Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 42

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE

*CZERWIEC*
06.06 (07.07) - kararinah- / CÓRECZKA Martyna - 2820g, 52cm / Kliniczna/SN
15.06 (07.06) - Jotenka/ córeczka Kornelia- 3625g, 59cm/ Wejherowo/sn
25.06 (04.07) - asski / SYNEK Szymon - 3500g, 56cm/ Szpital Redłowo/ SN
25.06 (01.07) - bezglutek / SYNEK Mateusz - 3540g, 52cm / Zaspa/ CC
27.06 (10.07) - wiola1 / SYNEK Bartosz - 3330g, 55cm/ Zaspa/ CC
29.06 (11.07) - izabell/ SYNEK/ Wejherowo

*LIPIEC*
03.07 (07.07) - mTusia / CÓRECZKA Milenka - 3960g, 57cm/ Kliniczna/ SN
03.07 (23.07) - Kamyczek1234 / CÓRECZKA Lilianna - 2750g, 52cm / Wejherowo / SN
07.07 (17.07) - dumelek/ SYNEK Tymuś - 3910g, 58 cm/ Kliniczna/ CC
09.07 (10.07) - agusia-gdansk / SYNEK Milan - 3210g, 53cm / Zaspa SN
09.07 (14.07) - mentorka / SYNEK Julek - 4140g, 59cm / Bydgoszcz / CC
09.07 (10.07) - Antoza / CÓRECZKA :) Hania - 3070g, 53 cm / Wejherowo / CC
11.07 (12.07) - anuusia / CÓRECZKA Kaja - 3700g, 54 cm / Redłowo
15.07 (24.07) - Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - 3225 g, 52 cm / Coombe Women's Hospital Dublin / SN
15.07. (08.07) - pillotka / SYNEK Julian - 3270g, 53cm / Redłowo SN
16.07 (21.07) - asienkaj / CÓRECZKA - 3610g, 53cm / Zaspa
17.07 (13.07) - justysska / SYNEK Adas - 3750g 58 cm / Zaspa CC
19.07 (20.07) - Ananao / Kubus - 3990 g, 59 cm/ swissmed/ sn
22.07 (05.08) - Paulina / CÓRKA Liliana - 2945g, 56cm / Wejherowie
24.07 (23.07) - Aknah / SYNEK Kacper - 3320g, 54cm / Wejherowo/ sn
24.07 (23.07) - yevele/ CÓRECZKA Karina - 3200 g, 54 cm/ Kliniczna/ sn
26.07 (14.08)- MadziaGda3 / CÓRECZKA Wiktoria / Wojewódzki
29.07 (16.07) - eni_a/ CÓRECZKA 4110 g, 60 cm/ Zaspa/ cc
30.07 (20.07) Panna z mokrą głową/ Redłowo/ synek, 3420 g, 55 cm/ sn

*SIERPIEŃ*
05.08 (02.08) - marianna / Synek Maksymilian - 3570 g, 57 cm/ Zaspa/cc
09.08 (05.08) - Gosia/ Synek Paweł - 3900g, 56cm/ Kliniczna/ sn
14.08 (11.08) - Madzik / SYNEK Dominik - 4140g, 61cm / Zaspa / sn
09.08 (17.08) - wisienka84, Kliniczna, synek Piotr, 3340 g, 53 cm, cc
16.08 (24.08) - Kasiula1986/ Zaspa/ córeczka Kinga/ 2970 g i 52 cm /sn
18.08 (07.08) - Harietta/ Zaspa/ córcia Emilka/ 3630 g, 56 cm/ sn
21.08 (23.08) - KasiOB/ Wejherowo/ Synek Kazik/ 4120g, 59 cm/ sn
22.08 (17.08) - Sensimilia/ Zaspa/ Synek Feliks/ 3420g, 56 cm/sn
23.08 (28.08) - lucy/Kliniczna/Synek Franek/4270g, 60cm/sn
29.08 (25.08) - E_w_a/ CÓRECZKA Natalka / 3790 g, 60 cm /sn
28.08 (31.08) - Aisak/ CÓRECZKA Kornelka / 3880g, 57cm /Zaspa/ cc
03.09 (23.08) - pszczoola /CÓRECZKA Monisia / 3860g, 56cm / Kliniczna / SN

wciąż 2w1:

*LIPIEC*
01.07. Agata
10.07. emimar
13.07. Karolka / SYNEK Markus-Kliniczna
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess / SYNEK

link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-41-t490860,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
eni_a - no właśnie - co osoba to inna opinia ;-) i bądź tu człowieku mądry. Kacper ładnie przybiera bo ponad 30-35g na dobę, ale przez to że na początku spadł to teraz i tak jest lekko do tyłu, więc moze go bede budzic na to karmienie. Zobacze!!
A poza tym - kiedy robimy drugie podejscie do spotkania? Ja juz tym razem nie zamierzam lądowac w szpitalu (choć jeszcze ten tydzień jestem zobowiązana byc tam codziennie).

Te książeczki kontrastowe macie tez w Empiku za 9,90 zł (ja trafiłam promocje 3 za 2). Akurat tuszu nie miałam by drukowac wiec kupiłam ;-)

Nasz Kacperek dziś tez dużo śpi - nie wiem czy to pogoda czy może po tych szczepionkach, a może jedno i drugie.
Ja bym nie budziła, jak to mówią - jak dziecko śpi to rośnie ;-) Co do spotkania to w tym tygodniu odpadam, bo w niedzielę mamy chrzciny i parę spraw jeszcze zostało do ogarnięcia, ale przyszły tydzień jak najbardziej :-)
Czytałam ze dziecko rośnie w trakcie snu dopiero od ok 3 Mca bo hormon wzrostu wytwarza sie w czasie fazy snu nie rem, a w pierwszych miesiącach fazy snu głębokiego jest jak na lekarstwo.
Mi tez kazali wzbudzać więc maks po 4 budze, chyba ze sama śpię dłużej ale nie zdarza mi sie :(
Ja tez chce sie spotkać z wami ;) takze ustalmy nowy termin.

Dziekuje za książeczkę ;)
Mentorka też poproszę o te obrazki czarno białe :)
katarznad@gmail.com z góry dzięki
Poproszę też o obrazki szplinek@wp.pl

Ja dostałam chyba dziś jakiegoś powera, choć nocy do najlepszych bym nie zaliczyła:/ ale obiad na dziś i na jutro prawie gotowy, a na dodatek upiekłam piernik i muffiny z dwoma diabełkami na karku i dałam radę:D jestem z siebie dumna:)
Ja też poproszę te obrazki olacwi@wp.pl :-)
Jotenka - podziwiam :) ja zdążyłam zrobić dopiero zupę :/
książeczka wysłana :)

ja też dzisiaj dostałam powera wysprzątałam całe mieszkanie porządnie :D łącznie z myciem lodówki itd :D
ale to chyba dlatego, że synuś świetnie współpracuje dzisiaj, w nocy spał od 22 do 6 a potem od 7.30 do 10.30 :D tak więc super :)

a jutro mamy 3 rocznice ślubu i mąż zabiera mnie do spa a moi rodzice posiedzą te parę godzin z młodym :D ahhh już się nie mogę doczekać :D
Ale ci dobrze kobieto. Ja jeszcze nie ogarniam posiłków, a mam tylko jedno dziecko ;(
Moj mały po każdym jedzeniem wyje w nieboglosy, nie wiem jak mu pomoc, masaże noszenie itd juz nie pomagają. ;( ale przynajmniej pogoda ekstra
hej :)
My w weekend byliśmy na weselu i super się wybawiliśmy :) Maluszek został z babcią, więc mieliśmy czas dla siebie.
Problemy brzuszkowe zażegnane i oby tak pozostało. Herbatki koperkowej pić nie chciał. Dałam najpierw rano pół czopka glicerynowego i po chwili poszła mała kupa, ale dalej się prężył i krzyczał. W południe zaatakowałam windi, poszły bączki i kupa, wieczorem też. Mimo tego, dalej okropnie płakał i widać było, że go boli a brzuch okropnie wzdęty. W końcu dałam 5 kropelek espumisanu do mleczka i na drugi dzień było już zupełnie inne dziecko. Teraz daję po 5 kropelek do co drugiego mleka i jest ok.
Cześć dziewczyny!
Jestem marcową mamusią i mam do Was prośbę, dokładnie do mam posiadających FB
Czy mogę cię prosić o polubienie mojego komentarza pod tym zdjęciem??
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=512627602155571&set=a.209536949131306.53212.140657126019289&type=1&theater¬if_t=like

Hanna Sadowska "oczywiście że Keratyna :))) oraz stosowanie odpowiednich po tym zabiegu kosmetyków!"

z góry dziękuje i pozdrawiam
wooow, ale dzisiaj zastój w wątku :D

Panno - ten wątek o gdyńskich klubach mam jest w dziale cogdziekiedy. Dlaczego nie na rodzinaidziecko? tak specjalnie czy admin ruszał?

nie mnie jedną dziś naszła ochota na pieczenie :) ale ja dopiero teraz miałam czas, żeby zrobić sernik ;] i się piecze :) będzie na jutro, ciekawe, czy smaczny, bo to nowy dla mnie przepis :)

aaaaaaa... i najważniejsze!!
Panno - pamiętasz bobomigi?!?!? ja wtedy sobie i Mężowi mówiłam, że przy drugim dziecku zastosuję :) no to mnie się przypomniało właśnie :D
dziewczyny - http://www.klubkoko.pl/ oraz http://www.bobomigi.com/s322ownik.html oraz ich dział bobomigi:)
to jest sposób, żeby dogadać się z dzieckiem tak małym, że jeszcze nie mówi!
Panno - mój Mąż oczywiście sceptycznie do tego podchodzi. Pyta czy znamy jakieś dziecko, na którym to było testowane. Czy nie jest tak, że potem wciąż macha tymi swoimi rączkami ;] i czy zaczęło mówić w takim czasie, jak przewidują normy.
no sama widzisz, co ja z Nim mam.. ;]
Ja nic nie ograniam, wstałam o 5, żeby ogarnąć robotę :/ A dom i kuchnia leżą i kwiczą :)

Pillotka - Czarny Książę Forum nam przerzucił, a moim zdaniem bez sensu, ale wykłocamy się, żeby powróciło. Dziewczyny, którym blisko do Gdyni, rusza fajny projekt dla mam, w którym maczałam palce:
Gdyńskie Kluby Rodzica. Bezpłatne spotkania dla mam małych dzieci 0-3 lat w trzech dzielnicach - Karwiny, Pogórze, Chylonia :) Korzystajcie, bo fajna sprawa :) Więcej info na http://www.mamyzmorza.org i https://www.facebook.com/mamyzmorza
Hej dziewczyny sto lat nie pisałam bo przeprowadzka i remont jeszcze się nie skończył ale już bliżej niż dalej i staram się czytać na bieżąco;)
gratuluje wszystkim którym nie gratulowałam.
U nas chłopaki odpukać zdrowe. Milan potrafi nie spać cały dzień więc daje czasem popalic w nocy udaje mu się max przespać 4godziny więc mimo skończonych dwóch miesięcy to dalej nie daje pospać,ale nic jeszcze troszkę;)

Będe starała się odzywać w miarę możliwości;)
Bezglutek-odezwę się na spacer jak tylko ogarne dom dziś chyba ostatnie malowanie pozostaje czekać na montaż kuchni i już będzie ekstra. Pamiętam o Tobie;)
Słuchajcie czy te wymioty chlustajace to rzeczywiście chlustaja? Bo moj juz 3 raz od niedzieli miał strasznie duuuuzo ulewania, praktycznie wszystko co zjadł to ulał, ale mie chlustal tylko ulewal strasznie duzo i nie wiem czy mam coś zrobic. Generalnie potem były 3 piękne czyste karmienia i juz szału dostaje. Naczytalam sie o jakiś zwezeniach odzwiernika a na usg Brzuszka juz byłam i nic mi nie mówili więc chyba to nie to? Cała noc nie spalam ze strachu, młody zasypia tylko na mnie odłożyć sie nie daje ;( masakra jakaś
Hej Babki :-)

U nas ostatnio nie ma powodów do narzekania :-))) Synek zaprzyjaźnił się ze smoczkiem, chyba po prostu dorósł do tego. I z wózkiem też zaczyna się przyjaźń. W końcu nie drze się jak oparzony jak go kładę. Za to śpi coraz mniej.
Z obiadami jakoś sobie radzę, po prostu robię obiady na dwa, trzy dni. Dobrze że jesień idzie można częściej zupy gotować :-)))) A że wszyscy lubimy zupy.....
Zapisałam się na warsztaty, chociaż to za miesiąc ale zobaczymy.

Mentorka - mój też jak się tak zaśmiewa głośno to też czkawki dostaje :-)))

Madzik - jeżeli karmisz piersią to takie gwałtowne ulewanie może być pierwszym objawem alergii albo nietolerancji pokarmowej. U nas była taka reakcja na śliwki. Ne zjadłaś czegoś nowego?

Agusia - jak się już ogarniesz to daj znać :-))))

Lucy - Podziwiam Ciebie jak i wszystkie mamusie z dzieciaczkami rok po roku. To prawie jak bliźniaki. Jak ty to ogarniasz?

Kamyczku jak u Ciebie? Nic się nie odzywasz... Lepiej z brzuszkiem małej?
panno - te kluby mam fajna sprawa, szkoda, że w Gdańsku nie ma, bo chętnie bym się zainteresowała.

Mam pytanie - możecie polecić jakiegoś dziecięcego neurologa w Trójmieście? Byliśmy na kontroli u pediatry i dała skierowanie do ortopedy i neurologa by jeszcze raz sprawdzić maluszka bo on ma chyba asymetrię (ciągle rzuca bioderka w jedną stronę i takie C robi) no i musimy to sprawdzić. Do ortopedy idziemy w piątek, ale neurolog z Gdyni którą polecają wczoraj dzwoniła ze chora jest i odwołała wszystkie wizyty. Może być prywatnie, bo jak patrzę na terminy w przychodniach czy w OWI to wcześniej niż koniec października nic nie ma ;/

A z piersią są jakieś jaja już... w piątek zdjęli mi sączek, w niedzielę znów założyli, w poniedziałek znów zdjęli, już nawet mąż był się pytac o co chodzi. Niestety codziennie zmienia opatrunek inny lekarz dyżurujący i inne ma decyzje ;-( Dziś jest ten który mnie prowadził od początku więc może coś rozsądnego wymyśli, bo już mam trochę dość :(

A Kacperek chowa się cudnie! Śpi coraz mniej ale bawi się, cieszy się dużo, a jutro powinniśmy dostać matę, więc może coś nowego go zainteresuje. Z ciuszków już wyrasta i czasami nawet mniejsze 62 są za małe (tak długo były w szafie, że wyrósł), a co firma to inne rozmiary :-P
Bezglutku bo u mnie armagedon :) czytam Was ale nie mam chwili napisać, w niedziele były chrzciny więc kupa roboty a do tego babcia jest u mnie od tygodnia :/

Z brzuszkiem leeepiej, ale wiem że to raczej zasługa saba niż mijającego czasu. W zasadzie męczy się tylko z rana dość mocno ale dni są już spokojne :) Mała dostała karuzelę, pod którą potrafi poleżeć uśmiechnięta z 40 minut :) więc w końcu mogę zjeść śniadanko :D

Dostała też huśtawko-leżaczek tu też z 20 minut daje radę, czasem zaśnie czasem już nie chce i trzeba wyjąć :) ale jest lepiej.

A dziś moja Liluńka spała od 19:30 do 4:30 = 9 godzin :):):) potem o 6 się obudziła wzięłam ją do łóżeczka na mój brzuszek i pospałyśmy jeszcze do 8

image
A jeszcze apropo wybudzania - ja wybudzałam na początku bo mała miała 2500 jak wyszłyśmy ze szpitala, ale od długiego czasu gdy nadgoniła i ładnie przybiera to uważam, że nie ma sensu: jak śpi to niech śpi i wcale jakaś osłabiona nie jest, wręcz przeciwnie to małe ADHD hehe :) a śpi już zazwyczaj te 6-7 godzin w nocy bez budzenia się.

image
U nas tak było, że mała chlustała tym co zjadła. Zaczęliśmy podawać przed karmieniem delicol po konsultacji z pediatrą, ja z diety wyeliminowałam produkty "chlebopodobne", ryby i sok z marchwi i teraz jest super. Oczywiście zdarza się jej ulać, ale teraz to nadmiar pokarmu, który wciąga z łakomstwa ;-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry