale teraz na urlopie to zeby byl bagaznik to musimy je wyjac, tak poza tym jak dla mnie jest bardzo wygodny, ma obrotowe siedzonka, podstawki ala stoliki z tylu przednich foteli... no nie wiem co jeszcze napisac...
aha a bylismy na Chorwacji, potem 1 dzien na Słowacji w Besenovej a teraz siedzimy w Zakopcu (ale tu pada...jutro ma byc ładniej)
aha a ten druk z15 to z ZUsu tzreba wziac czy maja gdzies na stronce? bo ja 15 lipca ide na opieke

aha Kasia i Natalia - mialam numeryu do was ale na chorwacji zgubilam telefon jak byscie mi przeslaly na maila (bo duplikat karty jeszcze mi nie dziala..) to byloby super

no i Paulinka chyba uwielbia Chorwacje - zaczeła nam sie w koncu obracac z plecków na brzueszek i czasami odwrotnie, zajada stópki i wychodzi jej dolna lewa jedyneczka :-)

Natalia - Maksio taki szczesliwy na tych fotkach, chyba lubi pozowac :-)

Basia7 - gratuluje 2 kreseczek :-)

Aga - kurcze co za wiadomosci - również gratuluje i zycze córuni do pary :-)

Kamila - ja po powrocie jestem chetna na plazowanie, tez sie boje tego czy dam rade wozek po piachu ciagnac... ale troszke słonca podlapalam na urlopie i mam teraz chetke na mocniejsza opalenizne :-)

o Warbuziaczek - to widze ze u malej tez takie postepy na wakacjach no i ja sie wlasnie zastanawiam jak bedzie u nas z trybem nocnym bo teraz to jak spacerujemy do pozna to mala spi jak chce tzn w wozku jak wracamy do hotelu to spi z nami do rana ładnie ale na dworzu lubi wieczorkiem nie spac..
a moge wiedziec jak Mila sygnalizuje kupke?

Małac - super fotki Liwi, moja tez siada ale na długo to nie usuedzi zaraz leci na bok
Sara nie ma sprawy jak bedziesz chcetna to sie wybierzemy :)
stwierdzilam ze mala to leń bo dzisiaj posadzilam ja na podlodze postawilam nowa zabawke przed nia i mala potrafila bez podpierania usiedziec moze z 1 min bo byla zainteresowana zabawka ale jak zabralam to jej sie odwidzialo siedzenie i leciala na boki i do przodu ,tak wiec jak chce to potrafi ale w tym problem ze nie chce ;p
Mała coś nie chce mi jesc ledo wcisne w nia pół obiadu czasami nawet nie pół :/ kaszy tez zje tylko trochce , cycka tez wezmie possa 2 razy posci porozglada sie znowu 2 razy possie i tak kilka razy i tyle ;/ z tym ze nie wyglada na glodna i pusto w zoladku tez nie ma bo czasami jej sie jeszcze cos tam uleje po dluzszym czasie od posilku
A to mój mały rozbójnik, zasmakowały jej puzzle :)

image

nie było mnie chwilke :) Korzystamy z ładnej pogody i robimy sobie wycieczki, ostatnio byliśmy w parku dinozaurów w Łebie, bardzo fajnie zrobiony, polecam :)))
Betrisa wszystkiego najlepszego dla małej z okazji 8miesięcy !!! :)

Ojjka mi neurolog powiedziała że Krystianowi daaaleko jeszcze do raczkowania a i siedzieć dobrze też nie umie. Moim zdaniem siedzi już całkiem całkiem w porównaniu do tego co było.
Na ćwiczeniach, min na brzuszku się buntuje i p.rehabilitantka powiedziała że to normalne, dziecko to taki mały wymuszacz i wie co musi zrobić żeby mamusia się zlitowała i wzięła na rączki :)
Jak się niepokoisz to może chcesz kontakt do naszej p. rehabilitantki, żeby zerknęła na małą???

wczoraj przyjechała do nas moja siostrzenica na wakacje, 13latka, fajny wiek, okres buntu i dojrzewania więc mam wesoło w domu,hihi

a do tego dzisiaj zadzwonili do męża że jutro chyba znowu do norwegii wyjeżdża,buuu
hehehe z Majeczki fajny rozrabiaka :)))
basiab jeżeli mogłabyś mi dać o byłoby super :)
wiem, że pewnie przesadzam ale wolę mieć spokojną głowę, że wszystko jest ok :)
no i w końcu może na spacer byśmy się wybrały :)??
Siedząca panienka :)

image

Natalia bo Tobie spacerek pasuje w przyszłym tygodniu tak??
Oraz Królewna z bosymi stópkami w trawie :)

image

Kamila fajna Królewna :))))
Sliczne te Wasze dziewczynki :)
My dzisiaj znowu bylismy na sesji fotograficznej. Odbior mamy za dwa tygodnie. Juz nie moge sie doczekac :).
A Konradek ma dzisiaj swoje kolejne male urodzinki 8 miesiecy:)

Spoznione zyczonka dla Ewci z okazji 8 miesiaca:)

Super ksiezniczka z bosymi nozkami...

Konrad to jest juz maly rozrabiaka... raczkuje i wstaje gdzie sie tylko da... a ja co chwila o maly wlos zawalu nie dostaje w obawie ze sie uderzy:( (kilka razy juz uderzyl sie to w noge od slolu to w kant sciany:( ale na szcescie to tylko takie male becki:) ciagnie malwgo tam gdzie mu nie wolno i interesuja go najbardziej kabelki wszelkiego rodzaju:) (chyba bedzie elektrykiem):)
Kamila ale slodziutka ta Twoja krolewna,mojej Misce tez puzzle smakuja:)

Spoznione zyczenia dla Ewci
I Sto lat dla Konradka

Kamila moje Miska tez tak ostatnio je,sloiczek deserku ale to ze dwa czasami trzy podejscia do niego ma,obiadkow to ona w ogole nie je i cyc w dzien to tez tak na kilka lykow,za to nadrabia w nocy i z samego rana,wtedy cycus najlepszy.Ale przybiera prawidlowo,wiec sie nie martwie.

A ja dzis odkrylam u Miski plesniawki:/smaruje jej aphtin,mam nadzieje ze pomoze i nie bedziemy musialy isc do lekarza
To ja tez sie pochwale moim skarbkiem :)

image

Oj dziewczyny zabijecie mnie. Bardzo przepraszam.
Mam nadzieje, ze teraz bedzie dobrze.

image

I jeszcze jedno jak ladnie bawi sie w wanience :D.

image

Biedronka gdzie Twój skarb...hihihihihihi

Pomóżcie mi dziewczyny...co mogę kupić mojemu 16 miesięcznemu chrześniakowi. To nie są urodziny, tylko tak chcialam mu coś kupić. Mam swojego Bąbla ale nie mam pojęcia co innemu Bąblowi mam kupić :-)

A tak na marginesie to mój Nikoś kończy dzisiaj 7 miesięcy i robi się z niego mały terrorysta. Nawet jak do sklepu z nim idę to wszystko chce złapać :-)
No teraz widać...super!!!!!! Fajny chłopak, wogóle te nasze dzieci są super :-)))

Ja też wrzucam kaczuchy do wanienki i Nikoś bawi się w polowanie i zatapianie ich...hihihi
A moje szczęście dziś kończy 8 miesięcy !!!!!!!!!!!!! Ale czas leci ehhhhhhhhhh
wszystkiego najlepszego dla solenizantów
Moniall wszystkiego naj dla Nikosia

Aga i dla Filipka rowniez wszystkiego najlepszego:)

Biedronko a Oskar superancki maly mezczyzna:)
biedronka - no jakie zawadiackie spojrzenie ma maly :-)

Aga i Monial - naj naj dla waszych szkrabów

Monial - a co do prezentu dla chrzesniaka to moze na stronie FP znajdziesz cos

http://www.fisher-price.com/pl/

tam sa zabawki w podziale na wiek...

Kamila - Majeczki fotki rowniez przesłodkie, a to zdjecie w sukienusi i opasce to juz wogole super :-)
a ja czekam az moje skarby wstana (bo mala ma drzemke a tatus sie do niej dolaczyl) i ruszamy na Kasprowy i Krupówki bo w koncu pogoda ładna tutaj....
miłego dzionka

ps. a fajnie ze tyle fotek mozna poogladac i poznac wspolnie maluszki, jak wrocimy to ja tez postaram sie wkleic nasza mala urlopowieczke jak sie wygrzewala na plazy :-)
a my zaraz do leakarza,nie podoba mi sie kaszel i nosek zawalony:( i ja tez sie zle czuje i maz tez:(
Wszystkiego najlepszego dla solenizantow :*.

Dziekujemy za mile komentarze :).

Mala ciezarowko szybciutko wracajcie do zdrowka :).
M. ciężarówko to u nas podobnie. Filip ma kaszzel i karat. Szkoda mi Go zwłaszcza w nocy :((((
Zdrówka życzę

p.s. dziękujemy za życzenia :)
Majeczka i Oscarek super zdjecia :))

wszystkiego naj dla malutkich jubilatow ;]

dziewczyny, mam pytanie: czy ktoras z Was ma jeszcze ubranko do chrztu dla chlopca na 68/74? wczoraj bylam w trzech sklepach i nie znalazlam nic odpowiedniego.. albo nie ten rozmiar, albo nieciekawe, albo za drogie :( mam tylko fajne buciki ze Smyka..
chcialabym spodnie, koszule i ew. kamizelke, nie musza byc biale, poprostu wizytowe... koszule mam 74 w niebieska kratke ale jeszcze za duze, jak nic nie bede miala to zaloze...
aaa, i jeszcze pytanie... gdzie mozna kupic gromnice w poblizu Przymorza??
Natalia ja kupowałam w Dewocjonaliach we Wrzeszczu koło Kolegiaty na Zator Przytockiego :) koło skm-ki
ale u mojej mamy w Bracie Albercie na opolskiej w sklepiku przykościelnym też są :)
ooo, a to moze w moim przykoscielnym kiosku tez beda? tylko on chyba w niedziele otwarty, a ten na opolskiej kiedy czynny, wiesz?
a orientujecie sie czy w Akpolu sa stroje do chrztu? moze tam cos znajde...
ten u mamy jest otwarty od 7:00 do 8:00 i od 17:30 chyba do 18:30 :) w akpolu nie widziałam :(
Dziekujemy za zyczenia araz skladamy zyczonka pozostalym solenizantom:)
Czas leci jak szalony... miesiac po miesiacu i juz prawie roczek nasze aniolki beda mialy:)
Witam,

małym solenizantom i solenizantkom wszystkiego najlepszego:-)))

Gratulacje dla kilku mamuś z kolejnymi fasolkami w brzuszku.

U mojej Amelki już widać na horyzoncie lewą dolną jedyneczkę. Jeszcze się nie przebiła, ale już widać, że coś tam jest. Ile takie przebijanie może trwać? Mała jest bardzo marudna i to albo przez to albo po prostu rośnie mi mała złośnica. Są okresy, że zalewa się łzami i nawet jej cieknie z nosa a leżaczek-bujaczek to jeden wielki wróg.
a to mój kochany leń, którego jak posadzę i czymś zainteresuję to siedzi :)

image

Cukierkowa Mordeczka ;*

image

ahhh jeszcze raz bo ucięło

Cukierkowa Mordeczka ;*

image

I leń, którego jak posadzą i czymś zainteresują to siedzi ;P

image

Ojjka twoja Marcelinka jest z tych mniejszych dzieci i pamiętam, że chciałaś kupić spacerówkę, chciałam się zapytać czy już kupiłaś i jaką ? bo moja Majka też malusia i cały czas biję się z myślami jaką kupić ;/ zawsze mam problem żeby coś wybrać ;/
Kamila te Majki to wszystkie sliczniutkie sa,laleczki nasze kochane:)
dzięki Ojjka za namiary do tych dewocjonaliuów we Wrzeszczu, pojechałam tam po 17 i okazało sie ze kobitka pracuje do 17 ale była tak przemiła że jeszcze ze mną została dłużej i pogadała :)) i tam kupiłam już swiecę...
a w Akpolu mają wybór najróżniejszych strojów do chrztu ;)))
ale ja spróbuje kupić używany najpierw, a jak nie to upatrzyłam w Akpolu fajny gajerek dla Małego :)

mój tez dziś był troch marudny jak go karmiłam, dosłownie musiałam go rozbawiać żeby tylko otwierał buźkę i wtedy mu wkładałam łyżeczkę..
i zauważyłam że jest już pierwsza potrawa na którą Maksiu się krzywi niemiłosiernie - szpinak... musiałam na szybko mu ugotować krem brokułowy i zmieszać z tym szpinakiem ze słoiczka (Gerbera) bo inaczej nie chciał jeść...

jutro i weekend znów mam regaty (tym razem w Górkach Zachodnich) i Maks zostaje z tatusiem... muszę już dziś przygotować im wszystko do jedzenia, picia, przebrania.... znów rozstanę się z synkiem na całe dnie ;(
No ba! Maja to piękne imię więc i właścicielki są piękne ;)
Ojjka napisałam maila

Wszystkiego najlepszego dla naszych małych solenizantów :)))

Natalia jest jeszcze taki sklep na partyzantów, niedaleko Mcdonalda ale ceny...jak dla mnie strasznie drogo, ja pożyczyłam małemu strój od koleżanki :)

Majeczka śliczniutka
a Oscarek wygląda na dużego chłopaka :), ile ma wzrostu??
Kamila, ja kupiłam Chicco Simplicity. Ale model z tego roku, bo ma usztywniane siedzisko i wg producenta jest już dla dzieci od 0+. jak na razie jestem zadowolona :)

basiab napisałam maila :)
czesc,

ale piekne dzidzie sa i jakie slodkie...

Natalio, ja Blance na chrzciny nie kupowalam specjalnie stroju w tych sklepach specjalnych, ale moja wtedy nosila 74 i zaczynala nosic 80, wiec wszelkie szatki byly za male hihi, ale i tak mialam , bo ksiadz kazal nam przykryc ta szatka czy cos takiego...

a ja mam problem, wlasnie z ciuszkami dla niej....wszelkie body sa do 86, a jak przyjdzie jesien to boje sie, ze rozmiar 92 juz bedzie, mysle o wrzesniu i tu moj bol, bo to sa dla tzw. duzych dzieci, t2 latka , a moja raczej chodzic nie bedzie itp...ach zobaczymy...

a w ogole to moja ustawia sie juz do raczkowania i jest w tej pozycji, sama sie tak ustawia z pozycji siedzacej...i od razu rozczlapia sie i jest na brzuszku, ale bardzo kontrolnie i tak sie denerwuje i krzyk wielki...a ja tylko smieje sie, bo ona tak probuje hihi...i lubi byc wsrod ludzi, dzis bylam z kolezanka i jej coreczka, ktora jest z wrzesnia w pubie na piwku, bo taki upal i niestety plac zabaw byl malowany, wiec nieczynny , ale moja i tak spala sobie na dworku, a my siedzialysmy, trafilysmy na pore lunchu, ale bylo ok, przynajmniej nikt kolo nas nie palil...

a tak jutro jest pogrzeb mojej kuzynki malenstwa, tylko najblizsza rodzina, ale moja mama tez bedzie...tylko ten 3letni synek caly czas pyta sie gdzie jest moj braciszek, w niebie, ale dlaczego itp...no ciezko to wszystko sobie poukladac,
NataliaR ja mam garniturek bardzo ladniusi:) jesli chcesz podaj mi nr tel na meila to przesle ci zdjecie mojego skarbka w nim:) (z reszta odkupiony od Lidi wiec jesli pamietasz to byly tutaj w ktoryms watku zdjecia jej bobasa w nim:) mysle rozmiarowo to powinien bys dobry na twojego maluszka a byl ubrany tylko 2 razy wiec prawie jak nowka:)
ooo, Megi, super, widze garniturek przechodni będzie, spoko ;) nie pamiętam zdjęć, ale Kasjanek był w takim bereciku jeśli pamiętam, to ten gajerek?
wyslij mi na natalia470@o2.pl ;)))
Naszemu wychodzą ząbki... ale płacz... marudny jest i płaczliwy strasznie. Najgorsze sa noce... a 2 dolne jedyneczki już sa b. widoczne... Biedne te moje dziecie :(
Poza tym złapał jakies przeziębienie, bo ma lecący katar i brzudko zaczyna kaszleć a do tego od wczoraj ropieje mu oczko

Natalia a nie lepiej kupić jakieś fajne lniane spodnie dla masia i do tego fajną koszulę? Zawsze ubranko będziesz mogła ubrać synusiowi na inna okazję czy wyjście, a gajerek tylko raz...
ja kupiłam takowe NEXT w lumpku za 5 zł a koszulę z krótkim rękawkiem za 1 zł a mały wygląda czadersko :)
biedne maleństwo

u nas dwa pierwsze zęby done jedynki wychodzą i też wyjść nie mogą już długo z tydzień conajmniej

moja jakoś spowolniła i wagowo i wzrostowo i chyodzi teraz w ciuszkach na 74
my juz bedziemy kupowac ciuszki na 80:) z 74 juz wyrasta a na 80 nie mam nic!! masakra!!

no własnie chce sprzedac mojego city cara i kupic spacerówke ale niewiem jaka ,taka zeby była na zime i na lato nastepne.
a jakie macie spacerówki?moze cos polecicie ,oby była lekka
Natalia przeslalam ci zdjecia:) Naprawde super sie prezentuje i nie koniecznie jest to garniturek na jeden raz:) Moja rodzinka byla zachwycona malym jak w nim go zobaczyla:) mial go ubrane na komunie mojej chrzesnicy;
takie maluchy w garniturkach wyglądają rozkosznie tylko szkoda,ze ceny takich ubranek są takie jak dla dorosłych często. U mnie ani jedno ani drugie jakoś super nie było ubrane do chrztu i na okazje różne. Wszystko kosztuje.
Aga111, bardzo chetnie bym Malego ubrała w rzeczy nawet z lumpka, bo czesto kupuje, Maksiu ma dużo rzeczy "za 3 zł".. ale nie wiem czy zdarzę cos znaleźć akurat.. nie mam czasu teraz, bo jestem (właśnie) na regatach, a w tygodniu tez jakoś codziennie coś mam zaplanowane.. także wole już chyba od kogos odkupić niz latac po lumpeksach....
mała C., ja kupiłam spacerówke marki Inglesina model Zippy, ale oglądałam też typową parasolkę model Trip z tej samej marki.. jest to włoska firma i generalnie jestem zadowolona z jakości wózka

Megi, dzieki za maila, a napisałabyś mi jeszcze jakie są wymiary tego gajerka? dł. rękawków, szerokość koszuli m/paszkami, obwód w pasie spodenek i obwód tego kaszkietu... bo wydaje mi się że rozm. 74 bedzie za duży, bo Maksiu jest b.drobny i 68 jest dla niego akurat...

idziemy na wode takze pozdrawiam i zycze milego dnia
jak szukalam sukienusi dla Miski na chrzest to next mial wlasnie takie fajne spodenki i koszule,gdybym miala synka na pewno i to jeszcze w taka upal ubralabym go tak jak pisala Aga,garniturek fajny ale nie na taka pogode,a nastepnych okazji do jego zalozenia moze byc malo.Ja kupilam biala sukienke ale taka,ktora zalozyla nie tylko na chrzest.

Natalia,ja wlasnie ogladalam ta spacerowke,ktora kupilas w Mama i ja,i powiem ze bardzo fajna,lekka,Misce super sie w niej siedzialo,tylko ze ja w sumie chcialam jedna duza raczke a nie dwie,i nie zerknelam czy kosz na zakupy ma duzy
Natalia nie pomyslalam o tym ale faktycznie racja malemu moze byc zbyt cieplo w tym garniturku w taka pogode;/ moze lepiej faktycznie ubierz malemu jakies krotkie portasy i koszule z krotkim rekawkiem; przesle ci meilem wymiary
Natalka, przesłałam ci fotk Kasjana w tym gajerku;) jest świetny!!!
my codziennie na plaży , dziś ostatni dzień regat w sopocie. w końcu się trochę rozluźni i będzie w można w spokoju popływać;) Kornelia dziś cały dzień w wodzie siedziała, a mały super znosił. lekki wiaterek i spał w wózku.

co do body, to w akpolu są do rozm na pewno 110, kupowałam tak dla Kornelki.

u nas wyszedł trzeci ząbal, mamy dwie górne jedynki i jedną na dole, która wyszła 1 czerwca i nadal sama jest;)
bylysmy dzisiaj u okulisty , mała cały czas śmiała się do lekarki i pielegniarki nawet podczas badania banan nie znikał jej z twarzy :) wg lek wsi w porzadku ale na wszelki wypadek w polowie wrzesnia do kontroli
Kamila1869 a gdzie chodzicie do okulisty?
my poszłyśmy do poradni leczenia zeza i niedowidzenia na żabiance
A długo tam się czeka na wizytę? Czy to jest na NFZ czy prywatnie i czy zadowolona jesteś z tej poradni? Szukam jakiegoś dobrego okulisty
zadowolona jestem , lekarka bardzo mila i raczej wie ci robi ma swietne podoejscie do dziecie , to poradnia glownie dla wczesniakow bo w poczekalni bylo ich duzo , jedna babka mowila ze jej core nawet ze szpitala karetka tu przywiezli na badanie wzroku (wczesniak) , ja bylam na nfz czekalam miesiac moze ciut ciut dluzej
Dzięki Kamila.

Ufff ale gorąco!!!!!!!! Zimno źle ale taki upał to chyba jeszcze gorzej :-))
Wy to macie dobrze. Taki upal u Was. A my :(... W Brighton nie mamy tak cieplo, zeby sie opalac :(. Smutno mi.
a my znów na antybiotyku... znów zapalenie oskrzeli :( taki upał a my zamiast na plazy to w domu :((((
Czesc wszystkim,

moja Niunia obchodzi dzisiaj swoje imieninki i do tego ma miesięcznicę :-)))

No i wyszła jej lewa dolna jedyneczka - postukałam łyżeczką i pięknie słychać :-))) Czekamy na następne.

Pozdrawiam
Aga111 zyczymy zdrowka dla Twojego szraba .

Malgos25 wszystkiego najlepszego dla malutkiej.

Oscar dzisiaj tez skonczyl 8 miesiecy :)
Jeśli chodzi o okulistkę dziecięcą to zdecydowanie najlepszą specjalistką w całym trójmieście jest dr Koberda. Jest ona profesorem i pracuje m.in. w Akademii Medycznej, ma również swój gabinet prywatny na zaspie przy ul. Jelitkowski Dwór. Sama do niej chodziłam ze swoim dzieckiem i mogę ją polecić ponieważ sama jestem lekarzem, więc zdołałam się zorientować czy się zna.
kamila - fotki malej super i super ze u okulisty wszystko ok
a mam pytanko co do hello kitty w kropki to sukienusia czy jakies body z sukienka? bo chyba nie widzialam jeszcze a mam juz sporo ciuszków z hello kitty ....

Aga - nie zazdroszcze, zycze szybkiego powrotu do zdrówka, a jak twoje samopoczucie? bylas juz u lekarza? na kiedy masz termin?

Małgoś - wszystkiego naj naj dla małej - podwójnie :-)
u nas tez jest 1 dolna lewa jedyneczka no i mala super przeszla jej przebicie bo ledwo sie zorientowalam ze ma pekniete dziaselko a potem kilka dni i byl juz zabek :-)

Biedronka- wszystkiego najlepszego dla Oskara, z co do słonka to zapraszamy do Gdańska!!!

Natalia - a ty sedziujesz te regaty? to trzeba miec jakis stopien czy jak? tak tylko z ciekawosci pytam :-)

dziewczyny jak u was z parasolkami do wozków - bo moja wiecznie spada dzis to juz myslalam ze ja wyrzuce...

wogole wybralam sie z mala na spacer i po pol godz mnie tak brzuch rozbolal ze usiadlam na lawke i plakalam (dobrze ze mialam okulary bo wstyd normalnie) ale szybcutko maz przyjechal, tazke ja wyspalam sie w dzien bo po nospie mi przeszło ale w zadnej knajpce w jelitkowie nie mieli tabletek przeciwbolowych takze od jutra juz wychodze tylko z nospa i ibupromem w garsci...
no i dzis takie piekne slonko a ja w domu spalam....

Kamila - wogole to ja juz jestem w Gdansku moze jak Natalia pojawi sie na forum to sie z nami zamiast na spacerek to na plaze wybierze, a jak nie to moze do parku oliwskiego a potem na kawke do tego pubu
i kilka fotek

z mamusia w Makarskiej (ok 23 w nocy a upał był spory)

image

a tu np kilka dni pozniej w Zakopanym takze dobrze ze mialam cos grubszego dla małej

image

no i tutaj Paulinka po plazowaniu w Makarskiej

image

no i na koniec siedze i wcinam jogurcik - taki mam apetyt co widac :)

image

mamusia i corunia piekne, i Blanka ma te same skarpetki co twoj skarb, te z serduszkami...
no i widze, ze urlopik sluzyl i bylo super...

ps. Wszystkiego naj dlan babli Oscarka

a w Londynie upal i slonce non stop....czyli tak jak w GDA

pzdr, wlasnie wrocilismy z Blankaz grillaod znajomych i ja padnieta, bo kierowca bylam plus Blanka zasnela dopero w aucie...czyli o 22.30zobaczymy do ktorej bedzie spala
Dziekujemy za zyczonka.

Iza w Londynie macie tez goraco? Kurcze zawsze tam gdzie jestem, jest brzydka pogoda :(. W Brighton bylo ladnie przedwczoraj, ale wczoraj i dzisiaj jest brzydko. Tzn jest cieplo 20 stopni, ale nie ma slonca.
Biedronka24 nie wiem czy takie upały to super...ja z małym dopiero wychodzę po południu bo tak to się wytrzymać nie da!!! Jutro też tak ma być.
Wyjeżdżamy 22 lipca na Kaszuby i ma być brzydko :-(
image

image

A to mój Bąbelek :-)
Testuje jak wstawiac zdjęcia :-)
Kolejna próba :-)
Chyba mi się nie udało

Poproszę o instrukcję co i jak zrobic :-)
megi na samym poczatku masz watek o wstawianiu zdj :) z ilusttracjami :)
A czy moge poprosic link do tego watku:):):)
Megi 3 od gory, wszystko jest ladnie objasnione
Kolejny test

image
I wszystko działa - dzięki za pomoc

To mój bąbel na wczasach :-)

I jeszcze jedna fotka :-)

image
i juz ostatnia na dzis :)
image
Megi - ale mały ma piękne oczka :-) i jak stoi az sie nei moge napatrzec
Natalia tj wlasnie ten garniturek o ktorym ci pisalam z tym ze w takich upalach to raczej na nic sie tobie nie zda; bo sie tobie babel w nim ugotuje...
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaczków.
Coś mało mnie tutaj ostatnio, ale całymi dniami wygrzewamy się na słonku.

Sara, jak idziesz na opiekę to wysyłasz do pracodawcy zwolnienie, ale ZUS po jakimś czasie przesyła Ci druk Z-15 tam musisz wpisać swoje dane, małej i męża
Bedziesz miała na to 7 dni :/ do czasu, aż oni tego nie dostaną nie wypłaca Ci kasy, a jak wyślesz w późniejszym terminie to w ogóle pieniędzy nie wypłacają :/
Jeśli zależy Ci na czasie, żeby pieniążki szybciej wpłynęły, to sama weź od nich ten druk ( może jest do ściągnięcia z netu ) i wypełniony wyślij im, to nie będziesz czekać, aż oni sami Ci go wyślą ( ja czekałam 3 tyg ) na druk, ale po tygodniu od wysłania dostałam kasę.
Sara dziekuje... stoi stoi i sie dzwiga do wszystkiego gdzie sie da:) zapomina sie czasami i przestaje sie trzymac i mnie niemalze do zawalu doprowadza;( juz nie raz sobie becki nabil na glowke swoja malutka... no ale tego nie da sie uchronic bo przeciez nie moge go ciagle lapac:) juz nawet potrafi sobie w lozeczku maszerowac troche:)
Zapomniałam napisać, dzieciaczki cudne.
Kurcze Wasze już siedzą, stoja a moja nic ;)
Wczoraj jak ją posadziłam, to siedziała chwilkę, ale żeby sama to chyba jeszcze daleka droga do tego :)
nie wiem jak wy ale ja się koszmarnie czuję w takim upale, a pracować jeszcze na dworze to można dostać.... moja jakaś zapóźniona bo 8 miesięcy a ani nie siedzi a o staniu to już nie wspominając
Dziękujemy za życzenia zdrówka :) Filipek dostał antybiotyk i od razu mój chłopczyk lepiej wygląda. Widać , że mu pomaga. Szaleje, gada jak najęty, chodzi na czworaja, ma większy apetyt. No i nie ma juz tej strasznej gorączki :)

A ja czuję się rewelacyjnie. Gdyby nie wynik testu nie uwierzyłabym, że jestem w ciąży. W pierwszej od razu miałam nudności i piersi urosły mi z 2 nr a tu nic :)
Planowany termin 6 marzec :))))))
Kasia moj Konradek tez nie siedzi jeszcze stabilnie chwieje sie i leci na boki czasami ale juz wstaje:) wiec moze i twoj dzieciaczek od razu do pionu bedzie sie bral:):):) tak szczerze mowiac to bym chciala zeby jeszcze nie wstawal...:) bo co chwile cos zalicza:)
Aga111 super, gratuluję!!! Też chciałabym w sumie ale jednak strach jest większy...w sumie to nie wiem przed czym :-)) Poród miałam dość ciężki bo nawet miałam krew przytaczaną ale nie musiałoby być tak i teraz. Fajnie, uważaj na siebie w taki upał
hej Aga111
ja tez nie mam mdlosci, a przy pierwszej ciazy od razu miałam i tez do konca mi sie nie chce wierzyc, ze jestem w ciazy. A termin porodu mam na 8 marca;)
pozdrawiam
mam pytanie odnosnie sloiczków z glutenem,rodzice małej kilka kupili.ja daje małej codziennie pol ciasteczka hippa do deserku a jak jej podac ten sloiczek?ile tam jest tego glutenu?dac caly czy pół?
ale te nasze pociechy w różnym tempie się rozwijają. jak widzę, że już same wstają to jestem pełna podziwu. Kasjan pięknie siedzi i się bawi, ale nie raczkuje, nawet nie sprężynuje. a mi jest za ciężko , żeby go pod paszki trzymać;) przyjdzie na to czas...

i dobra wiadomość - mój brat zostanie tatą;) myślę, że tego nie planowali, ale los za nich zadecydował. moja przyszła bratowa jest baaardzo fajna i ja osobiście bardzo się cieszę!

wczoraj cały dzień ukrywałam się przed upałem w domu, ale dziś zabrałam małego i mamę i pojechaliśmy do sopotu. młody z babcią spacerował a ja pół dnia na desce spędziłam! ale się wyszalałam!!! woda jest ciepła jak zupa!
Śliczne są te nasze bobasy :))
Spóźnione życzenia dla wszystkich solenizantów :)))
Ojjka czy udało ci się umówić na rehabilitację??

Mój pełza do tyłu, nie wychodzi mu to za dobrze,ale grunt że zaczął; sprężynuje, unosi pupkę i ustawia się jak do raczkowania,ale rączki mu uciekają :) Bardzo się cieszę że są postępy

Czy macie problem z potówkami?? Jak ubieracie maluchy w te upały? u nas pojawiły się potówki na pleckach. Mały w dzień jest w samym pampersie a w nocy w cienkim bodziaku, chyba go nie przegrzewam??

Aga współczuję katarku, mój ma jakiś kaszelek i nie możemy tego wyleczyć,ale poza tym nic mu nie jest,żadnej gorączki ani nic. Nie wiem co o tym myśleć
mała c glutenu powinno się dawać na początek 2,3 g na 100ml wody/przecieru
ja kupowałam słoiczki gerbera jabłko z kaszką manna(chyba po 5tym miesiącu) i mój zjadał cały.
sprawdź na etykiecie ile tam jest kaszki manny
mala c. na tym sloiczku jabko z kasza manna nie ma chyba dokladnej ilosci glutenu ale ja tez caly dawalam(o ile moja Miska miala chec na caly)

Basiab moja i w dzien i w nocy jest w samym pampersie(w nocy nakrywam jej plecki pieluszka tetr.ale i tak sie rozkopuje)

A u nas w koncu zabki sie wykluwaja,prawa i lewa jedynka na raz:)Mala ogolnie grzeczna jak zwykle,tylko wieczorami jest problem z zasnieciem ale nie wiem czy to przez zabki czy te upaly:/
dziewczyny dostałam do testowania mleko modyfikowane Candia, dla dzieci od 6-12 miesiąca,ale mój jeszcze na cycku jest. Czy któraś z Was chciałaby wypróbować???? Mam 6 butelek + kupony rabatowe do smyka
hej dziewczyny, od piątku rano mnie tu nie było i już sie boje że mam dużo do czytania, więc najpierw napiszę co u nas..

weekend minął upalnie, ale byłam na morzu 3 dni, także dało się przeżyć, mam tylko plecy zjarane ;)))
a Maksio był z tatą i prawie nie wychodzili z domu, w niedziele dojechali do mnie do Górek Zach. to Mały w samym pampersie a zlany potem był...

ale przez weekend pojawił się drugi ząbek ;)) i Mały nauczył się mówić szeptem ;)) strasznie fajnie to brzmi bo mówi "ma-ma" takim szeptem że aż sam się usmiecha jak to powie ;)) ogólnie to bardzo gadatliwy się zrobił i nauczył się mówić "trrrrr" i często powtarza...
drugi ząbek wogóle mu nie sprawia kłopotu przy wyrzynaniu się bo Maksiu jest ekstremalnie pogodny, nawet pomimo tej pogody - notabene, trzy razy dziennie zanurzam go pod prysznicem chłodnym, a ubranek już wogóle nie używamy, w nocy śpi też tylko w pampie i bez żadnego nakrycia i włączamy wiatrak.... w naszym mieszkaniu dziś było 30stopni!!! masakra!!

dziś kupiłam w Re-Kids fajne ciuszki w wyprzedaży, i już na chrzest będą, bo koszule fajne i spodnie... stwierdziłam że w garniturku Młody by się przegrzał także kupiłam mu cienkie ubranka, bardziej przewiewne :) tak więc, dziewczyny które oferowały mi gajerek, dzięki ale muszę już odmówić ;]

a teraz poczytam co u Was...
Sara, dopiero doczytałam że chcesz sie umówić na spacer i kawkę... Park oliwski jak najbardziej, ale w taki ukrop to juz sama nie wiem gdzie najlepiej spędzać dzień.. czy na dworzu czy w domu...
a co do Twojego pytania o sędziowanie: tak, trzeba mieć papiery, ja robiłam już ze 4 lata temu, a są cztery stopnie sędziowskie i dodatkowe specjalizacje, także jest się w czym szkolić :)
Paulinka fajnie wygląda na tych zdjeciach z urlopu ;))) fajnie że już ją zabraliście w dalszą podróż po Polsce i Chorwacji... widać dobrze zniosła tak długą drogę w Sharanie ;))

Megi, jak Twój Bąbel fajnie stoi ;)) a mój dopiero nauczył się samodzielnie siedzieć... to do stania mu jeszcze długo brakuje raczej ;))
tak myslałam że to ten garniturek, rzeczywiście fantastycznie wygląda, ale jednak nie będę używać gajerka... dzięki raz jeszcze..

Basia, ja też mam dostać to mleko Candia, bo już mam w strefie eksperta ankiety... ale paczki jeszcze nie mam.. mówisz że kupony do Smyka tam są?? super!!! :))
ja tez karmie jeszcze cyckiem, ale czasem daje już mleko modyf. (np. jak mnie nie ma cały dzień to zostawiam swoje mleczko oraz Nan2R- takie z darmowej paczki od Nestle ;)) ) także spróbuję tej Candii - fajnie że tyle dostaję różnych darmowych paczek, bo od Hippa tez juz trzecia paczkę dostałam.. wczesniej Gerber też był ;))

dobra, lecę spać...
aaa, Maksio dziś pierwszy raz w nocy obrócił sie na brzuszek i tak spał do 6 rano.. widać dobrze mu się spało, bo normalnie to budzi sie po 2 razy w nocy...
założyłam nowy wątek, bo ten straaaasznie długi był, od 26 czerwca, to chyba nasz rekord! :)
podaję linka do nowego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-57-18-t172097,1,16.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry