Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2012 (1)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej,

to już tak oficjalnie - wątek grudniowych mam :)
oto nasza lista:

wiola1 01.12.12
ewabaranek81- 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Ewa24 - 07.12.12/chłopiec
Muszyca -10.12.12/dziewczynka
karolaMK- 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna -15.12.12/chłopiec
Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś
miliani - 19.12.12/chłopiec
Izkha - 22.12.12/dziewczynka
asior -24.12.12/chłopiec
asia - 24.12.12/chłopiec
natalia21-24.12.12
Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
zabulka- 27.12.12/chłopiec Tomek
zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Kostkap - 30.12.12/dziewczynka Weronika

jeśli którejś z Was brakuje albo coś się zmieniło to przekeljajcie listę i uzupełnijcie proszę dane :)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Grudzien-2012-sa-juz-jakies-mamusie-t328535,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziś w DD TVN ma być ranking porodówek - ciekawe co pokażą? :)

ja generalnie mam dzień lenia, mała poszła do żłobka, więc więcej luzu mam, jeszcze w łóżku zalegam i szukam motywacji żeby się z niego ruszyć :)
Ja się wyjątkowo już ruszyłam (zwykle też jeszcze zalegam w łóżku)... Też słyszałam, że ma być ów ranking, ale niestety wychodzę z domku, więc Modern Lady - jakby co to napisaj proszę co mówili, o ile powiedzą coś ciekawego na temat trójmiejskich szpitali...
cześć dziewczyny;) ja - leniuchuje i też lukam na dd tvn więc zobaczymy co tam powiedzą. poki co robia ciasteczka mniam mniam mniam w tej ciazy mam po prostu fioła na punkcie słodyczy. Dziś rano moja córcia otworzyła swoj magiczny słoiczek ze słodkościami i powiedziała "mamo dlaczego znów powyjadałaś mi czekolade?" :P UPS... :P nie mogę się powstrzymać :D:D
http://gdzierodzic.info/
właśnie przeglądam sobie Kliniczną i dane nt oddziału położnictwa mają z 2009 r, więc w sumie mało realne...
serwer im sie chyba przeciazyl;) wszystkie ciezarne z calej Polski sie dobijaja;D
Modern_Lady no niestety.... spodziewalam się lepszych informacji na tej stronie. Wszystko działa 1-mc więc pewnie się zaktualizuje itp. kiedy my już bedziemy szczesliwymi mamusiami;)
mnie też wyrzuciło :/
a tak przy okazji- ciekawa jestem Waszych opinii nt nacinania- bo w trakcie wypowiedzi autorki portalu pojawił się temat tego, że w porównaniu np z W Brytanią odsetek nacięć krocza jest u nas bardzo duży- czy Wam bardzo zależy na tym, żeby nie być naciętą?

ja może od razu powiem, że przy Wiki byłam nacinana i uważam, że lepiej kontrolowanie naciąć niż niekontrolowanie popękać...
jeśli młoda się odwróci główka poprawnie to jade na kliniczną ale w przypadku gdy się nie odwróci no to moja ginekolog powiedziała mi, że jak na kliniczną pojade to na pewno beda chcieli najpierw probowac naturalnie i moze być, że nawet nie beda chcieli myslec o cesarce bo to moje drugie dziecko.. podobno na zaspie jest wieksza szansa na cc bez dodatkowego stresu... czyli bede wtedy musiala zmienic plany. ale caly czas 3mam kciuki za młodą żeby zrobiłą fikołka :D
ja rodziłam w Wielkiej Brytanii i nie byłam nacinana i ... do tej pory przechodzą mnie ciarki - samoistne pęknięcie MASAKRA ;/ nie mam porównania ale powiem szczerze, że nie chciałabym jeszcze raz czuć tego co wtedy;/
Ja zdecydowanie wolę nacięcie niż popękać
hej Dziewczyny:)
Moje marzenie z ostatnich dni to przespać wreszcie noc i czuć się wyspaną, nasze dziecko aktywuje się w okolicach 23 i tak jej zostaje długo w noc przez co ja moge pomarzyć o śnie

Co do nacinania to co myślicie o skuteczności zalecanych teraz masaży krocza np olejkiem migdałowym z wit.e i picia herbaty z liści malin? spotkała się któraś z Was z tym, żeby to pomogło uniknąć nacięcia? Bo ponoć może się przyczynić do uelastycznienia krocza i uniknięcia nacinania, ale to wiem tylko z jakichś wyczytanych informacji
Ze mną się już lekarka wstępnie na termin cc umawia bo stwierdziła, że szanse na obrót Marysi są nikłe
ja w pierwszej ciąży piłam herbatę z liści malin, ale jak widać na niewiele się to zdało :)
zresztą ja też nigdy nie obstawałam jakoś przy tym, żeby nie być nacięta, można by rzec, że był mi to dość obojęty temat, ale teraz patrząc na dośwaidczenia koleżanek, które wszystko by dały, żeby tylko uniknąć nacinania a potem mówiąc brutalnie popękały wzdłuż i wszerz to zdecydowanie jestem zwolenniczką nacięcia
teresek - gdzie bedziesz miala cc? jak sie umowić? masz jakieoś konkretnego lekarza z konkretnego szpitala? bede wdzieczna za info w tej kwestii bo nie wiem jak do tego podejść a też chciałabym mieć komfort umówionej cc, żeby nie było zaskoczeń
natoo chciałabym mieć na Klinicznej bo chodzę do lekarki, która tam pracuje i nawet ostatnio pytałam ją i mogę umówić się na dzień kiedy ma dyżur w szpitalu, żeby ona ten zabieg zrobiła, chyba że Marysia wcześniej zechce wyjść i cc nie będzie w ustalonym terminie. Boję się tylko, że gdyby poród zaczął się wcześniej i na Klinicznej nie będzie miejsc to mnie nie przyjmą, choć ponoć jak jest planowana cesarka to raczej nie odsyłają, ale wtedy moja gin mi Zaspę poleciła, żeby w takiej sytuacji tam jechać. Jak rozmawiałam z nią o szpitalach (bo nie mam orientacji, który w Gdańsku jest dobry) to albo Zaspę albo Kliniczną polecała wybrać. Zdecydowana jestem na Kliniczną. Czytałam, że Ty też masz ułożenie pośladkowe, podobnie jak ja, a że to moje pierwsze dziecko to podobno na pewno nie będą ryzykować naturalnego tylko od razu cc. Muszę tylko dowiedzieć się jeszcze czy skierowanie na cc jest potrzebne bo tego nie wiem niestety a zapomniałam dopytać przy ostatniej wizycie.
no wlaśnie moja to druga ciąża i wtedy podobno nie tak łatwo o cc bez próby naturalnego w Twojej sytuacji właśnie podobno przy 1wszej ciazy nie ryzykują ani na klinicznej ani na zaspie. ide we wtorek do mojej gin wiec jeszcze z nia dokladniej pogadam o szczegółach cc w mojej sytuacji no chyba, że Olka zrobi koziołka i bedzie problem z głowy;) a czy moge dopytać teresek do jakiej gin chodzisz?
Teresek - też jestem ciekawa do jakiej gin chodzisz :)
Tę stronkę, o której była mowa (tuż przed samym wyjściem rano załapałam się jeszcze na obejrzenie tego materiału) wyczytałam w grudniowej gazecie "Twoje dziecko". Po powrocie zerknęłam na nią, ale jeśli chodzi o gdańskie szpitale to mi jakoś za bardzo nie pomogła :/
Co do nacięcia - brzmi strasznie, ale pęknięcie brzmi jeszcze gorzej... To będzie mój pierwszy poród, więc tak naprawdę na nic konkretnego staram się nie nastawiać - mam ogromną nadzieję, że personel, który będzie tego dnia lub nocy na zmianie okaże się pomocny i fachowy :D Jestem osobą wrażliwą, można by nawet rzec, że przewrażliwioną :P więc nie należę do najłatwiejszych pacjentów, ale w końcu jakoś trzeba będzie dać radę, bo odwrotu ni ma ;P
chodzę do dr Katarzyny Ciach, we wrzeszczu przyjmuje, byłam też kilka razy u dr Królikowskiej-kobierskiej (ona też z Klinicznej) ale tylko na konsultacjach w związku z cukrzycą ciążową. A Wy do jakich lekarzy chodzicie?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry