Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 62

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

nowy wątek bo tamten za długo się otwiera

link do poprzedniego :

http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-61-t186265,1,130.html
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja kolezanka ostatnio poleciła mi zabawkę żyrafę z FP.
FP - K8844 - PIŁECZKOWA ŻYRAFA

Bogosiu a ta zabawka wydaje jakieś dźwięki?
image
ja już dawno temu pisałam żeby dopisać Monialla do naszej listy, nawet podała wtedy dane z urodzin, ale ktoś kto zakładał wtedy nowy wątek zapomniał dopisać :(

Salambo, masz rację z tym trzymaniem przy chodzeniu.. moja reh tez mi to mówiła jakiś miesiąc temu, żeby nie trzymać za rączki i pod paszki, bo dziecko jest jakby "zawieszone", więc trzeba trzymać własnie tak jak napisałaś :))

Gosiu, Maks dostał te klocki na chrzciny w lipcu, ale jakoś go nie zainteresowały.. jedyne co lubi, to jak kręci sie to lustereczko z kulkami w klocku nr 2 - oczywiście klocki są fajne bo mają dużo różnych opcji, ale mój najwyraźniej jeszcze do nich "nie dojrzał" ;)))

a mój Art dziś rano przed pracą wymyślił super zabawę dla Maksia, posadził go na takiej krótkiej karimacie do ćwiczeń i ciągnął go po całym mieszkaniu - Młody się tak mocno śmiał, że aż czkawki dostawał.. wygląda jak surfer, sam sobie wchodzi na tą matę, tak w czworakach jest, trzyma się za boki maty a Art go ciągnie przez kilka minut po podłodze, polecam Wam!!! ;)))
image
O tutaj wklejam link do tej zabawki
http://bejbi.eu/sklep/fisherprice-k8844-pileczkowa-zyrafa-p-6796.html

Zastanawiam się nad nią. Nie mam już żadnych pomysłów
image
te klocki są bez dzwięków.. a żyrafę znam, bo moja chrzesnica ma taką...
tych zabawek jest co nie miara i tak naprawdę te z FP czy Bright stars i innych znanych firm, to są chyba wszystkie fajne, tyle testów przeszły że byle jakich nie robią... każda czegoś uczy według mnie... i jakość dobra
image
aaaa, myślałam o innej żyrafie, tej to akurat nie znam... sorka :)
image
No właśnie, tylko cholernie drogie. A nie ma się gwarancji czy dziecko będzie się tym bawić :-)
image
Wszystkiego naj naj dla Paulinki:)
a jutro my konczymy 11 miesiecy,o reeety a jeszcze niedawno byla taka malusia:)

My tez mamy te klocki i Miska czasami sie nimi pobawi ale jakiejs furory nie zrobily

Ja moja prowadze za raczki i chyba nie bede inaczej,bo i tak juz mam problemy z kregoslupem a co dopiero gdybym miala sie jeszcze bardziej schylac,trzeba po prostu poczekac az maluch sam zacznie chodzic:)

Bogosiaa a co do becikowego to moj maz to zalatwial ale oprocz aktu ur mial jakies formularze do wypelnienia,wydrukowal je (pewnie ze strony mopsu) i z wypelnionymi poszedl,ja jeszcze pisalam recznie,ze nie bralam nigdzie becikowego ale to chyba nie bylo potrzebne
image
image
Wszystkiego najlepszego dla Paulinki i Majeczki :)))

Gratuluję postępów w raczkowaniu :))) Mój Krystianek sam wstaje przy meblach i trzymając się robi małe kroczki, cieszę się jak głupia,bo mój klopsik wszystko później robił a teraz widzę że świetnie sobie radzi :)
Odrzucił pierś tydzień temu i muszę wam powiedzieć że teraz budzi się tylko dwa razy w ciągu nocy, dajemy mu smoka i śpi dalej :D

Ojjka u nas było KONGO z zębami,szły 3 na raz u góry, ryk, wysoka gorączka w nocy, w sumie to nie spaliśmy po nocach. Dawałam mu na wieczór czopka Paracetamolu,a w nocy Nurofen w syropie,do tego dentinox. Było ciężko...

Aguś 3maj się,ja poroniłam dwa lata temu i do dziś mi ciężko,choć już nie aż tak jak na początku...

Lidia gratuluję zostania MISS PARKOWANIA, uśmiałam się z tego :)))Ale powiem ci że czasami mam ochotę niejednemu/niejednej tak napisać jak np zaparkują tak że prawie do klatki wjeżdżają autem a ja muszę z wózkiem zasuwać po ulicy,ale to inna sprawa...

Ja kupiłam Krystiankowi ( ma 84cm wzrostu) śpiworek na allegro, taki na 120cm i on w nim płyyyywa :))),ale potem dojdzie kombinezon i nie będzie chyba aż tak źle
image
image
w biedronce od wczoraj sa bodziaki po 7.99
image
Natalio, moja tez na podusi tak jezdzi i smieje sie co nie miara, i chyba dla ciebie specjalnie wkleje zdjecie z komorki jak mloda siedzi na desce do surfowania...bo maz surfowal, ja nie, bo fale za duze i poobijalam sie od razu, ale tak to walka z falami byla u mnie...
image

image
Wszystkiego najlepszego dla Miśki :-))

I znowu paskudna pogoda...brrrrrrrr

Mój Nikos zasnął wczoraj już o 19, dosłownie padł bo on nie chce mi wogóle już spać w dzień i pobudka była o 0.30. I na tym koniec spania. Zasnął mi teraz dopiero i ja tez powinnam się zdrzemnąć trochę, głowa mnie boli a tyle rzeczy do zrobienia...a nic się nie chce!
Iza zapomniałam dopisać że fotki suuuper :)

A pogoda fatalna, wychodzicie z maluchami na spacerek???
Monia to u mnie trochę lepiej, pobudka była dziś o 5tej :)
zabulka - kwiatuszki dla Małej :-)

ja dzis w domku siedze, w taka pogode to za porządki się biorę, bo jak jest ładniej to wychodzimy z domku
wszystkiego naj dla dzieciaczków !!!!!!!
Filip za 17 dni kończy roczek- SZOK!!!! dopiero chodzilam w ciąży, pamiętam jak panicznie bałam sie porodu, do dzis pamiętam ten ból :)

My wczoraj wyszliśmy na spacer ale dopiero tak o 15 jak wyszło słonko, choć wiało tak, ze postanowiłam kupic sobie czapkę, bo o mało mi głowy nie wyrwało :/
Dzis siedzimy w domu, bo mam pod opieka jeszcze siostrzenicę, a poz a tym mały smarka się i płaczliwy taki dzis strasznie. Siedzi mi cały dzień na ręku.

Pod wpływem Waszych wpisów o zabawkach zaczęłam siedzieć na allegro i oszalałam :) zabawki FP sa takie fajne, że sama bym sie nimi bawiła, tylko te ceny :/
image
image
wszystkiego naj dla dziewczynek ;))

Iza, dawaj to zdjęcie ;))

ja też nie wychodzę z Małym z domu, wietrzysko okropne... już wolę w mrozie chodzić niż w takim wietrze że łeb urywa i wózek jeszcze mi porwie ://
image
Sto lat dla malych solenizantow.

Iza fotki super. Tez bym tak chciala :).

My tez w koncu kupilismy fotelik i jestesmy z niego bardzo zadowoleni :).
image
image
Dziekujemy za zyczenia:)

My juz drugi dzien nie bylysmy na dworzu,wiatr tak szaleje miedzy blokami,ze strach glowe wychylic:/

Chyba pojde za przykladem Agi i tez kupie czapke(chyba,ze bede jakos przeokropnie wygladala):)

Misce ida na raz 4 zeby i juz drugi dzien jest taka,ze jak ja wychodze to ona pedzi za mna,a w najgorszym oczywiscie jak znikam jej z oczu to placze,dzis juz bylo tyci lepiej,bo nawet sie sama pobawila,oprocz tego lekka temp:/
image
image
a ja niestety muszę małego targać w to zimno, bo odbieram kornelkę ze szkoły a przy jeziorku jest otwarta przestarzeń i tak pizga...!
dziś ciągnęłam wózek tyłem, bo sama ledwo oddech mogłam złapać.

byłam wczoraj u ortopedy (po raz kolejny) bo kolano boli coraz bardziej, a kręgosłup ciągle tak samo w jednym miejscu. wiecie co powiedział? ,że mam figurę sportowca i widocznie ćwiczę takimi zrywami (i to prawda, latem windsurfing i obciążam kręgosłup a zimą narty - kolano) i stąd te moje dolegliwości. mam zapisać się na jogę (dla wzmocnienia kręgosłupa) i na spining - na kolana.
myślałam, że na spiningu jeszcze bardziej kolana w dupę dostaną, ale może się nie znam...

któraś z was chodzi na jogę?

przede mną kolejny samotny weekend. mój M znów rusza na targi. umęczona już jestem tym samotnym siedzeniem;) w zasadzie, to jak jestem sama, to koleżanki wyciągają mnie na spacery i pomagają;) oj te kochane ciocie!!!
image image
Lidka, ja też sama w weekend, mój w Warszawie, i tak co dwa tygodnie :/

Wszystkiego naj dla naszych solenizantów :)

Natalia, fajny pomysł z tym szusowaniem po podłodze, jak wrócę z pracy to wypróbuję hehe

My jeszcze nie kupiliśmy fotelika, czekam do ostatniej chwili, żeby mała jak najdłużej jeździła tyłem, jakoś się jeszcze mieści w tym małym cabrio fixie. Ale już lada chwila wybierzemy się do Mama i Ja.

Sara, czy Ty swój fotelik kupiłaś też w MamaiJa? Dostałaś rabat?

Czy wasze maluchy potrafią przechylać butelki do picia? Moja trzyma butlę ale nie kuma, że żeby polecialo mleczko musi przechylić :/
Mój też nie przechyla sam butelki :) też nie kuma :))
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

do góry