Widok

MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 CZ.47 (5)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ooo jakie śliczne dzieciaczki:):):)

Marcel bardzo często jak zasypia,a nawet jak już mocno śpi tak jakby jęczy:) robi tak yyy...yyy (sorry,ale nie wiem jak to opisać) nie wiem czy to normalne? czy wasze pociechy też tak robią czasem?

Nasz synuś też chciałby tylko na tv patrzeć:) ale zawsze próbuje odciągnąć jego uwage,słyszałam,że takie maluchy nie mogą jeszcze kukać na TV do 3 roku życia, wzrok się psuje i później zaczynają mówić... ale oglądania tv chyba się nie da uniknąć....
ej no, ja też umiem kąpać Emi na brzuszku ! ;)
ja od dwóch dni nie śpię w staniku, ale wcześniej spałam też w takim zupełnie nieerotycznym,
u mnie na pewno nie da się uniknąć tv bo gnieciemy się wszyscy w jednym pokoju :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ale miałam czytania...;0

crazy, strasznie mi was szkoda.... jak mały dłużej płacze i czuję, że się złośliwie rozkręca to mi też nerwy puszczają. muszę iść gdzieś się uspokoić... mąż się śmieje, że bardziej cierpliwy jest niż ja... ale z nim cały dzień, a on po pracy;)

te wasze dzieciaczki piękne są;) i tak ładnie główki trzymają..
a Kasjan dalej główkę taaaką ciężką ma.... i nie chce ćwiczyć.... i się wścieka...

wczoraj ZOSTAWIŁAM Kasjanka NA NOC u mojej mamy ... ale mnie serce bolało i łzy leciały.... mężowi byłolżej, bo on często w weekendy wyjeżdża... musiałam iść rano na badania i nie chciałam małego ciągnąć w choróbska do przychodni.... ale jakoś nie spałam spokojnie. rano już spać nie mogłam;)
coś wcisnęłam i nie skończyłam pisać;)

a rano jak się śpieszyłam do małego to nie mogłam z parkingu wyjechać pod górkę i przez godzinę na lodzie walczyłam, aż "trzech chłopa" wypchnęło mnie pod górkę.... niech ta zima już idzie sobie...

a nasze Walentynki.... cóż.... mąż opiekę dla maluchów u mojej mamy załatwił, poszliśmy na obiad, ale ta grypa jelitowa dalej mnie męczy i skończyło się na trzech łyżkach zupki.... w innym terminie skończymy te Walentynki...

my też borykamy się z decyzją chrzcin- czy w domu , czy w knajpce. będą to święta , więc i tak ogrom jedzenia musimy przygotować, bo wszyscy przyjezdni będą.... moja mam mówi, że jak zrobimy w knajpce, to podwójne koszty będą... a na kolacji i tak 17 osób będzie...

to tyle...
crazy- raz jeszcze duuuużo cierpliwości;) trzymamy kciuki...
Bogosiaa, te mleczka są w Almie w Sopocie, w każdym Bomi, w Sieci 34. Tam widziałam, polecam czekoladowe i waniliowe :)

Salambo ale piękna Emi, aż pokazałam rodzinie jaki słodziak :)
crazy, czy Małej odbija się za każdym razem po jedzeniu?? może tak krzyczeć jeżeli coś jej zalega na brzuszku. A co do neurologa, to wybieram się w następny czwartek na Kołobrzeską. Dostałam skierowanie od pediatry, rejestrowałam się na początku lutego, więc czas oczekiwania nie przekroczył miesiąca. Trzymam kciuki aby się poprawiło :)))
nie śpimy z mężem od 5.30, małej zachciało się bawić, teraz zasnęła a ja nie mogę :( ale za to spała od 20.00, więc w sumie nie mam co narzekać,

jutro mamy szczepienie, ale szczepionka jeszcze nie dotarła do apteki i teraz trochę się denerwuje czy zdąży dojść do jutra do 11.00,

mama wysłała do mnie tydzień temu zabaweczki dla Emi poleconym priorytetem i nadal nie doszły, mam nadzieję że nikt ich sobie nie przywłaszczył :/
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

nektarynka tak odbija sie i potrafi bekna głośniej niż ja :-)
Dziewczyny dziekuje za trzymanie kciuków przydadza sie ale wiecie co wczoraj pierwszy dzień mojej walki z maruda moja i jestem w szoku :-)
aNI RAZU jej nie nosiłam, tylko takie pojedyńcze przenoszenie z pokoju na przewijak z przewijaka na mate itd. ale nie chodziłam z nia nie tanczyłam nie skakałam (bo tak było) i mimo ze plakała oj wyła oj darła sie nie brałam jej :-) siedziałam obok trzymałam za rączke mowiłam i po pewnym czasie uspokajała sie i patrzyłam mi tak żałośnie w oczy. Ale nie dałam sie tym słodkim minka :-) i wiecie co usypiała sama wczoraj pewnie troche ze zmeczenia bo tak sie drzec to siły trzeba miec. Raz usneła na macie to ja kocykiem przykryłam i spała godzinke :-) raz usneła na leżaczku i spała ponad 2g. A wieczorem tak jak zawsze drze sie to popłakała 2,3 razy po 10min nie skutkowało połozyłam do łóżeczka poptrzyła w karuzele i usneła . NORMALNIE JESTEM TAKA DUMNA Z SIEBIE. mąż też sie cieszył ze taki spokojny wieczór wkoncu mamy. i z tej radości taki namiętny seks (pierwszy raz po porodzie tak romantycznie było) że sie wkręciliśmy i cholera ciekawe czy braciszka z tego wszystkiego nie zrobiliśmy :-) poczekamy pożyjemy :-)
A dzis wstałyśmy o 8 pieluch,śniadanko, wielka kupa, i na leżaczku zabawa owszem płakała ale krócej 7min :-) i dalej zabawa :-) nawet ja zostawiłam i śniadanko sama zjadłam. Teraz śpi jak miło ze w spokoju moge cos do was napisac :-) TRZYMAJCIE DALEJ KCIUKI bo sie przydały. Ojej i trzymajcie zeby ten jednak braciszka troszke pozniej miała.(aczkolwiek....:-))
dziewczyny dajcie namiar na ginekolozke w gdansku,prywatna.tak zeby mozna bylo isc od razu.
no to super;)

ja mam dziecko anioła i gdyby nie wspomnienia jak krystian dawał popalić to bym nie wiedziała jak to jest. Ewcia może z 2 nocki cięższe miała a tak to spi super W dzień też nie ma problemów. Nie muszę kombinować jak z krystianem żeby uspać, spi kiedy chce rewelka dziecko:) i tu nie ma mojej zasługi poprostu ten typ tak ma.
crazy gratulacje :)
konsekwencja jednak jest ważna, nawet jak maluch spazmuje, tak trzymać !! a ja kciuki trzymam nadal za kolejne postępy, a synuś niech się pojawi ale za jakiś czas ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Crazy trzymam kciuki, za wszystko :)))) i za córcię i za synusia :))))) hihihih

Filip teraz grzecznie śpi. Boże jak ja Go kocham. zastanawiam się częśto jak mogliśmy bez niego żyć???? No jak ???????????
tak słodko sie usmiecha, rechocze głośno. Kochany mój synus :)

Jak Was czytam to widzę, że nasze dzieciaczki bardzo podobnie się rozwijają. czyli wszystko jest OK

Bogosiaa a ja mam znów do Ciebie pytanko odnośnie toxo. Robisz Jasiowi badania???? My właśnie powinniśmy wybrać się na pobranie krwi, bo ostatnio robiliśmy w listopadzie. Teraz w piatek mamy szczepienie i nasza pediatra ostatnio pytała co i jak, teraz zapewne znów będzie pytać. teraz taka pogoda, że nie chce mi sie jechac do Gdańska na pobranie krwi /mieszkam 50 km od Gdańska/. Napisz jak jest u Was.

Mój mąż od tyg z nami w domu i tak mi dobrze, ze nawet nie chce myslec jak to będzie jak wróci do pracy. Filipek tez rozpieszczony, bo wiecznie jak nie ja to tatuś. Da mi w kość jak zostaniemy sami.

Poza tym u mnie remont. Żyjemy jak cygani w jednym mini pokoiku i wszędzie kurz. Ale jak pomyślę jak potem będzie pięknie :))) to mi odrobine lepiej :)

Crazy gratulacje :) Trzymam kciuki.

Aga - my robiliśmy badania w grudniu w akademii medycznej bo nas skierowali, później mieliśmy mieć 18 stycznia też a akademii ale tam nie poszlismy bo sensu nie ma, jakas młoda lekarka tylko go obejrzała i nic szczególnego nie powiedziała, nie zleciła ni nie zrobiła, tyle że badania były bezpłatne, ale wolę zapłacić i nie spędzać tam połowy dnia, masakra jakaś. Więc pewnie w marcu zrobimy kolejne badanie.

Nam Jaś dał popalić wczoraj, nie wiem co się dzieje, ale ostatnio jak ma zasnać i strasznie walczy, bo chce zasnąć a nie może, no i do tego się tak rozkręca, że płacze, wyje po prostu, aż cały chodzi :( i tak samo jest jak długo na jedzenie czeka :( już nie wiem co robić, wczoraj cały dzień tak było prawie 10 razy taka histeria do 22, gdzie padł ze zmęczenia, chwilkę pospał i wtedy zjadł. Bo jak się wydziera to nie ma bata, nawet jak jest głodny to nie chce zjeść :( i takie kółko się zamyka, załamana jestem :(
Teraz śpi, spał wczoraj od 22-6:30 i dopiero jedzonko, zjadł 170 i teraz śpi, ale już widzę że się budzi, więc jedzonko mam przygotowane żeby za długo nie czekał. Normalnie boję się swojego dziecka, jego reakcji i w ogóle :(((
byla ktoras z was u gin krolikowskiej w medisonie??zapisalam sie na wizyte,a nawet nie zapytalam co wchodzi w sklad,bo drogo 150 zl.........
mała ciężarówko spytaj się AgusiGda bo ona chyyba do niej chodziła.do królikowskiej - ciecieląg. To chyba ta sama.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
mała ciężarówko nie znam , ale za co 150 zł za wizytę???????????
za wizyte,mam nadzieje ze z usg
Bogosiaa, odnośnie mleka jeszcze, to szukaj na stanowiskach ze zdrową żywnością.

Crazy gratulacje, trzeba twardym być, to przynosi skutki :)

Dziewczyny mam doła :( właśnie wróciłam od pediatry i stwierdziła u małej zapalenie oskrzeli. Dala antybiotyk i dla preparaty do inhalacji. Nie chciałam jej dawać antybiotyku ale co zrobić.
Lekarka sama była zdziwiona, że oprócz zanikającego kaszlu nic jej nie jest. Ładnie śpi, je, śmieje się... ale mam wyrzuty sumienia, że może powinnam była wcześniej iść do lekarza.. jestem zła matka :(
Z takim maluchem jednak, nawet jak są słabe objawy, trzeba iść do lekarza i sprawdzić. Uważajcie na swoje pociechy.
ja na kontrolnej bylam u dr Olszewskiej, 120zł w tym samolot, usg dopoch, i cytologia, bardzo mila:) ma gabinet na przeciwko manhattanu

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry