Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 42

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE

*CZERWIEC*
06.06 (07.07) - kararinah- / CÓRECZKA Martyna - 2820g, 52cm / Kliniczna/SN
15.06 (07.06) - Jotenka/ córeczka Kornelia- 3625g, 59cm/ Wejherowo/sn
25.06 (04.07) - asski / SYNEK Szymon - 3500g, 56cm/ Szpital Redłowo/ SN
25.06 (01.07) - bezglutek / SYNEK Mateusz - 3540g, 52cm / Zaspa/ CC
27.06 (10.07) - wiola1 / SYNEK Bartosz - 3330g, 55cm/ Zaspa/ CC
29.06 (11.07) - izabell/ SYNEK/ Wejherowo

*LIPIEC*
03.07 (07.07) - mTusia / CÓRECZKA Milenka - 3960g, 57cm/ Kliniczna/ SN
03.07 (23.07) - Kamyczek1234 / CÓRECZKA Lilianna - 2750g, 52cm / Wejherowo / SN
07.07 (17.07) - dumelek/ SYNEK Tymuś - 3910g, 58 cm/ Kliniczna/ CC
09.07 (10.07) - agusia-gdansk / SYNEK Milan - 3210g, 53cm / Zaspa SN
09.07 (14.07) - mentorka / SYNEK Julek - 4140g, 59cm / Bydgoszcz / CC
09.07 (10.07) - Antoza / CÓRECZKA :) Hania - 3070g, 53 cm / Wejherowo / CC
11.07 (12.07) - anuusia / CÓRECZKA Kaja - 3700g, 54 cm / Redłowo
15.07 (24.07) - Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - 3225 g, 52 cm / Coombe Women's Hospital Dublin / SN
15.07. (08.07) - pillotka / SYNEK Julian - 3270g, 53cm / Redłowo SN
16.07 (21.07) - asienkaj / CÓRECZKA - 3610g, 53cm / Zaspa
17.07 (13.07) - justysska / SYNEK Adas - 3750g 58 cm / Zaspa CC
19.07 (20.07) - Ananao / Kubus - 3990 g, 59 cm/ swissmed/ sn
22.07 (05.08) - Paulina / CÓRKA Liliana - 2945g, 56cm / Wejherowie
24.07 (23.07) - Aknah / SYNEK Kacper - 3320g, 54cm / Wejherowo/ sn
24.07 (23.07) - yevele/ CÓRECZKA Karina - 3200 g, 54 cm/ Kliniczna/ sn
26.07 (14.08)- MadziaGda3 / CÓRECZKA Wiktoria / Wojewódzki
29.07 (16.07) - eni_a/ CÓRECZKA 4110 g, 60 cm/ Zaspa/ cc
30.07 (20.07) Panna z mokrą głową/ Redłowo/ synek, 3420 g, 55 cm/ sn

*SIERPIEŃ*
05.08 (02.08) - marianna / Synek Maksymilian - 3570 g, 57 cm/ Zaspa/cc
09.08 (05.08) - Gosia/ Synek Paweł - 3900g, 56cm/ Kliniczna/ sn
14.08 (11.08) - Madzik / SYNEK Dominik - 4140g, 61cm / Zaspa / sn
09.08 (17.08) - wisienka84, Kliniczna, synek Piotr, 3340 g, 53 cm, cc
16.08 (24.08) - Kasiula1986/ Zaspa/ córeczka Kinga/ 2970 g i 52 cm /sn
18.08 (07.08) - Harietta/ Zaspa/ córcia Emilka/ 3630 g, 56 cm/ sn
21.08 (23.08) - KasiOB/ Wejherowo/ Synek Kazik/ 4120g, 59 cm/ sn
22.08 (17.08) - Sensimilia/ Zaspa/ Synek Feliks/ 3420g, 56 cm/sn
23.08 (28.08) - lucy/Kliniczna/Synek Franek/4270g, 60cm/sn
29.08 (25.08) - E_w_a/ CÓRECZKA Natalka / 3790 g, 60 cm /sn
28.08 (31.08) - Aisak/ CÓRECZKA Kornelka / 3880g, 57cm /Zaspa/ cc
03.09 (23.08) - pszczoola /CÓRECZKA Monisia / 3860g, 56cm / Kliniczna / SN

wciąż 2w1:

*LIPIEC*
01.07. Agata
10.07. emimar
13.07. Karolka / SYNEK Markus-Kliniczna
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess / SYNEK

link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-41-t490860,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja jestem zachwycona wizytą pielęgniarki środowiskowej, okazuje się że u nas na osiedlu jest taka jedna wizyta ok 3 miesiąca. Kobieta wspaniała, siedziała z godzinę i sporo informacji nam sprzedała, które powinna powiedzieć nam położna. Swoją drogą powiedziała, że położna która u nas była jest beznadziejna i się zgadzam z nią ;)

Spróbujemy zmiany mleka na enfamil digest żeby powoli ją do zwykłego przyzwyczajać. Na szczęście brzuszkowe problemy odchodzą powoli w niepamięć uffffffffffff :):)

i noce fajne, mała zasypia o 19 i śpi do ok. 4 bez budzenia :) potem do 7 no i wtedy koniec ;)

image
Hej =)
Nauczyłam się pisać przy karmieniu to mogę się częściej odzywać =)

Mentorko ja też bardzo poproszę przepisy kasiapodsiadlowska@gmail.com
Dziękuję =)

Nasz Maluch zwymiotował dziś w nocy. Nie wiedziałam nawet, że mu się tyle w brzuszku mieści.. ale apetyt maluch normalny, kupy też.. ogólnie wygląda na zdrowego.. może się przejadł.. nie wiem o co chodzi

Życzę udanego dnia =)
hej
mentorko ja też poproszę przepisy na yevele@czat.onet.pl z góry dzięki
A tak jeszcze z innej beczki. Kupiliśmy ziemię i chcemy w przyszłym roku postawić domek letniskowy z późniejszą opcją całoroczny. Taki drewniany, nie z bali. Macie może w tej materii jakieś doświadczenia. Może znacie jakąś firmę/tartak która zrobi to dobrze i w miarę tanio?
Pillotka - jestem w soku :-OOO Nie zdawałam sobie sprawy jak wygląda produkcja takiego słoiczka. Wydawało mi się, że jak przebadane to bezpieczne. Szok, wysyłam do męża przepisy od mentorki do wydrukowania. Słoikom mówię zdecydowane nie!!!!

Assik - zadzwonię dzisiaj do nich i pogadam. Tylko jak kocham słodkie, tak mało mogę jeść teraz, że jak oni mi wywalą słodycze z menu to padnę. I koniecznie pochwal się rezultatami :-))))

Harietta - coś ewidentnie jest nie tak :-//// Albo stanik, albo pozycja karmienia, albo śpisz jakoś tak, że sobie przygniatasz. A może trzymasz pierś w trakcie karmienia mocno?

My wczoraj byliśmy na drugim szczepieniu. Noc była taka sobie, Mati budził się często. I chyba mamy skok rozwojowy :-//// Ogólnie mam duże dziecko, pielęgniarka powiedziała że wygląda na 4 miesiące. Waży 6480. Rozwija się prawidłowo, nawet trochę jest do przodu.
Ale bajer to ma :-)))) Zagadywał lekarkę, mały podrywacz :-)))))
Harietta - współczuje :( u mnie na szczęście przeszło :) jak poprzednio pozycja spod pachy a wcześniej rozgrzewkę prysznicem ta pozycja chyba naprawdę pomaga bo mi zawsze sie coś dzieje w lewej piersi w górnej części od pachy :(

Pogoda dzisiaj śliczna była my tez wyszlysmy na spacer tzn mała spacerowala a ja jeździłam :) cudowny dzień :) za to noc nie zapowiada sie fajnie :/ wczoraj spała od 21do 6 a dzisiaj od 21 to juz druga pobudka i drugie karmienie ehh :(

Pillotka - świetne to o gerberkach :( chyba pozostaje gotować :)

Miłej nocy przespanej :)
Współczuję problemów z cyckami...ja jestem stworzona do karmienia, muszę tylko dużo pić :)

harietta:
http://dietetyczna.org/

Tu masz wszystko o tych dietetykach :) Ja od dziś zaczęłam i jak na razie jestem bardzo zadowolona...jem dużo smacznie i lekko. Nie podjadam ;) mam nadzieję że wytrwam i będę się mogła za 2 tygodnie pochwalić wynikami.

Bezglutku - myślę że byłabyś świetnym przypadkiem, im bardziej skomplikowana dieta tym lepiej. A moja Koleżanka ma dietę bezglutenową i jest bardzo zadowolona :) ma też już efekty :)
Na razie tylko Wam pokazuję...jak będę miała efekty to na pewno się pochwalę :)
Ja opukuje piers jak młody je. Ale czasem jak mam staniki w praniu ubiore jeden awaryjny to zawsze zaczyna mnie boleć, za ciasny i tyle. Tez mialamkarmic z rożnych pozycji ale nie dałam rady logistyczne z tymi wszystkimi poduszkami. Takze karmie klasycznie ale opukuje w trakcie jedzenia.
Harietta, a masz poronione Broadawki? Tzn ranke, krew czy coś, bo wiem ze zapalenie mozna miec nie tylko od prześladowania mlekiem ale tez bo np. Zarazki przedostaly sie przez rane. Mi kazali po każdym jedzeniu psikac okteniseptem i chwile wierzyć. A przed jedzeniem obmyc. No i małemu mylam usta gazikiem z woda przygotowana w środku. Na szczęście zagoilo sie. Ale nie wierzyłem bo rana była ogromna, na pól sutka.
Harietta strasznie Ci współczuję, jakis pech Ci sie przyplątał z tymi piersiami :( ja jak ściągam laktatorem to uciskam piersi z różnych stron żeby wszystko wylecialo, bo tak to bym w życiu nie ściągnęła całej piersi, może też tak spróbuj? Tylko z dzieckiem to trochę trudniej
ani cyckonosz ciasny ani nie śpię na brzuchu...no masakra
o:
http://dziecisawazne.pl/odwiedzamy-fabryke-gerbera/#comments

harietta - no to dziwnie.. :/ a cyckonosz Cię nie uwiera? nie śpisz na brzuchu? masakra jakaś... współczuję.
pilotka chyba od tych kapturków, ale to nie powinien być powód bo ostatnio karmiłam trochę z i trochę bez i zmieniłam pozycje żeby mała ściągała z różnych miejsc....felerne, cholerne cycki po prostu.
Bezglutek - ja Starszakowi sama gotowałam. Kiedyś mieliśmy wyjazd zagramanicę i nie było możliwości używania lodówki, więc zabrałam trzy słoiczki do odgrzewania w mikro. Pluł tym strasznie, aż sama spróbowałam - ble.. były te same składniki, co sama robiłam, ale te słoiczkowe były bezsmakowe.. Jak marchewka nie smakuje marchewką, to jest źle.. :P i nie chodzi tu o dodatek soli czy cukru, bo ja długo nic nie dodawałam do zupek. Po prostu słoiki były bezsmakowe.. :O
Juniorowi też będę sama gotowała, przecierała itp. :D domowe ma lepsze walory smakowe.
Poza tym naczytałam się o produkcji słoików, gdzieś tu na forum był link do artykułu, jak uda mi się odnaleźć, to zapodam.

Sensimilia - ano, my też na spacer chustowy wybyliśmy :)

harietta - ale jak to znów zastój?? co Ty robisz, że znów Cię to dopadło?? od czego to masz??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
asski a co chodzi z tą poradnią? jaki jej fenomen?ile takie cudo kosztuje?
hej dziewczyny...
tracę już wiarę w to że będzie dobrze, znowu zator i ból taki jak przy poprzednim zapaleniu..w niedziele przestałam brać antybiotyki...w ciągu 4 tygodni jej zycia tydzień rozbudzałam boleśnie laktacxję, tydzień karmiłam i 2 tygodnie leczyłam zapalenie teraz znowu...już mnie trafia
Hej =)
Co tu dziś tak cicho? Pogoda się poprawiła i wszyscy spacerują? =)
My dziś mieliśmy drugą wizytę u chirurga, bo pępuszek na sączył, za tydzień znów do kontroli. A za miesiąc Maluch będzie miał podcinane wędzidełko podjęzykowe, bo ma krótkie, na szczęście w ssaniu mu jak dotąd nie przeszkadza =)

mTusia dziękuję za inspiracje surówkowe =)

Mąż niebawem wróci z pracy to będzie trzeba na chustowy spacer się wybrać korzystając z pogody.. oby się nie rozpadało =)
Cisza na forum, wszyscy na spacerze bo piękna pogoda :-)

mTusia - mój Mati też ssie kciuka, staram się mu w tym przeszkadzać pakując smoczek do dzioba. Czytałam że to normalne i że zazwyczaj przechodzi. Ale trzeba dziecko obserwować. A ze smoczkiem u nas też lekko nie było. Dopiero czwarty model mu podpasował. Może warto spróbować innego.

Assik - fajna sprawa taka konsultacja u dietetyka. Też myślę nad tym. W sumie niedrogo tylko że Gdynia. Może się wybiorę. U mnie będą mieli nie lada wyzwanie, nie dość że dieta bezglutenowa, to jeszcze matka karmiąca, która chce zrzucić kilka kilogramów. W sumie odkąd jestem na diecie nie byłam u dietetyka. Dobrze byłoby sprawdzić, czy prawidłowo się odżywiam.

Mentorka - bardzo fajne te przepisy, dzięki :-)

A tak przy okazji jak zamierzacie karmić Wasze maluchy jak już będzie można: słoiczkami czy same będziecie gotowały. Przy pierwszej córce na początku słoiczki podawałam, potem jak gotowałam "dorosły" obiad to przed przyprawieniem odkładałam dla niej. Teraz chyba podobnie będę robiła.
Kamyczku u mnie wczoraj była pielęgniarka rodzinna.One mają jakieś karty na trzeci miesiąc życia dziecka.Obejrzała małą,sprawdziła jak się rozwija,spisała z książeczki szczepienia,założyła kartę rodziny,zapytała się czy mam jakieś pytania i poszła. U Ciebie dziwne,bo małej do trzech miesięcy brakuje jeszcze dwóch tygodni.
Wymeczona i przeglodzona przed kąpielą mała padła :) przy cycku ale padła :) padłaby szybciej tylko mąż włączył suszarke do ubrań z czymś halasujacym :/
dziewczyny ja też mam kołyskę i szczerze mówiąc mam nadzieję że do końca roku na wystarczy :D

mTusia a ze spaniem to może ją coś wytrąca z równowagi? jakaś lampka tv? nie wiem co doradzić bo my w sumie nie mamy jakiegoś dramatu z tym

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry