Widok

MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 CZ.47 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

to zapraszam :-)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam :-)
literki kupilam na allegro - chyba ok 8,50 za szt zarz poszukam sprzedawcy i wkleje link - jednak troszke czekalam na realizacje zamówienia

Natalia - Maksiu to taki prawdziwy Supermen :-)
a gdzie takei stroje sie zamawia? moze cos fajnego dla dziewczynki?

Salambo - ja tez mam 4kolowego i ogolnie super sie jezdzi np teraz po sniegu ale jak sa wertepy to strasznie trzesie ( u mnie np nei ma nowych chodników typu kostka tylko takie zwykle kafle i to czasem powykrzywiane)
a mi sie podobaja quini (czy jakos tak :-) )ale w sumie nie ogladalam ostatnio wozkow wiec moze cos nowego sie pokazalo?

ja też mam x-landera ale jestem bardzo zadowolona, solidny, stabilny nic mi się nie buja, ale pewnie w przeciwieństwie od Was mam czterokołowego, pierońsko ciężka landara ale dla dziecka super wygodny, ja na szczęście nie muszę chodzić po schodach i mieszkam w małej miejscowości w lesie, więc ten wózek jest jak wymarzony dla mnie, chociaż na wyprawy po sklepach też chcę kupić lekką parasolkę żeby łatwiej do samochodu było chować, podoba bardzo mi się z bebe confort loola, ale to jest wózek wypas i za drogi jak na drugą spacerówkę
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ciezarówko szkoda,że na recepte...sprobuje jeszcze tak jak dziewczyny wczesniej pisały,ale dzięki:)

Natalia fajnego masz supermena w domu:):):)
chole..........aaa kasia sorki przecierz ja mialam na niego recepte od pediatry,jennny zaraz mnie maz zmieni ja musze sie polozyc chyba..
oj...tobrex !! literówka
kasia torbex,bez recepty,naprawde pomogło i masuj mu koniecznie oczko w rogu patyczkiem.
Ale Maksiu supermen! Slicznie :) i nie jest taki grubiutki jak moja Zosia hehe
Krystianek jakie wloski sliczne!

Dziewczyny, spacerowka ten jeden raz mi sie sprawdzila - x-landera, niestety mega ciezka jak przez 8 schodow nioslam. Tez sie zastanawiam nad kupnem lzejszego wozka na lato, podoba mi sie szaro-rozowy McLaren :)

A moja mala ma od wczoraj zielone kupki.. luznawe, i wali ze ho ho juz dzis byly ze 3 albo i 4. Zastanawiam sie czy to nie od mleka, bo wczoraj i przedwczoraj wypilam, czy to mozliwe?
Wiecie kiedy to przejdzie i czy to oznacza, ze w ogole nie bedzie mogla pic mleka? Ja wiadomo juz nie wypije..
i jak zwykle obcięło część, ale akurat Maksiu się zmieścił, heheh ;))
a teraz wychodzimy z domku na dwór.. do mojej mamy jedziemy na obiadek, bo moich dwóch kuzynów przyjechało z którymi nie widziałam sie od lipca ;))
a ja słuchajcie znów dzwoniłam dzis do baby w MOPSie i pytałam o to moje becikowe, a ona na to że ona odrzuciła mój wniosek bo jej się zaświadczenie od lekarza nie spodobało... kumacie??? i po półtora miesiąca raczyła mi odpowiedzieć.. oczywiscie na mój telefon, bo sama z siebie nic nie wysłała... stwierdziła że jak miałam dwóch lekarzy prowadzących to musze jej dać dwa zaświadczenia, a ja jej dałam jedno zaswiadczenie z dwoma pieczątkami... dlatego to odrzuciła!!! głupia baba... i musze znów jezdzic do lekarza (a do niej już nie chodzę ) i znów zaświadczenie brać (a najlepsze jest to ze przeciez ta nowa ustawa nas nie dotyczy tylko kobiety w ciązy po 1.listopada, babie tłumaczyłam a ona i tak wie swoje!!!) wrrr... tak mnie wkurzyła, że aż łezkę uroniłam.. bo czekam na ta kaśe...

a dla polepszenia humorku pokaże Wam zdjęcie, które zrobiłam wczoraj mojemu małemu Supermenowi ;)))
image
dzięki za rady:) spróbuje:)
Kasia, dokładnie tak jak napisał/a kado z rumiankiem uważaj, lepiej już przemywać czarną herbatą
spróbuj przemywać oczka zwykłą solą fizjologiczną lub czarną herbatą - z rumiankiem trzeba uważać bo wysusza....
Mała ciężarowko Ty chyba pisałaś,że miałaś jakieś kropelki do oczu dla bobaska, jak one się nazywały? i czy były na recepte?
Byłam tutaj u lekarza i mi nie chcial nic przepisać...tutaj lekarze nie chcą przepisywać nic małemu dziecku...tylko medycyna naturalna:)
przemywam te ropiejące oczko rumiankiem,ale nic nie pomaga:( a po każdym spacerku oczko bardziej ropieje:( i nie wiem co mam robić z nim...
Paula tą fotkę robiłam kilka tygodni temu więc włosków miał jeszcze sporo, teraz mu wypadają i robi się łysy, ale śmiesznie to wygląda :)

Kasia222- Marcelek to ma dopiero fryzurkę, super czuprynka :)))
Krystianek ma mieć gips na noc, bo ma nóżki szpotawe tzn. skierowane do środka i tym gipsem mamy we wyprostować.

Sara pokoik śliczny :) A gdzie kupiłaś takie literki???

Warbuziaczku zgadza się, synuś podobny do taty :) Teraz już trochę mniej, ale zaraz po porodzie to wyglądali jak dwie krople wody :)))

Natalia taaak, kupowałam w Lidlu, mieli wtedy fajne promocje :)))

Co do x-landera ja mam wrażenie że mój też się jakoś telepie, poza tym koła ciężko chodziły i mąż je naoliwił, teraz jest ciut lepiej
Sara, pokoik rewelacyjny i te literki, cudne... Mebelki natomiast w tym kolorze SUPER !! chyba nawet ładniej niż wenge.

Kasia222, Marcelek śliczny i jaki kudłaty :) a jak się ślicznie uśmiecha :)

Natalia, super blog i zdjęcia Maksia. Trzeba pstrykać jak najwięcej fotek naszym szkrabom, bo rosną w zastraszającym tempie
chyba pomysle nad chusta równiez.....ile kosztowały wasze?tylko ze ja mam problem natury psychicznej:),bede sie bała ze mała wypadnie,chusta sie rozpadnie i juz..........
witam jak zwykle dopiero wieczorem... w ciągu dnia jakos nie mam kiedy i jak pisać...

Aniu (Warbuz.), super są te zdjęcia Milki ;))) Ty to widze masz smykałke nawet do wiązania pieluszki, hehe ;))

Kasiu, ja myje buzke woda przegotowana, albo zaparzonym rumiankiem..
u mnie kranówa jest taka twarda i zakamieniona że sama sobie tez nie myje buzi nią (poza prysznicem, kiedy nie da sie uniknąć)

Bogosia, jeszcze ze 2 tyg temu mój Mały robił około 4-5 kupek a teraz u Maksia tez jest o wiele mniej kupek.. np. w czwartek ani jednej, w piątek jedna, w sobotę znów ani jednej, w niedziele jedna, w poniedz. dwie (w tym jedna ogromna) i dziś już 4 i w tym jedna ogromna... ale dziś to co 2 godz mam go na cycku... począwszy o 2 w nocy to chyba z 9 razy już jadł... chyba przestawia mu sie ilość jedzenia na więcej ;) .. ale na szczescie nie ma boli brzuszka, więc nie martwię sie tym że jakiegoś dnia nie robi nic...

dziewczyny, super zdjęcia macie! ja tu nie wstawiam ale zapraszam na naszą stronkę http://birk8.mblog.pl/ dziś ubrałam Maksia na Supermana ;)))

ja dziś nakręciłam filmik jak Młody na brzuszku się bawi na macie... główkę trzyma już pod kątem 90stopni i unosi klatkę piers. na przedramionach przez ponad 3 minuty bo filmik nagrałam 2,5min... tak super mu to wychodzi!!! ale nadal się nie przekręca z brzuszka na plecki, może dlatego że coraz bardziej lubi "brzuszkowanie"... na początku też nie lubił, ale ja go przetrzymywałam specjalnie na siłę, żeby ćwiczył i teraz dlatego długo już tak leży ;))

Basiu, Krystianek cudny ;))) a kocyk mamy chyba ten sam.. kupiłaś go w Lidlu? z taką mordką pieska i z nadrukiem Little Boys? ;))

dziewczyny, ja mam wózek Bebecar i umnie też trzesie jak cholera ;)) generalnie Maksiu ostatnio nie spi na spacerkach tylko sobie oglada świat, ale jak już zasnie to nie przeszkadza mu to trzęsanie... tylko mnie to wkurza i tez wolę powoli jeździć..

Sara, bardzo fajnie urządziliście pokoik (też mam taki wąski pokój, ale narazie jeszcze dzielimy go wspólnie z Młodym.. nie chcę przenosić się na kanapę do dużego), ten napis na ścianie rewelacja, tez chciałam Maksiowi zrobić, gdzie kupowałaś literki? w sklepie czy przez internet? bo widziałam w różnych cenach i wzorach... fajne z Kubusiem Puch. widziałam, i każda literka za 8zł plus koszt wysyłki za wszystkie literki chyba 15zł... a Ty w jakiej cenie dostałaś?

Kadia, jakie długie włoski ma Marcelek!!! o maj gat!!!! ;-) a mój słodzian ma trzy-po-trzy.. ale taki lśniący blond więc wygląda jakby był łysy ;))

dziś byliśmy na spacerez dopiero o 18, bo czekałam aż mój Art z pracy wróci, zbuntowałam się, że nie będe pchać tego wózka... Art tez miał problemy gdzie niegdzie, hehhe, ale wieczorem mi powiedział żebym sobie chusty poszukała i kupimy ;) hihi.... moja prowokacja sie udała!!!

dobranoc ;-D
A to nasz Marcelek:)

image
aha teraz mamy jeszcze firanki wiec jest tak "przytulniej" no i w koncu mąż zrezygnował z mebelków w kolorze venge

Agusia - juz przesyłam fotki
w koncu z sypialni zrobilismy pokoik tylko dla Paulinki a my przenieslismy sie do duzego, wiadomo w nocy mala spi przy nas w koszyku wiklinowym a tak do łozeczka "idzie" po kapieli i spi do 24 a potem juz u nas

a pamietam pokoik twojej starszej cory no i ten wzor na przedpokoju - rewelacja :-) pewnie tak jak reszta mieszkanka, sama urzadzałas czy miałas kogoś?

a tutaj kilka fotek pokoju malej
image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry