Widok

MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 CZ.47 (5)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my na szczepienie we środę :(
tym razem będą i pneumokoki więc dwa ukłucia, ja jestem nerwowa więc bez męża się nie ruszam,
upiekłam szarlotkę i zaraz zabieram się za jej konsumpcję :)
ja sukieneczek na chrzciny jeszcze nie szukam, bo Emi rośnie jak na drożdżach i nie chcę kupić czegoś co będzie za duże albo za małe, z przyczyn technicznych chcemy chrzcić małą na koniec kwietnia

moja myszka ćwiczy właśnie łapanie krówki zawieszonej na pałąku bujaczka, ale ma śmiesznie skupioną minę :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
crazy - ja bylam na nfz u pani dr olszewskiej w przychodni na kołobrzeskiej (skierowanie mialam od pediatry) dlugo nie czekalam chyba - ok 3 dni ale pediatra cos mi wypisala ze pilne :-) i sie udalo

kasia- sukienka przecudna, a juz sobie dodalam do ulubionych linka tam gdzie kupilas plaszczyk, juz tez powoli musze sie ogladac za ubrankiem
aha wy tez w Wielkanoc chrzcicie? bo jak nie to moglybysmy pomyslec o zakupie ubranka na pół :-)
Kasia a mamjeszcze pytanko- co pod ta sukieneczke ubierasz?
Bo mi plaszczyk i czapeczka podobaja sie takie same jak Tobie, ale sukenki sa na ramiaczkach wiec nie wiem co pod to ubrac jakas bluzeczke z bialym rekawkiem? wiadomo najpierw bodziak :-)
Dzien dobry kobitki. Z okazji Walentynek zyczymy duzo milosci :D.
Sara, ja ubiorę Małej bodziak z długim rękawem, na to białą bluzeczkę i dopiero sukieneczkę.
Do tego dokupiłam już bolerko takie:
image
(zdjęcie z allegro ) i na to ten płaszczyk co zamówiłam
Mam nadzieję, że nie będzie jej zimno, ten płaszczyk wygląda na ciepły, z resztą będzie pod kocykiem leżała a tylko na sam chrzest ją wyjmiemy z wózka.

Niestety ja też chrzczę Amelię w Wielkanoc. Jeszcze nie wiem w jaki dzień, bo nie byłam w kościele. Mam nadzieję, że ksiądz nie będzie robił pod górkę ;) bo my tylko cywilny mamy, no ale to z innych też przyczyn więc mam nadzieję, że bez problemu ochrzcimy Małą :)

image
mała podpowiedź: jak wrzucacie zdjęcie na http://imageshack.us to wybierajcie opcję "zmiana rozmiaru obrazu" i rozmiar 320x240, nie będzie ucinać zdjęć i będą miały odpowiedni obraz,
ja właśnie zjadłam szarlotkę i muszę iść córci pieluchę zmienić bo kwęka :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Aga111 a spróbuj pi herbate z mlekiem (bawarke) u mnie lepiej działaja niz te herbatki na laktacje. wypijam takich herbat kilka 5-6 w ciagu dnia i mleka jest wiecej, bo ja mam czasem takie kryzysy mlekowe :-) cycki miekkie i jak ściągam to tylko ok40ml. a to za malutko zeby sie Wercia najadła. i ogólnie staram sie zeby min. 2l (wody, herbaty, inki) wypic dziennie.
crazy dzieki :))) o bawarce nie pomyślałam ;) teraz po każdym karmieniu męczę jeszcze piersi laktatorem i nie jest najgorzej, mleka jakby więcej, ale nie powiem jest to męczące. Lece zrobić sobie bawarke ! :))))
aaaaaaaa mam do Was jeszcze pytanko :) czy Was też tak ciągnie do słodkiego???? ja nie moge sobie poradzić, jak narkoman szukam po domu kawałka czekolady. Masakra :////
Aga, mnie też ciągnie do słodkiego. Chyba nigdy nie zgubię zbędnych kilogramów ;) Na szczęście nie ma tego dużo.

Na laktację bardzo dużo pij. Najlepiej wody. I herbatka Bocianek jest dobra. Ja wypijam przynajmniej dwie dziennie. A przede wszystkim myśl pozytywnie!!!
Aga 111 ja mam dokladnie to samo. słodycze słodycze słodycze. dziś juz zjadłam 3kawałki ciasta, chałwe, pawełka, pół czekolady i juz siedze i mysle co tu dalej zjesc. pojde z pieskiem to zajde do sklepu po 3bita :))
Mąż to mnie opierdziela ze tyle jem słodyczy ale ja juz po cichu czasami sie opycham. no masakra. Dobrze to ujełaś Aga jak narkomanka...
Jenki dziewczyny a ja myslalam,ze tylko ja jestem taka lakoma na te slodycze. Tez ciagle mam slodkie w glowie. Za 3 miesiace moja siostra ma wesele i chce zgubic ta okropna falde z brzucha,a jakos nie idzie :(
Jesli chodzi o bawarke,to slyszalam,ze wysusza i lepsza jest kawa zbozowa. Wiec jak kiedys pilam bardzo duzo herbatki,to teraz przestawilam sie na kawke.
I mam pytanko. Wypilam kieliszek bialego wina. Moge karmic Babla,czy lepiej odczekac jakis czas?
witam się z rana, mam trochę zaległości z czytaniem bo od środy rano mnie tu nie było.. jakoś tak wyszło.. a weekend na spacerkach i wizytach spędzony ;))
bylismy wczoraj w Gdyni na bulwarze, super zamarznięta zatoka ;))) a te rzeźby lodowe widziałyście? słabe! tylko jedna mi się podobała.. jakieś takie mało wyraźne i małe niektóre.. widziałam we Włoszech o wiele ładniejsze i większe od człoweika! a te bez rewelacji.. podobno ładnie podświetlone wieczorem, dają efekt..
bylismy tez w restauracji na obiedzie (mój prezent walentynkowy ;)) ) gwarno, tłumno.. ale Maksiowi to nie przeszkadzało.. zauważyłam że on bardzo lubi ludzi, nie przeszkadza mu hałas i jest towarzyski, bo usmiecha się nawet do obcych :) to dobrze, bo można z nim wychodzić ;))
dobra.. póki Młody jeszcze śpi, to ja zabieram się za siebie i dom.. a potem dopiero Was poczytam ;)
jak tam wasze odchudzanie?moje....porażka,ale nie poddaje sie,od dzis walcze od nowa.
na szczescie mąż nie mial grypy,moze jakies zatrucie czy cos bo mu przeszło po 1 dobie.ale za to ja sie czuje jakos nie bardzo.glowa mi peka i goraco mi,oczy sie szklą.i znowu caly tydzien sama:(no do 18 niby ale wieczór to mija jak mrugniecie okiem.
Natalia my wczoraj tak samo spedzilismy walentynki :). Maz zabral mnie do restauracji,a potem na spacerek nad morzem. Bablowi tez nie przeszkadzal halas. Spal sobie grzeczniutko. Dal rodzicom czas dla siebie :D.
A na odchudzanie tata dal mi dobra stronke i zamierzam zaczac robic te cwiczenia od dzisiaj. Wpisz sobie w google 6 Weidera. Tam sa cwiczenia na miesnie brzucha.
Czesc dziewczyny u nas walentynki do d...Cały dzień siedzielismy w domu mała plakała ile wlazło. Od kilku dni mam doła bo juz niewiem co mam robic z nią. Wczoraj puściły mi nerwy i wydarłam sie na nią przeklelam zoatawiłam ja na macie, odwróciłam sie zamknełam w lazience wyryczałam dobre 10min ona też sie darła w niebogłosy. Wyszłam z łazienki wziełam ja i usneła odrazu mi na ramieniu. Miałam takie wyrzuty ze na nią krzycze ale ja już sił nie mam. Wieczorem czas na lulu marudziła juz ze zmeczenia oczy jej sie kleiły ale walczyła zeby nie usnac darła sie ja niewiem co w niej siedzi(diabeł) jakis ;-) położyłam sie z nią głaskałam po główce a ona darła sie kaszłała piszczała wierzgała nogami spociła sie cala waliła nogami machała piściami i ciagle płacz pisk itd. a ja ciagle leżałam obok i plakała z nia głaskałam po główce i po 27min dokładnie patrzyłam na zegar uspokoiła sie dałam cyca i usneła. Ja oczywiście razem z nią ale z jakąś ulga w sercu.
Jej nic nie dolega po tysiac razy sprawdzam pieluche daje cyca sprawczam brzuszek ubranka bez metek a ona poprostu tak o sie drze. i jak biore na rece to ucisza sie tyle ze czasami po 5min ito jej sie nudzi idalej jest hałas. ;-(( mam ochote upic sie ze hoho, ale moi rodzice po 2godz też juz maja dosc wiec nie ma szans na romantyczny spokojny wieczor.
LidiaM mnie tez bola stawy, plecy itd. i nie mam pojecia dlaczego, kregoslup od noszenia?, a stawy? i tez najbardziej kolanowe.
crazy wspolczuje... to rzeczywiscie pozostaje pojsc do jakiegos specjalisty. a probowalas te cw co salambo link wklejala? takie bujanie sie z mala? ja mam wrazenie ze moja to uspokaja, jak jest marudna i z nia sie po bujam to potem jest spokojniejsza.
Czesc dziewczyny,

Crazy nic sie nie martw. Ja osobiscie nie moge powiedziec,ze wiem co czujesz, ale moge sobie wyobrazic. Skonsultuj sie z lekarzem i badz dobrej mysli:-) Trzymam kciuki.

Dziewczyny jak Wy to robicie,ze bez problemow wybieracie sie do restauracji?Kurcze ja mam stracha. Pakujecie wozek do auta? Nie macie obawy, ze Wasze malenstwa sie mocno rozplacza? No i jeszcze mam obawy, ze zlapie jakies chorobsko.

Jestem jeszcze ciekawa jak Wasze kruszynki zachowuja sie po jedzonku. Moja Amelka je 6 razy dziennie (w tym 2 x w nocy). Po kazdnym posilku oczywiscie odbijanie a potem chwilke pogaworzy lezac na bujaczku lub na lozku, a potem zaczyna kwilic - daje smoczka i pieluszke i mala odjezdza,ale nie jest to mocny sen - oczka ma caly czas lekko otwarte. Czy Wasze dzieciaczki wiecej czasu juz spedzaja na gaworzeniu itp.?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry