Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 45 (84)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI :

25.04 (termin 17.07) atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
12.07 (termin 28.06) Misikaii - córeczka Michalina, 3810 g, 58 cm, szpital w Wejherowie
15.07 (termin 15.07) malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
15.07 (termin 24.07) mama Wiktora - synek Wiktor, 2950, 55cm, Wojewódzki
16.07 (termin 11.07) kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
21.07 (termin16.07) Annia - synek Filip, 4060g, 56cm, SN, szpital Kliniczna
23.07 (termin 23.07) ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
29.07 (termin 09.08) Zośkaa - córeczka Aleksandra, 3230g, 49cm, Nordfjord sjukehus
29.07 (termin 09.08) malgo1981 - córeczka Natalia, 3540g, 58 cm szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 (termin 27.07) Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
02.08 (termin 25.07) czarnakawa-córeczka Milenka, 4040g,55cm, szpital Wejherowo
03.08 (termin 21.07) sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
04.08 (termin 05.09) agusia1394 - synek Krzyś, 3250 gram, 56cm,Szpital Wejherowo, poród SN
5.08 (termin 2.08) Akacja 126 - syn Hubert 4315 i 62 cm, poród sn, Swissmed
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
6.08 (termin 30.07) pyziol67,synek Krzyś,3390g,55cm,Szpital na Zaspie
07.08 (termin 05.08) Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
13.08 (termin 17.08) Dzynka - synek Antoś, 3400 g i 56 cm
17.08 (termin 9.08) przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
19.08 (termin 20.08) 88malutka88 - córeczka Antonina, 3250g i 56cm, Wejherowo
21.08 (termin 18.08) Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
26.08 (termin 12.08) Manka - córeczka Maja, 3800g, 55cm, szpital na Zaspie
01.09 (termin 27.08) Yasmine87, synek Oliwierek, 3940g, 59 cm, Wejherowo
01.09 (termin 03.09) Monika81 - córeczka Martynka, 3710 g i 57 cm, Szpital Zaspa
01.09 (termin 24.08) Anita25323 - córka Lena, szpital na Zaspie
04.09 (termin 28.08) karolkaw- synek Jerzy, 3550 g i 55 cm, Szpital w Redłowie
06.09 (termin 09.09) Ostola - corka Tara, 3900g, Cork University maternity Hospital
08.09 (termin 06.09) Madziulka - córeczka Patrycja, 3540g, 57cm, szpital na Zaspie
09.09 (termin 29.09) Superbejbe - Larysa (3030g, 54cm) CC, Zaspa
17.09 (termin 10.09) Aniaa - córeczka, 4040g, 57cm, cc, szpital na Zaspie
17.09 (termin 20.09) AlexGDY - córeczka Marysia, 3650g, 58 cm, szpital w Wejherowie
19.09 (termin 12.09) Nilkaa - córeczka Eliza, 3350g, 55 cm, Redłowo
19.09 (termin 23.09) Sylwa - córeczka Laura, 3080g, 52 cm, Szpital Wojewódzki
24.09 (termin 23.09) Zuzko - córa Antosia, 3090g, 53 cm, Szpital na Klinicznej
25.09 (termin 16.09) Sylwia781122 - chłopczyk Szymon, 3050g, 54 cm, Wejherowo
7.10 (termin 29.09) piggy - synek Jaś, 3550g
7.10 (termin 27.09) Anettkaboss - córcia Amelka, 3680g, 56 cm, szpital na Zaspie

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-I-DZIECIACZKI-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-CZ-44-83-t251133,1,16.html
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Patrycja dziś nie chciała spać po południu więc już o 19 padła. Ale co chwilę się budzi i popłakuje :(
Pogoda koszmarna, gdzie to lato????było dziś 15 stopni, kto to widział w środku lata!!
image
image
jako, że mamy lipiec to pogoda wcale mnie tak mocno nie dziwi...wiecznie jest deszczowy....z wyjatkiem zeszłego roku...

moj mały tez miał dzis tylko jedna dzemke o 12...i latego przed chwila padł:) wkońcu troche czasu dla siebie...bom sama z nim:/
image
hm..... fifi tez nie chcial 2drzemke dzis ale po godzinie wkoncu sie poddal:P i teraz zasypia.

Boje sie o pogode na roczek...... kurcze oby bylo ladnie
image
image
U nas wlasnie dzisiaj byly dwie drzemki po 1,5 godziny! A nigdy tyle nie spi, zwykle ma jedna 30-60 min i druga 30 min i tyle. A dizsiaj duzo spala i jeszcze poszla wczesniej spac.

Ja po makijazu, powieki mnie troche bola, mam czerwone i napuchniete ale wyglada z****iscie:)))
No Aniaa zazdroszczę makijażu.

My przestawiamy Mata na jedną drzemkę, jest trochę ciężko, ale daje chłopak radę. Wieczorem kładziemy go wcześniej spać, a mama dzięki temu może chodzić na fitness :)
image
tez myslalam o 1 drzemce ale to po wakacjach jakos zobaczymy. Ale jak sie przeprowadzimy to bym chciala zeby mial jedna drzemke tak o 12.
image
image
aniaa a co robilas dokladnie? kreski?
image
image
Hehe chyba telepatycznie wyczułam, że jogurt jest dobry ;) Jutro Mati będzie miał jogurtowy debiut. Kupiłam jagody, jogurt naturalny i mój M ma zrobić z makaronem, ciekawa jestem, czy mu będzie smakowało... Tak tylko się zastanawiam, czy podać to jako obiad czy deser... Bo dla mnie to już byłby obiad ;P
image
Ssabinka tak, kreski na gorze;)
Aniaa bolało??

ja sie boje przed czwartkiem,, facet ma mi tylko date wydziarac a ja panikuje jakbym miala miec bitwe pod grunwaldem na plecach robiona :)

u nas jest tak z tym spaniem, ze jak jest ladna pogoda to mlody spi tylko raz od 15:00 do 16:00 ale jak pada tak jak dzis to ma dwie drzemki po 40min.
image
Karolla jakos strasznie nie bolalo, tylko troche, ale wiesz oko to takie dosc wrazliwe miejsce, jedno mi ciagle drgalo:) Najbardziej bolalo pod koniec jak juz oczy byly takie podraznione
dzielne dziewuchy z nas wiec i ja dam rade :):):)
image
widze że Wasze też mają krótkie drzemki - u nas się waha od 30 min do 1,5h - uwielbiam tą 1,5h jej drzemkę :))) U nas narazie 2 drzemki wchodzą w grę, ale jak będzie jedna to też tak bym chciała żeby była koło południa ok 2h ( haha ja sobie mogę chcieć :)))) a mała i tak swoje)
image
image
my mamy od 40min do 2 godz ale najczesciej sa to godzinne albo 1.5 godzinne. Ale jak na dworz to od 40 do 50min.

a jak dlugo trzymaja sie te kreski i jaki jest koszt jesli moge spytac?:)
image
image
Niby sie trzymaja od 2 do 5 lat. Koszt 400zl za gorne i 400 za dolne, ale ja dolnych nie chcialam. W cenie sa 2 wizyty, ta druga to poprawka.
No to cię podziwiam Aniu. Chyba bym się trochę bała, że mi go schrzanią :-)

Karolla - tatuaż boli, ale to pikuś przy porodzie ;-)
image
akacja moj porod to zle porownanie, bo mi dziecko wyjeli nawet nie wiem kiedy :):) ja bardziej nie lubie dentysty heheh .. :):) moja sis miala robiony 3 lata temu, taki napis na stopie dlugosci ok 14cm, a stopa to jedeno z najczulszych miejsc, boi sie igiel wiec odwrocila glowe-podobno nawet nie poczula, kiedy facet juz zaczal robic :)
image
Karolla - tatuaż naprawdę mniej boli nawet w porównaniu z cesarką i gojącą się raną na brzuchu. Uwierz mi :-) Ja się wynudziłam na fotelu, a cykor ze mnie straszny ;-)
image
no to mnie pocieszylas :) akacja a co masz zrobione?
image
Ssabinka z tymi tortami to mnie źle zrozumiałaś.
Można dowolnie wybierać wzory i smaki ja podałam po prostu takie jakie ja miałam.
Z tymi sztucznymi barwnikami to na stronce jest rozpiska co zawierają dane torty. Jakby któraś z Was chciała wiedzieć czy można dać dziecku ewentualnie.

Co za dzień ach...
Myślałam że wyjde z siebie deszcz unieruchomił nas w domku na cały dzień. Dzieciaki prawie dom rozniosły i potem do 22 nie chciały spać.
Mam dośc!
Dziewczyny, nowy wątek żeście naskrobały, ja nie nadążam:)

Weronika, przede wszystkim gratulacje pięknych dwóch kresek. Podczytuje wątek starających się, więc wiedziałam, że się starasz, a ja tam kibicuję jednej koleżance, która pozanałam poza forum, ale się zgadałayśmy, że się udzila w tym wątku.

Akacja i Sabinka gratulacje dla chłopaków pierwszych samodzielnych kroków.

Aniaa, ja tez bym chciała takie kreski,bo chyba nigdy się nie nauczę malować kresek, ale bałabym się i trochę szkoda, ze ten makiejaż trzyma się tak krótko, no może nie krótko, ale jednak to nie na stałe.

W czwartek byłam z Jurkiem u lekarza, zeby go zmierzyć i zważyć i ma 76,5 cm i 9470g. Jurek na razie nie chodzi, ale podobno się puszcza jak się zapomni, no ale nie widziałam tego tylko mama mi mowiła. Do chodzenia pewnie daleka droga, fajnie byłoby takie tuptanie zobaczyc:)

Oczywiście kontynuuje moje ciwczenia i w poniedziłki i czwartki chodze na fitness na dwie godziny, i z jednaje strony w coraz wiecej rzeczy się mieszczę, ale z drugiej do kaloryfera to mi jeszcze daleko:(((nie wiem ile trzeba ciwczyć, zeby się jakies mięśnie pojawiły:(
image
Karolkaw ja sie w sumie ciesze ze to tylko na kilka lat a nie na zawsze, potem mi sie cos moze odmienic wiec wiesz;)
Dzisiaj mam juz mocniej napuchniete oczy wiec wygladam dosc zalosnie:P
Dzien dobry :)

Wreszcie się zapowiada ładny dzień :)
image
Ale naskrobałyście! Ja wczoraj padłam o 20 razem z Helą. nie miałam mocy.

Aniaa dzielna byłaś:) ja na szczęście kresek nie muszę sobie robić:)
Ale za to myślę nad depilacją laserową nóg...

Dobrze że pogoda dzisiaj lepsza niż wczoraj! masakra wczoraj była. Hela też spała więcej niż normalnie. U nas dałoby radę przestawić ją na jedną drzemkę ale na razie nic nie kombinuje.
imageimage
fajna pogoda dzis ;)
a mi na nogach wlosy nie rosna wiec mam klopot z glowy
co to kresek na powiekach to ja cykor jestem kolezanka miala makijaz permanentny i spipeprzyli jej zamiast bezu kolor czerwony zostal czerwony ;(
ssabinka czy na tej str z pogoda da sie zobaczyc pogode np za tydz??
Karolla - mam najzwyklejszego tribala na dole pleców.

Pogoda jest wspaniała. Na szczęście. Przyleciała z Hiszpanii moja przyjaciółka. Umówiłyśmy się dziś w Sopocie na spacer i już się bałam, że nic z tego nie wyjdzie. A tu proszę. Wakacje wróciły. Nawet mój chłodnik będzie na dziś jak znalazł, bo wczoraj przyznaje ciężko mi się go jadło hehe
image
Mjakmama ale ona miala cienie robione chyba?? Bo ja widze juz ze jest ladnie zrobione tylko czekam az mi zejdzie opuchlizna:) Jak wytuszuje to juz w ogole bedzie super;) Ja sie zdecydowalam glwonie dlatego ze mam bardzo jasne oczy, obwodki i rzesy, wiec jak sie nie umaluje to mam takie male oczka i nie podoba mi sie to.
Co do lasera to moja kolezanka wykupila z grupona, miala juz chyba 4 zabiegi i za duzo to nie dalo, wiec nie wiem moze lepiej normalnie pojsc niz z grupona. Ja te zbym chciala laser ale mam bardzo jasne wlosy, a laser ponoc takie slabo chwyta, no ale przez to ze sa jasne to nie musze tyak czesto depilowac bo nie widac:)
Aha mam pytanie, czy Wasze dzieci jeszcze tak czesto upadaja i w cos uderzaja glowka? Bo u nas jeszcze kilka razy dziennie sie w cos walnie i jest ryk, normalnie juz nie moge na to patrzec...
mi siostra mówiła że i tak laserowo trzeba co kilka lat poprawiać, a zależy to od koloru, siły włosa ...

Nie sądzę że ma znaczenie czy z gruponem czy bez bo to ten sam laser przecież ....
aniaa u nas to normalne..juz przestalam zwracac uwage na te mniejsze bumm.. :):) KOnrad juz nawet nie ryczy tylko jak sie mocniej grzmotnie to wtedy placze..moje dziecko potrafi uderzyc sie glowa nawet o blat od krzeselka do karmienia
image
Hej ;)

z tymi jogurtami to dla mnie tez dziwne, tym bardziej ze pediatra mówiła nam o naturalnym a ten wyskoczył z czymś takim jeszcze z krzykiem...ale wiecie specjalista ;)

my torty zamawiamy z Sowy i od tej Pani, zmawiałam na panieński i był pyszny i duży ;) http://picasaweb.google.com/fajnetorty

Liwia doszła do wprawy w nowej umiejętności ;) notorycznie dzieli się z psem jedzeniem ;)) ale żeby dala jej całość, o nie ona trzyma w reku, pies ugryzie kawałek i ta mu zabiera i do buzi resztę wkłada ;) tzn próbuje ale jej oczywiście zabieram ;))
image
mjakmama niestety nie da sie:) nawet jaby tak bylo to pewnie by sie nie sprawdzala bo oni czesto nanosza poprawki.:)

tez kiedys chcialam tam tatuaz ale potem juz mi przeszlo za to mialam kolczyk w pepku potem go zgubilam i zaszlam w ciaze wiec nie bylo sensu zakladac nowego i teraz mam taka bliznejedna nad pepkiem no trudno, jeszcze mam w nosie ale tak sie przyzwyczailam ze jak raz sciagnelam do dziwnie mi bylo:P
image
image
to u nas to samo, tylko że z nami się dzieli, taka jest słodziutka że jak dostanie flipsa to jeszcze połową nakarmi rodziców ....
aa dajecie kompoty ? ja wczoraj dałam malej maliny i wiśnie ;) ale sie krzywiła

Liwia już tak nie upada odkąd zaczęła zasuwać jak błyskawica na czworakach i zaczęła chodzić ;) my w domu mamy dość wysokie progi i martwiłam się ze będzie cala poobijana a ta sobie tak super radzi ;))
image
przyszla mama super te torty!!!!! a jak z cena?

No i u nas Filip tez tak dzieli sie jedzeniem:) super to wyglada:) zabawki tez daje i tinie:)
image
image
Nilka chodzi mi o to ze moze robia krocej albo mniejsza dawke, cokolwiek zeby zaoszczedzic, wkoncu wiadomo ze z grupona raczej na tym nie zarobia...
w zeszłym roku płaciłam za tort 100 zl byl naprawdę bardzo dobry podeśle Wam zaraz linka do mojego foto ;)
image
https://picasaweb.google.com/107278110965403476410/12Lip2011?authkey=Gv1sRgCLD6oOyQou7R3wE#5628360929553872130 w rzeczywistości wyglądał 100 razy lepiej ;)
image
hmm, może

Chociaż tym sobie psują opinię bo ja np bym pomyślała że albo laser na mnie nie działa i nie kupię tego więcej albo mają za słaby laser i lepiej pójść do konkurencji ....
pryzsyla mama Ty swintuszku heheheheheh
image
miałam się pochwalić ;) dostaliśmy zaproszenia małej i wyglądają całkiem całkiem ;) https://picasaweb.google.com/107278110965403476410/12Lip201102?authkey=Gv1sRgCIeGq-nx2eCSkwE#5628361855797812722

karolla a jaki dobry był ;ppp z alkoholem i wiśniami w wódce ;) smak można sobie samemu wybrać ;)
image
Hehehehe torty super!!! A smaczne???
imageimage
przyszla mama jak grzeszyc to na maksa hehehhe najwayniejsze,ze byly procenty
image
Liwka super na zdjęciu:)
My nie robimy zaproszeń. Powiemy tylko komu trzeba gdzie i kiedy mają przyjść:) w sumie to robimy w domu więc bez szału - ale też bym chciała ładną pogodę bo bym taras wykorzystała:)
imageimage
no my tez jednak w domu robimy, bo za pozno zadzwonilam do tego pensjonatu, majapoprawiny w niedziele eh... no ale nie ma tego zlego.. zamowilam parasol do ogrodu i robimy w ogrodzie jak pogoda bedzie..wyobrazcie sobie,ze parasol na allegro ten sam o 256zł taniej niz w castoramie!!!
image
Super zdjecie na zaproszeniu:) My czekamy tez na Filipka.

Jak nie bedzie pogody 30 lipca to nie wiem co my zrobimy, bo moik rodzice nie maja wykonczonego domu w domu pustki.
image
image
Wczoraj poszłam z małym do lekarza, żeby jeszcze ona na niego zerknęła. No i w sumie nic nowego się nie dowiedziałam, ach ci lekarze... Kobitka stwierdziła, że może to być 3 dniówka. Wymacała Antosia z każdej strony, o dziwo naprawdę przyłożyła się do tego badania. Powiedziała, że jak już dajemy ten antybiotyk to lepiej dokończyć leczenie.

Przyszła mama zaproszenia super.

Ja miałam kolczyk w nosie. Wyjęłam go jak byłam w ciąży. Stierdziłam, że już z niego wyrosłam. Teraz została mi po nim pamiątka w postaci ciemnej plamki. Muszę zapytać się kosmtyczki czy coś da się z tym zrobić.
Tatuaż też chciałam sobie zrobić, ale nie wiedziałam w jakim miejscu i teraz to się nawet cieszę, że go nie zrobiłam.

Dziewczyny jak długo utrzymuje się ta wysypka przy trzydniówce?
image
Ssabinka mi też zależy na pogodzie 30 lipca bo też wyprawiam urodzinki mojej Natalci:-) a zaproszenia super
Ja też miałam kolczyk w pępku. I ciągle mam po nim dziurkę. Tylko że teraz to już raczej kolczyka nie założę. Lepiej odciągać wzrok od brzucha niż go eksponować hehe

No i przymierzam się do kupna stroju kąpielowego i chyba kupię jednoczęściowy. Tylko gdzie tu kupić jakiś w miarę fajny? I żeby jeszcze modelował trochę talię. Hm. Może wiecie?
image
Akacja na świętojańskiej koło empiku maja fajne kostiumy, w triumphie i dzisiaj widziałam że koło goodmorning wietnam jest nowy sklep ze strojami - ale nie wiem jakimi:)
imageimage
dzynka wysypka wyskakuje juz pod koniec trzydniowki i jest 2-3 dni i u malych dzieci jest na wiekszosci ciala u wiekszych takich 2 latkow glownie plecy

aniaa tak ona robila cienie
hej, mam dzień wariata dziś...

rano od 9.30 do 11 opanowalismy plac zabaw, teraz obiad juz ugotowałam...zaraz musze skrzata połozyc bo jeczy i posprzatac cała chałupe..wieczorkiem wraca moj mezus...i do tego przyjezdza mama z bratem...bo dzis sa te 18-te urodziny...mama zostaje na noc i rano jedziemy nad jezioro do łubiany....moja mama tam zostanie do niedzieli z babcia- hurrraaaa bedziemy miec wolna chate...co to sie bedzie działo:)))))a my posiedzimy z M. nad jeziorkiem poki maz wracajac z pracy nas nie zgarnie...ale bedzie cudowny powrot do pustej chałupki:pppp
image
No to Aśku będziecie szaleć.

Laski jak wasi mężowie podchodzą do tematu urodzin dzieci?? bo mój swoim "entuzjazmem" mnie zabija!!! normalnie mam mu ochotę nakopać! on najchętniej nic by nie robił....
imageimage
mamy skierowanie do szpitala ;(((( pediatra podjęła decyzje ze lepiej jest położyć małą i zrobić jej komplet badan, jej zdaniem za mało przybiera na wadze mimo diety - być może ma uczulenie np na gluten a te wymagają innych badan niż miała do tego dochodzi zapalenie pęcherza które miała itp ;(( mamy termin na pon, maja ja położyć na 3 dni ;(((
image
moj bez entuzjazmu ale i to dobrze bo moge zalatwic jak chce i on nie wymysla swoich wizji - o zgrozo ma oryginalne ;)
wlasnie zamówiłam balony, czapeczki, gwizdki itp
menu ja ustalam on placi za wsio i jest oki hehhehhe
u nas podobnie mąż nie pala entuzjazmem dla niego fajnie bo będą znajomi ;) dla mnie lepiej ze się nie wtrąca on tylko ma płacić i nie marudzić ;)
image
przyszła mama może to i lepiej, że położą małą na oddział i zrobią kompleksowe badania, przynajmniej będziesz wiedziała co i jak. Trzymam kciuki oby wszystko było ok.
image
Przyszla mamo wspolczuje szpitala, ale z jednej strony to moze dobrze, zrobia Liwi porzadne badania i bedzie wiadomo co i jak. Trzymaj sie, dacie rade:)

Ja jeszcze o rockzu nie mysle wiec maz raczej tez nie, ale podejrzewam ze tez nie okaze entuzjazmu, faceci juz tacy sa:) I tak jak mowi mjakmama, to dobrze bo bedzie po mojemu:D
A w goole moze ktoras bedzie zainetersowana, w mothercare sa juz przeceny przeceny i upolowalam pizamki dla Ami na ktore sie czailam:) Ostatnio byly przecenione na 45, dzisiaj kupilam za 29 dwie dwuczesciowe:) A sa naprawde fajne bo juz miala podobne z ktorych wyrosla
:((( mothercare to w klifie zapewne co ??

a ja ostatnio wlasnie potrzebuje do spania
Tak w klifie. Ja bralam 9-12 miesiecy ale sa dosc duze, nie wiem jak na Emilke by byly. Chyba zostalo jeszcze jedno 9-12 a pozatym to byly tez inne pizamki ale chyba po 35 dwupack. Ja osbie akurat tamte wypatrzylam wczesniej:)
ania a maja oni str int gdzie mozna zamawiac ?
image
A tego to nie wiem...
Przyszła mamo będzie dobrze. Idziecie na 3 dni bo dopiero wtedy szpital dostanie zwrot kasy za małą:) zrobią wam kompletne badania i będzie ok!

Jakby co to w tesco też są już przeceny - tak a propo piżamek - kupiłam właśnie w tesco ostatnio.

To mówicie że u Was podobnie? no to dobrze. ale wkurza mnie tym gadaniem że on by niczego nie robił i w ogóle po co ta szopka:) nie kuma że to będzie pamiątka dla młodej!! no nic przestaje się przejmować i też będę szaleć!
imageimage
hmmm- może się wybiorę :) do Klifu ...

Przyszła mamo:
a są jakieś wskazania do badań poza jej wagą? Bo przecież ona równo rośnie z moją - od dawna Liwka była lżejsza od mojej o jakieś 200 gramów i cały czas tak samo rosną ... U nas w ogóle lekarz nie sugerował żadnych nieprawidłowości ....

Aniaa:
odnośnie sukienki - to ja tych numeracji w HM nie rozumiem - moja już nosi sukienki z HM rozmiar 86 a tu 74 za dużo, a przecież Amelka i Elizka są podobne wzrostem i wagą już chyba ...
Nyzosia, facetowi nie wytlumaczysz:) Rob jak Ty uwazasz a bedzie dobrze;)
HM ma wg mnie mega zawyżoną numerację. Mam rzeczy na 80-86 i Hela ubierze je chyba za rok! a ma gdzieś koło 80 cm wzrostu.

Aniaa masz rację:)))
imageimage
matko nosicie z H&M ciuszki na 86???????? wow u nas 68 nadal dobre :P ale większośc już ma 74 - karzeł mały :))

przyszła mamo- ale naprawdę tak mało przybiera? moja teraz po 100g na miesiąc/ 6 tygodni nawet. Może po prostu taki jej urok!

Nyzosia spoko luz, moj też nie bedzie pałał entuzjazjem, tacy są faceci, niech siedzą cicho i nie przeszkadzają :))
image
image
Nilka no Ami tez nosi juz 74-80, nawet ma jedna sukienke z h&m w rozmiarze 74 i juz z niej wyrasta. Tamta jest za szeroka na nia i to sporo, wiec tez tego nie rozumiem... Ja sie jeszcze zastanawialam czy ona z niej nie wyrosnie do wakacji a tu taki zonk:)
nilkaa Liwia ma prawie 11 mieiecy i wazy 8 kg i ma 71 cm dziś była ważona i mierzona, oprócz wagi dochodzą luźne kupy, rzadko ale są a nie powinno ich być przy tym mleku, Liwia chyba najwięcej je z dzieci w wątku a mimo to mało przybiera na wadze...drugie to to ze miała zapalenie pęcherza tj coli i wystarczy troszkę dłużej by miała pampersa czy podetrzeć ja chusteczkami i już ma wysypkę na cipce i to taka mocna prawie do krwi ;/ nie są to poważne rzeczy ale lekarka woli ja położyć niż kłuć i badać co wiąże się z naszym bieganiem po lekarzach itp no i w szpitalu pobiorą jej na pewno dobrze posiew

właśnie potwierdził się termin mamy byc we wt do 17 zrobią jej badania z krwi, w środę usg i cum pewnie w czwartek rano jak będzie ok tzn nic poważnego to nas wypiszą

dzięki za wsparcie naprawdę tego potrzebuje juz mam wizje jak ona płacze ;((
image
tylko sukienki :), i jakieś getry - naprawdę są spoko ....

Na spotkaniu naszym w czerwcu właśnie miała sukienkę rozmiar 86 - nikt w to uwierzyć nie mógł :P
no to Was zaskoczę bo my nosimy rozmiar 74/80 a taka mam kruszynę :)
image
TO rzeczywiscie Liwka dosc malo wazy, ale moze taki jej urok:) Ami tez duzo nie wazy, no ale tez nie jest za wysoka. Musze z nia wlasnie isc na wazenie i mierzenie porzadne bo juz chyba z 3 miechy nie bylam
a Liwia ile dziennie zjada?
Ona musi dużo jeść skoro już chodzi, od dawna raczkuje - przy takiej aktywności potrzeba dużo kalorii :)

Madziulka:
moja tak samo przestała już rosnąć, tyć - ale jak wyczytałam to normalne, bo ani ja ani mąż nie jesteśmy jacyś wielcy więc skąd u niej byłby taki wzrost ...

nyzosia:
widziałam dziś Helę na spacerze :)
je 3 razy mleko po 210ml, kanapka z wędliną rano, obiadek 190ml, deser mały słoiczek lub 190ml, w ciągu dnia nowości troszeczkę miedzy posiłkami i standardowo flipsy i biszkopty, zabrzmi to jak przechwalanie ale Liwia jest bardzo silna, szczególnie w rekach, powiem szczerze ze nie znam drugiego tak silnego dziecka, zaczęła raczkować jak miała 6 miesięcy, wstała sama 3 dni przed 7 miesiącem a od 8 chodzi przy meblach i teraz sama coraz częściej ;)
image
ja dzis przymierzalam mlodej sukienke z HM 86 ktora chcialam na roczek ubrac i jest luzna ale nei za duza
80 to juz nosimy od dawna

moze nei pociesze ale z badaniami tzn z wynikami w spzitalach sie nei spiesza chyba ze jakies nagle przypadki - ale najwazniejsze ze przebadaja ja na wszelkie mozliwe sposoby
no ale je tyle co inne dzieci - to nie jest jakoś wyjątkowo dużo ....Moja chyba więcej zjada ostatnio ...
my mamy od dzis 10 zebow :DD
nilkaa to jak je Twoja ? z tego co pisałyście wcześniej to dużo nie jedzą Wasze maluchy, chyba ze coś pomyliłam :)
image
No to je calkiem sporo:)
rano ok 180 g kaszki , o 11 pierś, jak się obudzi tzn koło 13tej obiad - 190 gramów, w porywach do 250g, o 15tej mały słoiczek owoców i banan (różnie czasami cały czasami pół), o 17tej budyń - 180g, 20.30 znów kaszka 180g plus pierś, w nocy też pierś ...
W między czasie trochę chlebka - jak ja jem, ostatnio - zgrozo - pół opakowania flipsów, biszkoptów nie dawałam jeszcze, na razie tylko ciastka hipowe, jakieś łyżeczki jogurty, coś od nas z obiadu itd.

Ostatnio dodałam właśnie kaszkę na noc, myślałam że może zacznie mniej w nocy jeść ale jej nigdy nie za dużo jedzenia.
to rzeczywiście dużo i karmisz w tak małych odstępach czasowych ? nie boisz się ze przeciążasz jej żołądek ?
image
karmię co 3h - ale jeśli pogoda jest słaba to nie wychodzimy na spacer a ona tylko przy cycu zasypia ...

Poza tym nigdy nie bolał ją brzuch, jak płacze to dlatego że jest głodna ...
Noooo to nieźle jedzą wasze dzieci!!!! Hela je dużo dużo mniej:))) i waży około 9 kg a wygląda jakby ważyła 11!! to jest bardzo ciekawe. a do tego ostatnio nieźle urosła i wyrasta z ciuszków 74 - tzn są za krótkie ale za to dalej są luźne:)

Nilkaa babcia dzisiaj krążyła po okolicy z Helą:)

Mjakmama gratuluje zębów! u nas przebija się 4 na dole....
imageimage
i co taka bezsetresowa ta 4 ??
nilkaa nap ze je co 2h i to jakie duże porcje, może masz małego głodomora ;)
image
przyszla mamo, Liwia jest takiej budowy ciała i tyle...jak mama:) je dużo i chetnie...jest radosnym dzieciaczkiem i duzo sie rusza...watpie aby ten pobyt w szpitalu był Wam potrzebny...no ale ja miałam to samo..lekarka nasza spanikowała ze M. nie przybierał na wadze tak jak ona by chciała i zamiast zlecic odpowiednie badania od razu hyc skierowanie do szpitala....oni chyba sie boja i nie chce brac odpowiedzialnosci gdyby było coś nie tak...a tak wysłała dzieciaka do szpitala i ma juz czyste sumienie...taka nasza rzeczywistosc...odleżelismy 3 dni...badania tez rozłozyli na 3 dni...szpital dostał kase z nfztu, a lekarka spokojna...mnie pobyt w szpitalu strasznie dołował i 100 razy bardziej wolałabym jezdzic na badania niz tam siedziec, patrzec na te chore dzieciaczki i drzeć czy nas czyms nie zaraza...wtedy na oddziale rota szalał...ja zazdalałm osobnej sali...powiedziałam ze moje dziecko jest zdrowe i maja robic tylko badania...bo chcieli mi wlepic dziecko z zapaleniem płuc!!! trzymaj sie dzielnie, naprawde bardzo dobrze Cie rozumiem:/..
image
asku zapaleniem pluc nie mozna sie zarazic - mozna sie zarazic tym co stanowilo podstawe infekcji
tak czy owak, dziecko było rozpalone i rozkichane...dla mnie to juz wystarczajacy powod....tym bardziej ze wczesniej młody zaraził sie zapaleniem oskrzeli od swojego kochanego tatusia:)
image
ja najbardziej sie balam w szpitalu rotawirusow ktore polowa dzieci miala - a rodzice nawet po wyjsciu z wc raczek nie umyli lub lizali lyzeczki ktorymi karmili dzieci bleeee
u nas te dzieciaczki łaziły po korytarzu...ja jestem panikara i bałam sie wszystkich zarazków...ale udało sie nic nie załapać:)
image
ty w gdyni lezalas?
u nas byl zakas wychodzenia z dzieckiem na korytarz - dziesi siedzialy w salach a najgorsze bylo to ze Emi byla na etapie raczkowania i wez tu dzieciaka utrzymaj w lozeczku - gdzie moja tylko w lozeczku sie potem poza nim
tak w miejsckim w gdyni...no ale wiesz u nas tez był zakaz...piguły krzyczały zeby wracac do sal...a ja z przerazeniem w oczach..:)
image
o kurcze Nilkaa dużo Twoja je nawet 250g obiadku?????? są w ogóle takie słoiczki?? bo chyba max widziałam 200g bobovity. A budyń dajesz codziennie? moja zrobiła postepy i ostatnio nawet deserki je, ale za to mleko nocne w mniejszej porcji. Waży też ok 9 kg.

Tak jaj zasmakowały moje obiadki że wczoraj jak byłysmy na mieście i dałam jej słiczek to się tak krzywiła że zjadła pare łyżek :/ a mozę dlatego że zimny. Jak gdzieś jesteście to podrzewacie słoiczki??
przyszła mamo - napewno wszystko jest ok, przebadają Liwię i dadzą Wam spokój.

Można czy nie mozna się zarazić, co za różnica, też bym nie pozwoliła żeby dziecko z zapaleniem płuc leżało na jednej sali z moim zdrowym dzieckiem.
image
image
250 gram maja sloiczki dla roczniakow

my sloiczkow wogole nie dajemy wiec nie martwie si epodgrzewaniem
Ja też się nie martwię bo Hela je zimne tzn w temp pokojowej:) szczególnie teraz. Helka je i moje i słoiczki i generalnie wszystko je. tylko w małych ilościach.

Mjakmama no właśnie jakoś spokojnie ta 4 idzie:)
imageimage
zjada dwa po 125 gramów - nie kupowałam słoiczków dla roczniaków, ona w ogóle zaczyna jeść te po 8 miesiącu, wcześniej to wypluwała ...

Moja zawsze dużo jadła, przecież wcześniej było godzina karmienia, półtorej przerwy. Moja siostra się śmieje że ona tasiemca sobie przez net zamówiła :P

Z budyniem różnie, ale ostatnio kąpiemy o 20.30 więc ta kaszka to około 21 jest, więc ona coś musi zjeść między 17 a 18tą....

Miałam wrażenie że Hela taka okrąglejsza na twarzy :)Moja z kolei wygląda nawetna drobniejszą niż jest ...
Moja Ami tez tyle nie je co Eliza;)
Obiadku 190g to absolutny max i je tylko te z kwalkami, juz te papki nie przejda, musza byc grudy albo kluseczki itp;)
No i uwielbia kisiel:)
O no!!! 2 słoiczki???? w życiu był w Helę tyle nie wcisnęła. Ona je połowę albo 2/3 słoika:)

Hela po kąpieli akceptuje tylko butlę. zabieram ją z łazienki, kładę na przewijak a ta się już drze że chce butle:) je a ja ją ubieram:)
imageimage
Dzięki Nyzosiu za adresy :-)

Aniu - ja się standardowo zaczaiłam w mothercare na bodziaki i już kupiłam pięciopak z krótkimi rękawami i 3 bodziaki na ramiączkach - wszystkie od roku do 18 mc. Płaciłam też niedużo.

Hubcio je na śniadanie 210 ml, potem o 12:00 parówka, albo zupka lub naleśnik. O 15:00 obiadek - albo coś z nami albo sloiczek ten po 11 mc. Około 17:00 deser - banan, kaszka w sloiczku, bułka maślana. A o 19:00 i 23:00 butla 210 mil. I waży ok 12 kilo.
Tak więc chylę czoło dla waszych dziewczyn :-) Nieźle wsuwają i są chyba znacznie bardziej ruchliwe od mojego.

Aśku - uważaj, bo wiesz jak to jest ;-) Zaraz będzie w domu mała Marcelinka :-)

My byliśmy dzisiaj w Sopocie na spacerze i na zakupach. W niedzielę mamy rocznice i chciałam coś znaleźć fajnego. Ciekawe tylko czy mój mąż pamięta :-)

Jeśli chodzi o roczek, to każdą rozmowe w tym temacie zaczyna od pytania "ile to kosztyje?" hehe
image
mój mąż zabrał się za naukę Elizki, uczy ją jak pić na zdrowie ... Ehhhh
witam was drogie mamy ale szybko to wam idzie czasami nie nadazam nad czytaniem,przyszla mamo bedzie dobrze,trzymam kciuki,muj synek byl w szpitalu dwa tygodnie zachorowal na rotawirusy,lezalam z nim na zaspie i muj maluszek tez raczkuje i nie moglam z nim wychodzic z pokoju,wiec jakos dalismy rade,muj synek tez malo przybier na wadze,wazy teraz 8300 i ma 78 cm,i pediatra nasza mowi ze jest cos nioe tak dlaczegio ma taka wage a je rano kanapeczke muj cycek potem jakis deserek potem obiadek potem jakis deserek i na kolacje twarozek albo paroweczka i potem muj cycek bo mleka modyfikowanego nie rusza nie raz zje kaszke manna gofry tez zje owoce rowniez ale jesli synek jest glodny to do mnie przychodzi i mowi am,i wtedy mu daje, ale przez szpital tez z wagi spadl a energi ma duzo i szybko ja spala,jest ruchliwym dzieckiem
a ma 11 miesiecy
Pyziol ciezko mi sie czyta Twoje posty bez znakow interpunkcyjnych:)
mi też się cieżko czyta muszę przyznać :/

Patrycji idzie lewa górna jedynka - się posypało :)))

Ze mną gorzej, od 2 dni mam takie bóle brzucha, do tego ciągle do kibla łaże, ale chyba znam przyczynę, chyba przez antybiotyk, nic osłonowego nie brałam :/ a jogurtów nie lubie i teraz mam! jutro muszę coś sobie kupić

Moja tez tyle nie zje, pół miseczki zupki wieć na oko wydaje mi się że więcej niż mały słoiczek, pewnie ze 3/4 dużego. Kisiel też lubi :) budyniu nie probowałam jeszcze. Ale coś dodajecie do budyniu żeby był smakowy? jakiś słoiczek czy owoc?może jutro jej zrobie.
image
image
My kompotów nie dajemy, w ogóle żadnych soczków ani herbatek. Do picia jest tylko i wyłącznie woda.

Tort też zamawiałam u tej pani, jest na stronce, był pyszny :)

Dzynka wg naszej pani dr wysypka może utrzymywać się do 5 dni.

Wow mjakmama szybko u Was te ząbki, my na razie możemy pochwalić się trzema. Dwa kolejne już też widać, ale jeszcze się nie przebiły.

Przyszła mamo trzymam kciuki, oby wszystko było ok. Najważniejsze, że przebadają Liwkę i będzie wszystko jasne.
image
przyszla mama- to dla zdrowia corci, tak bedzie lepiej, bedziesz miala poczucie, ze jest w dobrych rekach i bedziesz spokojna, ze ja przebadali :):)

co do jedzenia..my caly czas idziemy starym schematem.. czyli mleko,kaszka,obiad,kaszka, mleko. Oczywiscie daje tez owocki roznego rodzaju, maliny, borowki, truskawki itd.. Maly uwielbia tez nasze jedzonko ( podjada tylko, nie tak, ze dam mu cala kanapke, tylko dwa, trzy kawaleczki)..ale bardzo niechetnie je obiadki. Duzy sloik gerbera ma na dwa razy.. wiec raczej malo je..
image
dzięki dziewczyny za mile słowa, ja chyba oszaleje do wtorku, non stop ryczę ;((

dziś widzieliśmy sie z dziadkiem ;))) wyszedł do nas na plac zabaw, zawsze jakiś początek ;) Liwka tak sie śmiała jak go zobaczyła jakby non stop spędzała z nim czas ;) ciekawe czy kojarzy lub coś pamięta

ja właśnie zrobiłam duży błąd bo dawałam Liwii sok rozcieńczony z woda i teraz nie chce pic samej wody ;/ muszę ja jakoś przestawić bo próchnicy sie nabawi ;)
image
Aśku a co po Waszej wizycie w szpitalu w końcu wyszło bo nie pamiętam ;/ ?
image
u nas do picia tez jest tylko woda...mlody nie chce nic innego :)
image
No to moja chyba naprawdę ma tasiemca skoro je najwięcej i taka chuda jest :P

U nas proces ząbkowy się zatrzymał - jest 6 - już ładnych wyrośniętych i nic nowego na horyzoncie nie widać ...

Dziś sobie uświadomiłam że to już ostatni tydzień sam na sam z Elizką, przed nami 2 tygodnie wakacji a potem już będzie opiekunka ... Jak to szybko zleciało. Czas do pracy wracać, koniec niekończących się wakacji.

Moja też soków nie dostaje, tzn raz kupiłam, nie smakowało.
Do budyniu dodaję owoce - różnie czasami ze słoiczka czasami z warzywniaka.
Moja ostatnio w ramach rozrywki wypiła sok jabłkowy i potem nie chciała wody więc się cieszę że jednak zaczęłam od wody...Przyszła mamo może być problem z piciem wody...

Morela miałaś tort od tej babki co Przyszła mama wkleiła?
imageimage
Dziś w pracy spotkałam Annię i trochę sobie pogadałayśmy o naszych maluchach.

Po pracy pojechałam na zakupy do GB i udało mi się kupić buty w H&M prawie za darmo, były przecenione na 60 zł a jak je przymierzałam przyszła dziewczyna i powiedziłą, że kosztują już 20, bo chwilę wcześniej została nabita nowa cena. Potem pojechaliśmy jeszcze do sopotu do La Vity coś zjeść i ostatecznie do domu zjechaliśmy po 21, a mały zasnął 20 min temu.

Jeśli chodzi o laser to ja bardzo polecam, robiłam sobie taką depilację 5 lat temu i efekty są do dziś. Nasłuchałam się, ze jest to nieskuteczne i że co 2 lata trzeba powarzać, ale u mnie w 100 % się sprawdziła i to co zostało usunięte nie wróciło. Depilację miałam robioną tradycyjnym laserem, a teraz jakies są różne wynalazki i nie wiem na ile są skuteczne, no ale może się skuszę na jakiegoś grupona.Teraz myśle nad depilacją bikini i dokończeniem ud, bo ze względu na ból zrobiłam sobie tylko jeden zabieg.

Akacja, dziś powinnyśmy być na rowerze;)
image
ja też bym chciała depilację laserową - ale nie mogę :( Ze względu na moje bielactwo, niestety stanowi przeciwwskazanie :(
przyszla mamo, nic nie wyszło...młody zdrów jak ryba ale w miedzy czasie podejrzewali problem z nerkami, szmery na sercu itp...kretyni...

pyziol, please nie pisze "muj" :)))

akacja, gdyby miała byc marcelinka to bym była nawet rada, ale kolejny marcel to ju dziekuje:)
image
Tak Nyzosiu od tej babki :) A konkretnie ten tort: https://picasaweb.google.com/fajnetorty/ChrzestMateuszka

Aśku dołączam do Twojego apelu ;)
image
Dziewczyny to dajcie mi namiary na babeczkę od tortów:)))
I jakie smaki polecacie?
imageimage
Ehh ja sie dzisiaj poklocilam z moim i sie nie odzywamy. Glupio tak siedziec samemu wieczorem, nudzi mi sie juz:P
Aniula to nie możliwe :-)
Ja to naprawdę jestem sama, bo mąż ma dziś męskie wyjście.

Karolkaw - pojedziemy jutro :-)
image
A ja też jestem sama 5dni na 7 i się nudzę, oj jak ja się nudzę;)
image
Przyszła mamo bardzo Ci współczuję tego co przeżywasz.

Nie wyobrażam sobie moich dzieci w szpitalu ja jestem straszną panikarą i mój mąż załatwia takie rzeczy jak szczepienia i wizyty w szpitalu (na razie tylko jedna odpukać na pogotowiu na wszelki wypadek)
Raz tylko jak mój Kubuś skakał na łóżku w sypialni i rozciął sobie głowe o kaloryfer to wzywałam pogotowie i byłam z dziećmi sama.
Odziwo musiałam liczyć tylko na siebie i zachowałam zimną krew.
Boże dziewczyny ile jeszcze przed Wami, przede mna też niestety :(

Nie martw się Przyszła mamo jeśli potrafisz. Postaraj się być dzielna bo dziecko wszystko wyczuwa.
image
image
My braliśmy tort orzechowo-czekoladowy przekładany wiśniami, ale smaki można wymyślać różne, jak Kasia napisała, jaki dla nas będzie najpyszniejszy ;) Mi zależało, żeby nie był zbyt słodki... Mail do Kasi: fajnetorty@wp.pl
image
Nyzosiu tu jeszcze wątek o smakach:

http://forum.trojmiasto.pl/Jaki-smak-tortu-od-fajnetory-zamawialyscie-t215278,1,160.html
image
Dziewczyny zasypiam na biurku. Wczoraj przyszli do nas znajomi i robiliśmy grila, a dzisiaj ledwo powieki podnoszę. Jeszcze dodatkowo Antoś od kilku dni ma coś takiego, że budzi się w nocy i muszę go nosić ok. 40 minut na rękach, a ten się patrzy w jakiś punkt i nie chce zasnąć. O co mu chodzi to ja nie wiem.

U nas z rozmiarówką też jest różnie, niektóre 74, część 80, a nawet 86. Zależy od fimy.

Wysypka małemu powoli zchodzi. Wykompałam go ostatnio w rumianku.

A ja dzisiaj zrobiłam mojemu mężowi gorącą pobudkę:) Prasowałam sobie bluzkę, a że nie chciało mi się targać deski do prasowania to robiłam to na łóżku - obok spał mąż. Antoś jak zobaczył żelazko to oczywiście nie mógł się oprzeć pokusie, żeby je dotknąć, a ja uniemożliwiając mu to przewróciłam gorące żelazko na nogę męża. Myślałam, że dostanę zawału, a on razem ze mną. Dzięki Bogu obyło się bez ochrzanu. Biedaczek, pewno pomyślał sobie, że się mszczę na nim za wczorajszy wieczór hihihi.
image
Wszystkiego najlepszego dla Antosia...

Dzynka nie zazdroszczę mężowi... Ja na jego miejscu chyba coś bym powiedziała, choć należę do spokojnych i wyrozumiałych osób ;P
image
też mężowi współczuję ...ja już tylko prasuję jak Elizka spi, nie miałabym odwagi przy niej ...
Dzynka ale przygoda:)
Ja prasuje czasami przy młodej ale ona wtedy siedzi w łóżeczku.

Morela dzięki za kontakt już do tej babki napisałam:)

Byliśmy wczoraj w good morning vietnam. całkiem fajna knajpka. wewnątrz wygląda dużo lepiej niż na zewnątrz. no i smacznie:)

Za to dzisiaj rano Hela była znowu nieznośna...ona tak ma w środy:) babcia ją na maksa rozpieszcza i ja potem nie mogę jej opanować. moja mama nie jest dla niej aż tak pobłażliwa. chyba muszę z teściówką pogadać żeby przede wszystkim nie nosiła jej tyle na rękach. a do tego dzisiaj moja mama się źle czuje więc mój B. prawdopodobnie pojedzie do domu i będzie pracował zdalnie.

A ja wieczorem jadę do endokrynologa. a właściwie zaraz po pracy wsiadam w skm i jadę:)
imageimage
No właśnie też ostatnio byliśmy w good morning vietnam - bardzo smacznie ale ostre to w ogóle nie było - siostra zamówiła bardzo ostre i sama była w szoku że to nawet ostre nie było ...
Morela, ja to bym chyba go udusiła jak by mi coś takiego zrobił:)) Z niego czasami napradę jest anioł nie człowiek, ale nie powiem mu tego bo jeszcze się zmieni.

Ja też ogólnie nie prasuję jak Antoś jest w pobliżu, ale dzisiaj byłam już spóźniona, a mały bawił się w drugim końcu pokoju. Ale tak czy siak mam nauczkę, aż boję się pomyśleć co by było gdyby to żelazko spadło na małego. Głupia baba ze mnie:///

Morela dziękujemy za życzenia. Jeszcze tylko miesiąc i roczek. Jupiiii
image
Dzynka wszystkiego naj dla Antosia:)

Nilkaa może kucharz was łagodnie potraktował bo ja wczoraj miałam mega ostre krewety:))
imageimage
a ja wogle nie prasuje:) Kamil jak chce to sam prasuje sobie bluzke i to raz na jakis czas. Ale kurcze musialo bolec.:(

Dostalismy zaproszenia wczoraj sa super super super :) zakochalam sie:)

Wczoraj tez bylismy w klifie i tez widzialam te body dla maluchow Akacja powiedz jak te rozmiar lezy bo ja zastanawialam sie nad 18-24 zeby byly na dluzej:) a Fifi duzy a tez nosimy od 74- uwaga do 104 kurteczka ale dluga jak plasczyk i podwiniete rekawy i kaptur hehe dwa lata bedzie ja jeszcze nosil :)

A ja przedchwila jadlam sniadanko a mlody wparowal i wyrwal mi bulke zdazylam tylko w locie ser sciagnac a przedchwila jadl kaszke i mu sie odbilo...... potem jeszcze za druga. Juz wogle nie moge przy nim jesc.
image
image
Ha, a nie mowilam ze dobre jedzenie tam maja?:) Co jak co, ale na zarciu sie znam hehehe
Nyzosia:
no ja właśnie obiecałam ostre i troszkę się zdziwiłam ...

Ostatnio zauważyłam na Świętojańskiej taką ukrytą knajpkę grecką, była tam któraś?
Nilkaa Santorini?? Ona tam wieki jest:) ja tam nie byłam ale ponoć jest dobre.
imageimage
Ssabinko - dziś dopiero wstawiłam pranie z nowymi rzeczami, więc jeszcze nie wiem. Ale wydają mi się duże.

Jeśli chodzi o rozmiarówkę, to wszystko zależy od firmy. Kupiłam teraz na wyprzedaży małemu kurteczkę w Zarze, taką niby przeciwdeszczową, z kapturkiem. Rozmiar 18-26 mc. Myślałam, że ewentualnie ponosi do wiosny. Przymierzyłam i jest na akurat. A niektóre ciuchy od teściów w rozmiarze 9-12 mc są ciągle za duże, a Hubcio mały nie jest.
image
możliwe :) Ale jakoś na nią uwagi wcześniej nie zwróciłam.
Santorini jest zmaczna ale dosc droga. Super jest grecka knajpa El greco na Pilsudskiego przy bulwarze.
a my dzis idziemy na szczepienie odra, rozyczka, świnka
prócz tego zauważyłam że Emilka jedna nogę stawia jakby do środka więc będę walczyc o skierowanie do ortopedy
OOo już idziecie???

No właśnie a moja młoda jeszcze cały czas podkurcza paluchy u stóp. Muszę podgadać z lekarką jak będę na szczepieniu.
imageimage
juz po szczepieniu :) mamy skierowanie do ortopedy i badania na ths i jakies fosfory :) ogolnie duzo gadalam na temat tej wit D i lekarka powiedizala ze nawet jak sie kremuje to wit D wnika do organizmu i najwazniejsze jak sie je za duzo to nerki sie obciaza wiec mamy nie dawac wit D chyba z ewyjdzie niedobor
Z witaminą D moja pediatra powiedziała podobnie.

Ależ się dziś zrobiła pogoda dziewczyny :-)
image
no bo dzieci karmione mm to latem raczej nie muszą bo z tego co kojarzę to w mleku też jest witamina ...

Przez anię obkupiłam młodą w mothercare, ale juz tych piżamek nie było :(, tylko jedna rozmiar 74 więc dla nas za mała :(

I znów do HM zaszłam - za bluzeczkę HK, spodenki i paputki dałam 25 zł - a do tego dostałam bon na 20 zł :)
Hehe Nilka ja zawsze cos kupie Mlodej jak jestem w klifie, normalnie jakas chora jestem:P Ale zwykle akurat udaje mi sie wyhaczyc fajne promocje, wczoraj tez kupilam jej bodziaki slodkie:) Zawsze sie tlumacze tym ze kupuje wieksze rozmiary "na potem" :)
widze ze admin mi zablokowal suwaczki bo za duzo znakow maja
Od kad moja mama siedzi z Emi to ciagle mowi ze czesi ubran mloda nie nosi i to prawda wiec sie ograniczam - ale tylko troche ;)
Ja też się trochę ograniczam już ...i staram się zawsze też coś sobie kupić :), bo na początku, po urodzeniu tylko jej kupowałam bo bez sensu było mi kupować takiej grubej ...Wolałam nic nie przymierzać aby się jeszcze bardziej nie załamywać.
NIlka mialam dokladnie to samo z kupoiwaniem dlaq siebie. Kilka miesiecy w ogole nie mialam ochoty nic sobie kupowac. Ale za to potem sie rozkrecilam hehehe;)
I dobrze że dużo nie kupiłam, bo wszystko z tego okresu teraz na mnie wisi :).

No - ja też się rozkręciłam już :) - wszystko wróciło do normy. Dobrze że moja tak lubi zakupy i przymierzalnie ...
No u nas tez nie ma problemu z zakupami, wiec moge poszalec;)
Dziewczyny moze mi podpowiecie. W sobote tesciowa ma 50 urodizny i nie wiem za bardzo co jej kupic:/ Myslalam o jakims voucherze do SPA ale nie wiem czy bedzie chciala pojsc, bo nie jest jakas "swiatowa". Obawiam sie ze odda swojej corce:P Podpowiedzcie cos, tak do 500zl
ja mysle ze osoby starsze wola rzeczy materialne - cos do domu dla siebie :)
No tak ale chcialabym zeby to raczej bylo cos dla niej, a nie ekspres do kawy czy obraz. Myslalam o zegarku albo perfumach-tylko z tym ciezko trafic.
a bizuteria ?? zegarek podpatrz jaka wlasnei bizuterie nosi :) moze cos wspominala ze by jej sie przydalo
No wlasnie bizuterii ona za duzo nie nosi, jedynie w sumie kolczyki ale to juz jej kiedys kupilismy wiec nie chce znowu. Mysle nad tym zegarkiem:)
Niedawno wróciłam z fitness, ależ się wymęczyłam. Nie ma jak to spinning, a wcześniej step... Niby człowiek już pada ze zmęczenia, ale po chwili odświeżenia endorfiny działają. A jak jeszcze trener człowieka podbuduje to już w ogóle :)

U nas też jedzenie przy Matim kończy się tym, że trzeba go wszystkim poczęstować. Jak już widzi, że jemy to mlaska swoją malutką buźką i domaga się porcji dla siebie.

Aniaa moja teściowa też ma w tym roku 50, tylko dopiero w grudniu i też się zastanawiamy nad spa. Tylko, że ona sama na pewno nie pojedzie i tak sobie wymyśliłyśmy, że moja szwagierka sobie też wykupi pobyt w SPA i pojadą razem. Może i ja do nich dołączę. Oj przydałoby się...
image
przebiła nam się górna lewa jedyneczka i idze prawa!!! szok jakie tempo
no i pytanie, Pati leci woda z nosa,to może byc jakiś obajw ząbkowania, bo to mi na katar nie wygląda :/
image
image
ehhh, aniaa my mojej mamie na 50-tke kupilismy komplet bizuterii, moze i banał , ale moja mama jak to wfistka raczej sportowy typ, wiec dla niej to miła odmiana...

pobyt nad jeziorkiem sie udał, teraz w pustej chałupie drinkujemy:) aaaaaa powiem Wam jaki numer....Ł. poszedł po sprita i martini, i wrocił z 6-pakiem lecha i z bananem na twarzy...pytam co sie tak jarzy a on, ze pani mu powiedziała ze dostanie zdrapke za 6-cio pak...i moze wygrac smyczke, koszulke, albo bilety na eska live active we władku...on na to, ze smycz srednio go interesuje...a ona "dam sasiadowi taka zdrapke, ze bedzie koncert" on ze ok. kazała mu zdrapac i wygrał bilet (skubane chyba znaczone te zdrapy) no i mozemy se wybrac weekend albo wet fingers, robert m....itp... i juz zdecydowalismy ze idziemy na zakończenie 20.08 na dr albana:))))) niezła beczka...chyba zaraz go wysle po kolejny 6-cio pak i zdrapke z koncertem dla znajomych:)
image
Aśku niezły szczęściarz z tego twojego męża, może niech lepiej idzie totka wyśle i powie pani żeby dała mu taki z sześcioma trafieniami:))))
image
Madziulka woda z nosa to pewnie od zębów. moja też tak miała.

Aniaa zegarek to fajny pomysł. możecie go dodatkowo wygrawerować. będzie fajna pamiątka.

A ja wczoraj byłam u lekarza - endokrynologa. Babeczka stwierdziła że jeszcze ok wszystko może się regulować. i że jak coś to mogę się zdecydować na tabletki anty. no i muszę iść na dietę i nauczyć się inaczej jeść bo znowu mnie nastraszyła cukrzycą:( generalnie słabo.
imageimage
nieźle Aśku :))

za nami noc masakra :/ Pati ma taki katar że szok, dławiła się, dusiła, oddychać nie mogła, ściągaliśmy a za minute to samo, skąd tyle tego tam ma :/ a teraz najchętniej zaaplikowałabym sobie kawę dożylnie bo zasypiam, a ja kawy nie znoszę :)
image
image
wczoraj dzwonie do ortopedy by zarejestrowac mloda i uwaga termin na LISTOPAD - wiec idziemy prywatnie

wczoraj procz szczepienia bylismy na pobraniu krwi - na szczescie tatus z mloda wszedl bo to nie na moje nerwy
ja mam jutro wizytę u endokrynologa, powtórzyłam usg tarczycy bo ciągle powiększone wezły niby mam, a dodatkowo znaleźli jakieś guzki - dziś odbieram wyniki

Nyzosia a co o jedzeniu mówiła? jak masz jeśc? decydujesz się na anty?
image
image
pobranie krwi jest do wytrzymania ... my też musimy się w najbliższym czasie wybrać ....

Ja już tylko prywatnie chodzę, te kolejki są masakryczne. Szczególnie mnie to wkurza w wypadku dzieci bo dla nich pół roku to strasznie dużo ...

Kurcze - u nas też była woda z nosa ale w takich umiarkowanych ilościach,nawet nie odciągałam specjalnie ...
u nas na szczepieniu nic nie plakala bo pani rozmawiala, nikt nie zwracal uwagi na nia ale przy pobraniu krwi to juz byl ryk bo igla grubsza poza tym byla sama i tata i pigula i duzo jej tej krwi pobrali

wkurza mnei to place skladki a czekam 4 mce albo i tak musze prywatnie isc
Madziulka łączę się w bólu jeśli chodzi o lichą nockę. Od jakiegoś tygodnia Antoś budzi się w nocy i muszę z nim chodzić na rękach przez jakąś godzinę, żeby znowu zasnął. Dzisiaj nie było wyjątku, przez co nerwy mam na wyczerpaniu. Nie wiem co będzie dzisiaj w nocy. Mam nadzieję, ze da mi odpocząć.
image
Ja póki co na służbę zdrowia dot. dzieci nie narzekam bo do neurologa czekaliśmy chyba tylko 5 dni. Po innych lekarzach nie chodzę wiec nie wiem:)

Madziulka nie powiedziała mi co konkretnie mam jeść a czego nie. a co do tabletek to nie wiem. zobaczę jakie będę następne @. jak znowu co 20 dni to idę do lekarza:)
imageimage
Hubcio też był dziś w nocy strasznie marudny, ale ja stawiam na burzę. Strasznie u nas lało.
Teraz śpi już od godziny. No zobaczymy. Mam nadzieję, że to nie jakieś choróbsko, tfu, tfu, tfu

Aśku - tak to jest z tymi facetami. Wystarczy takiego wysłać do Pani sklepowej i od razu wraca z biletami ;-)

Nyzosiu - no to cię Pani doktor zmotywowała :-) Jakby co to zapraszamy na rower :-)

My wczoraj poszalałyśmy z Karolkaw. Pojechałyśmy do Sopotu i wróciłyśmy do Gdyni ścieżką nad morzem. Trasa cudna, ale momentami było ostro. Kilka razy musiałyśmy podprowadzić rower niemal pionowo pod górę, dodatkowo są fragmenty, kiedy jedzie się mniej niż pół metra od skarpy. Ale generalnie było super :-)
image
Akacja ja nawet roweru nie mam:)) No i pani dr mówiła o jedzeniu a nie o ćwiczeniach:))))
imageimage
ale masakra widze że każda dzidzia jakaś markotna a moja dostała biegunki niby nic jej niejest mierzyłam jej temperature i miała 37.1 a tak to nic teraz usneła ale bidulki te maluszki i się zastanawiam co jej jest po południu idziemy do lekarza
chociaż sama niewiem czy to biegunka bo od 14 godzin zrobiła 4 razy ale takie że masakra w tej pieluszce:-/
No ale wiadomo ze cwiczenia wspomagaja diete:) Ja jutro ide wkoncu na fitness, juz nie bylam pare dni i od razu sie jakos gorzej czuje.
Malgo może coś zjadła?? albo zęby:)

Moja dzisiaj nie jest marudna! spała bardzo ładnie nawet burza jej nie obudziła i wstała w dobrym humorze:)
imageimage
też sie właśnie nad zębami zastanawiam bo od dłuższego czasu rączki w buzi ma a z jedzeniem to jest normalnie je tak samo tylko ostanio więcej dostała chlebka ale gluten dajej jej już ponad pół roku więc sama niewiem na ostrą biegunke mi to niewygląda ale nic zobaczymy co przyniesie dzionek
nyzosia:
na cukrzycę ma wpływ nie tylko dieta, ale ćwiczenia też ...Naczytałam się jak mi też groziła cukrzyca w ciąży ....
No pewnie ze ma bo cwiczenia to spalanie glukozy w miesniach:)
Oj oj ale Wy jesteście:))) na początek mniej jedzenia wystarczy:)
A tak serio to nie mam czasu ani siły na ćwiczenia. wczoraj wróciłam do domu po 20 - Hela już spała:( musiałam ją wyściskać dzisiaj rano:)))
imageimage
Nyzosia bo tu wsztskie ostatnio sie fitnessuja to wiesz, probujemy Cie zarazic ehhe:) Ale wcale Ci sie nie dziwie ze po pracy Ci sie juz nie chce, tez by mi sie nie chcialo, a najbardziej to bym nie chciala tracic czasu ktory moge spedzic z dzieckiem. A jak jestem z nia caly dzien to na fitness ide z przyjemnoscia;)
Wlasnie sie zastanawiamy nad przeprowadzeniem Ami do jej pokoiku i chyba na dniach przeniesiemy tam jej lozeczko, zobaczymy co z tego bedzie:)
No tak, no tak. Trudne dylematy pracujących mam :-)
image
W sumie ja chodzę na fitness z przyjemnościa, bo mam fajnego insruktora, a małego kąpię przed wyjściem i stram się go położyć spać, choć nie zawsze to wychodzi. Chodze tylko dwa dni w tygodniu po 2 godz., bo w pozostałe dni to te zajęcia są beznadziejne i jest to tylko strata czasu. Z Akacją na rowery umowaiamy się też dopiero o 20, więc jest duża szansa na to, że dzieci już śpią, choć wczoraj Jurek czekał aż wrócę i sie darł, dopiero jak się z nim położyłam do łóżka i dałam mu cyca zasnął, potem przełożyłam go do łóżeczka, ale w nocy i tak do mnie wrócił.

Akacja, po tym co mi wczoraj nakładłaś do głowy, już od dziś się ograniczam bardzo z jedzeniem, no i zero kinder bueno. No ale ogólnie mam doła z tego powodu, że mimo ćwiczeń na wadze nic się nie rusza.
image
ja myślałam że waga mi sie nie ruszy bez ćwiczeń i sie mylilam - mi sie wydaje ze najlepiej stosowac i diete i cwiczenia bo cwiczenia dzialaja tez ujedrniajaco - ale wiece mowi to ta która nie cwiczy hahhahah
Karolkaw moze sobie mase miesniowa zwiekszylas dlatego Ci waga nic nie rusza:)
Mjakmama, ja myślałam, że chodzisz na spinnig i płaski brzuch.
Ja żadnej diety nie stosuje, ale jem zdecydowanie mniej, ale jak się okzauje nawet to nie wystarcza.
Gdzie są te czasy gdy kilka zajęć fitness, powodowało że pytano mnie czy nie jestem chora bo tak schudłam??:((((
image
karola ja chccialam chodzic ale nie ma z kim a ja len jestem jak sama mam - poza tym u mnie najbardziej pomoglo odstawienie slodyczy i jedzenie tylko do 16 - ogolnie 2 posilki plus owoc lub jogurt
Karolkaw u mnie takich czasów nigdy nie było:))))))

No a moja Hela ostatnio chodzi spać o 21 i później więc czasu dla siebie na prawde mam mało:(

Mjakmama - nie jesz po 16!!!?? 2 posiłki? kurde chyba się wezmę za siebie!
imageimage
po 16 czasami owoc ale napewno nie posilek
Aniaa, do diabła z taką masą mieśniową:(

Mjakmama, niejedzenie po 16 to bardziej rygorystycznie niż w wytycznych Akacji, u mnie to by nie przeszło.

Jurek też różnie chodzi spać i czasem mama go kładzie, ja mam wyrzuty sumienia, bo mały wymęczy ją jak ja jestem w pracy i w dodatku robi dużo w domu a mi na nic czasu nie stracza.
image
karolkaw podziel sie tymi "wytycznymi" akacji:)

dla mnie nie jesc po 18 to duzeeee wyzwanie, a o 16 chyba bym z głodu padła:p
image
kwestia przzwyczajenia zwlaszcza jak sie zje porzadne sniadanie to obiad malutki starczy i do wieczora da sie wytrzymac - dla mnie poczatkowym bolem bylo brak slodyczy
Karolkaw no ale sama mowilas ze widzisz po sobie ze jestes szcuzplejsza i ze w ciuchy wchodzisz coraz mniejsze, wiec czym sie wlasciwie przejmujesz?:) Widocznie spalaszcz tluszcz a wyrabiasz tkanke miesniowa, miesnie maja wieksza mase niz tluszcz
no i mięśnie spalają więcej kalorii -nawet bez dodatkowych ćwiczeń
no niby mieszczę się w rzeczy, w które nie mogłam się jeszcze niedawno wcisnąć, ale jak wchodzę na wagę to wciąż widzę tę samą liczbę czy się ważę po jedzeniu, czy po ćwiczeniach, czy rano, no a tych mięśni też nie widzę.

A Akacja mówiła, żeby jeść coś małego rano, coś małego w południe, coś małego na podwieczorek i coś małego wieczorem i na początek owoce i warzywa, żeby nie było szoku. No i żadych chwil zapomnienia, a ja niestety mam takie czasem...

OOo Juruńcio sie zbudził....
image
Karolkaw trzymam kciuki ;-)

Jeśli chodzi dietę, bo nie jest to żadna profesjonalna dieta. Ale mi pomaga. Powoli bo powoli, ale chudnę. Niejedzenie po 16:00 u mnie w ogóle nie wchodzi w grę. Umarłabym z głodu :-)

Z dobrych wiadomości, przyjaciółka była na usg i mały waży 2400, więc urósł i to całkiem sporo :-) Jest szansa, że donosi do terminu porodu.

Ależ ten mój syn dziś marudny, ech....
image
u nas też marudzenie :( i ten katar, takie straszne ilości go ma że ja nie wiem skąd to :/ dusi się strasznie, już raz miała katar ale ten to jakaś masakra :/

ja bym się z chęcią wybrała na fitnes ale nie mam kiedy, nie mam z kim, po pracy bawię się z małą, jak pójdzie spać przygotowuje obiad na nastepny dzień i o 22-23 padam na pysk
Nie jedzenie od 16 to chyba nienajlepszy pomysł, do wieczora zdąrzyłabym zgłodnieć, a rano chyba rzuciłabym się na jedzenie :))

Moje wyniki krwi są podobno tragiczne, mam 3 krotnie przekroczony jakiś zły cholesterol :/ nie opycham się smażonym więc nie wiem co jest grane
image
image
Madziulka z tym z eja sie rano nie rzucam :) a do wieczora pije :)
ale ja bym się rzuciła :))
image
image
i mam pare pytań :)

w jakim czasie od przebicia przez dziąsło rośnie taki prawdziwy ząb ?:) czy to też ją boli ?
co używacie na zabkowanie? ja dentinox i nurofen, długo go można podawac?
i czy używałyście jakiś kropel do nosa? myslałam o nasivin bo niby są od 3 miesiąca. Chociaż na noc żeby lepiej pospała ale sama nie wiem.
image
image
jestem :)

zrobilam tatuaz hehehe :) jednak zrobilam :)

co do diet..to ja mam ostatnio zapal i skacze przez 45min na skakance, nie jem kolacji i ograniczam max slodycze...zobaczymy co bedzie :)

mlody dzis byl caly dzien u babci, spal od 12 do 13 i potem juz nie chcial spac..pierwszy raz wytrzymal od 13 do 20 bez spania..szook..
image
u nas rekord był od 12.30 do 20
poka tatuaż :)
image
image
madziulka my uzywamy nasivinu jak jest spory katar, jak jest leciutki to robie toaletke nosa, czyli czyszcze i wstrzykuje sol morska i jestok

jezeli chodzi o zabkowanie to boli tylko do momentu wybicia sie zabka, potem juz tylko rosnie.. dentinox jest dobry a jezeli dziecko mocno marudzi i placze to na noc daje jednorazowo nurofen. KOnradowi pierwsza jedynka przebila sie 10 maja i do tej pory jeszcze cala nie wyszla.
image
na zeby nurofen na noc spi wowczas jak bez zebow
na zeby tez baby orajel

nasivin na katar uzywa sie max 3-4 dni bo wysusza sluzowke - my go nie uzywamy
pokaze ale jak sie wygoi bo narazie mam do jutra opatrunek ;)
image
a z reszta jest taaaaaki duzy ze go prawie nie widac heheheh :)
image
No to gratulacje Karolla :-)

Madziulka u nas cztery górne zęby wychodzą już 2 miesiące i na moje oko wyszły do połowy. I chyba idą nowe, bo mały jest marudny i walił dziś kupę za kupą.
image
jedynki to u nas dlugo szly zwlaszcza ze emilka jako jedynki ma lopaty ;) ale czworki niby wielkie zeby szybko wyszy
No-u nas też długo wychodzą....No ale najważniejsze że od przebicia zęba już nic nie boli :)
Madziulka ja tą wodą to walczyłam tak że dawałam wodę morską, frida i potem maść majerankowa. i jakoś przeszło.
Na ząbkowanie - u nas była maść i nurofen ale to parę razy bo generalnie Hela bardzo łagodnie przechodziła ząbkowanie.

A co do wielkości zębów i wychodzenia to nam się jedynki dolne przebiły w lubtym a mi się wydaje że one jeszcze rosną. no ale to jak dziewczyny piszą to już nie boli.
imageimage
no ja myslałam o tym nasivinie teraz, bo jest naprawdę masakra :( ciągle dławi się gilami :/
czyli jak się przebije nie boli, ale tak jak pisze karolla to szok czyli 2 miechy idą i jeszcze nie są całe, myślałam że potem to już szybko idzie. Póki co jest marudna, dwa wyszły i idzie górna jedynka więc pewnie dlatego. A moze przez katar marudna, a czort to wie!
Właśnie zauważyłam że jak dałam nurofen to spała super. No ale wiadomo nie można za czesto
image
image
Mi na razie jakoś udaje się pogodzić i fitness i pracę, no ale ja nie muszę sprzątać, gotować, etc. Wracam do domu, zajmuje się Matem, na maxa, potem go kąpiemy i zmykam poćwiczyć. A wszystko dzięki Wam, tak pisałyście, że w końcu się zmotywowałam :) Gorzej ma mój mąż, bo go trochę zaniedbuje, no ale za to będzie miał zgrabną żonę ;P Tylko ciekawe kiedy hehe. Na razie będę miała przerwę, bo jutro jadę w delegację do Niemiec. Na szczęście zabieram moich chłopaków ze sobą, to chociaż wieczorem się nimi nacieszę... Tylko kiedy znajdę czas na forum ;) To już normalnie nałóg ;) Ech czemu ta doba nie jest dłuższa...
image
a ja ostatnio czasu na fitness nie znajduję, tzn mój mąż tego czasu dla mnie nie znajduje, bo wraca do domu ok 19tej, a o 20.30 kąpiemy małą, więc już nie mam kiedy wyjść ...

No ale do jutra tylko muszę wytrzymać i wreszcie upragniony urlop - chyba będę miała odwyk od forum - na 2 tygodnie - jak ja to wytrzymam ...

W sobotę jedziemy kupić łóżeczko turystyczne - powiedzcie proszę na co zwrócić uwagę? Do tej pory w ogóle łóżeczkami turystycznymi się nie interesowałam.

Boję się jeszcze pakowania - jak o niczym nie zapomnieć ...
Czesc:)

Madziulka my na katar dawalismy sol frida, nasivin do 5 dni wedlug zalecen lekarza najpierw 3 czy 2 razy na dobe potem raz na noc plus dostalismy syropek na katar ale on jest na recepte. A na zabkowanie wlasnie ta masc co masz i nurofen ale tylko pare razy dawalam a tak to spokoj.
image
image
U nas Mati szybko chodzi spać. Normalnie kładliśmy go o 19, a teraz parę minut przed, żebym zdążyła na zajęcia.

Jak ja nienawidzę pakowania, zabrałam się za to dopiero wczoraj po 22... I to niemal zmuszona przez męża. Mogłabym jeździć wszędzie, gdyby tylko nie to pakowanie... Ech...
image
Nilkaa ja to łóżeczko macie mieć na parę dni to brałabym pierwsze lepsze byle się dobrze składało. ale nie wiem jak Twoja Elizka podejdzie do łóżeczka. Hela nie chciała w nim leżeć a mnie się też jakoś ono specjalnie nie podobało - to co miałam miało spód z takich płytek i to chyba nie wygodne było.

Morela ale fajnie masz że jedziesz w delegację z chłopakami! faktycznie niezła robota Ci się trafiła:)

Ja na ćwiczenia nie znajdę czasu ale na dietę tak:))

Ssabinka a jak impreza?
imageimage
Madziulka ja też dawałam Antosiowi krople do nosa nasivin tak do 5 dni. NIe chciałam aby się męczył. Wiem poprostu jak ja się czuję jak mam katar i nie mogę zasnąć albo spać.

Ja chodziłam na fitnes jeszcze przed ciążą, a teraz nie znalazłabym czasu. Nawet nie mam czasu na zakupy ciuchowe. Już nie pamiętam kiedy byłam w sklapach odzieżowych. Chyba czas najwyższy odnowić szafę.

Ale dzisiaj miałam fajną nockę. Tylko jedna pobudka. Antoś chyba mnie wysłuchał, albo widział, że mama jest już na skraju załamania nerwowego i odpóścił na jedną noc:))
image
ja na wyjazd pozyczylam lozeczko turystyczne, materacyk ma skladany tak na 3 czesci - fajnei jak lozeczko ma odpinany jeden bok by wyjac malucha lub by mogl wchodzic sam, no i czasami kolka sie przydaja do przeciagania - te nasze ma 2 kolka i 2 nozki i jak sie ciagnie to kolka jada a tak to cale nie chodzi
nyzosia imprezka super udana :) spiewalismy karaoke ogolnie jak domowka:P ehhe widok niesamowity cala gdynia morze itp super super zakochalam sie w tym mieszkaniu. musza chyba miec sciany wygluszajace bo sasiedzi by nie wytrzymali:) potem taxi na firme do domu:)

Kamil byl tak pijany jak wstal ze dalam mu jeszcze spac:P poszedl jeszcze pijany na 12 do pracy hehe ale po 4 juz byl w domu kurcze w takiej firmie tez bym chciala pracowac:) ten kto byl na imprezie przychodzi do pracy na pare godzin a ten kto nie byl to 8:P

a ubralam jeansy z dziurami:P z zary szpile ale kupilam wkladki zelowe:P o wiele lepiej :) i taka tam bluzeczke:)
image
image
No to super Ssabinka że impreza się udała:))))
imageimage
jeansy z dziurami...petarda:)

a ja dzis spuściłam swoja krew do badań...bleeeee próby watrobowe, krzepliwość...i madziulka mnie do zbadania cholesterolu zmobilizowała:)
image
dzynka nasze maluchy się zmówiły, bo moja tez ładnie spała :) Ten katar jest dziwny, w nocy nie było, rano też nie, potem przez chwiel był - tzn woda z nosa leciała, teraz znowu nie ma, dziwne - chyba faktycznie to od zębów, prawą jedynkę już widać, także kwestia paru dni i będzie :)

Morela to zazdroszczę że nie musisz sprzątać, gotować, ahh chciałabym tak

Nilkaa gdzie jedziecie?

Pati już nawet na panelach wstaje do raczkowania i się buja :)
image
image
No to gratulacje dla Pati :), jak często teraz macie rehabilitację?

My jedziemy na Mazury i kawałek za Białystok.
raz w tygodniu jeździmy , choć nie wiem jak długo to potrawa, bo jest coraz trudniej, od kiedy mała stała się mobilna tak trudno się z nią ćwiczy, buntuje się, wrzeszczy, rzuca się NERWUS!!
image
image
No no:) ale milo mi bylo bo Kamil powiedzial ze ma najladniejsza zone z pracy, ze nikt takiej nie ma hehe przy rodzicach mojej mamie itp:P ale byl jeszcze wziety:P

A ja tak sobie mysle, do kiedy dzieci spia w lozeczkach?? mjakmama jak u ciebie bylo? no i czy lepiej takie loezeczko http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19858940 najmniejsza dl 138 plus taki dodatkowy bok jak tu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606

czy lepiej taka sofe? jak w watku o tapczanie http://allegro.pl/rozkladana-kanapa-ola-max-sofa-lozeczko-fotelik-i1711526608.html
image
image
ehh - słabo :( ale ostatnio był post o obniżonym napięciu i tam chyba dziewczyny doradzały jak najdłuższą rehabilitację

Ja ostatnio nie mam już sił na zmianę pieluszki bo jest taki bunt że masakra ... W ogóle nie chce leżeć, a pozycji siedzącej to trudno ją oczyścić.
Dziewczyna z fajnetort nie przyjmuje już zamówień:(( muszę poszukać kogoś innego.

Ssabinka no to super!!!:))) mąż dumny jak paw pewnie:))))

Nilkaa u nas też jazda z przewijaniem. najczęściej jest tak że zdejmujemy pieluchę na stojąco a dopiero potem kładę ją do przewinięcia:)))

Moja mama upiekła wczoraj młodej biszkopt:) tak więc teraz mogę jej deser robić z babciowego biszkoptu:)
imageimage
moja też wcinała już biszkopt, zrobiłam taki z truskawkami :) teraz to w ogole prawie nic nie je, rano jakies 100ml mleka, pare łyzek kaszki, obiadku nie, deserku nie, mleko na wieczór jakies 50 ml

Ssabinka super że imreza się udała :) ja to bym chciała aby Pati jak najdłużej w łóżeczku spała, bo zaczną się wędrówki :P

Nilkaa nie no rehabilitacja jak nadłużej, czasem po prostu trzeba przerwać na tydzień, dwa a potem znowu.
image
image
ssabinka moje dosc dlugo spaly w tych lozeczkach normalnych - chyba do 2,5 roku bo super sie miescili - wypilowalismy im szczebelki i bylo ok
jesli chcesz teraz zmieniac mlodemu to wez takie z barierka bo mimo ze dziecko sie nei wierci to zawsze bezpieczniej
my kupilismy takie http://allegro.pl/lozko-lozeczko-disney-cars-wazny-opis-raty-i1701515408.html sa super prosto sie sklada potem moze kupimy pietrowe ale na razie mamy miejsce wiec sa te
Ja ostatnio przewijam trzymając ją na rękach, ale słabo jest :( Nie mam pomysłu co z nią zrobić.
i jest tak jak pisze Madziulka jak zobaczyli ze maja szczebelki wypilowane to zaczely sie wedrowki ludow wieczorami jak nie mogli zasnac wychodzili z lozek i rozrabiali wiec ile max sie da zamierzam mloda trzymac w szczebelkowym
nie teraz nie ale w grudniu mysle ze jak sie przeprowadzimy to bedzie trzeba juz cos kupic, i tak sie zastanawiam boje sie ze zobi sobie krzywde bo jakos sie przekreci w nocy i spadnie czy cos
image
image
kurcze czy wasze dzieci tez tak lubia na dwor wychodzic? :) ciesze sie ze mlody lubi wiec chyba nici bedzie z leniuchowania zima:P Sam bierze kogos za reke mowi dada i zaprowadza do drzwi:) nauczyl sie wiele rzeczy sygnalizowac:)

jak juz ma dosc jedzenia kiwa glowa ze juz nie chce:) po kaszce rano zawsze oglada 15min bajki i dzis kiwal ze juz nie chce kaszki i palcem w tv zeby juz mu wlaczyc :) hehe wczoraj otworzyl moja szuflade wyciagnal szczotke i zaczal sie czesac:) i dzis jak byl zmeczony zaczal sie wdrapywac do swojego lozka i piszczec bo przexciez mu sie to nigdy nie uda:P przynajmniej nie bede miala problemu z jego spaniem :)
image
image
Hela lubi spacery ale ona jeszcze ciągle jeździ w wózku więc nie ciągnie za ręce:)))

Moja też ostatnio coraz więcej sygnalizuje:) Mama opowiadała że wczoraj przy jedzeni coś się Hela kręciła i kręciła w końcu mama zapytała się jej czy chce pić i wtedy Hela zaczęła piszczeć - takie e e e - i pokazywać na szafkę gdzie są jej kubeczki że chce pic. i faktycznie wychlała 100 ml:)
generalnie codziennie coś nowego. ostatnio walczy z zakładaniem skarpetek ale jeszcze jej to nie wychodzi. za to sama zakłada sobie korale:) czasami mnie też zaskoczy bo dostanie jakiś przedmiot i mi się wydaje że nie powinna wiedzieć do czego on jest a ta cwaniara doskonale wie co i jak.

Za to tv nie interesują ją w cale! woli czytać książeczki....inteligent mi rośnie:)

Tak a propo nauki to moja mama opowiadała że oglądała ostatnio program że jakieś szympanse jedzą jakieś tam orzechy i że młody szympans 6 lat uczy się rozłupywać te orzechy! dacie wiarę!! 6 lat. a te nasze maluchy wszystko łapią w mig:)
imageimage
moja też lubi na dwór, zazwyczaj jest ryk jak wracamy :] moja dzis łaziła po kamieniach, zdarte ma kolana, ale adhd nie wysiedzi w miejscu
image
image
Z przewijaniem u nas jest już na szczęście lepiej. W momencie kryzysu daje coś małemu do zabawy i jest ok. Ostatnio zresztą Hubcio zaczął mi nawet pomagać. Wyciąga sobie chusteczkę z opakowania i wyciera sobie brzuszek :-)

Poza tym tak jak pisze Nyzosia, kazdy dzień przynosi coś nowego. Mały naśladuje nas we wszystkim. Jak rozmawiamy z mężem z dwóch końców mieszkania, to też stara się głośno wydawać dźwięki, jakby wołał coś do taty. Albo bierze też butelkę i podlewa kwiaty. Butelka jest oczywiście pusta, ale na godzinę mam spokój.

Przy okazji byliśmy dziś w Galerii Malucha. Pewna mama, chyba widziałam ją wcześniej na naszych spotkaniach, przyniosła dziś
do Galerii ze 3 reklamówki ubranek po swojej 2-letniej córeczce. Śliczne ciuszki. Komplety mothercare, sukieneczki, kurteczki, jeansy. W większości markowe, niektóre nowe. Można je kupić w Galerii chyba za 15 zł. Sama miałam na nie ochotę. Obsiadłyśmy ją jak muchy. Ostatecznie kupiłam mojej przyjaciółce parę butów Gap za 5 zł. Ale to była jedyna rzecz dla chłopca :-(
image
kurcze, madziulka tak dla picu zrobiłam ten cholesterol a tu dwukrotnie podwyzszony!!! szok....i co ja mam teraz biegać???:)
image
O kurcze Asku! To moze ja tez sobie zrobie. Hehe dzieki Madziulce teraz sie wszystkie przebadamy:P
I w ten sposób zdrowie zapanuje w naszym wątku :-)
image
Akacja a ja chyba polecę do GM:)))))))
imageimage
No pewnie! Mam nadzieję, że ci coś wpadnie w oko :-)
image
no bez kitu, niespodziwałam sie takich wyników...w sumie nigdy wczesniej nie robiłam cholesterolu...moze zawsze miałam wysoki?:p
image
Ja badałam w ciąży, też miałam za wysoko ale nie jakoś znacząco ...
Przy okazji też sobie sprawdzę.

Dziś cały dzień na spacerze z koleżanką spędziłam - fajnie dziś ani nie za ciepło ani nie za zimno - na chodzenie idealnie :).

U nas jest wielka radość jak tylko nakładam czapkę, a na klatce schodowej to piszczy ze szczęścia że wychodzi :), no ale jak wraca to też zadowolona jest :P.
Najgorsze jest włożenie do wózka po huśtawce, to jest taki ryk i wyginanie się w łuk jakby wózek był tak gorący że pali ...Masakra jakaś.
taa ja też jak wyjmę z wózka to później nie da się jej tam włożyć ponownie

ja byłam u endo, dał mi jakiś inny lek Novavitol coś takiego, niby ma pomóc na to moje zmęczenie i moje ciśnenie powala na kolana 80/60 :) zwróciła uwagę na ten cholesteron, muszę cos z tym zrobić. Tarczyca ciągle się zmniejsza. Aniaa, Nilkaa Wy robiłyście usg?
Zdrowie zapanuje u nas na forum :))
image
image
ja już dawno nie robiłam :( - Będę musiała się udać w sierpniu - skoro będzie opiekunka to wreszcie będę miała czas zadbać o siebie i swoje zdrowie :).

Od dwóch dni nie karmię na wieczór :) - mała zasypia w trakcie kaszki - w ogóle coś dziwnego - zasypia po jakichś 60ml ... I budzi się dopiero po 2 w nocy ....
jak karmiesz łyżeczką zasypia???
image
image
nooo - tzn nie ja - na tym myk polega że to mąż karmi, bo jak ja karmiłam to była wściekła że cyca nie dostaje i ją kaszką oszukują
Witam Mamuśki!!!
Znów bardzo długo nie pisłam, chyba jakieś 1,5 - 2 miesiące. Ale staram się Was podczytywać. Tak średnio co drugi wątek wychodzi, że czytam :-) Z pisaniem niestety gorzej. W tygodniu w pracy spotkałam Karolkaw i mnie zmobiliozwała aby zajrzeć i coś napisać.

Najlepsze życzenia dla wszystkich Maluszków, które już obchodziły urodzinki i dla tych, które wkrótce będą je obchodzić. Pewnie znów przez jakiś czas nie uda mi się tu zajrzeć, zwłaszcza że w czwatrek Filip kończy rok (jak to zleciało) w weekend imprezka, a w następny weekend moja siostrzenica kończy dwa lata.

Gratulacje dla wszystkich chodzących Maluszków!!! I tu muszę się pochwalic Moim Filipkiem :-), zaczął samodzielnie chodzić 27 maja (taki spóźniony prezent na Dzień Matki :-)), miała 10 miesięcy i 6 dni, wcześniej dreptał przy meblach i chodził między mną a mężem, ale tego dnia się odważył i ruszył, a teraz to biega tak, że nie moZna za nim nadążyć. To się pochwaliłam :-)

A powidzcie, udało się Wam wybrać na wspólna imprezkę? :-) Bo tego nie doczytałam. Ja cały czas jestem chętna. :-)

Nyzosia, jeżeli chodzi o tort to ja zamawiam jednej Babki z Wrzeszcza. To jest kuzynka mojej przyjaciółki. Osobiście nie jadłam ale przyjaciółka zachwalała. Postanowiłam zaryzykować. Babka robi bajeczne dekoracje. Można je obejrzeć na stronie http://pinksweetsshop.blox.pl/html Dajesz jej temat a ona to aranżuje. My zamówilśmy dwupiętrowy z rybką NEMO. (Mały uwielbia rybki, ma sztuczne akwarium w łóżeczku, a ostatnio dostaliśmy od znajomych prawdziwe akwarium, którym też jest zachwycony.)
image
ale dziś cisza .... tak to jeszcze nie było :)

Dobrze że chociaż Annia nas odwiedziła :).

U nas dziś dzień zakupowy - trzeba się przygotować do wyjazdu ...Ja nie wiem jak my się pomieścimy w samochodzie :(.
Dziś jeszcze mam masę prasowania - a najchętniej bym wzięła książkę i poszła spać.
Uff ja dopiero mam wolna chwile:) Rano 3h siedzialam u fryzjera;) Potem zakupy, ogarnelismy chate i do tesciowej na 50tke. W sumie bylo fajnie tylko trzeba sie bylo zwijac przed 20 bo Ami juz marudzila.
Jutro moj maz idzie na windsurfing a potem jak bedzie pogoda to mam nadzieje wybrac sie na plaze czy gdzies;)
Teraz na koniec dnia strzelilam sobie lampke wina, a co;)
Annia a ile płaciłaś u niej za tort i ile wcześniej trzeba zamówić ?
image
Ceny wahają się od 70 do 130 zł za kg. Ja płacę 210 zł za 2,5 kg. Jeżeli tort nie ma być na weekend to wystarczy 2-3 dni, jesli na weekend to zalezy od tego czy ma już zamówienia.
image
kurcze - 130 za kg... To już naprawdę dużo.

Chyba sama zabiorę się za robienie tortów na zamówienie :). To naprawdę dobry interes.
Bo ja wiem czy taki dobry. Trzeba to chyba naprawde lubic, bo tort z takimi ozdobami wymaga duzo roboty... Pewnie jakby przeliczyc czas jaki jest temu poswiecony plus skladniki to juz nie jest tak kolorowo...
Dla mnie to też dużo za tort. Wolałabym zrobić sama i chyba tak zrobię. Pierwszą próbę mam za sobą. Teraz mam ochotę zrobić tort śmietankowo-kokosowy. Zobaczymy czy mi wyjdzie.

Miałam wczoraj bardzo ciężki dzień. Od rana szukałam sukienki na wesele, na które wybieram się w piątek. Plus był taki, że okazało się że wchodzę w coraz mniejsze rozmiary, minus, że te wszystkie weselne sukienki są po prostu beznadziejne. Wszystkie na jedno kopyto i kicz niesamowity, wrrrr Jak już jakąś znalazłam, okazała się przybrudzona i sprowadzają mi nową z Warszawy. Tylko nie wiadomo, ile to bedzie trwało :-(

A potem wybraliśmy się z małym do Aqua parku. Hubcio bardzo się ucieszył. Machał rączkami z radości i biegał po całym baseniku. Ale z wrażeń nie mógł zasnąć do 23:00.

Zobaczymy jak będzie dziś. Zaraz jedziemy na Bieszkowice. Ciekawe czy kogoś spotkam :-)
image
mnie, mnie, mnie spotkasz akacja:) jedziemy ekipą znajomych....jak co bede machac:)

madziulka, ssabinka jedziecie?
image
No to super! Do zobaczenia Aśku :-)
image
Dla mnie to tez duzo ale ta cena jest raczej spowodowana tym ze te dekoracje wymagaja tyle roboty, samo upieczenie tortu zajmuje chwile:)
Ja pewnie poprosze moja ciocie o upieczenie bo piecze naprawde nieziemskie ciasta i torty i tez ladnie umie dekorowac:)
Ja teraz siedze sama z Ami bo maz szaleje na desce, jak wroci to pewnie gdzies wyskoczymy. Dzisiaj robie musake na obiad pierwszy raz, ciekawe co z tego wyjdzie:)
tort super tylko jak my zamawialismy z sowy te z marcepanowa dekoracja to nikt jej nei jadl bo mega slodka i ona znacznie na wage wplywa wiec sie nie opyla ;)
no właśnie - ja na chrzciny też miałam w stylu angielskim i to białe za słodkie było i nikomu nie smakowało ...
Co z tego że tort śliczny jak w smaku jest gorszy ....

Składniki tortu to max 20 zł na kilogram, więc sporo się oszczędzi jak się lubi robić torty :) (a ja lubię :) )
Ja bede miala na roczku tyle ludzi ze robienie tortu juz sobie odpuszcze bo za duzo roboty z tym:)
ja chcialam robic ale doszlam do wniosku ze jak mi sie nei uda to gdzie dzien wczesniej bede szukala tortu wiec zamawiamy z sowy chlopaki juz wzory wybrali Nemo, nieszczesna pilka na marcepanie i emiluska niezapominajka
a ja zamówiłam w Czernisie wczesniej z meżem próbowalismy kilku smaków i sa super... A cena nawet 70 za kg to trochę duzo a 210 za 2 i pół kilo to sporo
ja pamietam ze za dwa torty kazdy 2,5 kg rok temu placilam kolo 250 zl
tym razem biore te najmneijsze 12 porcji bo np te 16 porcji z sowy to rzeczywiscie wychodzi kolo 22 porcji i to takich porzadnych
Ja w ogole uwielbiam torty z sowy. Najbardziej chyba pralinowy ale bardzo slodki wiec zawsze tylko maly kawaleczek dam rade zjesc:P
Krolewski tez lubie, ciasteczkowy i jeszcze jeden ale nie pamietam nazwy:)
czarny las jest super :) i cytrynowy ale ma intensywny smak
Ale się temat tortowy rozwinął :-)

Ta babka, od której ja borę tort jest głównie nastawiona na dekoracje (to widać po jej stronie) i za to się tyle płaci. Do tego w smaku podobno (bo jeszcze nie jadłam) są bardzo dobre. Jak zamawiałam to przygotowała mi 4 warianty cenowe od 2 (15 porcji) do 2,5 (20 porcji) kg w cenie od 130 do 210 zł. Ja akurat zadecydowałam się na najwięszy i z rozbudowanymi dekoracjami, i dlatego taka cena. A swoją drogą to w Sowie na chrzest, fakt że za ten największy 22 czy 24 porcje (nie pamiętam dokładnie), zapłacilsmy we wrześniu 180 zł. Tort był ciężki bo pralinowy plus marcepanowa dekoracja i powiem Wam, że mnie wtedy cena powaliła. Teraz więc łyknęłam 210 zł :-). A o dekoracje marcepanowe/cukrowe się nie martwię bo zje je mój teść :-). On to uwielbia, więc po problemie :-)

A my dziś fajnie spędzilismy przedpołudnie. Najpier pojechaliśmy na naszą "budowę", a potem na plac zabaw na Przymorze. Huśtawka i karuzela rządzą :-) Nie można było Małego ściągnąć. Ewnetualnie jeszcze zjeżdzalnia może być :-). Jak wracaliśmy to Filip zasnął w wózku 30 sekund po wyjsciu z placu zabaw. Nie chciałam go przekładać do samochodu żeby się nie obudził i z Parku Regana na piechotkę sobie przyszłam do Oliwy zachaczając o Park Oliwski. W sumie zajęło mi to trochę pnad godzinkę, ale było sympatycznie.
A teraz po obiadku sobie odpoczywamy :-)

Akacja, ja przechodziłam szukanie sukienki miesiąc temu - MASAKRA.
W końcu ubrałam spodnie i kupiłam do nich tunkię i było super.
Powodzenia w szukaniu :-)!
image
No trochę jestem załamana jesli chodzi o sukienkę, ale dziś umówiłam się z mamą i jedziemy we wtorek na dalsze poszukiwania.

Za nami bardzo przyjemny dzień. Byliśmy nad jeziorem. Aśku - szkoda że się nie spotkałyśmy. Mały pływał po wodzie w pontonie, szalał na kocyku. Super fajnie, tylko trochę zimna woda :-)

No a zaraz mamy wychodne z okazji rocznicy. Ciekawe dokąd zabierze mnie mój mąż ;-)
image
akacja, my właśnie wrócilismy....nasz tez w pontonie pływał...rozgladałam sie za Wami ale niestety...my byliśmy na wysokości tego baru na lewo od wejścia...a Wy?najlepszego z okazji rocznicy:)

super dzień...a od jutra niby już zła pogoda:////
image
a my jutro urlop zaczynamy, mam nadzieję że aż tak źle nie będzie. W końcu mrongovię wybraliśmy - zobaczymy czy mąż Nyzosi dobrze poleca :)
ja też byłam na bieszkach, my zazwyczaj jesteśmy na sinemie albo na kamieniach, bo tam przy barach zawsze full ludzi

co do tortu to ja nieznoszę tortow, bo ładnie wyglądają a smakować nie smakują.
image
image
hhehe 3 was byla i sie nie spotkaliscie?????? dziwne :)

nas nie bylo dzis ale mega dzien spedzony:)

co do tortow to tez nie przepadam ale zjem ciasta tez tak roznie nawet nie mam szalu za lodami:P
image
image
aśku ja tez na bieszkach bylam...minelysmy sie jak wychodzilas....
image

Zamówienia na kartki i zaproszenia:
http://www.facebook.com/FotoMaxKarolSzczudlinski?ref=bookmarks
www.fm-wedding.pl fmwedding@inte
Nie ma dla mnie litości ten mój syn :-) Dziś mieliśmy pobudkę o 6:00, a poszłam spać po 1:00 ech

Aśku, ja siedziałam nad samą wodą po lewej stronie od ratownika. Czyli blisko wejścia i tych barów w lesie. Wychodzi na to, że też blisko ciebie. Hm, może się mineliśmy, bo my zmykaliśmy do domu po 14:00?

Madziulki chyba bym nie poznała :-)

Co do wieczoru, ostatecznie wylądowaliśmy w Sopocie. Mąż się postarał. Noc też była ciepła, więc było było bardzo romantycznie ;-)

I oczywiście cały Sopot żyje do rana. Wszędzie tłumy. W restauracjach tłumy. Na molo tłumy, bo akurat wyświetlali w kinie pod chmurką Zmierzch 3. W ogródkach tłumy. Poczułam się jak na wakacjach.

Tylko jedna rzecz tak mnie jakoś poruszyła, ja wiem, że ludzie są na urlopach, ale widok kilkumiesięcznych dzieci w wózkach o godz. 24:00 w nocy jakoś mnie irytuje. Może zmienię zdanie po moich wakacjach, ale te dzieciaczki ledwo widziały na oczy.
image
Faktycznie mało naskrobałyście przez weekend. My mieliśmy tak intensywny weekend że nie miałam nawet kiedy włączyć kompa.

Oczywiście byliśmy na półwyspie w sobotę i w niedziele - bez noclegu - więc jazda w tą i z powrotem męczy. do tego żeby nie stać w korku wyjeżdżamy o świcie a wracamy w nocy:) ale było super! ja sie poopalałam, mąż wyszalał na żaglówce a Hela czarowała cały kemping:))))

Annia dzięki za namiary na babkę od tortów. 210 zł to faktycznie trochę sporo...przejdę się jeszcze do sowy zobaczę co oni mają. Aaaa no i fajnie że się odezwałaś:))))

Akacja zapomniałam w piątek pójść zobaczyć te ciuszki:(

Nilkaa udanego urlopu. mam nadzieję że mrągovia się wam spodoba:)
imageimage
Akacja mnie tez taki widok wkurza. A nawet juz o 23:P Ja nie wiem czy ludzie nie maja litosci dla dzieci...
My wczoraj bylismy na plazy w Gdyni ale tylko na 2 godzinki, mam @ wiec wolalam sie dalej nie ruszac bo ze mna to roznie bywa.
Kupilismy Ami balon z helem i ciagle sie nim bawi i jak pusci to zaraz szuka na suficie heehhe
Ja na szczęście problem z tortem mam z głowy. Antoś będzie mial super tort - jeśli siostra się postara - za grosze, muszę tylko pomyśleć jaki smak.

U nas weekend też w biegu. W sobotę byliśmy pod Grunwaldem, a w niedzielę pod domkiem nad jeziorem. Troszkę odpoczęłam po cięzkim tygodniu.

Ostatnio w końcu postanowiłam, że wprowadzę powoli do mojej diety nabiał, zgodnie z zaleceniami lekarki. Zapomniałam uprzedzić o tym teściową, żeby nie przyszło jej do głowy uraczyć czymś nowym Antosia. No i co...? Teściowa postanowiła nakarmić małego nektarynką tego samego dnia co ja jadłam nabiał. Antoś dostał krostek na buźce i do tej pory robi jeszcze kupę ze śluzem. I bądź tu człowieku mądry i domyśl się czy to od nektarynki czy od twarogu. A tłumaczenie mojej teściowej dlaczego mu dała "On tak patrzył jak ja jadłam i tak mu smakowało" Teraz musze znowu poczekać aż alergia minie. Szału można dostać.
image
O kurcze Dzynka to słabo:(( Hela wczoraj wciągnęła 2 nektarynki!! wsuwa aż się jej uszy trzęsą!

A propo jedzenia to w sobotę Hela zjadła jedynie kaszkę a tak jechała na samych owocach podjadanych w ciągu dnia:) jagody, czereśnie, arbuz...na szczęście nic jej nie jest. wczoraj już pilnowałam żeby jadła bardziej normalnie.

A jak wasze maluchy z malinami?? Hela nie chce ich jeść....
imageimage
No właśnie Nilkaa, udanego urlopu :-)

Aniu - mnie też.

Hubcio maliny wcina chętnie, podobnie jak wszystkie owoce. A wczoraj na obiedzie u mamy akurat nie miałam słoiczka i zjadł pieczone skrzydełko z chlebem. Normalnie mam już duże dziecko, hehe
image
Emilka je maliny, wczoraj bylismy na dzialce to zajadala sie malinami, porzeczkami i poziomkami prosto z krzaczka ;)
Heli maliny nie podchodzą...za czereśnie dała by się pokroić:) chętnie je też jagody i poziomki - najlepiej sama z miseczki:) no i wczoraj zakochała się z w nektarynkach:)
imageimage
Patrycja maliny je, po czereśniach ma wzdęcia :( truskawki, poziomki, porzeczkami się krzywi :P o nektrarynce nie pomyslałam :)

czyli tyle osób było na bieszkach i się nie znalazłyśmy :))

Pati gdzie się da to raczkuje ale częsciej pełza - tzn tam gdzie ślisko :P
image
image
moja natalcia tez uwielbia nektarynki ale po brzoskwiniach ma alergie nawet kaszki brzoskwiniowej niemoże jeść
a sluz w kupce od czego może być??bo moja mała zadki ale miewa
madziulka, co to za grypsy? gdzie jest sinema i kamienie????kurczaki...

akacja, byłyśmy wtedy mega blisko siebie! tyle ze my dalej od wody na tej łączce...no szkoda...

eeee...yasmin, zapatrzyłam sie na Twojego synusia i tak myślałam ze tego bruneta skads kojarze:)))

syf nie pogoda....znowu byłam robic cytologie i znowu nfz...im nie przedłuzył...sie w****iłam i 30 zł zapłaciłam...nie bede tam co tydzien latac do głupiej przychodni...a czekac mam az miesiac na wynik...
image
No szkoda Aśku :-)

Hubcio nektarynki uwielbia. Zjada też ostatnio jabłka w całości. Tzn ja jem, obgryzam skórkę, a on sobie odgryza po kawałku i wcina.

Pogoda jest taka, że ja właśnie odleciałam na pół godziny, nie wiem kiedy. I tak ma być prze cały tydzień niestety.
image
Malgo śluz w kupce może wystąpić w czasie rozszerzania diety jako objaw przejściowy bądź jako obajaw stanu zapalnego czy alergii.
image
Hej ;)

my przygotowujemy się do szpitala ;(( boże jak ja się boje ;(( jutro jedziemy ;(

pogoda zje... masakra mam jej dosyć ! wczoraj udało nam się jechać z koleżanka nad morze i było super ! Liwia moczyła się cala w wodzie :) zajarana na maxa aż nie chciała wychodzić z wody i nawet do piachu się przekonała ;)

co to za jezioro nad które jeździcie ? jest tam coś ciekawego ? ja byłam nad jeziorem chyba 15 lat temu ;ppp może i my się wybierzemy za tydzień ;)
image
oooo to już jutro........:// trzymajcie sie tam cieplutko!bedzie dobrze:)
jeziorko jest super...cieplutka woda (nie jak w morzu), grilek, sa tez knajpki, lasek i kibelek:))) generalnie fajowo bo woda czyściutka i długo płytko jest..ja osobiście plazy nie lubie...za duzy tłok, piasku za duzo itp...no chyba ze debki, łeba albo półwysep...to wtedy lubie:)
ja pewna nie bylam czy to Wy ale jak tutaj wyczytalam ze byliscie to od razu wiedzialam ze jednak tak...hehe.... no nam akurat mały zasnal w wozeczku ze zmeczenia heh ja tez dawno nie bylam nad jeziorem ale wczoraj troszke poodpoczywalismy:)
a Oli dalej nie chce MM ciagle cycek;/;/ jedno co dobre ODUCZYLAM go SPANIA Z CYCKIEM heh przymusem bo bylam u denysty i mialama znieczulenie i zabronili karmic a akurat byl wieczor wiec maly zasypia bez cycka nie liczac tego ze przez godzine łazi po lozku ....
image

Zamówienia na kartki i zaproszenia:
http://www.facebook.com/FotoMaxKarolSzczudlinski?ref=bookmarks
www.fm-wedding.pl fmwedding@inte
Mi się najbardziej podoba ta w grochy :-)
image
mi ta pierwsza sie podoba :)
image
image
O kurcze mjakmamo upatrzylam sobie ta sama sukienke co Ty! Mowie o tej z Nexta, mam w obserwowanych hehe:)
Mi sie podoba ta i ta czwarta tez jesli sliczna.
MOj maz dzisiaj z moim bratem skladaja barek w kuchni i sie uzeram z Ami od rana, jakos nie chce zasnac, nie wiem co jej jest:/ Juz padam na ryjek po jednym wieczorze, podziwiam samotne matki...
Ja sie jeszcze czaje na ta:
http://allegro.pl/sukienka-next-roze-podszewka-sliczna-9-12-bdb-i1718087740.html
no kurcze z wozkami bylyscie bardziej zgodne ;) czekam dalej ta z nexta mi najmniej a licytuje ta w kropki i ta czerwona mimo ze najbardziej podoba mi sie ta 4 - wariatka ze mnie i pewnie kupie 3 szt
Aniaa ladna ale ja wole zdecydowane kolory :)
http://allegro.pl/next-cudna-duze-kwiaty-podszewka-9-12-m-i1720888257.html

hehe to ta z Nexta bedze dla mnie;)
sorki ta nexta licytuje i czerwona jak wygram ta nexta to moge oddac
mjakmamo - 4 najpiękniejsza!! na roczek kupujesz?

na rehabilitacji mała nieznośna, ależ się ciężko ćwiczy :( kupiliśmy garnuszek, myślałam że pierdolca w aucie dostane jak Pati ciągle wkładała i wykładała a tak ciągle te ciasteczka śpiewały, ale bardzo się jej spodobało
image
image
tak na roczek - kupuje chyba z 20 sukienke bo jestem niezdecydowana wrrrrrrrrrr daj babie allegro i kilka mozliwosci do wyboru i dostanie pierdolca
hmm to juz nie rozumiem, chcesz ta z nexta czy nie?:) Bo pisalas ze Ci sie najmniej podoba, teraz juz nic nie kumam:D
najmniej sie podoba a ja licytuje ale podam ci cene jaka podalam jak chcesz ja :)
super sukienusie wszystkie sliczne ja mam dla mojej z cocodrillo taka bordową ale małej tak się różyczki przyszyte na niej podobały że jedna oderwała hehe i teraz jestem w kropce co jej załozyć mało czasu bo to juz w przyszłą sobote ale nic cos sie wykombinuje rany jak pogoda będzie taka przez cały tydzien to masakra
a co myslicie o takiej zabawce na roczek? :) chcialam zamowic od dziadkow http://allegro.pl/fisher-price-kuchenka-gotuj-i-ucz-sie-kuchnia-pl-i1714292500.html
image
image
fajne :)
ssabinka, to cos dla mojego M. on całymi godzinami mógłby w kuchni siedzieć...bez kitu...moj asystent mały...

co do prezentów, to wszyscy sie z nami konsultowali...od chrzestnej konik na biegunach, od chrzestnego huśtawka, od prababci jest piaskownica, od teściów rowerek...nie wiem tylko co moi rodzice wymyslili bo zdradzic nie chcieli...wiem tylko że "przyszło juz" wiec zamowione pewnie na allegro:) w sumie fajnie choc jedna niespodzianka bedzie:)
No my tez dajemy propozycje: Od moich rodzicow i siostry-chrzestnej mysle ze bedzie lodowka klocki lego i ten namiot, nie wiem wlasnie co powiedziec mojej prababci i tescia. A boje sie ze chrzestny w nic nie trafi bo nie ma gustu dzieci nawet zadnej stycznosci z nimi nie ma i kupuje sam az sie boje:P
image
image
eee tam mój młodszy braciszek jest chrzestnym...i tez nie zna sie na zabawkach, ale do tej pory nie zawiódł:) ja w sumie nie daje propozycji tylko je zatwierdzam:) lub odrzucam
ale za niego pewnie twoja mama wybiera:):):) No u nas chrzestny to nie wypal:P nie no serio naprawde sie boje:P
image
image
asku a co myslisz o powyzszych linkach? moj kocha muzyke dlatego bardziej poszlam w ta strone :) zastanawiam sie czy nie zrobic takiej paczki od tesciow z instrumentami tylko zeby cena nie byla za wysoka wiec nie wiem co z nich wybrac
image
image
te pierwsze klocki bym sobie odpuściła...takie małe czesci mają jak dla mnie...no ale u nas wszystko do buzi pchane...tą mate też...słaba jest mam ja w domku...młody sie jej bał:) a jak zakumał te dzwieki to generalnie olał...
fajne są cymbałki, gitara i ten bebenek:) no a rowerka link mi sie nie otworzył...
asku te duplo nie ma takich malych czesci:P a mata moze faktycznie nie fajna:P
image
image
no nie fajna:) a młody lubi bawic sie klockami? aaa taki namiot tez rozwazałam:) fajna sprawa, ale kupimy mu na przyszły rok jak juz bedzie bardziej umiał sie bawic:)
no fifi zauwazylam ze robi sobie tory przeszkud w domu wlazi pod krzesla pod stoly tam gdzie ciasno potem szuka wyjscia wiec chyba bedzie mu sie podobalo a fajnie ze mozna osobno rozkladac i to raz dwa pozniej dokupie moze pilki:) a co do klockow to buduje mu wierze z tego slimaka fp a on psuje:P i sie smieje moze wkoncu tez zacznie budowac hehe :)
image
image
O kurcze Ssabinka ale przygotowalas liste prezentow hehe:) Ja tez chyba bede musiala pozniej cos pomyslec i powiedziec gosciom co chcemy. Ja chce Ami namiot kupic taki do zabawy w domu, ma taka radoche jak moj maz jej robi taki z koca ze taki prawdziwy pewnie tez jej sie spodoba:)
duplo sa super mozna fajne zestawy kupowac ze zwierzetami samochodami itp
wszelkie grajace bym sobie odpuscila
namiot musisz miec duzo miejsca chyba ze na ogrodku go umiescisz :)
link z rowerkiem mi sie nie otwiera ale rowerki tez fajna sprawa dla roczniaka
Sukienki boskie!!!! ja bym brała tą w paski z nexta:))))

Ja na szczęście mam już sukienkę dla młodej - dostała od chrzestnej z usa:) jedwabną:))) z gatkami więc super. jest w takich pastelowych różowo pomarańczowych kolorach więc super:)

Cholera a nas nikt o prezenty się nie pyta!!! już się boje....a bym chciała dla młodej: namiot, lego, rowerek i huśtawkę. żadnych grających już nie kupuje. ma pchacza z pianinkiem które ma milion melodii i wystarczy.

Wczoraj moje dziecko mnie zaskoczyło...byłam z nią wieczorem w tesco na spacerze - super pogoda była - kupiłam jej przysmaki na dobranoc bo są w promocji i... Hela krzyczała przy kasie że ona to chce. Dostała i wsunęła cały słoik jeszcze w sklepie!!! szok!
imageimage
Teraz widzę jak pięknie po polsku napisałam o sukience: więc super:)))))
imageimage
ja tez polecam DUPLO, u nas Liwia cięgle się nim bawi a i plusy są takie ze takie klocki np rozwijają kreatywność ;)

my na roczek powiedzieliśmy ze chcemy pieniądze, od nas dostanie rowerek http://allegro.pl/smoby-kucyk-5-w-1-bujaczek-jezdzik-rowerek-tipony-i1705263017.html, a tak już raczej wszystko ma ;)

sukienki śliczne, szczególnie ta w grochy czy kola ;)

ale piękna pogoda, ja już wstawiłam 3 prania tylko wieszać mi się nie che ;/

my o 14 jedziemy ;( ciekawe co nam powie lekarz, już wzięłam jakieś tabletki na uspokojenie bo nie wyrabiałam ;/ mam nadzieje ze nie wymyślą jakieś choroby
image
trzymamy kciuki oby bylo dobrze.. Coś w radiu mówili że ma sie popsuc pogoda:-( a szkoda bo sliczne słonko... Zza nami ciężka noc mała była strasznie marudna wczoraj kupkała sporo więc mysle ze to może zęby oby jej przeszło teraz już usneła
przyszla mama lepsze 3 dni w szpitalu niz masz potem lezec tygodniami jak sie by okazalo ze lekarka cos nie zauwazyla itp szybko mina
mjakmama wiem ale i tak świruje ;)

czy któraś z Was zamawia coś z zabawek na merlin.pl ? mogłabym się zrzucić na przesyłkę ;)
image
Mjakmamo a ta farma co podeslalas linka to fajna??
ja mam z little people kilka zestawow zamek, autobus, vana, samolot, robin hooda i wszystkie sa super te ludziki sa takie wieksze slodkie twarzyczki :) farmy nie mam ale mysle ze jest super
http://allegro.pl/traktor-farmer-kiddieland-super-cena-i1724742990.html to jest super bo zwierzaki kladzie sie na miejsca naciska i kazde wydaje swoj dzwiek, traktor sam jezdzi, swieca mu sie swiatla i tez wydaje dzwieki
No ale to jest jakas nieznana firma chyba co?
ona jest na styl little people - jesli mowa o farmie
a traktor z kinderlandu jest znana firma - oni robia ta zabawke odkrywczy domek
Przyszła mamo wszystkiego najlepszego dla Liwii i trzymam kciuki. oby nic nie wyszło i żebyście szybko wróciły do domu!!! będzie dobrze!!!

Pogoda na razie super! wczoraj wieczorem było cudnie...cieplutko i ładnie. 2 godziny z młodą spacerowałam.

Duplo mówicie...chyba namówię moją babcie na duplo dla młodej. cały karton lego czeka na nią w piwnicy ale to później:)
imageimage
fajen sa duplo ze zwierzakami ale na pierwszy raz oplaca sie kupic jakis nie duzy zestaw by zobaczyc czy dziecko lubi :) no i klocki sa mega kolorowe i duze - mloda jak znajdzie w duplo psa to chodzi i szczeka chuuu chuu chuu ;)
No własnie tak pomyślałam - o jakimś niedużym = nie za drogim - zestawie. Żeby sprawdzić czy polubi.
imageimage
O wlasnie o tym odkrywczym domku tez myslalam, warto??
ja czytalam ze on jest dla starszych odkrywczy domek dla takich prawie 2latkow
Hej
A co ten odkrywczy domek "robi" ?:) ile linków, ile tych zabawek jest , masakra :)

Przyszła mamo powodzenia, napewno wszystko jest ok, przebadają Liwię i dadzą jej spokój :)

U nas o dziwo nowe spokojne bez pobudek - szok :) pewnie cisza przed burzą :P
image
image
Sto Lat dla Emilki :D Niech rośnie zdrowo i jeszcze szybciej :D

No i trzymam kciuki za Liwie by wszystko okazało się ok :D
OOOoooo faktycznie Emilka ma dzisiaj roczek!!!! ale zleciało!!! pamiętam jak mjakmama wysłała mi sms w nocy że urodziła:))) a w szpitalu leżałam i czekałam czekałam i czekałam:)))))))))))
imageimage
To wszystkiego najlepszego dla Emilki!:)
STO LAT DLA EMILKI!! :)))
image
image
Akacja czy Twój mąż nie jest przypadkiem dzisiaj u mnie w firmie?? tak się zastanawiałam że skądś go znam jak go zobaczyłam i teraz mnie oświeciło:)
imageimage
STO LAT DLA EMILKI !!!:))))

jeju kiedy to zleciało ?:))

mjakmama napisz co Emi wybrała tzn co wyciągnęła na roczek ! ;)
image
Dziekujemy z azyczenie losowanie robimy jak beda goscie czyli 6 sierpnia bo takie urodziny imprezowe mamy chlopaki i emi razem
wiec dopiero dam znac co wylosowala ;) chlopaki wylosowali kielonki wiec sie boje

wyrodna matka ze mnie bo dopiero dzis zauwazylam ze corka ma juz 11 zeba
Madziulka tu mas zodkrywczy domek http://allegro.pl/kiddieland-promocja-odkrywczy-domek-gratis-20zl-i1715282804.html
Sto Lat dla Emilki :)

Aparat mamy tylko inny kolor ale to juz od bardzo dawna:P i wtedy bardziej sie nim interesowal ale i tak mu sie podoba:) ten traktor ze zwierzakami jest chyba w pepco i tanszy tak mi sie wydaje ze go ogladalam wczoraj.
image
image
ssabinka ten traktor to jest w kilku wersjach ale ta co pokazalam to najporzadniejsza jest - kolezanki mialy podroby to raz dwa zwierzaki sie rozkleily
bylam na placu zabaw z cala trojka i przestaje panować nad nimi emilka wszedzie tam gdzie nie powinna wchodzi na zjeżdżalnie od drugiej strony i sie wspina, wszystko do buzi bierze wiec muszę łazić przy niej caly czas, przeszkadza dzieciom
STO LAT STO LAT WSZYSTKIEGO NAJ DLA EMILKI
Wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantek!

Nyzosiu - to był on i też się zastanawiał, czy ty to ty :-)

A ja w końcu znalazłam sukienkę na wesele :-) ufff Cały dzień to nam dziś zajęło z mamą, ale obie kupiłyśmy sobie szałowe kreacje. Ja wersję małej czarnej z dekoltem i odkrytymi plecami, mama biało-czarną obcisłą sukienkę z koronki, więc generalnie mało letnio, ale za to jak wyglądamy ;-)

No i chyba zakończyła się era spokojnych zakupów z Hubciem. Mały biegał po całym Klifie. Ściągnał torebkę z półki i uciekł z nią ze sklepu (jakbym go trenowała hehe), właził na zaplecze, ściągał ciuchy z wieszaków. No i kilka razy musiałam go wręcz gonić, bo naprawdę uciekał mi gdzie tylko mógł.
image
Sto lat dla Emilki!!!

Przyszła Mamo trzymamy kciuki, żeby wszystko było ok!!!

Akacja, ja już jakiś czas temu zrezygnowałam z zakupów z Filipem. Jak czytam Twój opis to jak bym o Filipie czytała :-)

Co do prezentów, to Filip od Babci dostanie samochodzik:
http://allegro.pl/auto-jeep-land-rover-pilot-2-siln-2-aku-3-kolory-i1723562347.html
A od chrzestnej rowerek:
http://allegro.pl/rowerek-trojkolowy-dla-dzieci-motocykl-wyprzedaz-i1710450341.html
Druga babcia wspominała o huśtwace albo o zjeźdżalni.
Nie wiem co od chrzestnego.
A dziś od mojej przyjaciółki dostał komplet sztućców dla dzieci Gerlacha z grawerkiem.
image
annia, my bardzo podobny rowerek bedziemy miec:) niewiem tylko czy Filip majac taka fure wogole spojrzy na rowerek:ppppp
jak tam nasza ciezarna - miala chyba rodzic lada dzien ??
najlepszego dla Emilki:)))) zamuliłam troche, a teraz na suwaka spojrzałam:)
image
No to dobrze Akacja że to był on bo to oznacza że mój mózg jeszcze pracuje:))) ale faktycznie widziałam po jego twarzy że też się zastanawiał skąd mnie kojarzy:))))

Byłyśmy z Helą na obiedzie i plotkach z ciotkami a potem na wieczornym spacerze na bulwarze. pogoda cudna!

Nasza ciężarna nic się nie odzywa więc może urodziła....
imageimage
U nas jakos Ami sie przestawila i wstaje pozniej i pozniej chodzi spac. Zwykle wstawala kolo 7, teraz kolo 8 no ale przez to chodzi spac o 21 co niezbyt nam pasuje, wolalam jak chodzila o 20 wiec chyba musimy wszyscy wstawac o 7.
Mam ambitny plan zeby ja wkoncu oduczyc nocnego jedzenia i chce jej dac wode w nocy-zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jak juz nie bedzie jadla w nocy to moze uda nam sie wkoncu ja do jej pokoju przeprowadzic...
a ja Wwam kiedyś pisałam że mamy z mezem dyzury i spimy osobno, raz ja w duzym, a raz mąż...teraz jak mielismy wolna chate...to jakos tak wyszło ze padlismy oboje w duzym i...młody obudził sie dopiero o 6 na mleko...postanowiliśmy powtorzyc eksperyment i tak 3 noce jak spimy w innym pokoju to młody sie nie budzi...jak u niego to potrafi kwekac co 3 godziny! takze aniaa eksmituj młoda czym predzej:)
image
Spóźnione najlepsze życzenia dla Emilki.

Ale ponura pogoda dzisiaj. Bleeeee

Nie wiem co jest Antosiowi. Nadal robi kupki ze śluzem. Myślałam, ze to po tej nektarynce co dał teściowa ale to było jakieś 5 dni temu. Czy to możliwe, żeby jeszcze to było efektem nektarynki...?
I wogóle to wczoraj przychodzę do domu po pracy a teściowa mówi, że mały zjadł tylko kaszkę o 9, a tak to do 17 nic nie chciał jeść, ani zupki, ani owoców, ani bułki. Nie wiem czy to pogoda czy coś mu jest. Może to coś związane z tą kupką. I znowu to może...
Ja chyba się nie nadaję na matkę. Ciągle coś jest nie tak, albo coś go uczula, albo budzi się co chwilę w nocy, albo ciągle chory. Ja naprawdę robię chyba coś nie tak. Czasami mam już dość!
image
Dzynka moja młoda też wczoraj prawie nic nie zjadła. myślę że taka pogoda. poza tym ja się już przestałam tym przejmować że nie je. jednego dnia nie je a drugiego je za dwoje:)

I nic się nie denerwuj. ja też jestem słabą mamą bo moja ciągle je w nocy i do tego śpi z nami:))) a dzisiaj rano urządziła histerię i nie chciała mnie puścić do pracy. zawsze tak jest w środę jak jest zmiana babć. jutro już wszystko będzie ok.
Pamiętaj - jesteś najlepszą mamą dla swojego synka!!!!

Co do śluzu to nie wiem. a może to przez ten antybiotyk? albo zęby?

Aniaa powodzenia - nam się nie udało z wodą:))) ale na szczęście Hela teraz już je tylko raz i tylko raz się budzi w nocy więc da się przeżyć. Aczkolwiek muszę kiedyś zrobić ten eksperyment co Aśku.
imageimage
Dzięki Nyzosiu.
Ostatnio dopada mnie taka chandra. Chciałabym dla małego jak najlepiej, a tu ciągle coś. Zdaję sobie sprawę, że moje problemy w stosunku do problemów, które niektórzy maja to nic ale...
Co do antybiotyku to też przez myśl mi to przeszło.
Poobserwuję go jeszcze parę dni i jak coś to przejdę się do lekarza...znowu.
image
Dzynka może czas na urlop??:)
imageimage
Oj nyzosiu przydałby się, chociaż parodniowy. Ostatnio za dużo na głowie praca na etat, firma, dom i najważniejsze synek, dla którego ostatnio mam mało czasu i jest mi z tym bardzo źle.
image
co za koszmarna pogoda:-( u nas w nocy mała dostaje tylko wode zreszta ona bardzo wodę lubi z czego jestem bardzo zadowolona bo ani soczków niechce pic ani owocowych herbatek tylko rumiankową i z koperku włoskiego i wode :-)
Hela też nie pije soków ale woda w nocy nie przejdzie! musi być mleko!!!
imageimage
ja bym na Waszym miejscu sprobowala co noc dać o jedną łyżkę mleka mniej :)

ciekawe jaka pogoda na weekend bo mamy spływ!
image
image
Madziulka ten pomysl z lyzka mniej tez jest dobry, sprobuje:)
Ale chyba macie racje ze najpierw sprobuje ja polozyc w innym pokoju, w sumie ona tez sie budzi tylko raz na jedzenie wiec to mi jeszcze tak nie przeszkadza, moge wstawac i jej robic mleko ale najbardziej brakuje mi tego ze jak ona spi z nami w pokoju to nie moge poczytac ksiazki w lozku, pogadac z mezem. TYlko wchodzimy jak ona juz spi i cichutko sie kladziemy zeby tylko sie nie obudzila. Moze dzis przestawimy jej lozeczko dla eksperymentu:)
Ja chyba zacznę z tą łyżeczką mniej....może w końcu dojdziemy do samej wody:)

Mama mi mówiła że Hela dzisiaj pokazała na słoiczek i zaczęła robić mniam mniam buzią:)) głodna była:))
Fajnie choć z drugiej strony słabo że kojarzy jedzenie ze słoiczkiem:))))
imageimage
spoznione ale szczere zyczenia dla Emilki :)

przyszla mama-trzymaj sie dzielnie, bedzie ok :)

sukienka pierwsza jest booska :) w te paseczki.. rewelacja :)

z pewnych prezentow u nas to mlody dostanie zloty lancuszek, takie autko co nozkami sie odpycha, i zarąbiasty fotelik na rower :):) reszta to niespodzianka :) my oczywiscie nie kupujemy zabawek, od nas dostanie kolejna dawke szczepien obowiazkowych i dodatkowych heheheh i chce zrobic mu sesje zdjeciowa na pamiatke :):)
image
MY wlasnie tez planujemy sesje zdjeciowa zrobic w najblizszych tygodniach. Czy ktoras z Was robila i ma kogos sprawdzonego?

U mnie masakryczny dzien, moja babcia 3 raz w przeciagu 10 miesiecy jest w szpitalu:(( Ciagna sie za nia jakies komplikacje po udarze, dzisiaj jej reke i noge sparalizowalo, dostala kroplowke i juz jest troche lepiej...
Ale bylam u niej na chwile w szpitalu dzisiaj i doznalam szoku, wygladala po prostu strasznie, na poczatku w ogole mnie nie poznala:(((
Potem juz normalnie z nia rozamawialam, jest swiadoma i jest ok, ale to pierwsze wrazenie to po prostu okropne...
W dodatku Amelke zostawilam w samochodzie z moja przyjaciolka, bo strasznie padalo, po 10 minutach zaczela okropnie plakac i tez musialam szybko do niej leciec z tego szpitala i cala w nerwach dzisiaj jestem ehh
myślę że łyżeczka mniej bardziej poskutkuje niż sama woda, nie skapną się :))
Ja dziś jestem z małą w domu, nasza babcia - tzn mama teściowej też wylądowała w szpitalu :( miala wylew i coś tam jeszcze

Potwierdzam że u nas Pati też lepiej śpi jak jest sama w pokoju :)

Nie pamiętam czy pytałam ale czy Wasze maluchy mają problem z zaśnięciem gdzieś indziej? bo u nas masakra, nie zaśnie gdzie indziej :/ myslę by kupić łózeczko turystyczne, bo ona zasypia sama, a samej nie zostawie jej na łózku bo upadek gwarantowany, będzie miała swojego misia kocyk to może zaśnie :/
image
image
Czesc dziewczyny!
Melduję się ODPAKOWANA :)
Adaś przyszedł na swiat 16 lipca o 14:00.
Ważył 4050g (dokładnie tyle co brat)i ma 59cm. Jest prześlicznym, słodkim maluszkiem. Jestem bardzo szczęśliwa :)
__
Poród był eksporesowy. Na porodówkę przyjęli mnie o 13,40 a 20 minut pozniej Adaś był już z nami (przy 3 partym skurczu :)).
Zatem polecam wam mamuśki. Drugiego porodu nie ma co się bać :)
__
Niko ze zdziwieniem zareagował na brata i na jego płacz też sie rozplakał i tak długo to trwało. Za to juz dziś nie reaguje na jego płacz:). Zaciekawiony podchodzi i patrzy i próbuje go dotykać.
Staram się przy Niko przewijać Adasia, zęby widział co robię. A Niko bardzo się cieszy jak widzi, ze nie tylko on ma zmienianą pieluszkę...
__
Poza tym jest szał. Niko zrobił dziś 4 kupy a Adaś chyba z 8 :) Raz zmieniam jednemu i za chwilkę drugiemu... karmię jednego i za chwilę drugiego. Na szczęscie jakoś się składa, że jak malutki śpi to duży dostaje jeść :)
image
image
Kiciuchna gratluje! I podziwiam:) Z dwoma takimi maluszkami pewnie bedziesz miala duzo roboty ale tez duzo radosci:)
No i zazdroszcze szybkiego porodu! Twoi synkowie wazyli 10g wiecej od mojej Ami hehe;)
Kiciuchna gratulacje!! ale masz teraz wesoło w domku :) Twój opis porodu aż zachęca hehe :)))
image
image
o jaaaaaaaa, gratuluje kiciuchna. z jednej strony strasznie Ci zazdroszcze...znowu takie maleństwo mieć w ramionach...a z drugiej jeszcze mnie to chyba przerasta:)
image
Asku mnie chyba tez hehe:) Czasem jak widze takie malenstwo to mnie rozczula i bym chciala drugie, ale jak sobie pomysle latac za Amela z brzuchem i jeszcze potem taka rozkoszna dwojeczke pilnowac to mi sie odechciewa hehe;)
Kiciuchna gratulacje!!!! dość spory ten Twój mały:))))

Trzymam kciuki za wasze babcie dziewczyny...taka pogoda że starsi źle się czują.

A ja zamówiłam tort u sowy - nie poszalałam. wybrałam krówkę ciasteczko:)
imageimage
mnie taka dwójka też przeraża ale najbardziej przerażają mnie pierwsze tygodnie po porodzie brrrr

Jak chodzę do pracy jestem dużo bardziej zorganizowana niż jak jestem w domu :/ też tak macie?
image
image
Nyzosia a Wy wkoncu kupiliscie ten fotelik krowe? jestem ciekawa jak Wam sie sprawdza?
kiciuchna GRATULACJE fajny taki pachnacy bobas zazdroszcze ;)

Nyzosia ciasteczkowy jest pycha a wzor krowa ladny poza masa marcepanowa mega slodka

A wy juz wozicie w tych siedzacych fotelikach??
My jeszcze nie, ale mysle ze za miesiac, dwa kupimy juz, moze dziadkowie sie doloza na roczek do jakiegos fajnego fotelika:)
Aha i mam pytanie, dajecie dzieicom na noc kaszke do mleka? Bo kombinuje zeby moze troche jej dosypac to dluzej pospi? Tylko czy to przejdzie przez smoczek trojprzeplywowy?
daje kasze i 1 miarka przechodzi mi przez smoka 3 :)
moja wlasnei bo zageszczaniu mleka zaczela noce przesypiac a dodatkowow nie dawalam jej w nocy wogole jesc ani pic bo jak dasz wode to bedzie sie budzic na wode a nei na mleko
A jaka dajesz kasze mjakmamo? Ja dzisiaj moze sprobuje, z moja taki problem ze ona na noc pije max 150, wiecej nie ruszy
ja daje nestle takie z mlekiem bo czasami dawalam na gesto a teraz kiedy ona wcina juz normalne kolacje to daje do mleka

do 150 ml tez mozesz dac kasze
mi pediatra mowila ze warto sprobowac by np wieczorem dawac czesciej jesc przez pierwsze 3-4 dni nauki nie jedzenia w nocy bo szybciej sie brzuch zapelni i przyzwyczai do tego ze wieczorem sie je a w nocy nie
Aniaa tak mamy krowe i Hela już w niej jeździ:)) Sprawdza się dobrze Hela zachwycona jazdą do przodu aczkolwiek dla takiego małego dziecka które zazwyczaj śpi w aucie lepsze są jednak nosidła bo jest w pozycji półleżącej. nie wiem jak inne foteliki ale ten nasz ma niby przejście do pozycji leżącej ale to jest tylko parę stopni...czasami i tak głowa Heli opada do przodu:)
Moja mama wozi Helę dalej w nosidle.

U nas porcja kleiku do wieczornego mleka nic nie dała:)

Mjakmama domyślam się że ta masa jest mega słodka ale to bardziej do ozdoby niż jedzenia. mam nadzieję że ciasteczkowy będzie mi smakował:)))
imageimage
Gratulację dla podwójnej mamuśki :-)
Trzymaj się Kiciuchna dzielnie!

U nas też nic nie wyszło z kończeniem nocnego karmienia, ale może dlatego, że mi to aż tak bardzo nie przeszkadza. Mały dostaje butlę o 20:00 potem o 23:00 i do 7:00 mam spokój.

Ale się zrobiła pogoda dziewczyny. Chyba pójdę z Hubciem na spacer.

A wieczorem, uwaga, robię sobie rzęsy z okazji wesela. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale jak szaleć to szaleć. Zawsze chciałam mieć długie i zobaczymy jaki będzie efekt. Mają wytrzymać miesiąc. Akurat na urlop :-)
image
akacja 2-3 tyg taskie rzęsy są ładne a potem trzeba dopełniać

a w tej krowie Hela się poci? bo jak jest upał to w tym nosiedełku Pati jest spocona :/ My jeszcze jeździmy w nosidełku ale Pati się buntuje strasznie :/ ciągle siada, wszeszczy a ja się wtedy stresuje jak jadę. Ale myślę że do jesieni napewno pojeździmy. Byliśmy ostatnio w mama i ja i kurczę ta krowa słaby ma kąt pochylenia, Nyzosia pozycja półleżąca to to nie jest prawda?
image
image
Gratulacje dla mamusi:-)
Hej ;)

ja przyjechałam na noc bo już nie wyrabiałam z braku snu ;/ mąż został z malutką i już narzeka...
od początku ;) na samym przyjęciu zrobili jej 15 badan z krwi, posiew moczu, badanie ogólne moczu i kał wyniki były po 3h i sa super ;) od razu 3 lekarzy nam powiedziało ze Liwia jest drobna i taki jej urok ;) czekamy jeszcze na 5 innych badan z krwi i wyniki posiewu, jutro maja nas wypisać, sale mamy osobna jednak przeszklona bez rolet to jest duży minus bo Liwia się męczyła jak chciała spać ;/ ogólnie mam raczej negatywne odczucia co do szpitala na Zaspie ;/ przyznaje pielęgniarki i lekarze mili ale na tym raczej się kończy, pielęgniarki nic sobie nie robiły z ciszy nocnej, muzyka na full i cala noc narzekania na prace ludzi itp, dzieci się wybudzały przez ich śmiechy itp ;/ kontakt z lekarzami taki sobie, byłam o wile bardziej zadowolona z opieki w Wojewódzkim, tam lekarze odwiedzali parę razy dziennie, rozmawiali o wątpliwościach itp a tu prawie zero, najgorzej było jak musieliśmy ja zostawić na badanie krwi i cewnikowanie ;(( boże jaki to był koszmar ! nie pozwolono nam wejść, zamknęli drzwi za nami, jak ona krzyczała !:(( jak już było po wszystkim to zamiast dać mi ja to tylko słyszałam za drzwiami jak szukają jej skarpetek i naklejki dla dzielnego pacjenta SZOK !:( mąż myslalam ze je pozabija zaraz, ciągle tylko teksty "no już, przytul się do pani, już koniec, szukamy naklejki " MASAKRA, ryczałam jak bóbr ze złości i niemocy, w wojewódzkim byliśmy przy pobraniu krwi a na posiew mogliśmy stać za progiem ale nikt nam drzwi nie zamykał ;( dobrze ze to już koniec i Liwia jest zdrowa małą dziewczynka ;))
image
Kichuchna RATULACJE :)) szacunek i podziw !:)
image
przyszla mama widze ze kazdy ma inne odczucia co do zaspy - ja bylam zadowolona bo piguly duzo same mowily i lekarze tez, no i wazne bylo ze kazdy ma swojego lekarza prowadzacego do ktorego sie zwracalo w razie co

co do bycia przy dziecku kiedy jej zakladaja cewnik czy kluja to ja w sumie bylam zadowolona ze mnie nie ma przy tym bo pewnie bym pobila je ze moja corka placze ale jak przynosili mi ja to byla usmiechnieta i wtulona
mjakmama może dlatego ze ja mam porównanie, krytycznie odnoszę się do zaspy bo wiem ze można jeszcze lepiej itp

co do bycia z dzieckiem przy badaniach, dla mnie jest chore ze takie maleństwo "oddajesz" w obce ręce do takich badan, jeden z rodziców powinien być przy dziecku by ono czuło się lepiej-spokojniej, szczególnie tak małe a na tyle duże ze już rozumie, nie bolało cie ze nie możesz jej pocieszyć, pogłaskać, po prostu być przy niej kiedy ona cierpi i się boi ?! dla mnie to samolubne
image
ja tez mam porownanie z wojewodzkim kiedy zwykla pigula 3 razy pobiera krew bo jedna probke wylala, druga zle pobrala bo skrzepy sie zrobily, kiedy dziecko lekarza wchodzi bez kolejki bo jest dzieckiem lekarza, kiedy lekarka nie potrafila dziecku przed nami stwierdzic co jest na podstawie wynikow i odeslala je na zaspe a tam od razu na izbie przyjec wiedzieli ze to rota

Ja patrze z tej strony ze nikt jej krzywdy nie zrobi a rodzice parzacy na to co robia dziecku zachowuja sie irracjonalnie bylam swiadkiem jak rodzic pouczal pielegniarke wiec nei dziwie sie ze wola by rodzice stali za drzwiami - dla mnie wazne jest co czuje moje dziecko ale czasami sa pewne zasady i trzeba je przestrzegac
przyszla mama ty mialas skierowanie na zaspe?? czy moglas wybrac gdzie jedziesz z dzieckiem ??
Przyszła mamo najważniejsze jest to że z Liwią wszystko ok!!! przebadali ją i macie święty spokój.

Madziulka faktycznie plus krowy jest taki że się nie poci:)))) Hela ma całe brudne nosidło od potu a krowa jest czyściutka a Hela ma suchą głowę. pozycja pół leżąca to nie jest - jest trochę wygodniejsza niż siedząca ale jak dla mnie mogłaby być bardziej leżąca. może jak dziecko jest większe to inaczej się w tym foteliku układa i wtedy jest mu wygodniej.
imageimage
Aniaa ty licutujesz ta sukienke nexta marynarska bo okaze sie ze ja wygram ;)
Ja jednak kupilam ta biala w czarne roze :))

Czasami jak głowka sie poci to wystraczy flanelowa pieluszke podlozycz - niby pomaga

Nyzosia co do smaku tortu to ja na bank biore ciasteczkowy, czarny las i....... chyba truflowy
mjakmama mogłam wybrać, Zaspa miała dużo opinii jaka jest ohah, jednak ja żałuje, ale rzeczywiście teraz liczy się to ze Liwia jest zdrowa i możemy zaczynać z nowym mleczkiem ;)) niestety niesmak pozostanie i mam nadzieje ze więcej tam nie trafimy ;))
image
przyszła mmao współczuje przeżyć w szpitalu, ale wydawąło mi się ze miałaś iść do akademii. Jakie teraz mleczko będzie Liwia pić?

No mi ta pozycja w romerze średnio leży, ale czy jest jakiś fotelik w pozycji bardziej leżącej?? jak pojedziemy gdzieś dalej to kiepsko będzie w takim foteliku. A od kiedy Hela już jeździ w tej krowie?

Pati dziś była taka zmęczona, mało spała, w kąpieli wyła i dosłownie zasypiała

Mówiecie że więcej pod wieczó jedzenia dawać - Patrycja to chyba wyjątek bo ta zjada wiecej rano, a pod wieczór nie chce.
image
image
Mjakmama tak bede ja licytowac, ale ja zawsze czekam na koniec:) No chyba ze TY ja wygrasz za 10 zeta to ja odkupie od Ciebie:P
Madziulka to jeden ze sposobów na przespana noc ale nei u wszystkich musi dzialac ;)

My od 2 tyg jemy juz dorosle jedzonko zero sloiczkow i albo bede musiala mloda przymusic do zjedzenia zapasow albo sprzedac ;P

Zarejestrowalam sie w bazie dawcow komorek macierzystych by moc oddac szpik dla chorych na bialaczke :)
Aniaa oki to mozemy sie tak umowic :)moj nick M.....1 bys wiedziala czy przebijac ;)
Mjakmama dobra decyzja:) Ja tez zawsze chcialam, moze wkoncu tez to zrobie.
Przenieslismy Ami lozko do jej pokoju, budzila sie pare razy z placzem ale narazie od dluzszego czasu juz spokojnie spi wiec zobaczymy. Mleczko dostala o 19 z lyzeczka kaszki, nastepne mam zamiar dac jej o 23 zeby troche pospala. Jeszcze mysle ze przez jakis tydzien bede jej dawac mleko w nocy albo poznym wieczorem, zeby to nie byl za duzy szok, zmiana miejsca i ejszcze brak mleka w nocy.
Trzeba dopisac Adasia kiciuchny do listy :)))
Aniaa ciekawe jaka nocka Was czeka
Mjakmama ona chyba lepiej śpi z niepełnym brzuszkiem hehe i po prostu nadrabia rano. Rano zjadła kanapkę z wędliną i bułką paryską, ewidentnie jej smakowało :) ale musiała dostawać do rączki bo ona musi SAMA! u nas już dawno w ogóle słoiczków nie chce, pluje nimi - zresztą nie dziwie sie - ale właśnie tu jest problem bo jak gdzieś jesteśmy to nie zje słoiczka :/
Wasze maluchy piją przez butlę tą kaszkę co dajecie czy łyżeczką?
image
image
Madziulka od jakiegoś miesiąca, półtora.

Mjakmama nie wiem jak Tobie ale mnie truflowy nie smakuje. tyle że ja najbardziej lubię bezowy a on jest mega słodki:) mam nadzieję że ciasteczkowy będzie ok.

Moja dzisiaj była nie do zniesienia. cały dzień jedna wielka maruda. jakiś skok rozwojowy czy co...
imageimage
Ja kaszę daje łyżeczką. w butelce jest tylko mleko.

Jak kiedyś pisałam moja młoda je i słoiczki i inne jedzenie ale mnie się nie chce dla niej gotować a ona nie je np. ziemniaków. ale za to je makaron. no i nie za bardzo chce gryźć...choć paróweczkę wsuwa że ho ho
imageimage
ja truflowego nie jadlam dlatego chcialam go wziasc

ja kaszke daje do butli - 1 miarke
moja też dziś maruda - wieć delektuje się teraz ciszą, chyba wolę chodzić do pracy hehe

No u nas też tylko mleko w butli, w ogóle nie przełknie kaszki.

Tak jak napisałaś Nyzosiu o parówkach tak nasunęło mi się parę pytań
Jakie parówki? ja jem berlinki i zawsze Pati chce mi je zjeśc z talerza :P kupujecie jakieś specjalne?
Jaką wędlinę? dziś dałam taką ze sklepu, ale sama nie wiem :/
Dajecie jakiś twarożek? bo w sumie z nabiału moja raz na ruski rok zje jogurt naturalny z owocami, ale średnio jej smakuje. Jogurty tylko naturalne? jakis serek?
Niby roczne dziecko powinno jeśc prawie wszystko a nasza dieta mało urozmaicona, praktycznie same warzywa, bo owoców nie chce :/
image
image
Parówki mam z eko sklepu. kupiłam kilkanaście zamroziłam i teraz wieczorem jej wyciągam jedną i rano jest ok.
Wędliny z sklepu takiej zwykłej nie daje. moja mama upiekła jej pierś z indyka ale nie chciała jeść:) może dlatego że nie była w ogóle przyprawiona.
Moja jest anty nabiałowa. ser zółty blee twarożek blee. jedyne co toleruje to jogurt naturalny ale z dżemem. twarożek z dżemem już nie przejdzie:) dżem zjada twaróg wypluwa:)))
U nas też podstawa to owoce i warzywa plus mleko i kaszki. mięso tyle ile jest w słoiczku i parówka raz na kilka dni. aaa no i bułeczki. moja Hela uwielbia wypieki - bułki, chleb, ciastka, drożdżówki, biszkopty:))))
imageimage
a jaki twarożek kupujesz? bo tak właśnie pomyslałam że już chyba czas na to, sera żółtego jeszcze nie dawałam
image
image
Zwykły. tylko czytam co mają w składzie. to samo z jogurtami. porównuje i wybieram ten najbardziej naturalny.
imageimage
W ogole u nas Ami od 2 dni nie chce jesc kanapki z wedlina, nie wiem czmeu, wczesniej bardzo jej smakowala:/ Parowek jeszcze nie probowalam, ale u mnie w miesnym sa dobre z cielecina wiec moze sporbuje. Nyzosia a gotujesz je wczesniej?
U nas sloiczki nadal kroluja, Ami je lubi no i mi tez to pasuje bo nie chce mi sie gotowac:P
Tak albo gotuje albo sparzam.
imageimage
Hmm to w sumie u nas tez malo urozmaicona dieta jak czytam o waszych. Ami je oprocz mleka kaszke z owocami, kisiel, jogurt naturalny, sloiczek obiadku, owocki swieze, czasem ze sloika. Oprocz tego flipsy, bulke maslana, kanapki z wedlina jadla ale teraz nie chce. Chyba musze jej tez inne rzeczy zaczac dawac;)
Ania u nas mniej urozmaicona niż u Ciebie - postanowiłam zabrać się za to - tylko kiepsko wejść z jedzeniem w nasz plan dnia :p musiałabym bym coś wyeliminować ,
Teraz zacznę od twarożku, sera żółtego, może budyń jej posmakuje, jakieś naleśniki hmm teraz te kanapki z wędliną, sprobuje z prarówkami. Też bym mogła coś upiec ale co bez przypraw - ja się napoce,ona tym pluć bedzie a ja będę musiała wywalić bo ja bez przypraw nie tkne :p
image
image
Madziulka a co Pati je na śniadanie? kaszkę? to zamiast kaszki daj jej parówkę albo kanapkę. i już masz z głowy.
U nas Helka takie nowości to właśnie rano na I i II śniadanie je a potem normalnie obiad, deser, kolacja - jak jest. dzisiaj nie było bo padła po 19:)
imageimage
U nas taki problem z urozmaicaniem ze nie ma zebow, wiec za duzo nie poszaleje narazie:)
ale naskrobalyscie:)

Kiciuchna wielkie wielkie gratulacje:) Oby wszystko dalej ladnie sie ukladalo:) A jak sie czujesz ty????????

Co do jedzenia to Filip tez za bardzo nie ma urozmaiconej diety najczesciej nowe rzeczy takie nasze je na obiad jak my jemy tez musze sie za to zabrac:) bo sloikow juz tak nie chce:( obiadki ciezko wchodza a czasem zje tylko polowe.

Nyzosia my tez zamawialismy z sowy torta wzielismy Kubusia malinowy ale mam nadzieje ze ladniejszy im wyjdze niz na zdjeciu:P nie chcialam nic takiego slodkiego:P Nie wiem co zrobic z urodzinami bo np bedzie moj brat i dziewczynka 11lat druga 5 nastepna 3.5roku potem chlopczyk 1.5roku i Fifi zrobic cos dla nich czy poprostu sami beda sie bawic?????? kurcze nazbieralo sie troche nas i z dziecmi bedzie ponad 20osob.!!!!! jak nie bedzie pogody to nie wiem co zrobimy :(

Chcialam o czyms jeszcze napisac ale juz zapomnialam:P moze mi sie przypomni:)
image
image
heheh aniaa, mjakmama...zaraz Was do allegro podkabluje za spisek:)

przyszła mamo, jakbym swoje szpitalne wspomnienia czytała:/// tyle że mój mąż jak nam zamkneli drzwi przed nosem i zobaczył jak ja zaczynam ryczeć...poprostu tam wszedł! one go chciały wyrzucić a on że jako rodzic ma prawo byc przy badaniu dziecka...wkońcu odpuściły i nie rzucały sie jak mąż wchodził z synkiem na badania:) bylismy upierdliwi ale co tam...mamy takie prawo wiec skorzystaliśmy...ja tez na noc wracałam styrana jak wół...ale nas tam dłużej trzymali, całe szczescie, że juz wypisuja Was i że mała zdrowa...cholera mówiłam ze bedzie dobrze...ten cały stres wgl. niepotrzebny był
image
Rano je mleko, potem kaszkę - wiec zamiast kaszki coś jej będę dawać , ale wtedy posiłków mlecznych będzie mniej niż innych ale co tam
Aniaa u nas przebiły się dwa zęby ale mają po milimetr może dwa, więc tak jakby ich nie było :)
image
image
NO u nas jest mleko wieczorem, w nocy i rano i to tyle z mlecznych posilkow. TYlko ze mleka ona lacznie je 420ml czyli jakby 2 porcje. Wiecej niz 150 w nia nie wcisne mleka. A kaszke je tylko z odrobina mleka.
Moja maruda już drugi dzień z rzędu poszła spać o 22:00. Wróciłam na paluszkach do domu po 21:00 cała zadowolona, że mam chwile spokoju, a tu wita mnie marudzenie i mąż wkurzony na maksa.

Ale rzęsy mam boskie ;-)

Przyszła mamo - współczuję, to musiało być strasznie trudne dla was. Niestety, polskie szpitale są jakie są. Jak sobie rodzic nie wywalczy - tak jak mąż Aśku, to nic nie ma. Moja przyjaciółka leżała ostatnio na klinicznej - na patologii ciąży. Najpierw chcieli ją spławić nawet nie robiąc badań. Jak tylko usłyszeli, że jest od Gościniaka, sytuacja zmieniła się o 180 stopni. I badania zostały zrobione i łóżko się znalazło. Ech, szkoda gadać

Hubcio już je prawie to samo co my. Dziś na obiad zjadł naleśnika z twarogiem, wczesniej zupkę. Bardzo lubi parówki, kanapki z serkiem, wędlinką. Generalnie nie mamy z tym na szczeście problemów. Gorzej, że ja jestem na diecie, więc nie chce mi się gotować, bo i tak nie jem :-)
image
No właśnie z gotowaniem ja też mam problem więc jeszcze kombinować co ugotować żeby młoda zjadła to już ponad moje siły:) a poza tym niestety teraz często jemy na raty tzn. mąż koło 16 jak jest w domu a ja koło 18. a młoda z babciami je wcześniej.
A do tego wszystkiego ja dalej mam problem z organizację obiadów i wychodzi na to że 2-3 dni w tygodniu i tak nie jemy obiadów w domu. masakra!
imageimage
NO musze powiedziec ze pierwsza noc Ami w innym miejscu udana:)
Tylko wieczorem kilka razy sie obudzila, potem o 23 dalam jej mleko i spala do 6:) Wtedy wzielam ja do nas i jeszcze do 7 pospalismy;) Od 23 do 6 chyba tylko raz sie obudzila ale nie jstem pewna czy w ogole, cos mi swita ze raz do niej szlam:P
Hello!!!

Wszystkiego najlepszego dla Mai, Konrada i Filipa!!!!!! Niech nam rosną zdrowo!

Aniaa to super:) Muszę zrobić ten eksperyment:)

Hela śpi bardzo dobrze ale z nami:( jak obudzi się koło 12 na mleko to potem śpi do 7 rano bez przerwy...no i nie wiem czy eksperymentami sobie nie pogorszę:)
imageimage
Wszytskiego naj solenizantom ;)
NO ja tez jestem zadowolona jak na pierwsza noc to super:) Teraz na drzemke tez ladnie zasnela w swoim pokoju:) Tylko musialam w smoczku trojprzeplywowym powiekszyc troche dziurke nozyczkami bo kaszka strasznie ciezko szla, teraz jest juz ok.
Musimy jeszcze mlodej kupic pare rzeczy do pokoju, mysle nad malym dywanem zeby troche przytulniej sie tam zrobilo, jakies poleczki itp.
Wszystkiego naj naj dla solenizantow:)

Nyzosia a do kiedy chcesz z Hela spac hehe? :) ja bym chetnie tez przeniosla sie z Kamilem do innego ale u nas nie ma jak:P musimy czekac na swoje to juz tak blisko :) :) :)

A co myslicie o tych fifiego urodzinkach jak pisalam wczoraj czy cos zrobic dla dzieciakow czy sami sie zajma soba????

Kurcze ale mam duzego chlopca:) Dzis rano sam bawil sie jak zwykle przy swoich mebelkach wyciagal i chwal zabawki ale tym razem wyciagnal same autka zaczal nimi jezdzic i brum brum robil :) jak taki duzy chlopczyk :)
image
image
ssabinka wiem z doswiadczenia ze dzieci w nowym miejscu i z nowymi zabawkami potrafia sie same zajac :)

jak robilismy roczek chlopakom to byl podwojnyu dla dzieci i doroslych i powiem ze dzieci nie jadly nic a ja nakupowalam soczkow, ciasteczek, wafelkow itp a one wsuwaly tylko flipsy wiec menu dla dzieci nie trzeba wydziwiac ;)
mjakmama w powiedz mi co zrobic im do jedzenia chodzi o ta 5latke i 3latke bo bedzie grill a nie wiem czy rodzice im daja moze cos osobno dla nich zrobic?
image
image
do nowego :) http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=255402&c=1&k=160
image
image
hmmmm moje 4 latki jedza wszystko mozesz zrobic salatke owocowa, lub takie owocowe szaszlyki kawalki owocow na patyczkach i nabijas zna polowke jablka, ostatnio gdzies slyszalam ze robia takie pianki jojo na grilu ale jak to sie robi nie wiem,
Ssabinka zalezy co te dzieci jedza. Ale moze cos takiego jak nuggetsy, dzieci takie rzeczy raczej lubia:)
laski, madziulka nowy watek juz założyła:)
Ssabinka,pytałąs jak sie czuje.
Ja się czuję bardzo dobrze:)
Mam tylko mały problem z szwem (bo byłam cięta), tzn coś mi zacząl krwawić i muszę jutro jechać na IP żeby to zabczyli i ewentualnie doszyli :( Bleee
A tak poza tym trochę jeszcze niedospana jestem bo w szpitalu to wiadomo, zę prawie zero snu.

Adaś bardzo ładnie śpi w nocy. Budzi się co 3-4 godziny w nocy i w dzien co 2-3. Także jak na razie ideał :)
No i cycki to mam mleczarnie-zupełnie jak w zeszłym roku-mogłabym pół szpitala wykarmić :)
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wybór auta :) (84 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

do góry