Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 62

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

nowy wątek bo tamten za długo się otwiera

link do poprzedniego :

http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-61-t186265,1,130.html
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nowy wątek? super. meldujemy się;0
a ja zostałam dziś MISS PARKOWANIA! rano ruszyłam z maluchami w aucie i widzę jak kolega mi macha coś wołając. zatrzymałam się, a on mów, że na feldze jadę, wysiadłam i myślałam, że coś mnie trafi... wsteczny i na parking. zaparkowałam strasznie krzywo zajmując dwa miejsca, ale bałam się nim za bardzo kręcić, żeby opony nie pociąć. na szczęście miałam do dyspozycji drugie auto mojej mamy, mo musiałam być za pół godz na dworcu PKP właśnie po mamę (pamiętacie, nie wzięła kurtki do karpacza i wracała sypialnym w samym swetrze;). przepakowałam fotelik i pojechałam. jak ruszałam, widziałam, że już ktoś komentował moje parkowanie, ale zlałam to.

wracam i widzę, że facet chciał wjechać i zaparkować oboj , ale jakie było jego zdziwienie jak się nie zmieścił, bo tył mojego zajmował drugie miejsce;) . zaparkował dalej i już co bazgrał. poszłam do domu...
wychodzę i widzę kartkę: GRATULUJĘ! MISS PARKOWANIA 2010!

poszłam do domu i odpisałam: GRATULUJĘ DOBREGO WZROKU (auto na feldze stoi;)

schodzę, żeby włożyć mu za wycieraczkę i widzę kolejnych dwóch gości komentujących- że niby trzymam miejsce drugie dla kogoś;) zaczęłam się śmiać i powiedziałam, że jak są tacy mądrzy , to poproszę o pomoc w napąpowaniu koła, a pompkę ręczną w bagażniku mam...;)

zdziwili się, bo tej felgi nie widzieli;) zaczęli się śmiać sami z siebie, że nawet nie spojrzeli, a skomentowali. ale napompowali mi a ja przeparkowałam;) ale MIS zostałam;) hihiihi

a teraz z innej bajki. byłam w Wójciku na szadółkach i kupiłam dwie pary pięknych kozaków dla Kornelki. przecenione ze 199 na 29zl i 140 na 29;) są całe osieplane w środku futerkiem. do tego piękne! zrobię później fotki i wstawię. małe rozmiary też były. najlepiej zadzwonić do nich i podpytać o rozmiarówkę.

i wielkie GRATULACJE z tytułu postępu w raczkowaniu;) kto jeszcze nie raczkuje?

Kornelka została przewodniczącą klasy! tylko jest problem- bo ona się wstydzi;)
śmieszny ten dzisiejszy dzień;)
image image
byłam dziś w aptece po żel na dziąsełka i babka powiedziała, że jest jakiś nowy płyn, dla bardzo cierpiących ząbkujących dzieci . nie spisałam nazwy, ale można jeszcze zadzwonić i podpytać. apteka na szerokiej. jest tam jedna apteka. piszę, bo któraś z was pisała, że nawet po czopkach nie było lepiej. może ten płyn pomoże?
image image
Lidia może faktycznie płyn pomoże, zastanawiam się nad jego nazwą. Zele nie sa skuteczne jak bardzo boli. Pracuję w gab stomatolog, więc pojęcie jakies mam :-)) Zreszta na jedno dziecko podziałaja czopki na inne co innego...
image
jak coś to poprosimy Paulinę123, mieszka obok, to nam sprawdzi. bo babka sama mi dziś ten płyn proponowała, ale małemu żel wystarcza.... na razie pomaga...;)
image image
Jak się dowiesz to daj znać....jeszcze dużo ząbków przed nami :-)))
Lidia to pewnie chodziło o nas z tym ząbkowaniem.
Dzisiaj pani w aptece poleciła mi granulki homeopatyczne do połykania gdzie trzeba ich naraz połknąć 5 więc prawie ją wysmiałam :(

Smaruję jej te dziąsła dentinoxem i czasami samym paluchem wtedy jest spokój ale mnie już ręce bolą :(

Z tą Miss parkowania to uśmiałam się jak nigdy :))))
Ja to pewnie znając siebie to bym zwyzywała facetów, że się śmieją a Ty zachowałaś zimną krew i jeszcze pomogli oponę napompować brawo:))))

Natalia z tym kuzynem to nawet nie wiedziałam czystym przypadkiem się dowiedziałam, że pracuje w takiej firmie, oczywiście nie na poziomie ADAC ale coś w tą mańkę ;)

Także jestem spokojna mając dobry fotelik :)
Mała ciężarówko spokojnie mogę polecić chicco key 1 x-plus ;)))

Jutro idę z dzieciakami na kontrolę do pediatry, już wszyscy mamy dosyć tego antybiotyku :(
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
ojjka, napiszę dziś maila do pauliny i na pewno jutro podpyta. może to by małej pomogło. ja smaruję tym żelem smoczek tuż przy tym plastiku przy buźce i wkładam małemu do buzi, zamiast smarować na dziąsła. jak posmaruję tak blisko to na same dziąsełka chyba trafiam. nam pomaga
image image
witam w nowym wątku :)

Lidio kupiłam Filipowi ten komplecik z H&M ale w siwych odcieniach- bosko wygląda. W komplecie jest czapka, taki półgolfik i rękawiczki. Moja koleżanka kupiła swojemu synkowi ale okazał się za mały(czapka) i odsprzedała mi - za wszystko zapłaciłam 35 zł :0)

Ja tez smaruję małemu żelem smoczek a nie dziąsełka, bo inaczej krzyczy strasznie.

Dziś było tak u nas zimno, że muszę kupić już kremik do buzi na zimę. Nie cierpie takiej pogody - wiatr silny i niska temp. - wolę by był mróz nawet, ale bez wiatru. Wróciliśmy po 20 min zmarznięci jak diabli :/

A od wczoraj siedzę na allegro i oglądam zabawki. mamy z mężem 5 chrześniaków, poza tym córka brata i siostry, no i nasz synek - czyli 8 dzieci !!!! więc chyba zacznę już teraz kupować prezenty pod choinkę, bo przed świętami zbankrutujemy :( Najtrudniej wybrac cos dla 13 latka bo to juz prawie facet... Może podsuniecie mi jakies pomysły. Myslę raczej o drobiazgach - choć i to zawsze kupę kasy idzie ...

Poza tym smutno mi dzis okropnie, bo mija miesiąc od poronienia. Byłam dzis na cmentarzu i uwyłam sie jak wilk :((((((
image
image
Aga111 trzymaj się, czasami dobrze jest popłakać. Przykro mi!!!!!!!!
Wow,

LidoM, jestes Miss, dalas rade brawo hihi

mi zel tez na razie pomaga na zabki, a w nocy panadol, albo calpol, nie wiem czy w PL jest

mam nadzieje, ze chorobstwa odeszly...w glab

Aga111, moja kuzynka codziennie chodzi na cmentarz, a bylo to w lipcu, sciskam cie goraco...

maz ma 2 chrzesniakow, ja zadnego, i juz na zadnych nie zgadzamy sie, odmawiamy, chyba, ze sis moja urodzi, ale to zawardziala singielka hihi, wiecie oni sa w PL, wiec prezenty przesylam z UK, albo jezdze na imrezy tez z UK, wiec dla nas tez to wydatek...

a teraz foty:
image

a teraz klka fotek n
image

image
Aga, cieszę się, że udało się z tym kompletem z HM. mi popruły się rękawiczki i muszę je zareklamować, ale na razie nigdzie tych w beżu nie ma;(
przykro mi strasznie... pewnie nie jeden jeszcze taki dzień zadumy...

ja już też mam kremik na zimę. wolę buźkę maluchom już smarować.
image image
Kurcze Blanka wygląda prawie jak dwulatka, tylko na łepku krótko :)

Aga trzymaj się, z czasem będzie lepiej chociaż poczucie straty nigdy nie minie, przytulam

Lidka no no, to się proszę wylansowałaś ;) masz Ty kobito pecha do tych aut :)

u nas nadal zębów brak, ale mam inny problem Emi budzi się po kilka - kilkanaście razy w nocy z przyczyn mi nie znanych i nie wiem jak sobie z tym poradzić, pić nie, jeść nie, zęby nie, brzuszek nie - sama już nie wiem :( w dzień jest radosna i pogodna, tylko te noce :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
URL=http://img844.imageshack.us/i/dsc03656c.jpg/]image

jedna z piekniejszych i dziewiczych plaz jakie widzialam w Europie

image
a tu jak drepcze
URL=http://img263.imageshack.us/i/dsc03785z.jpg/]image

a tu w restauracji nad oceanem i w parku wodnym...

URL=http://img263.imageshack.us/i/dsc03785z.jpg/]image
image

image
salambo, może jednak ząbki? mału też przez parę nocu budził się po 20 razy i myślałam, że zimno mu . aż posmarowałam mu dziąsła żelem i się skończyło. dziś tylko raz się obudził. aż się wyspałam;)

mam pecha do tych opon, bo nie miałam kasy i kupiłam używane, a jak chciałam za piątym razem zareklamować, to powiedzieli , że nie można. ale już w poniedziałek na zimówki zmieniam;( jak wjadę na krawężnik to tylko w tym kole ucieka... i zawsze jak mam coś załatwić;) albo jek jestem sama, bez mojego M;)
e tam.
image image
kleilam zle zdjecie, ale i tak ma wiecej wloskow coraz bardziej....

URL=http://img181.imageshack.us/i/dsc03804y.jpg/]image

Uploaded with ImageShack.us
image

image
izulucha, piękna ta plaża... aż dech zapiera;)
image image
na pewno nie ząbki :( mamy tak już prawie od 3 tygodni, żelem smarowałam nie pomaga, i nie ma żadnych innych objawów świadczących o ząbkowaniu, dziąsła gładkie, różowiutkie
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
do naszej MISS ;)))) gratulacje dla Ciebie, a szarfę też Ci zostawił ten jegomość?? :))
i przy okazji pogratuluj Kornelce, skoro ją wybrali to wielki zaszczyt, powinna być dumna z siebie że cała klasa ją lubi i jej ufa.. chociaż nie wiem czy u 6-latków już występuje taka emocja jak zaufanie??? :)

Aga, bardzo mi przykro, już tak do końca Twojego życia będzie, brak Maluszka i niepowetowana strata, życzę Ci dobrych myśli, że jeszcze będziesz miała gromadkę dzieci
(ja się dowiedziałam dopiero kilka lat temu od mojej Mamy, że rok po jej narodzeniu moja babcia straciła synka, w kolejnym roku urodziła drugą córkę, a w kolejnym jeszcze jedną córkę - i moja babcia ma trzy córki i jeden grobek synka.. nigdy o tym nie rozmawialiśmy w rodzinie, ale babcia faktycznie chodzi na taki mały grobek, nie wiedziałam czyj to :( )

Ojjka, ja dostałam prosto z UK od znajomej mojej Mamy taki lek homeopatyczny na ząbkowanie Nelsons Teetha (to jest rumianek w proszku i daje się go na język i się rozpuszcza przynosząc ulgę dziecku) oraz lek też homeopat. w proszku na język, ale generalnie kojący na różne dolegliwości też brzuszkowe Ashton&Parsons Infants' Powders... nie widziałam ich nigdzie w aptekach polskich, pewnie Iza i Biedronka je znają... ja akurat tego Nelsona użyłam ze trzy razy i Maksiu polubił ten proszek łykać :)) a tego drugiego nie używałam, bo nam Bobodent wystarcza i zimna surowa obrana marchewka! lepsza od gryzaka ;)))

plaża super, też mi się marzy jakiś wyjazd, być może w styczniu na narty z całą rodziną pojedziemy, ale musimy już rezerwować, a ja się zastanawiam, bo od nowego roku planowałam do pracy iść, więc raczej się nie zdecydujemy, może w marcu???

a mój Bąbe;l ma dziś tak rewelacyjny humor, że jestem pod wielkim wrażeniem, cały dzień się sam bawi (pierwszy raz nie łazi za mną o dziwo!), znajduje sobie ciągle jakieś zabawy, przed chwilą kulał sobie balona, położył się na nim i pękł, był zdziwiony że nagle nie ma... ale nie przestraszył się tylko zaśmiał...
jest boski, tylko spać nie chce czort jeden (już od wielu dni, wieczorami harcuje zamiast spać), chyba ktoś ukradkiem do mleka dosypał jakieś dragi... bo po mleku "ładuje baterie" i zaczyna buszować ;]
image
Aga,sciskam Cie mocno,badz silna....

Lidia,no super ze zostalas Miss,nie wazne w jakiej "kategorii":)

Oczywiscie wieeeelkieeee gratulacje dla wszystkich raczkujacych maluchow!!!teraz to sie dopiero zacznie bieganie,tego nie ruszaj,nie wolno,nie wchodz....;)

moja juz raczkuje ekspresowo,staja przy wszystkim co sie da,lapie mnie za nogawki i wklada mi glowe miedzy kolana,masakra:)ostatnio nauczyla sie na kolankach"podskakiwac",generalnie,gdzie ja tam i ona:/i od samego poczatku nauczyla sie nie spadac na pupe,tylko delikatnie opuszczac na raczkach.
A najlepsze,ze umie "mowic" te (czesc) i jak powiemy Maja buzi albo cmokniemy to ona tez cmoka,w ogole taka jakas slodziuska sie ostatnio zrobila:D

Izulucha,zazdroszcze takiego wypoczynku,piekna plaza,piekna Blanka, duza dziewczynka z niej ale to chyba po rodzicach taka wysoka:)
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry