Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.14

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
już czas...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj boli nawet jak chodzę po domu.
to mnie Sylwia pocieszylas dobrze ze nie jestem sama:):)
Hej
sylwia i wiloka - mnie też boli!!!Także jestem z Wami..
Hej. Mnie też boli więc jest nas więcej. Czasem nawet ten ból doprowadza do łez jest tak silny no i faktycznie jakby od miednicy i schodzi na nogi. No i krzyż... Zastanawiam się czy to prawda, że jeśli w ciąży kobieta cierpi na bóle pleców to przy porodzie czekają ją bóle z krzyża...
Zauważyłam że wczoraj cały dzień nie odzywała się Agusia dzisiaj też jej nie ma może na porodówce?
No i Michałowa nie daje żadnych znaków może też już cieszy się dzieciątkiem.
Mój Filipek to chyba chce mieć urodziny jak tatuś 12 grudnia.Kto wie to jest całkiem prawdopodobne.Ale byłaby niespodzianka dla męża.Wcześniej nie pomyślałabym że przenoszę.No cóż nie ode mnie to zależy niestety.
Witajcie dziewczyny,
melduję się nadal z małą w brzucholu.
Ale za to coś sie ruszył u mnie. Przed chwilka zaczął mi odchodzić czop śluzowy tak mi się wydaje. ciągnąca zabarwiona krwią taka brunatna wydzielina wieć pewnie to on. Jak myślicie?

Zabieram się za sprzątanie i gotowanie bo dzisiaj odwiedzają mnie koleżanki. Może jak troszkę sie zmęcze to mała szybciej zechce wyjść :)
Justa myślę że to może być czop chociaż czop jest taki bardziej jak galaretka.
Justa może to będzie dziś ???
kurcze..ale tego dużo..
Ciągnący się zabarwiony na rózowo czorwono sluz, dokładnie taki jak galareta. i to tak nagle zaczał płynać. Okropnie mnie brzucho boli jak podczas miesiączki. mam nadzieje ze cos się ruszy, i to jeszcze dzisiaj! :)
Justa może faktycznie to już obserwuj co się będzie działo i jakby co to na porodówkę.Trzymam kciuki.
Sbj
mam pytanie odnośnie opieki nad dzieciatkiem w Redłowie, co tak naprawdę trzeba zabrać:
- rożek, ile pampersów, czy jakiś środek do mycia niemowlęcia, czy środek do smarowania pupy?
- czy od razu dawałaś swoje ciuszki dla malucha?
-o czym należy pamiętać aby zabrać dla siebie lub dla maleństwa ?

Będę wdzięczna za podpowiedź
Justa trzymam kciuki - tylko ż2eby te koleżanki zdążyły jeszcze Cię nawiedzić , skoro się przygotowałaś, odprężenie w mołym gronie przed porodem mile widziane :-))
a może spotkanie trzeba będzie odwołać... trzymam kciuki za Was wszystkie dziewczyny!
podłaczam sie do pytania mamki :)
Sbj czy jest ciepło w szpitalu, czy wziasc pajace bawełniane czy cieplejsze welurkowe?

kurczaki! a może naprawdę się dzisiaj rozkręci :) 3majcie kciuki dziewczyny!
mamka - tak u Piskulaka to mogliśmy być my z mężem - opis mojej osoby i męża się zgadza.

Co do pytania o ciepło w szpitalu - moim zdaniem wystarczą bawełniane pajacyki, welurowe będą zdecydowanie za ciepłe.

co zabrać dla dziecka - ja miałam 10 pampków ( na 3 dni akuart - co do sztuki mi się sprawdziło :d), Siostry myja i oliwkują, więc Ty nie robisz przy dziecku żadnej toalety oprócz zmiany pieluch, a do tego miałam chusteczki nawilżane i na wszelki wypadek krem na odparzenia, ale go nie użyłam. Rożek dają swój, choć ja swój tez miałam. O ubranka po porodzie się nie zapytali, ale mąż zaniósł im nasze i ubrali w nasze.
Ooo dzięki SBj za informacje.

Widzisz czyli musiałyśmy się widzieć na poczekalni i nawet wydaje mi się 2 razy - wchodziłaś z meżem przede mną na wizyty. szkoda, ze nie zaczepiłam hahahah.
A dają w Redłowie tak jak kiedyś maść pośladkową?
Justa
czy ten czop na początku odchodził w postaci takiej przeźroczystej? Jak surowe białko kurze >;)?
Cześć dziewczyny!
Ja nadal w dwupaku. Ale może Agusi dobrze przepowiedziałam, że w weekend urodzi? Bo rzeczywiście jej nie widać ;-).

Oj dziewczyny, ale się zaczęło na dobre rozpakowywanie. Zazdroszczę tym, którym już się coś dzieje. Mnie narazie wszystko boli i tyle.
mamka dokładnie jak pisałaś, ten sluz wyglada jak surowe białko kurze, tyle że zabarwione. Na razie nie leci ale pewnie po trochu będzie wypadać. Wczesniej miałam obfite upławy i myslalam ze to to, ale śluz to śluz :) i jestem juz pewna że to czop śluzowy

dzieki Sbj za info, myślę że jestem juz spakowana na tip top :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry