Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI GRUDNIOWE 2012 (4)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamusie z dzieciaczkami:
Miliani - 14.11.12/chłopiec - Antoni Jan/szpital Redłowo
KarolaMK - 30.11.12/dziewczynka - Laura/szpital Zaspa
Ewabaranek81 - 30.11.12/dziewczynka - Zuzia/szpital Kliniczna
Dotik - 04.12.12/chłopiec - Adaś/szpital Redłowo
Natoo - 05.12.12/dziewczynka - Aleksandra/szpital Zaspa
Ewa24 - 11.12.12/chłopiec - Wojtuś/szpital Wejherowo
Teresek - 12.12.12/dziewczynka - Marysia/szpital Kliniczna
Muszyca - 13.12.12/dziewczynka - Zosia/szpital Redłowo
Czukcza - 14.12.2012 /chłopiec - Jan/ szpital Zaspa
Izkha - 15.12.12/dziewczynka - Nina Stanisława/szpital Kliniczna
Justyna - 15.12.12/chłopiec - Nikodem/ szpital Wejherowo
Zabulka - 18.12.12/chłopiec - Tomek/szpital Wojewódzki
Madzia_86 - 21.12.12/chłopiec - Antos /szpital Zaspa
Kamada - 25.12 2012/chłopiec - Dawidek/szpital Zaspa
Zocha_ma - 27.12.12/chłopiec - Borys/szpital Wojewódzki
Modern_Lady 27.12.12/chłopiec - Maciuś/szpital Kliniczna
Carolajna - 27.12.2012/chłopczyk - Adrian/szpital Swissmed
Anna - 29.12.12/ dziewczynka - Michalinka/szpital Kliniczna

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=434864
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ależ piękna dziś pogoda... się naspacerowaliśmy :)

teresek- mówią, że mleko mamy może być tak dobrze trawione, że dziecko rzadziej się wypróżnia. Jeśli tak jak piszesz zbytnio maleństwu to nie przeszkadza, to może faktycznie taki już urok.
Dziewczyny życzę Wam najlepszegow te Święta :)
image

Uploaded with ImageShack.us
oj coś mi zdjęcie ucięło- więc spróbuję jeszcze raz :)
z najlepszymi zyczeniami dwa Zajączki :)

image

Przesłodkie dzieciaczki,sliczne zdjęcie:)
A ja sie pochwalę,mój synuś już od jakiegoś tygodnia przekręca sie z brzuszka na plecy:)głowa wysoko uniesiona,reka w bok i siup lezy na boku:)
A tak poza tym to ostatnio mówiłam,że wszyscy zdrowi a tu już od końca zeszłego tyg Majka kaszle na maksa,do tego trochę kataru,nie chodzi do przedszkola już tydzien i jeszcze ja trochę się od niej zaraziłam,na szczęście Mały zdrowy:)

Gdzie ta wiosna,Tomek wyrósł już z kombinezonów,więc chodzi już w kurtce i bucikach:D
heheh skądś to znam :) ja też ostatnio jeszcze upychałam młodego w kombinezon, ale juz zaprzestałam, bo zaczynał wyglądać jak buli :)

my wczoraj zaliczyliśmy szczepienia - mały waży już 7400 i ma 66 cm

co do przewrotów to u nas nieśmiałe przekręty z pleców na bok i tyle w temacie :)
ale za to silny chłopak, dźwiga się strasznie mocno do siadu, aż nawet nasza lekarz zdziwiona była

też nam marzy się wiosna...
w przyszłym tygodniu wyjeżdżamy do Jastrzębiej na króki urlop, więc nie pogniewałąbym się za odrobinę słońca- choć w hotelu tyle atrakcji, że i bez tego damy radę, ale i tak jakoś tak milej!!

zabulka- to zdrowka dużo dla Was!!
U nas Antoś z plecków na boczki się już od paru tygodni przekręca:) Ale z brzuszka na plecki też jeszcze nie, pewno by się przekręcił bo się bardzo mocno nóżkami odpycha, ale rączka mu przeszkadza i jeszcze nie skumał się co z nią zrobić:)
Czasem leżąc na pleckach na kocyku tak mocno się odpycha, że kręci się jak bąk:)
Ale z siadem to słabiutko u niego:(
My z miesiąc temu kupilismy kombinezon 68, akurat promocja była, długo zastanawiałam się czy się opłaca jeszcze kupować czy nie, ale zima jak widać zaszalała więc się przydaje:)
no właśnie mi do głowy nie przyszło, że zima może tyle trwać - zwłaszca, że jak wychodziłam z małym ze szpitala to było zero śniegu i chyba ze 4 stopnie na plusie :) a tu taka niespodzianka...
no nic ma kurtkę zimową, więc już te ostatnie dni da radę...
Drugie szczepienie za nami. Nina waży 6125g, więc przez miesiąc i 10 dni przytyła około 1 kilograma :) Zjada 160 ml mleczka co 3 godziny i to zazwyczaj już się go mocno domagając, więc powoli (za jakiś tydzień) będziemy chyba urozmaicać jej menu, bo coś chyba samo mleczko jest dla niej za mało "treściwe"... A jak u Was z nowymi pokarmami? Pojawią się niedługo? I jak maluchy Wasze kochane? :)
Mój maluch jest cały czas na piersi, więc z urozmaicaniem menu czekam do siódmego miesiąca, czyli pewnie w maju gdzieś zaczniemy mu dawać inne jedzonko.
A mój skarb się dzisiaj pierwszy raz przekręcił z brzuszka na plecki:)
Super, ja Ninke póki co muszę przekonywać do leżenia na brzuszku. Kiedyś lubiła na nim spać, a teraz nie lubi za bardzo na nim leżeć, złości się... :/
No mój też się złości, ale nie ma wyjścia, musi ćwiczyć, bo bardzo słabo główkę trzyma, nawet jak na swój wiek skorygowany:( Zresztą muszę się przyznać, że i ja go mało na brzuszku kładłam, bo dużo ulewał i od razu miał cały kocyk mokry:( Teraz jest podejrzenie skazy białkowej u niego, zmieniłam od paru dni dietę na bezmleczną, wydaje mi się, że już mniej ulewa, więc nie ma zmiłuj;)
Chociaż dla mnie masakra z tą dietą, chyba trzy czwarte tego co jadłam do tej pory to nabiał w różnej postaci, chciałam Antosia jak najdłużej karmić piersią, ale nie wiem ile wytrzymam :/
A my mieliśmy iść jutro na szczepienie ale Tomek od wczoraj ma mega kaszel(ja i Majka dopiero co wyzdrowiałysmy) i katar,wczorajsza noc prawie nieprzespana,bo tak kaszlał. Idziemy jutro do lekarza,więc okaże się czy będzie szczepiony czy nie.
A to mój synuś:)
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/14003_508267415903678_814120222_n.jpg
Ale przystojny mężczyzna:)
A to mój synuś:)
http://imageshack.us/photo/my-images/20/dscn1135z.jpg/
Może teraz:)
image

zabulka - niezła minka u synusia :D
miliani - moja córcia ciągle nie może wykumać, że jakby trzymała rączki "pod sobą", tak jak Twój synek na zdjęciu to było by jej łatwiej z trzymaniem głowy... co jej ułożę rączki w taki właśnie sposób to ona zaraz je na boki rozkłada... :p
https://plus.google.com/photos/100736164705193063113/albums/5865862158656190929?authkey=CMyukrXJtv_Afw a to Nina :)
Ano mój też tymi rączkami strasznie wiosłował na boki:D Ale uparcie mu pomagam i chyba załapuje o co chodzi:)
mój Wojtuś :) Waży 8500 kg i jest chyba najcięższym dzieckiem wśród Waszych dzieci

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry