Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.57 (18)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bogosia z Jasia mały łobuzio ;)))), ponoć to normalne że jak już dziecko zacznie raczkować, więcej się ruszać to i zmiana pieluszki jest prawdziwym wyzwaniem :))) (dla mamy oczywiście)

Ja dostałam pierwszą miesiączkę 7 miesięcy po porodzie i miałam już dwie, druga przyszła równo miesiąc po pierwszej.
Natalia nie masz co się denerwować tym że jeszcze nie masz :), pewnie przyjdzie dopiero jak odstawisz Maksia. Mi gin wytłumaczył że to nie ma reguły, jedne dostają po 8tygodniach od porodu inne jak skończą karmić a i tak i tak jest w porządku

Mała C. na słoiczku jest zaznaczone czy jest gluten czy nie,zaznaczają np. produkt bezglutenowy i przy tym jest taki jakby "x" w kółeczku :)
u nas idą dwa dolne zeby-jedynka i dwojka, dziąsło pękło w dwóch miejscach a do tego spuchły górne dziąsła.

Krystian waży 12,4kg :)) Klops jeden, ale zaczął pełzać do tyłu, podnosić pupcię i turlać się, efekty rehabilitacji są :)))

a na spacerek to ja chętnie się wybiorę jak będzie troszkę chłodniej, bo mój grubasek tak się poci że szok i nie chcę żeby mi się zagotował w wózku ;)
Spoznione ale wszystkiego naj naj dla malych jubilatow:)

Mala c.,ja czasami kupie ten sloiczek jablko+kasza manna ale tak to kupilam kasze manna bobovity(3owoce)i dodaje do deserku,bo inaczej Miska nie lubi.Ale tak jak pisza dziewczyny jesli jest gluten to jest napisane na sloiczku.

Ja okres dostalam juz 3 raz,i jest raczej regularny(najpierw byl po 29 dniach,ostatnio po 26.

Basiab a gdzie Ty mieszkasz?bo ja sie tak zastanawiam nad tym mleczkiem:)

Moja miska tez juz probuje sie podnosic na kolanka jak siedzi w lozeczku.Jak ja trzymamy za paluszki to wstaje i jest cala uhahana,ale jak ja opre o oparcie kanapy to sie jeszcze chwieje i od razu patrzy na mnie zeby ja lapac:)i dwie dolne jedynki juz widac ale sie przebily jeszcze.

Bogosiaa a Jasiek bije wszystkie nasze maluchy na glowe,jak nic zaraz Ci bedzie biegal:)
Bogosia - kurcze Jasio to mnie zawsze zachwyci :-) jak on juz stoi ... szok normalnie, u nas mala powoli tez sie ruszyla ale jak Natalia napisala raczej za gadanie tez sie wziela no i jedzonko - bo butelki to juz sama musi sobie dawno trzymac a i łyzeczka tez by chciala jesc sama no ale malo co do buzi wtedy trafia :-)
Bogosia Jasiek jest cudny. Jak slicznie stoi i jak fajnie sie podpiera tylko jedna raczka. Ja czekam na mojego leniuszka. Powoli cos sie rusza, bo tez zaczyna wstawac, ale nie az tak jak Twoj malutki :).
Megi, ja karmię cały czas a okres dostałam po jakiś 5 miesiącach od porodu i mam mega regularny, co do dnia, równo co 28.

Jasiek bomba! Jak fajnie zakryłaś siusiaka na fotkach hehe

Iza, nie przejmuj się upadkami, tego nigdy nie jesteśmy w stanie upilnować. Moja z siadu kilka razy w podłogę z całej siły uderzyła, też miałam wyrzuty sumienia..
zabulka ja jestem z wrzeszcza, ale mleczko już nie aktualne, moja koleżanka wzięła dla swojego bąbla :)
Jasiek to bije rekordy we wszystkim:)

A my to zabiegani ostatnio troche jestesmy:) budujemy domek:)

Konradek tez wszedzie wstaje tam gdzie sie da chodzi juz przy kanapie i w lozeczku a o ubieraniu pieluchy to juz nawet nie wspomne jaka to straszna tortura dla niego a dla mnie nie lada wyzwanie:) co tylko go poloze to zaraz myk na brzuszek na czworaki i mi ucieka:) musze go przytrzymac ale wtedy juz jest krzyk i wielka rozpacz co ta mama ze mna robi:)
BasiuB a to mleczko miałaś ze streetcomu, tak? ja już od zeszłego piątku mam raporty w strefie eksperta i maile mi wysyłają że mam testować to mleczko i raportować a do dziś żadnej paczki nie dostałam.. już pisałam do nich maila w tej sprawie... także szkoda że ja od Ciebie nie wzięłam jak proponowałaś :))

dziś przyjechała siostra Arta do Polski (mieszka we Włoszech), za tydzień będzie matką chrzestną Maksia, a dopiero pierwszy raz go widziała ;))) ale jak go wyściskała, wycałowała, pobawiła się, jakby go widywała częściej (dzięki naszym zdjęciom na blogu)

wczoraj weszłam z Maksiem do jeziora, tzn. nie kąpałam go całego, ale zamoczyłam rączki, nóżki.. woda była naprawdę ciepła.. może za 2 tyg spróbujemy się pokąpać :)
Megi, mój jeszcze nie raczkuje ale tak samo się zachowuje przy przebieraniu... już wogóle nie chce leżeć na plecach, tez muszę go na siłę przytrzymywać bo się obraca na brzuszek...
a Jasiek... to racja, jest rewelacyjny! basenik ma taki fachowy jakby był w mini aquaparku ;)
Witajcie po weekendzie :)
U nas już wyskoczyła 2 dolna jedynka :) Nawet nie wiadomo kiedy :)
Filip na czworaka wręcz biega, więc my za nim, bo mamy schody i ciągle sprawdzamy, by się do nich nie zbliżał. Dziś mąż ma kupić bramkę.
W sobotę pierwszy raz się pośliznął na palnelach i rozciął sobie wargę, krwi było dużo, warga mu spuchła, ale to go nie zniechęciło- dalej zasuwa.
Podnosi się przy wszystkim, chce chodzić na nóżkach, więc jesteśmy wiecznie w półzgięciu i maszerujemy :)

W pracy milczę na temat mojej ciąży, bo mam umowę do końca lipca, więc po co mam się wczesniej chcwalić. Dowiedzą się w swoim czasie, czyli w sierpniu-wrześniu. Poza tym zamierzam iść pod koniec września na zwolnienie, by być w domu z synkiuem, więc nie chcę ich w pracy denerwować :)))))))

Jasiek jest wymiatacz :)))) super dzielny chłopak :)

Nasze dzieci są boskie, sprytne, sliczne i mądrutkie :)
jaka tu cisza :)
dobrze że nareszcie spadła temperatura i można normalnie oddychać, nie jest tak duszno...
Aga, póki możesz ukrywać to jasne że ukrywaj w pracy... ja w zeszłym roku powiedziałam dopiero jak brzuszek było widać, byłam w 19tc... miesiąc później kończyła mi się umowa i powinnam mieć już na okres nieokreślony i normalnie bym dostała ją, a tak to mi przedłużyli umowę tylko do porodu a potem już zwolnienie.. więc z dniem porodu stałam się bezrobotna...
więc sprawa tylko o jeden miesiąc się ważyła....
(ale teraz nawet jestem wdzięczna że już tam nie pracuję!)
Ja tylko na chwilkę bo jakoś ostatnio zaganiana jestem. Dobrze, że chociaż pogoda się poprawiła. Chwalimy się drugim ząbkiem. Mała ma dwie prawe jedynki :) Po lewej stronie cisza.

Dziewczyny, jak zdjąć klips z ubranek? Kupiłam ostatnio bodziaki w Tesco. Przyjeżdżam do domu, a tu klips. Kurcze, nie chce mi się jechać ponad 100km. Może też Wam się to przydarzyło? Pilnik i piłować?
Natalia zgadza się,dostałam to mleczko ze Streetcomu, u mnie najpierw była paczka a za jakieś 2-3 dni raporty mi się pojawiły, nie dostałam też wcześniej żadnego maila że się dostałam.

Gani z klipsem nie pomogę :) Słyszałam że nie da rady samemu go zdjąć...

Aga ja też bym ukrywała ciążę będąc w takiej sytuacji jak Ty. U mnie było tak że mnie zwolnili w pracy, potem dowiedziałam się że jestem w ciąży więc musieli mnie przywrócić (bo jak mnie zwalniali to już byłam w ciąży). W trakcie ciąży firma miała się rozpaść i powiedzieli że mnie zwolnią,ale ogłosili upadłość dopiero jak byłam na macierzyńskim. I tak w końcu wylądowałam na bezrobociu :(

Pochwalę się, mamy dwa kolejne zęby :))))
niestety da radę zdjąć takie klipsy (pracowalam w sklepie i codziennie znajdowaliśmy poucinane lub przepalone klipsy i brak rzeczy..) ale ja nie mam sposobu, to zależy jaki klips, ale wiele sklepów używa tych samych, więc musisz namierzyć jakiś sklep co ma te same klipsy i ci zdejmą...
to są okrągłe czy podłużne, czy z igłą metalową czy magnesowe??? jest ich cała masa, ale powtarzają sie w sieciówkach...
powodzenia! a jak nie dasz rady to trzymaj paragon i jak będziesz znów w Tesco to poproś zeby zdjęli... ;)
rano byliśmy na rehab. i pani z rejestracji sama mi zaoferowała jutro wizytę u logopedy z Maksiem, fajnie... bez czekania.... pójdziemy na badanie buziaka :)
dziś trzeba korzystać z pogody, bo od jutra ponoć mają być znów upały :/ bleee... już mam dość tego gorąca, niech zostanie tyle co dziś - 23st ;)
mały spał mi dziś nad wodą 3 godz;) delikatnie wiało, więc smacznie chrapał....
jak zimno źle, ale jak upały, to też nie ma się gdzie schować;)
mamy już wszystkie jedynki;) i mały uwielbia gryźć ciasteczka. i paluszki. gryzoń;)
załapał, że kulając się i robiąc bączki można wszędzie dojść, więc nadal nie raczkije ale z uporem maniaka kula się do kwiata z wielką donicą, podciąga się i wydłubuje ziemię;) na razie się z tego śmieję, ale coś czuję, że nie bedzie taki spokojny jak Nelka...

w weekend jadę do Torunia do brata, bo są "dwie kreski" ;) będę ciocią kolejnego dzieciaczka. bliźniaki szwagierki już są w domku. mały przybrał w szpitali do 1850 i go wypisali. w międzyczasie w inkubatorze miał zapalenie płuc..., ale dobrze się skończyło.

dziewczyny, macie może łóżeczko turystyczne? zastanawiam się jak się pomieścimy z małym u mojego brata i wolałabym go osobno położyć, a łóżeczka nie chciałabym kupować na jeden wyjazd. może któraś z was ma i mogłaby na weekend pożyczyć? mam duży kojec, ale nie zmieści mi się do auta, a mój brat ma malutką kawalerkę i ten kojec w niej....;)

kornelka skończyła już swoją edukację w przedszkolu i ma wakacje, więc ja mam niezłą jazdę z moimi skarbami. zabieram maluchy codziennie na plażę, tam mamy już sporo "poznanych znajomych" i dziewczynki się razem bawią. w domu nie dałabym rady z obojgiem.

w Biedronce są stoliczki uczniaczki po 39zł. takie proste, ale fajne dla maluszków i nie tak drogie jak chicco, czy fisher pr.

basiab, ja podobnie jak ty, zostałam bez stanowiska pracy, co prawda moja firma istnieje, ale dział zlikwidowali... smutne...

e tam, inni mają jeszcze gorzej, więc będzie dobrze;)
A czy któraś z przyszłych Mam myślała na temat sesji z brzuszkiem?
U nas można zrobić takie oto zdjęcia z elementami bodypainting'u :
image
image
Jejku, dawno tu nie zaglądałam i co widze?
Dziewczyny wyczarowały sobie kolejne bobaski.
Serdeczne gratulacje!!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

do góry