Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.56 (17)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
super zdjecia maluchow:)

Bylismy dzisiaj z Konradkiem na szczepieniu Konrad wazy 9,64kg i ma juz 72cm wzrostu:) dzielnie zniosl szczepienie prawie wogole nie plakal:)

dzisiaj po raz pierwszy sam stanal przy pufie :) az mnie zamurowalo z wrazenia:):):)
a ummnie tragedia, moja kuzynka, ma wywolywany porod, zatrucie ciazowe, termin ma na ok.20 listopada, nie wiem czy dzidzie beda ratowac...ach, same problemy mamy w tym roku...
Iza strasznie współczuję, że taka traggedia was spotyka :(
Trzeba mieć nadzieję, że uda się maleństwo uratować.

Natalia i Basiab to kiedy umawiamy się na spacerek??
Ja jestem w tym tygodniu do waszej dyspozycji bo nie wiem jak to będzie w przyszłym.

Basiab a mogłabyś i podać na maila swój nr telefonu???
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Maksiu jest swietny!!!

Izulucha przykro mi, życie jest dziwne. ,,Mamuski'', które nie chcą swoich dzieci nie mają żadnych problemów ani z ciążą ani później, zostawiają gdzieś na śmietnikach i w d...mają!
Iza, bardzo przykre to co piszesz o kuzynce... znałam kiedyś tez dziewczynę (bo już nie mam z nią żadnego kontaktu), która też miała 3 ciąże niedonoszone, żadne dziecko nie przeżyło.. a w drugiej ciąży też miała to "zatrucie" i organizm jej zniszczył/odrzucił dziecko i ono zmarło w brzuszku około 5 mies. a ona dostała żółtaczkę, bo nosiła w sobie zmarły narząd (bo tak jej organizm traktował płód), bo dopiero po 3 dniach odkryli lekarze że dziecko nie żyje... bardzo przykre, ale ona się nie poddała i z tego co wiem dalej próbowali - teraz nie wiem nic co się z nią dzieje....

Ojjka i Basia - ja w tym tyg akurat nie mam samochodu bo musiałam wczoraj odstawić do warsztatu pilnie, także spacer gdzieś bliżej Zaspy/Przymorza... aczkolwiek w piątek mi nie pasuje bo rodzina ze Szczecina przyjeżdża, a jutro nie wiem czy nie będe musiała jechać po samochód, czekam na cynk od mechanika... a to aż w Nowym Porcie..

Megi, fajnie że i Twoje dziecko zaczyna stawać samo na nóżki ;))

Kasiu222, miłego urlopu ;)

Mała C., mój Maksiu samodzielnie zupełnie tez jeszcze nie siedzi, musi mieć jakieś oparcie :)
a co do włosów, to mi jeszcze wypadają ale chyba trochę się uspokoiło, miesiąc-dwa temu było ich "na poduszce" i na szczotce znacznie więcej!

dzis gotowałam Małemu danie warzywno-mięsne z soczewicą... ale nie z drobiu tylko z łopatki wieprzowej, mam nadzieję że mięso od świnki można podawać niemowlętom?? czerwone mięsko ma dużo żelaza, a u nas jest niedobór dlatego gotowałam to.. a soczewica z kolei dużo wit.B, smakowało bardzo Maksiowi, a jutro zobaczymy jak to strawi ;))
wczoraj z kolei mu zmiksowałam kilka świeżych owoców, m.in. jagody, morele.... śmieszna czarna sucha kupka po tym wyszła :)) ale jagody i morele bardzo dobrze przeczyszczają ;)
spodobało mi się gotowanie dla Bąbla - jutro zamierzam zrobić domowy kisiel porzeczkowy, taki na mące ziemniaczanej ;)) napiszę Wam jak mi wyszedł ;))
mi pasuje piątek albo sobota :)
Ojjka zaraz napisze na maila

Natalia Maksio jaki dumny ze sobie siedzi w baseniku :))) Super :)))

Co do hormonów to my już kilka razy musieliśmy zbadać tarczyce, robili mu w szpitalu,potem nasza pediatra zleciła i neurolog i wszystkie wyszły dobre, do tego miał badaną glukozę i też było ok
neurolog zleciła usg tarczycy, a babka która robiła usg dodatkowo podejrzała przysadkę i powiedziała że tu i tu jest ok, taka uroda Krystiana :)
neurolog zalecila jeszcze zeby obserwować małego i jak znowu zacznie dużo przybierać to mamy iść do endokrynologa żeby jednak spojrzał na wyniki małego.
Iza współczuje kuzynce :(, może da się uratować maleństwo
a widzisz Basiu, czyli tarczycę macie przebadana wzdłuż i wszerz :))
na weekend tradycyjnie wyjeżdżam poza miasto więc znów mi nie pasuje żeby z Wami się umówić..

a jeszcze Wam napiszę, że wczoraj byliśmy w kościele żeby zapisać się na chrzest Maksia w lipcu (bo nareszcie przyjedzie z Włoch siostra Arta - matka chrzestna)
i wyobraźcie sobie że ksiądz najpierw nam odmówił chrztu... bo my nie mamy ślubu i czemu chcemy dawać zły przykład swojemu dziecku... najpierw mamy się pobrać, albo on proponuje połaczyć obie uroczystości, no normalnie nas chciał szantażować, czy co?? hehe
ale wytłumaczyliśmy mu dlaczego chcemy odwlec ślub.. i kazał nam na krzyż przysiąc że w przyszłym roku sie pobierzemy!!! i tylko dlatego zgodził się na chrzest Małego!! i zapisał to sobie w naszej kościelnej kartotece!!
jak dla mnie paranoja, zamiast sie cieszyć że przybędzie mu kolejna Boża owieczka, to on nam ultimatum stawia - łaskę robi???? phi!!
koniec końców zapisał nas na 25.lipca, także mamy 4 tyg, a chrzest wypadnie w dniu 8.miesięcy Maksia ;))))
aha! potwierdzam u nas pierwszego dolnego prawego zębolka, dziś już pod palcem czuć wyraźnie, nawet zdjęcie udało mi się zrobić, jak otworzył szeroko buźkę to uchwyciłam fotke :))
ach, dzieki za slowa pocieszenia...ale tutaj nie mowy o ratowaniu dziecka, ratuja tylko ja, nie mieszka ona w 3miescie, ale tam gdzie mieszka, to sa partacze, a to duze miasto...w PL, okazalo sie, ze jest to chlopczyk, jakos jeszcze nie potrafie inaczej napisac...ona b.chciala dziewuche, bo ma juz synka - 3 lata i teraz wytlumacz to wszystko...
ja tez nie rozumiem...o moja Blanke tez staralismy sie, teraz staramy sie o nastepne, i d... chyba bedzie gorzej niz z poprzednim, bo dolegliwosci mi sie odzywaja...ktore przeszkadzaja w zajsciu, a meza brata nastepna wpadka, ach...

a jezeli chodzi o wasze slodziaki to sa supcio, piekne zdjecia, moja juz wstaje na kolana opierajac sie o raczki, i fajnie przesuwa sie dupcia...i wszytko chce dotknac i wlozyc do buzi...
ja wczoraj bylam w pracy i mam jej dosc, ble ble ble...
a jezeli chodzi o wakacje, maz chce na Nowy Rok jechac do Kanady, ma tam pelno rodziny, ja tez, bo strasznie fajnie tam jest i juz nas pytaja sie kiedy przylatujemy, ale zobaczymy, bo bilety sa strasznie drogie, w sierpniu jade znow do Gda, na ok.10 dni, a w pazdzierniku chcemy leciec na Fuerte, bo uwielbiam wszystko co zwiazane z Hiszpania itp, i bierzemy Blanke oczywiscie, chcemy wynajc wille, bo hotel jeszcze do mnie nie przemawia , tzn,z tak malym dzieckiem...

a tak do milego
oj NatalioR, to niezle hihi, a ja mialam tak bezbolesnie hihi,

gratuluje zabali

mojej dzis peklo dziaslo na 1 gorna lewa i juz widac zebola, a jakie czerwono/fioletowe sa dziasla....wcale nie dziwie sie, ze ja boli to...
zmieniłam zdjęcie i suwaczek, już był czas na zmianę :)
Iza, a u Maksia właśnie nawet żadnego zaczerwienienia nie było, ani opuchnięcia dziąsła, bynajmniej ja nie widziałam... oby tylko takie ząbkowanie już do końca - bezbolesne :)
zmykam, papa

aha! zapraszam do śledzenia naszej strony ze zdjęciami Maksia http://birk8.mblog.pl/ właśnie Art uaktualnił ;))
WItam ;)

Natalia moja komórka niestety wylądowała w wannie :( Kąpałam małą i jednocześnie próbowałam rozmawiać z M przez telefon. I niestety ani z karty ani z baterii nic nie zostało :(
Mogłabyś jeszcze raz na maila napisać mi swój numer??? Obiecuję, że ostatni raz :))
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Natalia Maksiu jest super.

Iza wspolczuje kuzynce i mam nadzieje, ze wszystko bedzie w pozadku.
My tez chcemy gdzies leciec na wakacje we wrzesniu na nasza pierwsza rocznice slubu ( bo na miesiac miodowy nie moglismy,bo bylam juz w osmym miesiacu ciazy). Wiec postanowilismy teraz :). Ale nie mamy pojecia gdzie sie wybrac. Az wstyd, jestesmy ze soba juz 10 lat, a nigdzie razem jescze nie bylismy za granica.
Dziewczyny co kupic małej tz jakas zabawke edukacyjna?chodzik pchacz?ma ktoras z was?cos takiego co by miala na dluzszy czas,mata juz sprzedana,mamy tylko te puzle i grzechotki,misie i tp.......troche nudnawo.
druga sprawa --------daje małej pół lyzeczki ugotowanej kaszy manny na ok 100 ml przecieru albo deserku ale szczerze powiem nie chce mi sie pierdzielic z ta kaszka,zaraz mi sie przylepia,gary myc trzeba i wogole.
moge pół ciasteczka hipolitka zetrzec do słoiczka i tak podac????????????????????????to wystarczajaca ilosc glutenu???

a te sliczki z glutenem jyz zawieraja taka ilosc jak t5e pol lyzeczki kaszy??
jezeli chodzi zabawke, to mloda ma stoliczek uczniaczek i jest super, ale wozek pchacz tez ok,

ja z glutenem w ogole nie bawilam sie, po prostu podalam jej, ale moja nie ma problemow jedzeniowych itp.

moja kuzynka juz po- teraz dochodzi do siebie, lezy w izolatce itp..., niestety ciaza byla nie do odratowania, i prawnie pochowku nie bedzie, bo za malo wazylo itp, straszne jest to prawo w PL, wszystko traktowane jest jak produkt...

biedronko, no my troszke jezdzimy, ale fakt jak Blanki nie bylo, to latwiej nam bylo zdecydowac, ale ja zawsze polecam Hiszpanie itp...ja na swoja p. poslubna wynralismy sie po 5 miesiacach tez, wiec spokojnie a wrzesien jest super, bo nie ma tlumow szkolnych dzieci itp.
oj to strasznie przykre wiadomości:(

też sie zastanawiam nad jakąś bardziej edukacyjną zabawką ale jaką,żeby była jeszcze w rozsądnej cenie. My mamy mało zabawek po starszym bo właśnie takie bardziej wypasioone to zawsze za drogie były dla nas

dzisiaj wreszcie poszliśmy na ostatnie szczepienie w tym roku.
iza przykro nam bardzo:( straszne:((
Ojjka, topisz telefon? ale jak dobrze wysuszysz to powinien jeszcze działać :) mój znajomy 2 tyg temu na regatach miał wywrotkę na zatoce i telefon mu zamókł w takim etui wodoszczelnym.. wysuszył tel na słońcu i działa :)

odebrałam dziś autko i kolejne 340zł w plecy, a 3 tyg temu wykładałam prawie 900 za inną naprawę, szlag mnie trafi! akurat jak ja nie mam dochodów to muszę naprawiać wóz.. wrrr :(

co do glutenu w słoiczku to nie pomogę bo nie dawałam tak, ja robię kaszkę Nestle lub Hipp z glutenem i daję na noc.. ale mój tak jak Blanka Izy - bezproblemowy w żywieniu :))

dziewczyny, pisałam Wam już że moi rodzice otworzyli nowy pub w Oliwie? działa dopiero od poniedziałku.. na przeciwko Parku Oliwskiego, nazywa się Clubton... jak będzie któraś z Was na spacerze w tamtych okolicach to zapraszam... mamy dobrego kucharza i można zjeść naprawdę dobry obiad :)) a także duży wybór napojów nie tylko alkoholowych :)) ja teraz prawie że codziennie tam chodzę z Maksiem.. łączę odwiedziny w pubie ze spacerkiem w parku :)

dziś zrobiłam Małemu ten kisiel porzeczkowy, ale jakiś kwaśny mi wyszedł.. dałam zamiast cukru glukozę i może ona za słabo słodka.. ale Maksiu zjadł prawie cały, a jeszcze mu wkruszyłam takiego niemowlęcego biszkopta.. :) fajnie się robi kisiel po domowemu, będę częściej robić (nawet dla siebie) bo to proste a chociaz chemii w tym nie ma..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry