Widok

MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 CZ.47 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

to zapraszam :-)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ps. sliczne te nasze maluszki...najpiekniejsze...
Biedronka, fajne zdjecia z sesyjki, ja mialam taka z siastra kilka lat temu, jak bylam mloda i szczupla ;-)
czesc, ja nie wiem od czego zacac, chyba od dzidzi.
dzis bylysmy na bilansie i nie jest za dobrze, tzn. mala przybiera na wadze i wazy 6200g, mierzy ok. 65cm, ale wysluchano jakies szmery w serduszku i mam skierowanie do szpitala, do tego nie mogla znalec ciemiaczka i to te musi byc sprawdzone, bo jak nie ma to bedzie operacja i rozkucie czaszki, aby mozg mogl rosnac...bo glowka jest najmniejsza. ach poryczalam sie u niej itp, a sprawdzalo 3 roznych lekarzy. denerwuje sie bardzo, ale teraz czekam na list ze szpitala na dodatkowe badania, a za tydzien na kontrole znow do mojego lekarza i jutro na szczepienie,,,
ach do tego maz leci do PL w sumie teraz, bo tesc umiera i zostalam sama, nie wiadomo kiedy wroci, jakby co po weekendzie mama przyjezdza...on zalamany, bo z ojcem jest tragedia, i do tego takie wiadomosci o dzidzi...ja tez klebek nerwow, a mala to czuje, a w sobote znajomi przychodza, moze ja oderwe sie od tego wsyzstkiego...
czesc dziewczyny, dzis była tak super pogoda że my już o 10.45 wyszlismy na dwugodzinny spacer ;) a normalnie o tej porze z łózka sie dopiero zwlekamy ;)) bylismy w Parku Nadmorskim, ale tam niestety tez nieodśnieżone chodniki.. ale na ławeczce na słońcu usiedliśmy i pobieraliśmy naturalną wit.D ;)) Młody bardzo bardzo pogodny dziś jest, ciągle sie śmieje i gada ze mną.. może to dzieki słoneczku..
ale na koniec spaceru nie było też tak wesoło, bo jechalismy samochodem z moją mamą i na Obrońców Wybrzeża przy Leclercu była taka ślizgawica że moja mama nie mogła wyhamowac i mielismy stłuczkę z innym samoch. na czerw. świetle.. na szczescie ja siedziałam z tyłu i chwyciłam za fotelik - Maksiu nawet się nie obudził, więc nie było tak dużego uderzenia.. no niestety pogoda piekna, ale ulice tragiczne (Mama tak się wkurzyła, że powiedziała że do prez.Adamowicza napisze, że drogi nieprzygotowane do użytkowania)

Biedronko, Twoje zdjecia fantastyczne, to z tej sesji tak? super!

Sara, u Ciebie sa takie regularne godziny karmienia? no prosze... a o której Ty kąpiesz Paulinkę że śpi od 18?? wow! masz cały wieczór dla siebie... my kąpiemy o 20-20.30 a Młody i tak zasypia przewaznie dopiero około północy czasem godzine szybciej... albo przysypia tylko przy cysiu po kąpiułce, ale to taki płytki sen, że sie rozbudza odrazu jak go odłożę do łózeczka..

Salambo, piękne sukienusie... i Twojej księżniczki, i Twoja ślubna :) (chociaż mniej widać)
ja już małej nie wybudzam, w nocy śpi błogo a ja razem z nią ;)
czasami je mniej a czasem więcej, nie panikuję ale ciągle kontroluję,
a to moja księżniczka :)

image
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Mala cieżarowka - ja bym malej nie budzila, jak dobrze na wadze przybiera to sama da znac kiedy bedzie głodna, ale zrobisz jak uwazasz tylko jak patrze z perspektywy czasu to moja wybudzalam na poczatku bo wczesniaczek itd no i teraz w dzien to ciezko jej wytrzymac te 3 godz miedzy karmieniami no i ped powiedziala ze za szybko tyje, wiec sobie mysle jak by to bylo gdyby nie byla wybudzana, moze by miala mniejszy apetyt....
paulinka( no ale jest starsza od Liwi) spi teraz od 18 do 24-1(tutaj zjada od 120 do 150) potem do 6 (tak samo 120-150) , potem je o 8 ale ok 60 ml, pozniej 11.30-12 pelna porcja-120 ml, 15 - 120 ml , no i 18 - 150 ml (ok 700 -750 ml na dobe)

Lidia - bylam dzis z mala na spacerku w Parku Oliwskim i zaszłam do Katedry, ta czesc od ołtarza do wejscia jest juz zrobiona (okna sa :-) ) tylko przy wejsciu głownym tam gdzie sa organy jest wielka płachta folii i tam cos robia ale rozmawialam z robotnikiem i mowil ze do lipca maja kontrakt ale jak jest jakas uroczystosc to ta folia jest zdejmowana, miejsce uprzatniete, aha i okna beda w remoncie za oltarzem czyli w tej 2 czesci ale to nie wiedzial kiedy dokladnie
a i spisalam godz otwarcia biura parafialnego - pon, sr, pt - 14-18
wt, czw,sob - 9-13

aha i wiecie do kiedy dziecko powinno się brac do odbicia? Bo moja już coraz gorzej odbija i bardzo mi steka jak ja trzymam na ramieniu…
Mała ciężarówko, to normalne, nic się nie przejmuj. Moja śpi już standardowo ok 6 godzin w nocy, a też ładnie przybiera więc nie ma sensu budzić, wszystko jest ok.

Bogosiaa, dzięki za info. I tak jak pisałaś, dziś już kupka była żółta :)
Podziwiam za zapał, że ogarniasz i pracę i opiekę nad Jasiem! Ja jak pomyślę, że mam iść do pracy.......
M.Ciężarówko, ja swojej nie budzę, choć mało kiedy zdarza jej się spać tak długo ( a w nocy jeszcze nigdy )
Mała mi ładnie przybiera na wadze, więc niech sobie śpi tyle ile potrzebuje.
Amelka też teraz zaczęła mniej jeść. Przeważnie zjada 90ml a był czas, ze i 150ml potrafiła zjeść.
Liwka nas dzis przestraszyła,juz niewiem czy budzic ja na karmienie czy nie,jadła o 21,zasnela o 23 i wstała o 3:30 a raczej sami ja obudzilismy bo sie wiercila z zamknietymi oczami i pewnie jeszcze z pol godziny by przeciagneła. ,czyli 6 i pol godziny nie jadła!! czy to nie za długo??potem zreszta po 4 pare minut zasnela i spala do 8.a je znowu po 120 co 3-4 godziny,zostawia czasem troche.w dzien wypija dwa-trzy razy po około 80 ml herbatek
budzicie w koncu dzieci jak tak dlugo spia czy nie??
Kasiu mojemu Krystiankowi też strasznie ropiało oczko. Wkraplałam mu sól fizjologiczną do oczka, masowałam kanalik-przy nosku małym palcem-3-4 razy dziennie po 10 ucisniec.Miałam też krople, ale niestety na recepte,bo dla takich maluchów to nie dają bez.

Biedronko ślicznie razem wyglądacie :)

Natalia współczuję z tym becikowym, ja na szczęście nigdzie nie musiałam latać, mój mąż wszystko pozalatwiał. A z Twojego Maksia prawdziwy superman :)))

Bogosia 3mam kciuki za projekt
Cześć dziewczyny. Supermen słodki, a Oscarek jaki elegant :) uwielbiam takich Małych krasnali ubranych w koszulę :)

Ja powoli zaczynam wymiękać przez ta pogodę. Mało gdzie wychodzę, bo chodniki na osiedlu nieodśnieżone, dalej mi się jeździć nie chce i siedzę w domu dzień w dzień i szału dostaję :/

Ja chcę już wiosnę, słonko, ciepełko a nie mróz i kupa śniegu :/
No to sobie od rana pomarudziłam troszkę :)
Paula - zielone kupki nie muszą oznaczać alergii. Może zjadłaś coś bardziej zielonego, albo coś bogatszego w żelazo - u mnie tak było. Kupki były przez 2 dni zielone.
A jeśli nawet to od mleka, to nie znaczy, że dziecko będzie już zawsze uczulone, u takich małych brzdąców to mija. Ale uczulenie na mleko to raczej nie zielone kupki. Jak się karmi piersią, to kolorami nie trzeba się przejmować. Daj znać jak dalsze kupki :)
U mnie przez kilka dni było duuuużo śluzu, teraz też właściwie jeszcze trochę jest, nabiału jem mało, więc nie wiem od czego. A moja pediatra do 22 lutego w Indiach ;)

A ja miałam 2 dni wycięte z życiorysu - jak na złość dostałam pilny projekt który musiałam skończyć w tym tygodniu, a zostałam sama z Jaśkiem od wtorku, no i zaczęły się jazdy, nie chciał w ogóle spać, w ciągu dnia może pół godziny przespał, ciągle chciał się bawić i na rączki a jak nie, to ryk, wczoraj to samo, więc nie zrobiłam nic. Ręce mi opadały już ze zmęczenia, we wtorek wieczorem myślałam że nie wyrobię i już nosiłam go rycząc razem z nim. I mam do siebie straszne wyrzuty sumienia za to że nie daję rady i się czasami na niego złoszczę i już mam dość :/ Na szczęście mąż wczoraj wieczorem wrócił i dzisiaj może coś jednak zrobię wieczorem, echh, nie sądziłam że będzie tak ciężko.

Kasiu222 - mój też miał zaropiałe oczka bardzo mocno - po rumianku chyba mu się nawet pogorszyło, używaliśmy soli fizjologicznej a potem kropli sulfacetamid na receptę, ale nie są to krople tylko dla dzieci, bo ja sama kiedyś ich używałam na zapalenie spojówek i się zdziwiłam jak pediatra mi przepisała dla Jaśka te same. No ale pomogło też jak pielęgniarka wymasowała Małemu kanalik łzowy, bo u takich maluchów niewykształcone jeszcze.
image
Jednak sie udalo. A to ze mna :)
hihi, Twój książę też ma fajny zawadiacki uśmieszek ;)))

ale jak tak patrzę na te wszystkie zdjęcia to widać jak bardzo różnią się nasze dzieci, a w sumie w podobnym wieku są.. plus minus miesiąc/półtora.. to jest teraz duża różnica, a za kilka lat nie będzie różnicy, heheh :)

idę spać, papa

Nie udalo mi sie. Moze tym razem?
Natalio ta ustawa o becikowym dotyczy kazdej mamyktóra sklada podanie o becikowe po 1 listopada.

a maly supermen słodki :)))
Sara, ten strój supermena to tylko rajstopki na body założone, a na to krótkie spodenki, bo nie podoba mi się jak facet w samych rajstopkach lata ;)) a te rajstopki to akurat dostałam od mojej bratowej, która pracuje w LPP i ma tam zniżki na ciuszki z Re-Kidsa.. więc Maksiu ma duzo ciuszków tej firmy ;)))

Maksiu jest zafascynowany nową karuzelką, którą pożyczyłam od mojego brata.. tam są trzy muzyczki poważne (Bach, Mozart i Beethoven) i latające stworki z takimi parasolkami/grzybkami w "hipnotyzujące" czarno-białe kółka.. firmy Tiny Love ;))

dziewczyny, udało mi się wstawić nawet filmik mojego Maksia jak ćwiczy przy karuzelce (ale innej niż ta o której pisałam).. niestety okazało się dopiero na komoie, że aparat nie nagrywa dźwięku, a szkoda bo fajne teksty tam były moje i Maksia, heheheh ;))) i słonika z filmiku ;-P
http://img715.yfrog.com/i/dscn2072.mp4/
A to mój ksiaze :)image
oki - juz mam :-)
natalia - chcialam poczytac bloga, ale jak wklejam linka podanego przez Ciebie to mi cala lista wyskakuje :-( czy cos zle robie...
http://www.allegro.pl/item908733629_bajkowe_literki_imie_dziecka_14cm_nowe_wzory.html

dokladnie u tego sprzedawcy zamawiałam, ale sporo jest tego na allegro

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry