Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 CZ.3 (41)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) - Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
21.08 (termin 18.08) - Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) –caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) - Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
26.08 (termin 12.08) - Manka - córeczka Maja, 3800g, 55cm, szpital na Zaspie
01.09 (termin 27.08) - Yasmine87, synek Oliwierek, 3940g, 59 cm, Wejherowo
01.09 (termin 03.09) - Monika81 - córeczka Martynka, 3710 g i 57 cm, Szpital Zaspa
04.09 (termin 28.08) karolkaw- synek Jerzy, 3550 g i 55 cm, Szpital w Redłowie
06.09 (termin 09.09) Ostola - corka Tara, 3900g, Cork University maternity Hospital
08.09 (termin 06.09) Madziulka - córeczka Patrycja, 3540g, 57cm, szpital na Zaspie
17.09 (termin 10.09) Aniaa - córeczka, 4040g, 57cm, cc, szpital na Zaspie
17.09 (termin 20.09) AlexGDY - córeczka Marysia, 3650g, 58 cm, szpital w Wejherowie
19.09 (termin 12.09) Nilkaa - córeczka Eliza, 3350g, 55 cm, Redłowo
24.09 (termin 23.09) Zuzko - córa Antosia, 3090g, 53 cm, Szpital na Klinicznej
25.09 (termin 16.09) Sylwia781122 - chłopczyk Szymon, 3050g, 54 cm, Wejherowo
7.10 (termin 29.09) piggy - synek Jaś, 3550g
7.10 (termin 27.09 ) Anettkaboss - córcia Amelka, 3680g, 56 cm, szpital na Zaspie

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-I-DZIECIACZKI-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-CZ-2-40-t189344,1,130.html
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja się upewniłam, że jestem w ciąży w swoje urodziny :) Dzień przed robiłam imprezę urodzinową i musiałam przyjaciołom jakiś kit wciskać, dlaczego nie wznoszę toastów ;) A następnego dnia już miałam pewność :))) Najlepszy prezent urodzinowy właśnie się bawi na nowej macie. Kupiliśmy Tiny Love Kick&Discover. Super się bawi :)
image image
Dziś się okazało, że te nasze maluchy wcale nie są takie niekumate. Wczoraj przy kąpieli rozmawialiśmy o tym, że Kostek jeszcze nie strzelił nam kupy do wanienki. I dziś co? Strzelił dziś :)
image image
Ehh a moja Mala znowu placze wieczorem, chyba ja brzuszek meczy. Zawsze o podobnej porze. Przez to praktycznie nie mam zycia wieczorem, probuje ja uspic a ona zasnie i zaraz sie budzi. Nie wiem juz co z tym zrobic, jaka moze byc tego przyczyna ze zawsze wieczorem ja mecza gazy?? Co mozna z tym zrobic?
Aniaa jak zawsze o tej samej porze jest płacz brzuszkowy to wg mnie to jest kolka. możesz spróbować dać jej krople: infacol, espumisan i inne dla dzieci. najlepiej idź do lekarza pogadaj.

Ssabinka dzięki za zdjęcia:)
imageimage
Cześć dziewczyny :)

Aania, współczuję problemów brzuszkowych u Malutkiej :( Pewnie to klasyczna kolka, tak jak mówi Nyzosia.

Wojtek też mi wczoraj trochę popłakał, ale to dlatego, że nie mógł zasnąć, strasznie mu się chciało spać, a Tośka szalała i hałasowała :/ Muszę jej chyba baterie powyjmować ze wszystkich Szczeniaczków-Uczniaczków, GarnuszkówNaKlocuszków i innych grająco-świecących... ;)

W ten albo następny weekend chcę wyciągnąć męża na randkę- do kina, do knajpki i na spacerek. Kupiłam bon Groupon do restauracji w Gdańsku i chcę go w końcu wykorzystać :) No i vouchery do kina od Nyzosi :) Spacerek bez bonów :D Planujemy też zakupy, widziałyście gdzieś jakieś fajne czapki na zimę? Takie normalne... ;) I odwiedzimy dwie dzidzie :) Jedną 1,5miesięczną, drugą dwutygodniową :) A nasze bąble już taaaakie wielkie ;)
image

image
Panna, super, że macie matę ;) Mata to jest cudowny wynalazek, Wojtek praktycznie cały dzień na macie spędza, śpi, bawi się... :)
No i z Kostka niezły urwis, że kupola strzelił w kąpieli ;P
image

image
kupol w wannie :) dooobre :) moj mi wczoraj w dekolt nasiural jak sie nachylilam nad nim :)

my wlasnie wstalismy, syn zasnal wczoraj o 21:30 i spal do 6:00 potem mleko i jeszcze 3 godz snu... tylko ja sie czuje bardziej zmeczona niz kiedys...hmm...dziwne :)
image
Helo.

A mnie się znowu coś z cyckami zrobiło:((( załamana jestem bo jak nie zastój to coś innego - teraz mnie tak kłuje w prawej piersi - promieniuje od sutka w głąb. Tak mocno że spać nie mogłam a ściąganie pokarmu to masakra!! oczywiście odpaliłam dr google i wyczytałam że to może być grzybica:(((( jak do jutra nie przejdzie to muszę iść do lekarza tylko nie wiem gdzie bo jestem u teściów:((
ta moja laktacja to jakiś dramat - wszystko idzie źle:((((
imageimage
Nyzosia:
współczuję :(. U mnie, gdyby nie ten ból po karmieniu, byłoby ok. A tak to nie mogę się doczekać aż minie te 6 miesięcy ...
Szukałam w necie informacji co z tym bólem zrobić, jak go złagodzić ale nic nie znalazłam.

Ania:
Ja też jeszcze nie wróciłam do figury sprzed ciąży :( Cały czas brakuje mi 3 kg i nic nie chce ich ruszyć. Powoli zaczynam pilnować ile jem, no i wczoraj po raz pierwszy byłam na fitnessie :). Jak fajnie sobie poskakać :),szkoda tylko że moje mięśnie brzucha w czasie ciąży zupełnie zanikły :(. Trzeba będzie dużo więcej ćwiczyć.

yecath:
Mi się też marzy jakieś wyjście z mężem. Ale póki karmię piersią i tylko piersią to raczej niewykonalne :(. Mój ssak zresztą głodny jest co 2, 2,5 h -więc na dłużej wyrwać się z domu nie mogę.
Nilkaa, Wojtuś też jest na piersi, możesz odciągnąć mleczko przecież i zostawić dla maluszka albo podać mm- krzywda się dziecku nie stanie, a Wy też troszkę odpoczniecie i zrelaksujecie się razem ;) Macie z kim zostawić Malutką?

Nyzosia, serio myślisz, że to grzybica? Wtedy bardzo prawdopodobne, że Helka miałaby pleśniawki- zerknij jej do buźki czy nie ma białawego nalotu na języczku, podniebieniu, wew. stronie policzków.
image

image
No własnie nie wiem czy u nas działało by to tak samo - w sensie jak młoda nie je z cycka - ale sprawdzę jej buzie. sama nie wiem co to może być. dziś jest trochę lepiej ale dalej boli.
Tak się zastanawiam czy nie mogło mi się coś porobić tutaj u teściów - wiecie inna flora bakteryjna, nie zawsze wyparzyłam laktator, może coś mi się dostało? kurcze już sama nie wiem ... a cycek boli:(
imageimage
No tak, zapomniałam, że u Was nie ma styku pierś-Helka :)

Wiesz co... Nie wydaje mi się, żeby to grzybica była... Grzybica piersi najczęściej (z tego, co mi wiadomo) pojawia się, gdy dziecko z pleśniawkami ssie pierś... Bo u dziecka o pleśniawki nie jest trudno.
A gorączki nie masz? Może przeziębiłaś pierś? Nie wychodziłaś na dwór wydekoltowana?
image

image
nilkaa a mała nie chce pic z butelki?Ja odciagam zawsze i zostawiam mojej mamie małą z zapasem mleczka.W sobote dzieki temu bylismy z mezem w Aquaparku poplywac.Od razu sie lepiej poczulam.

Nyzosiu wspolczuje tego bolu.kurcze tak sie starasz karmic swoim mleczkiem i zawsze cos ci przeszkadza....

Maja dzisiaj tak fikala na podlodze ze jej przewinąc nie moglam więc ja zostawilam z gola pupka na chwilkę.Oczywiscie fiknela sobie na brzuszek i jak juz chcialam ja przewinac to podlozylam rekę pod brzuszek zeby ja przekrecic i zostalam obsikana...
image
Nyzosia wspolczuje:( Jak mi sie ten zastoj zrobil to tez bolalo strasznie, zwlaszcza jak lezalam na tej stronie:/ Ale dasz rade, dzielna babka jestes:)
Te kolki u nas to sie wlasnie zdarzaja raz na pare dni, nie sa codziennie, ale jak juz sa to o podobnej porze. Wiecie moze czy po cesarce mozna cwiczyc juz po tych 6 tyg? Czy trzeba dluzej poczekac zanim blizna sie lepiej zagoi?
Nyzosiu współczuję... I tak jesteś najdzielniejszą mamą, tyle zastojów przeszłaś itp.,wciąż się nie poddałaś i Hela ma mamine mleczko, no i już po 1. listopada a Ty wciąż walczysz, normalnie medal Ci się należy :)

nilkaa witaj w klubie, mi też zostały 3 kg i nijak z nich zejść nie mogę, zdaje się, że mało jem, na śniadanie i kolacje jedną bułkę ziarnistą i obiad, w międzyczasie staram się nic nie podjadać a i tak nic waga nie rusza :( Chyba teraz ja muszę więcej się poruszać, to może i waga się zmieni, najgorsze tylko, że nie mam kiedy, ehhh chyba muszę się lepiej zorganizować...
image
No właśnie ja się boję wprowadzać butelkę...
Mimo że minęło już 6 tygodni zdarza się że Mała problemy ze złapaniem piersi :(. Jak już zacznie ssać to jest luz, ale zanim złapie to czasami mija dobra chwila. W weekend to aż 2 razy w nocy dostała histerii że nie może złapać - nie dawało się jej uspokoić przez jakieś 5 minut a w takim stanie to już w ogóle jedzenie nie wchodziło w grę :(. No i dlatego, mimo że mam już dawno kupione butelki (nawet antykolkowe, mimo że kolek na szczęście nie mamy), zamrożone mleko to boję się je wprowadzić.
Małą mogę co najwyżej z siostrą zostawić - rodzice boją się takiego Maluszka - zresztą mają też inne obowiązki.
aniaa mozna cwiczyć ale delikatnie, basenik, hula hop i spacerki:) na brzuszki jeszcze bedzie czas:)
image
asku_85 wlasnie chodzilo mi glownie o basen i takie cwiczenia cardio, brzuszki to dla mnie najgorsza mordęga:P
mi lekarz własnie basen zalecił...i w to mi graj bo steskniona za pływaniem jestem:)
image
ja na basen idę w sobotę - mam bardzo blisko - 5 minut i już jestem - więc trzeba to wykorzystać :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Tabletki do zmywarki. (71 odpowiedzi)

Własnie zamontowali mi w kuchni zmywareczke,chce kupic tabletki do mycia ale jest tak duzy...

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...

Dziecko z ADHD a sąsiedzi (16 odpowiedzi)

Czy ma ktoś problem z sąsiadami. Moje dziecko ma 7 lat i ma zdjagnozowane ADHD i problemy z...

do góry