Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.14

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
już czas...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witajcie dwupaki i rozpakowane.

My wczoraj dostaliśmy skierowanie do szpitala - żółtaczka, wynik 16, w szpitalu wynik 15,6 wiec po dwóch godzinach oczekiwania na IP odesłali nas do domku i kazali znów sprawdzić poziom bilirubiny.

Dodatkowo - mały ma obrzęknięte sutki, wiem że to wina hormonów, ale u jego wujka zrobiło się zapalenie sutków 26 lat temu, więc teraz dmucham na zimne.
Hej
A ja jeszcze męczę się w dwupaku nie mam już siły tak mi ciężko.Z dnia na dzień kręgosłup coraz mocniej mi boli.Dzisiaj w nocy nie dawałam rady przekręcić się na drugi bok,a rano jak wstałam to cała spuchnięta oczy palce kostki.Pół nocy tylko przespałam ale jeszcze dobre i to.A teraz w dzień to już nie daję rady chodzić nie dość że boli krocze pachwiny to i ten nieszczęsny kręgosłup.Jestem zła na moje dziecko że nie chce się urodzić już prawie tydzień po terminie,o ono nadal rośnie i ten mój brzuchol jest gigantyczny już nawet nie mówiąc o rozstępach których coraz to więcej.
Ale się rozpisałam przynajmniej tu mogę się wyżalić.
sylwia80 - wiem, że łatwo mi pisać bo już mam maluszka przy sobie, ale dasz radę, zobaczysz maluszek jak sie urodzi wszystko Ci wynagrodzi, chociaż pierwszy tydzień napewno będzie równie trudne jak te ostatnie.
Sbj trzymam kciuki, zeby poziom bilurbiny u twojego synka szybko spadł :)

Miłego dnia dziewczynki :)
sbj ja również trzymam kciuki za waszego Stasia żeby wszystko było w porządku. Najważniejsze żeby maluszek był zdrowy.
SBJ- BĘDZIE WSZYSTKO OK!
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.

A ja tu z dobrą nowiną przychodzę - znalzałm wątek, że MICHAŁOWA urodziła:

Lenka urodziła się wczoraj o godz. 17:35, waży 3 kg i ma 54 cm.

GRATULACJE DLA MAMY I DZIDZI :)
cześć dziewczyny!
dawno nie pisałam...przede wszystkim gratulacje dla nowych mamusiek i czekamy na te co w szpitalu, bo widzę, że rozpakowywanie w pełni:)
dużo cierpliwości dla tych które czekają:)) ja wam powiem, że nie miałam żadnych objawów, kompletnie NIC przed porodem.. więc wiecie..w każdej chwili może was dopaść wyczekiwany moment porodu:))
a u nas wszystko sie stabilizuje, wczoraj byliśmy na ważeniu i w 6 dni Szymonek przybrał 260 gr więc rośnie jak burza:) a jeszcze niedawno pisałam, że sie martwię, bo nie przybierał za dobrze na wadze:)
dziś pierwszą noc w całości przespał w łóżeczku..bo tak to musiałam go brać do łóżka..gazy jelitowe i ciągłe jęczenie:(( a dziś ładnie sie budził na jedzonko i spać do siebie.. dostaliśmy lekarstwo debretin i na prawdę działa:))
sbj, wszystko będzie dobrze!!trzymam kciuki za pięknego Stasia:)
sbj, dzieki za info,

gratuluje Michalowej i s=-zdrowka dla naszych dziewczyn, czyli Lenka posluchala sie mamusi i wyklula sie wczesniej, do tego roznicy rowno rok miedzy moja corka a Lenka, nawe godziny sa podobne hihi

Sbj, moja mala miala bardzo silna zoltaczke jak urodzila sie i utrzymywala sie okolo 3 tygodni, niestety ja musialam w 5 dobie wracac do szpitala, bo mloda najpierw byla 36h pod lampami, a po nastepnych 48h poziom bilirubiny byl zbyt wysoki i zatrzymali nas, tzn.Blanke, po 2 dniach wyszlysmy i bylo ok, karmisz piersia wiec super, ale trzeba karmic bardzo czesto i nawet jak Stachu nie wybudzi sie to samemu wybudzic trzeba, bo niebezpieczne sa spadki wagi...a rozumiem, ze dmuchasz na zimne z hormonami, i na pewno bedzie dobrze...
a tak twoje filmiki sa super, jak wy to robicie, ze wy tak super wygladacie po porodzie, ty i Marchew, no normalnie bajka , i pierwsze karmienie, no u mnie wygladalo to zupelnie inaczej hihi
Gratulacje dla Michalowej!!!
dużo zdrówka dla niej i Lenki:))
Michałowa wszystkiego dobrego gratulacje:)
Michałowa gratulacje!
Kurcze miałaś na mnie poczekać....!
Zabieram się za mycie okien, to może zdążę się jeszcze z nią dzisiaj spotkać hahahaah
Pa
No fajnie, że wszystkie dziewczyny są po szczęśliwym rozwiązaniu.
Ciekawa jestem jak już wszystkie będziemy mamami i jak będzie wyglądać nasza tabela. I czy np. waga z USG się sprawdza.
Gratuluje Michalowej!!
Już nie mogę się doczekać recenzji:)
SBj na pewno pogonicie tę żółtaczkę!!
Pozdrawiammmm
Michałowa, gratulacje :D aż się wzruszyłam.. tyle czasu się starałaś, a teraz tulisz córeczkę :) dużo zdrówka dla Was :*
Michałowa gratulacje - śliczne imię wybraliście dla córci :)

My po wizycie u pediatry. No nie powiem nie było łatwo przez te zaspy z wózkiem się przebijać ale daliśmy radę. Mały waży już 4 kg i wszystko oki.
Aniwa nie odzywa się dzisiaj cały dzień a zawsze coś pisała myślę że też rodzi.
anik fajnie że z dzidzią ok.
gratulacje dla nowych mamuś :) ja ostatnio mam mało czasu na internet... bo muszę się córką i mężem zajmować ;P w sensie takim, że spędzamy razem czas:) ale cały czas tu zaglądam i czytam na bieżąco :)
gratuluje kolejnym mamusia:)

zazdroszcze juz rozpakowanym:) u mnie nie ma zadnych objawow zblizajacego sie porodu, zadnych skurczow, nic mnie nie boli, ale torba spakowana czeka;p
Gratulacje dla nowych mamuś....
Dziewczyny my też musimy się sprężyć bo od przyszłego tyg mróz -15 do -20... Aż strach z takim maluszkiem do domu wracać.....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

do góry