Widok

MAMUSIE I MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE cz.52 (10)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
NASZA LISTA MAMUŚ I DZIECIACZKÓW :-)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki, dziś miał mega wesoły dzień... zresztą on codziennie rano budzi się z takim bananem, że tylko korzystac z tego i robić fotki, heheh
kapiel miał niestety dzis płaczliwą bo już taki zmęczony po całym dniu był.. nawet nie zdążyłam go pomasować i przy cycku w 8 minut zasnął.. nawet pewnie się dobrze nie najadł..
życzę Wam miłej nocki i mało płaczu tym ząbkującym ;)
wlasnie Maksiu super hihi
To ja dołączam do Was na plażę ;)
Chciałabym dalej uczyć się kiteserfingu, bo swojego czasu miałam okazję kilka razy spróbować i załapałam bakcyla.

Natalia, Mały jaki szczęśliwy w aucie :) Fajne te wasze bąbelki :) Takie juz duże.
aga111, te suwaczki pokazują po jakimś czasie. więc twój trównież wskoczy;)
a na plaży zrobimy przedszkole;)
az wstyd, ze nie wiedzialam, ja zeglowalam rekreacyjnie od 15rz, przez cale liceum, a pozniej juz tylko wakacyjnie, okazjonalnie, teraz odkrylam katamarany, nawet maz zlapal bakcyla, ja z powodu buntu nastolatka plus lenistwa i brak wiary w siebie zrezygnowalam z podchodzenia do egz. na sternika, ale zeglarzem jestem i to nawet z patentem, ja jako ciocia plazowa, bardzo chetnie z Blanka dolacze jako widz i 3majacy kciuki, LidioM niezle mialas hihi...oczywiscie jak bede w Gda
chyba z tym suwaczkiem robię cos nie tak :(
Maksiu słodki :))))
oooooooooo nie ma :( no to jeszcze raz
testuje suwaczek :)
a tu jeszcze sie pochwalę znakomitym humorem Młodego w samochodzie ;)))
image
Natalka sędziuj, sędziuj;) pewnie spotkamy się w sopocie na plaży podczas mistrzostw;) kiedyś niechcący (moje początki przygody w windurfingiem;) podczas regat obrałam sobie jako punkt wielką czerwoną boję;) i jak usłyczałam gwizdek to zbaraniałam, jak wszyscy wystartowali w moją stronę;) nie dałabym rady uciec, więc położyłam żagiel i przycupnęłam cichotko na desce i czekałam, aż mnie ominą i nie zabiją;) na szczęście aż tak blisko nie byłam i zagrożenia im nie robiłam, ale głupio mi było na maxa...;)
...takie wspomnienie;)...
jak przyjdziesz na plażę, to chłopaki będą się razem bawić. z mężem będziemy robić dyżury- raz on pływa raz ja;)... no i jeszcze są fajne ciocie na plaży...
Iza, RS:X to własnie klasa (olimpijska zresztą) windsurfingowa, ale ja jestem sędzią żeglarskim dla łódek i desek :) chociaż na łódkach lepiej się znam bo trenowałam przez 17lat w klubie w Gdyni.. a na desce tylko amatorsko kilka razy żeglowałam :))

a to Maksiu z Gandalfem - moim ukochanym psem (tzn. moich rodziców)
image
A my dziś pożegnaliśmy gondolę i zamontowaliśmy spacerówkę. Filip nie chce już leżeć i najczęściej jak sie obudził braliśmy Go na ręce bo stękał. Jutro pierwszy spacer w spacerówce- zobaczymy.
czesc

my tez juz grilla rozpalilismy w ogrodku i mloda w cieniu byla itp, ale usnac w ogrodzie nie dala rady...my jutro do Szkocji ale samochodem, a myslelismy o locie i wynajmie samochodu, dobrze, ze nie zrobilismy tego hihi.

Warbuziaczku, ja mialam wykupione pierwszenstwo wejscia i bylam pewna, ze wejde, wchodzilam druga, a z miejscem, zawsze mozna kogos poprosic, albo ty wchodzisz pierwsza, a maz dojdzie do ciebie w samolocie, po prostu 3masz dla niego to miejsce hihi...ja podawalam picie tylko w trakcie schodzenia do ladowania, start i ladowanie calkowicie przespala hihi...a znosila ok, ja w samolocie jej nie przebieralam...na lotnisku dzidzia miala spobowac napoje i wsio, f.samochodowy dalam z bagazem, ale ja mialam dodatko wozek...i to oddalam przed wejsciem do samolotu...

LidioM, niestety ta choroba jest straszna, i przykre jak widzimy ze nasi bliscy tak cierpia itp...ja windsurfingu nie umialam jakos tego robic, a zagle to w tym roku odpuszcze na pewno, choc u nas nigdy nic nie wiadomo...

Natalio, czy to sa regaty wioslarskie...
Lidka, babci choroby b.współczuję :) i tak dzielnie znosiłaś te kilka dni ;))) a co do windsurfingu to fajnie że już planujesz :)) ja planuje tez spedzanie czasu na wodzie ale jako sędzia regatowy.. nawet już dostałam propozycję sędziowania Mistrzostw Świata w RS:X w lipcu, ale trwają tydzień i własnie nie wiem czy się decydowac, bo musiałabym do tego czasu przestawić Maksia z jedzeniem.. z drugiej strony to już bedzie miał skończone 7 miesięcy i już pewnie wprowadzę mu i tak do tej pory dodatkowe jedzonko... muszę się zastanowić..
a co do tego gryzaczka z QQ kids to w piątek były różowe tylko ale pani mnie zapewniała że w poniedziałek przyjdzie dostawa z niebieskimi też :))

a my dziś pół dnia byliśmy w naszym domku na wsi :)) piękna pogoda, Młodego na słonko wystawiłam w spacerówce po raz pierwszy ;)) a ja z tata i z Artem grabiliśmy trawę po zimie ;))
bardzo miły weekendzik.. fajnie że już wiosna!!
Lidka bardzo współczuję choroby babci - to zapewne trudne opiekować się tak chorym człowiekiem... teraz odpoczywaj.

Gosiu tak mi się wydaje, że u Was też zębole - bądźcie dzielni!!!

Iza i dziewczyny, które podróżują ze swoimi pociechami samolotami - mam kilka pytań - jeśli możecie podpowiedzcie. Czeka nas podróż kiedy Milenka będzie miała 7mc i 2 tygodnie. Leciemy liniami Wizz Air - jak to wygląda z wsiadaniem do samolotu - czy faktycznie pierszeństwo mają opiekunowie z dzieckiem?
Nie możemy doczytać o rezerwacji miejsca, a zależy nam żebyśmy siedzieli obok siebie (znaczy ja i maż) żeby w razie czego sobie pomagać przy Małej - czy która z Was wie jak to wygląda?
Jak Wasze dzieicaczki znoszą latanie? Czy podajecie picie w trakcie lotu (zwłaszcza przy starcie i lądowaniu)?
No i czy zamiast wózka można zabrać fotelik samochodowy?

Boję się tej podróży jak nie wiem - wymyślam katastrofalną wersję, że napewno zgubią bagaż z rzeczami Małej, że nie będziemy mogli wylądować i utkniemy na jakimś innym lotnisku...

zmykamy na spacerek :-) dobrej niedzieli!
Lidia, oni na aukcjach w allegro mają te gryzaki, więc powinni w sklepie mieć:http://www.allegro.pl/item995605029_mam_bite_brush_gryzak_dziaselko_bpa_free.html

Serdecznie współczuję choroby babci, na pewno jest ciężko. Echh ta starość :( Podziwiam i tak Ciebie Lidka za cierpliwość.

ale piekne zdjęcia;)
z tym pełzaniem Jasia to śmiesznie;) mój dalej walczy z leżeniem na brzuszku.
kurcze, nie wiedziałam, że w Angli są testy na obywatelstwo;)
za moment jedziemy na spacerek. wczoraj byłam w sopocie, niedługo zaczynamy sezon windsurfingowy, niech mały się przyzwyczaja do siedzenia na plaży;)
moją babcię dziś zabiera moja mama. i dobrze, bo wczorej już puściły mi nerwy jak szarpała za klamkę od balkonu- "bo na ganek chce wyjść", albo patrzy przez okno i pokazuję jej , że mieszka w mieście i są bloki, a ona, że "poznaje swoje chałupy i może mi powiedzieć gdzie kto mieszka..." ciężka sprawa z tą chorobą. co w takiej głowie siedzi... a jak mówię, że jej wieś jest 300km od Gdańska, to ona "a kiedy oni te drogi pobudowali ?", to ja, że w Gdańsku mieszka od pół roku- a babcia, że wie , bo jej wieś z jednej strony nawywa się K... a z drugiej Gdańsk. i mnie tym już osłabiła... muszę odpocząć psychicznie. i oczywiście nie może zapamiętać, że Kornelka jest nasza, tylko ciągle pyta, kiedy przyjdą po nią rodzice, albo dlaczego u nas śpi, wczoraj zaproponowała że przejdzie się po wsi i odprowadzi Kornelkę do jej chałupy...itp... żebyśmy my tacy nie byli;(

musiałam sobie pogadać... jak się rano obudziłam to była ubrana w kurtkę, czapkę i buty - to powiedziałam jej że jest 7 rano i ja idę nalej spać i ma się rozebrać i jeszcze położyć, a ona chciała się przed chałupę przejść i po wsi pochodzić. w końcu nakrzyczałam na nią rano, że mi w buciorach po białym dywanie spaceruje!!!

koniec pisania o mojej babci...
ale Kasjana pamięta, że to moje dziecko;) i o dziwo moją mamę dziś poznała;) (nie widziała jej 5 dni)

ale mnie wzięło...

ktoś widział tego gryzaka w QQKids? tego co Bogoosia ma?
A u nas właśnie Jaś się budził kilka razy i płakał, nawet jeść za bardzo nie chciał w nocy, co jest do neigo niepodobne, bo w nocy wciąga ponad 200ml na śpiocha no i strasznie marudził rano. Teraz trochę lepiej. Od jutra zostaję sama na tydzień, za 2 tygodnie znowu zostaję sama na ponad tydzień i się boję że to żeby i będę bez pomocy :(
Filip dał mi dzis pospać. Obudził sie w nocy dopiero o 3:30 :) już dawno tak długo nie spał.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry