Widok

MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 CZ.47 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

to zapraszam :-)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to podaję maila do mnie: niula9@wp.pl

Beatisa - śliczne zdjęcia :-)

buźkę myję przegotowaną kranówą z emolientem

a jeśli chodzi o spacerkowanie to radzimy sobie tak:
image
dziewczyny, wasze maluszki na zdjęciach cudne!
Kasjanek średnio główkę podnosi, częściej jak siedzę oparta kładę go sobie na piersi i wtedy rozgląda się podnosząc nieśmiało łepek, aż znajdzie swoje rączki i slini je na maxa;)

Kasiu, mój też przesypia w nocy tylko 3 godziny. od miesiąca zasypia około 20 i śpi do 1 w nocy, czyli wieczór mamy dla siebie;), później budzi się o 3, 6, i 8 wstajemy.
w dzień troszkę pośpi, ale vo chwilę Kornelka go budzi: bo akurat teraz musi śpiewać, skakać, coś upuści, bawi się głośno .... więc bury dostaje.

Bogosiu u nas są takie zaspy, że od kilku dni śnieg ładują na wywrotki i zabierają na pola. bo już nawet nie ma jak odśnieżać. przejechać na drugą strochę ulicy graniczy z cudem , bo jest tylko wydeptane (na jedno kółko)

co do makijażu, to ja kupuję Urodę i kombinuję z każdym numerem;) zawsze coś podpatrzę;)

również reflektowałabym na takie śliczne zaproszenia...;)
Sara, moja Amelia też stęka, płacze przez sen, ale jak do niej dochodzę to się uspokaja. Mi się wydaje, że ją budzą gazy bo siłuje się i zaraz bączki puszcza. Żal mi jej strasznie, stęka, pręży się i widać, ze wiele wysiłku ją kosztuje puszczenie bączka.
bogoosiaj normalka. ja wiem,że mąż też musi miec siłe, w koncu on jeździ a ja też siedzę i pracuję w domu no ale...wiadomo.

a zdjęć nie zaniedbujcie, bo dziecko rośnie i nigdy już nie będzie takie samo:)

na spacery też nie wychodzę, bo u nas jest łeba ze śniegu normalnie. Tak to jest jak sie za miastem mieszka.

co do mycia, to kranówa jak najbardziej :)
Ja już nie pamiętam kiedy na spacerze przez tą pogodę byłam :( też tak macie? Lidka, Ty kiedyś pisałaś że średnio u Ciebie ze spacerami - pociesz mnie że nie jestem sama :)

Kasiu - ja myje buźkę przegotowaną kranówką :)
Cześć dziewczyny z rana.
Ja już nie wiem co robić z tym moim diabełkiem :) Za nic nie chce spać więcej niż 3h w nocy, a w dzień to już w ogóle najchętniej by nie spała :/ To co robiłam kiedyś przez dwie godzinki, teraz robię cały dzień :/

Sara ja też się piszę na naukę makijażu. :) Niby jakoś się maluję, ale z chęcią bym zmieniła coś w sobie, jakiś inny makijaż i inne kolorki :)

Dziewczyny, Wasze Maleństwa sa cudne i zdjęcia pierwsza klasa. Moja jako tako podnosi główkę i tak jak lubi spać na brzuszku, tak już kiedy nie śpi to woli na pleckach.

Bogosiaa, coś w tym jest. Mi mój mąż pomaga bardzo dużo, w sumie muszę przyznać, że robi więcej niż ja ;) Wraca z pracy, zrobi obiadek na następny dzień, poprasuje ciuszki, ale tylko Amelki ;) zajmie się swoją córą, a ja i tak się czepię ;) i potrafię mu coś durnego powiedzieć. Myślę, że to przemęczenie, i chodzimy naładowane.
Nie wysypiamy się, w dzień w ciąż coś do zrobienie jest, mało czasu na cokolwiek i od czasu do czasu obrywa się naszym połówką ;)

M.Ciężarówko ja mam tak samo, nie mam jak wyjść na spacer bo osiedle źle jest odśnieżone :( Wczoraj byłam u mamy na Zaspie, to tam wszystko jak się należy odśnieżone.

Dziewczyny, mam pytanie. Czym myjecie buźkę Waszym dzieciom ?? Normalnie kranówą ??
Super fotki dziewczyny :) Ja ostatnio zaniedbałam robienie zdjęć, chociaż to moja pasja troszkę :) Będę musiała to nadrobić.

Przez to że pracuję, to trochę mam dom zaniedbany, w sypialni sterta ciuchów do poprasowania, jedynie Jaśkowe regularnie prasuję :) Obiady też już nie takie fajne jak kiedyś, generalnie zmęczona jestem i mi smutno. Czasami mi się wydaję że mój mąż uważa że tylko jego praca jest ważna, a to że ja mam oddać projekt do piątku i jednocześnie opiekować się Jasiem w dzień i w nocy to pikuś. On czasami po siedzeniu w pracy 8 godzin za biurkiem jest przecież taki padnięty że mu ciężko w nocy wstać. Niby wszystko rozumie, niby pomaga mi bardzo, ale jak wyjeżdża myśląc że i tak sobie poradzę to doła łapię i mi przykro :(
A dzisiaj jestem taka wściekła i w ogóle załamana, że mu właśnie napisałam żeby się przez te dni w ogóle nie odzywał do mnie, niech się tylko zamelduje jak dojedzie. Echh, normalnie mam dość, a Jasiek jak zasypia w ciągu dnia to góra 15 minut :/

Sara - to ja się będę pisała na naukę jak kuferek skompletujesz i jak się cieplej zrobi :) Może wreszcie zacznę wyglądać jak człowiek ;)
dzieki na mile słowa o moim diabełku.Betrisa piekne zdjecia.
Ja dzis tez chyba daruje sobie spacer,zreszta ja od paru dni i tak tylko pod blok moge wyjsc i krecic sie kolo niego bo u nas nic nie odsniezone i nawet na druga strone ulicy nie da sie przejsc wózkiem.masakra ..barachło :/ hyhy
no mała teraz non stop łopata wywalona:)
warbudziaczek fajne zdjątko w czapeczce:)
betrisa - ale oczka super :-) i ta fotka z jezyczkiem, to pewnie do nas hihihi
o wypowiedz wkleila mi sie nad zdjeciem warbuziaczka ....

boogosia - no własnie ty juz pracujesz? fajnie ze w domu ale ja na razie to chyba bym czasu nie znalazla, tzn jak mala zje ok 7-8 to wtedy zabieram sie za siebie i sniadanko, cos posprzatam potem przygotuje obiadzik no i mala sie budzi wiec albo spacerek albo ciwczymy potem jemy obiadzik, jakies pranie zawsze jest albo do wstawienia albo do sciagniecia i znowu zabawa/cwiczenia z Paulinka, potem czas na kapiel i toaletke malej zje i lulu i wtedy mam czas na neta albo ksiazke... i zwykle szybko ide spac...
moje niestety nie lubu na brzuszku, twoje dzieciątko ślicznie wysoko główkę trzyma, no ale co mam zrobić jak mi płącze. Więc dzień spędza na pleckach
image
image
image
witam z rana

boogosia - to zalezy co sie komu podoba - na razie mam tylko kilka makijazy za soba (za skromne wyposazenie kuferka - mialam juz w tym miesiacu dokupic ale doszly szczepienia i moje oc i ac wiec chyba najwczesniej w marcu go uzupełnie) wiec jak juz bede gotowa to się możemy jakoś umówic :-)

warbuziaczek - to moze podaj maila to podpytam w sprawie zaproszen, my robimy chrzciny w Wielkanoc ale chcialabym moze takie ze zdjeciem??? sama jeszcze nie wiem...
a głowke to rewelacyjnie trzyma, ehh kiedy ta moja wezmie sie do pracy...

betrisa - o dziekuje za propozycje, wiec jak tylko uzupełnie ten kuferek i bede gotowa to sie odezwe

a my dzis chyba w domku posiedzimy jakos tak wieje niefajnie....

Ale ślicznie, zupełnie bez wysiłku :)

A ja zostałam sama z Jasiem :/ nocki przespane kiedy się nie budził minęły a mi normalnie siły brakuje :( i akurat od wczoraj intensywnie muszę pracować, myślałam, że teściowa mi trochę pomoże ale ona pracuje na 1/2 etatu i średnio to pasuje :( załamka
wyszło!!! to się jeszcze jednym pochwalę :-)

image
pomniejszyłam - jak mi nie wejdzie, to mnie proszę nauczcie!

image
dzięki dziewczyny - nieskromnie powiem, że mi też się podobają ;-)
Natalia - moja własna robótka - mówiłam, że moje dziecko to ANIOŁ;
Kasiu - te małe urocze aniołki kupiłam na jarmarku dominikańskim (jeden kosztował bodajże 1zł) od jakiegoś faceta z Łodzi - niestety nie wziełam na niego namiarów;
Sara - nigdy nie robiłam na zamówienie, ale dlaczego nie :-)

A jeśli chodzi o chrzest, to robimy za dwa tygodnie. Po uroczystości mały obiadek w domu dla najbliższej rodziny (nasi rodzice i rodzeństwo i rodzice chrzestni).

Moja Milcia też już dzielnie główkę trzyma i nawet to lubi :-) szczególnie jak leżę na przeciwko niej i ją zagaduję. Zaraz zdobędę jakąś fotkę i się pochwalę.
sara jakbyś chciała dorabiać tymi makijazami to zapraszam do współpracy :)
czesc dziewczyny.. witam w nowym wątku dopiero teraz, bo cały weekend byliśmy z moimi rodzicami na wsi w naszym domku na Kaszubach... super pogoda, w sobote śnieżyca, śniegu mieliśmy ponad kolano!!! musieliśmy z gminy pług zamawiać bo nie dało się dojechać do naszej działki ;) na biegówkach byłam wkońcu! super!! a w niedzielę piękne słońce, więc wyskoczyliśmy kilka wsi dalej na górkę Amalka na narty, tez cieszę się że sobie pozjeżdżałam chociaz z małej górki ;))

Basiu, naprawdę macie rotawirusa??? matko! tak szybko? gdzie go złapał Krystianek????? (a sorki, już doczytałam, dobrzeże już dobrze z Wami ;) ) ja akurat chce w tym tyg. szczepić na rota.. wahałam się, ale juz zdecydowałam tydzień temu jak pomyslałąm o żłobku dla Małego..

Salambo, ależ Twoja Emilka włosków ma!!! super, będziesz mogła niedługo fryzurki robić :) a murzynka chętnie bym zjadła za Ciebie ;)

Agusia29, dzieki za opinię o tch Lidlowych, fajnie że pamiętałaś o mnie ;)

ja tez zostawiam Młodego tylko mojej mamie, ale to tez dlatego że nie było okazji nikogo innego narazie prosić... mama często przyjeżdża.. ewentualnie bym koleżankom dwóm zostawiła, bo wiem że mają dobre podejście do dzieci... no i bratu z bratową, bo oni już mają córeczkę małą, więc wiem że są na czasie co i jak się robi... teściowej bym nie zostawiła (chociaż jest babka wporzo, ale jakoś nie chcę), więc dobrze, że póki co nie muszę się tym przejmować..

Dorota, ja była w Mopsie w czwartek i też pytałąm czemu kasy jeszcze nie mam, bo powinnam tez mieć tak do połowy stycznia... babka mi odpowiedziała, że chyab jeszcze nie doszła do tego wniosku, bo ma tyyyle papierów (i się zaśmiała, hahah).. dała mi nr tel żeby jej przypomnieć, ale tam każda literka alfabetu (z nazwiska) to inna babka, inny nr tel.. spisy numerów masz na necie na stronie mopsu.. zadzwoń i zapytaj..

Warbuziaczku, jakie te zaproszenia śliczne!!! wow!! robótka ręczna? to Milenka tak dużo wolnego czasu Ci daje, że masz i na zaproszenia i na pichcenie.. hmmm... a co do zachcianek to ja tez mam teraz ;)) a w ciąży nie miałam wogóle... dzis mi się zamarzyły truskawki... no masz Ci los.. dobrze że mam trochę zamrożonych to sobie jutro koktajl zrobię :))

wyczytałam, że to wkładanie piąstek do buzi to dlatego, że to nowa zabawa dla malucha (tak jak pisała któraś wcześniej) więc nie jest to niepokojące... a nawet zadowalające, bo oznacza że napięcie mięśniowe i koordynacja ruchowa są w porządku, skoro trafia do buźki ;))

Maksiu trzyma głowkę rewelacyjnie!! dziśkoleżanka mnie odwiedziła i Maks zrobił dla niej popisówkę, trzymał pod kątem 90stopni chyba z 2 minuty non stop, bo karuzelkę obok mu puściłyśmy ;)) chciałam mu zrobić zdjęcie z boku, ale nie wyszły mi, więc nie mogę sie pochwalić...

nareszcie koniec czytania wpisów z trezch dni.. ide spac, papa :)
Sara - malujesz ładnie? A nie chciałabyś udzielić lekcji instruktażu kiedyś? :) Bo ja kurde nie umiem siebie ładnie umalować, tzn czasami mi wyjdzie, ale to raczej kwestia przypadku bo zawsze wychodzi co innego, a już kresek to ja robić nie potrafię :DDD

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry