Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ. 15

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam w nowym :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mojemu malemu w szpitalu na wzdecia dawali esputikol on jest niby od 3 miesiaca ale mowili ze dzieciaczkowi nie zaszkodzi i moge dawac przed kazdym karmieniem dwie kropelki ja tylko daje jak widze ze sie prezy albo jak cos zjem i niewiem jak zareaguje:) wesolych swiat
dołaczam do listy rozpakowanych urodziłam 20.12 o 20 45 na klinicznej córeczke 49 cm i 2830 siłami naturalnymi na klinicznej
Ja też gratuluję nowym mamusiom! ;-))

Justa - ja piję herbatkę koperkową. Nie wiem czy działa...może jest ciut lepiej. Dziś w nocy mała spała nam 5 godz! Tzn. najpierw był problem żeby zasnęła, bo się właśnie męczyła z brzuszkiem. Tata ją nosił ponad godzinkę. I zasnęła ok 23 i obudziłam ją dopiero o 4. Sama byłam w szoku że tak długo - piersi mnie obudziły ;-). Potem niestety już był problem i się męczyła - spała po 30-60 min. i płakała. No ale nie mogę narzekać na dzisiejszą noc. W dzień też jakby lepiej.

Mąż dziś kupił WINDI - to takie rureczki na odgazowanie maluszka. Podobno rewelacyjne. Chcieliśmy przed chwilą wypróbować, bo mała się pręzyła i płakała, no i przede wszystkim nie robiła już drugi dzień kupy, ale jak się do tego zabraliśmy to sama zrobiła mega wielką kupę ;-). Bez pieluchy akurat była ;-). Dobrze, że nie wystrzeliła, bo miałabym dużo sprzątania ;-). Kurcze - powiem wam że taka wielka radość nas ogarnęła, normalnie kamień z serca ;-). Dziecko się z******o ;-)))). Ale teraz mamy smieszne problemy - i tak mało nam do szczęście potrzeba.

No i teraz malutka śpi - ulżyło jej. Ale jak znowu zacznie się wieczorem akcja wzdęcia, to wypróbujemy WINDI. Poczytaj sobie o tym.
Michałowa wdzę że wasza mała ma problem z kupką. Nasza robi ich kilka dziennie jednak pręży się bardzo i płacze w nocy w cągu dnia. Dzisiaj podałam jej pół łyżeczki wody koperkowej. Mam nadzieje ze krzywdy dziecku tym nie zrobę.. Zresztą lekarka powiedziała że można spróbować.
Podawała któraś z Was coś takiego maluchowi?

co gorsza...dzisiaj była zielona kupka. Na razie jedna ale jak bedzie ich wiecej to pojadę z nia do szpitala.
Dziewczyny co o tym wszystkim myslicie???
no mój mały też ciągle się pręży i marudzi myślę że czas coś wypróbować po co ma cierpieć maleństwo.
Już od paru dni mała się pręży i męczy, a z kupką problem dopiero od wczoraj. Także z gazami też mamy problemy. Dlatego kupilismy Windi. Pomyślcie o tym. Połozna w szkole rodzenia o tym mówiła. No i teraz poczytałam i same dobre opinie. Pozwala sie dziecku rozgazować.
O wodzie koperkowej też słyszałam - niektórym dzieciom to pomaga. Koleżanka stosowała i działało - i też stosowała już u 3 tyg. dziecka.
Jestem jeszcze ciekawa co Sbj powie o tym leku, który podaje synkowi. Czy nadal działa?
juz mi się mylą dni i nie wiem od kiedy lek podaję, ale nocka była fajna - maly budził się co 3h
teraz nie chce zasnąć , ale chce go troche przetrzymać, bo dzisja jadł co godzinę, teraz minęły już prawie dwie i jak go nakramię - to zobaczymy jak będzie spał.

Generalnie porobiłam dzisiaj troszke i jestem padnięta, więc karmie zaraz maluszka i spać

ale jeszcze przekonania że ten lek pomaga nie mam.
WESOŁYCH ŚWIAT DZIEWCZYNY

AAA i gratulki dla nowo upieczonych mamuś i ich dzieci
Wesolych swiat dla wszystkich mam:)

Aby nasze male pociechy byly zrodlem najwiekszych radosci:)
Duzo szczescia, radosci i milosci dla was i waszych rodzin:))
WESOŁYCH ŚWIĄT
gratulacje dla nowych mamusiek :)

ja się nieźle rozłożyłam przez karmienie nocne... no i mała dużo mi płakała dzisiaj - nie wiem o co jej chodziło :( ale po kąpieli padła...
czy któraś z Was mocniej krwawi, skrzepy, po drugim tyg.po porodzie?
Wesołych Świąt dziewczynyki :)
WESOŁYCH śWIĄT!!!! Zdrowia dla Was i maluszków!

Nasza noc słaba...nie wiem czemu moje dziecko nie chciało spać. Miała problem z zaśnięciem i potem była już tak zmęczona, że nie mogła spać. I tak całą noc w sumie. Mała nerwowa, ja zmęczona i tak się bujałyśmy. Spałam może w sumie 2 godz. Teraz mała śpi słodko...ech!
Witam świątecznie:)
Michałowa miałam taką samą noc jak ty tyle że mój mały ciągle prężył się i słyszałam jak mu w brzuszku strzela bulgocze biedny robaczek.Nad ranem już nie mogłam funkcjonować bez spania to mąż zajął się dzidzią a ja spokojnie chociaż dwie godzinki pospałam.
Dziś odpadł pępęk ale wystraszyłam się bo jakoś tak dziwnie wygląda tak właściwie to nie wiem jak ma wyglądać bo nigdy nie widziałam a jest w środku taka biała część z boku lekko pokrwawił i nie wiem czy go przemywać dalej spirytusem.
Ja również życzę Wszystkim Zdrowych, Wesołych oraz Spokojnych Świąt.

Nowym mamusiom Gratuluję, Maleństw.

Sylwia, położna w szpitalu mówiła mi, że pempuś należy jeszcze przemywać jak kikut odpadnie.

My byłyśmy we wtorek na USG bioderek u dr. Sieliwończyka i wszystko jest w porządku.

Pozdrawiam
ja się cieszyłam, że moja marudziła w ciągu dnia... bo w nocy pięknie spała - tak była zmęczona...
Rozpakowane :-)
MRtusia – 11.11. – chłopczyk Szymon, 3380g, 54cm – ZASPA – cc
Aniak;) - 17.11 - chłopczyk Mikołaj, 3300g i 55 cm - cc
Mar-chew – 26.11. (05.12) – dziewczynka Hania, 2920g – UK – cc
Asienkaj - 01.12. (06.12.) - dziewczynka Hania, 3570g i 56cm - ZASPA
Sbj - 01.12. (12.12.) - chłopczyk, 3100g, 53cm, 8:30 - REDŁOWO - SN
Agus878 - 01.12 (10.12) - chłopczyk Patryk 2810g, 53cm - ZASPA - SN
Dziobus - 02.12 (30.11) - dziewczynka Zuzia, 2840g, 54cm - ZASPA - SN
Agusia:) - 05.12 (10.12) - dziewczynka Kornelia, 3580g, 53cm, 7:10 - KLINICZNA - SN
Justa2684 - 07.12 - dziewczynka Aleksandra 4000g, 52cm, 10:20- REDŁOWO - SN
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura - 3090g, 55 cm, ZASPA - cc
Michalowa - 08.12 - dziewczynka Lenka, 3050g, 54cm, 17:35 - REDŁOWO - SN
wiolka210 - 08.12 (24.12) - chłopczyk Oliwier, 3400g, 55cm, - REDŁOWO
Aniewa - 09.12 (11.12) - dziewczynka Basia 3550g, 57cm, 7:35
Maja - 10.12 (11.12) - chłopczyk Miłosz, 3700g, 60cm, 4:00 - WOJEWÓDZKI
Misica3 - 10.12- dziewczynka Hania 4770g, 60 cm godz 6:35 Wałbrzych
sylwia80-12.12(04.12)-chłopczyk Filipek 3820g,57cm godz 17:35
mamka - 13.12 (12.12) - chłopczyk Bartuś, 3550g, 56cm, 5:40 - REDŁOWO - SN
queen- 14.12 (25.12) - chłopczyk Michaś, 3495g, 57 cm, CC
LidkaJ-15.12 (11.12) - Magdusia 3680g, 56 cm, kliniczna- SN
Ania-Gd - 20.12 (30.12) - dziewczynka Nikola, 2830g, 49cm, 20.45 - KLINICZNA - SN

Dwupaki ;-)

Anula78 -06.12-chłopczyk
Anka165 - 09.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
Kasiula_83 - 13.12 - dziewczynka Amelia
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka Aleksandra - WEJHEROWO
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś - ZASPA
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola - WEJHEROWO
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
Kulkaa - 31.12 - dziewczynka Zuzia - ZASPA
No to i na mnie przyszedł czas...
21 grudnia o 10:58 przyszła na świat moja Natalka,
ważyła 3200g, mierzyła 55 cm.
Rodziłam na Zaspie przez cc - dzień wcześniej odryłam u siebie stan przedrzucawkowy :(
Teraz jesteśmy już w domku - zdrowe i szczęśliwe.
Wszystkiego dobrego w te Święta Dziewczyny - niech Wam się spełnią wszystkie życzenia!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry