Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 19

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 karollla - synek Konrad , Swissmed Gdańsk
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek!
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - Staś - szpital na Zaspie (TP 17.07)

stary wątek : http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-18-t165499,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jeszcze apropo wagi, to dzisiaj byłam na SR i położna opowiadała, że ostatnio przyjmowała poród w domu, dziewczynka ważyła 5100 :) a mama ani nie była nacięta, ani nie popękała, da się! ;-)
Masowo, ale sporo jest po terminie, zobaczymy jak będzie u nas. Może upały coś przyspieszą :)
Zapraszam do nowego wątku - przy okazji dopisałam szpital, w którym chcę rodzić :) A stary wątek już przekroczył 200... mamy tempo, że hoho!

Miłego wieczoru/nocy :))

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=167038&c=1&k=16
panna z mokrą głową, teraz mają podobno wolniej przybierać na wadzę, także bądźmy dobrej myśli :P ja się opieram na tym, że w rodzinie się rodziły same dzieci do wagi 3,5 ;-) więc myślę, że maluszek się dopasuje ;-)
Ja też podczytuje czerwcóweczki:) Szczególnie ich opinie o Redłowie bo tam kilka rodzi właśnie w tym szpitalu.
Ale fakt że zaczęły się masowo rozpakowywać.

U nas pewnie też tak będzie. Jak się lipiec zacznie to już poleci...
~Gabi - pewnie tak, nie chcę wcale dramatyzować. Tak się złożyło, że miałam ważenie co tydzień przez trzy tygodnie. I jak młody ważył 1300-1700-2300 to sobie zaczęłam wyobrażać to geometryczne tempo i oczyma wyobraźni widziałam olbrzyma w za ciasnym body ;) Następną wizytę mam dopiero 1 lipca, więc postaram się wyluzować.
Trzymam kciuki, żeby skończyło się na - tak, jak mówisz - 3500 :)))
panna z mokrą głową, chyba sobie niepotrzebnie coś nawkręcałaś :P Twój maluch nie jest wcale taki ogromniasty, tylko normalny, sprawdź sobie nawet na kalkulatorze wagi płodu, tym bardziej jak mówisz, że to już 33 tydzień. Mój będzie podobnie ważył i myślę, że ogólnie 3,5 nie przekroczy, bo teraz maluchy wolniej tyją:)
Własnie z usg po wielkosci maluszka widac ktory tydzien u mnie jest 35tydzien w OM a wg USG 34tydz.
Co ma być, to będzie, przecież nie mogę przestać jeść - poza tym, to i tak by nic nie dało, bo mały by korzystał z moich zapasów.

Czytam sobie wątek mam czerwcowych i one w większości są już z dzieciaczkami, albo rozpakują się na dniach... Czasami mi się łezka w oku kręci, jak piszą o tych swoich maluszkach :))
Panna z mokrą głową podoba mi się tekst że zmyśliłaś datę ostatniej miesiączki bo jej nie pamiętasz:))))) Niezła impreza była:)

Na usg powinnaś mieć podane który tydzień ciąży jest wg rozmiarów dziecka. U mnie teraz już się mniej więcej zgadza - mała jest większa o 5 dni niż wychodzi z daty OM.

Ja już po manicurze i pedicurze. Od razu lepiej się człowiek czuje:) Ale chyba dzisiaj ostatni raz robiłam sobie pedicure sama. Następnym razem pojadę do kosmetyczki)
Pamiętaj, że granica błędu jest chyba 400g :) więc może nie będzie źle
A ja się zastanawiam, czy to, że w 31 tygodniu ciąży (choć prawdopodobnie u mnie jest już prawie 33 tydzień - datę ostatniej miesiączki troszkę zmyśliłam, bo jej nie pamiętałam ;) mój mały-niemały waży 2300 gr, oznacza, że urodzę wcześniej niż 13go sierpnia czy to, że urodzę 5-cio kilowego grubaska... Wymarzyłam sobie wagę 3500 i boję się, że z większym pójdzie mi trudniej przy porodzie...
Madziulka mam do Ciebie pytanie odnośnie szkoly rodzenia, nie wiesz moze czy tam jest jakos ograniczona ilosc miejsc? Ja dopiero zdobylam skierowanie i ide jutro sie zapisac, mam nadzieje ze nie bedzie za pozno:(
Ja też dziś byłam zobaczyć naszego synka.
kosć udowa ma 73 mm i mały waży ok 2300g :)

Co do lewatywy na SR na Zaspie mówili, żey najlepiej zrobić samemu w domu. Ewentualnie mozna wziac ją ze sobą do szpitala i tam zrobić-jak się zdąży oczywiscie:). Jak już będziemy rodzić i poczujemy ze nam się chce "co nieco" zrobic to nie pozowlą isć do toalety tylko trzba robić do kaczki :/ brrrr
Dlatego ja mam zamiar zrobic w domu jak zaczną się regularne skurcze (chyba ze mnie coś zaskoczy : ) )
na zaspie nie ma lewatywy przynajmniej 3 lata temu nie było.
Dziś byłam u gin i Emilka waży 2500 i mam rozwarcie 1,5 cm ale to nic bo szyjka sie nie skraca.
Ja do szpitala mam 3 koszule takie z rozcięciami, szlafroka nie biore bo tam jest mega duchota oni chyba grzali jeszcze dodatkowo, poza tym jak bylam na kilku salach to wrazliwe mamy nawet okna nie pozwolily otworzyc wiec szlafrok zbedny.
Bardzo przydaja sie klapki po d prysznic bo roznie to bywa ;)
Dziewczyny co do lewatywy to np na Zaspie podobno nie robia, wiec ja sobie sama zrobie, to nie jest nic trudnego:) Raczej duzej roznicy nie ma czy zrobi Ci pielegniarka czy Ty sama, najwazniejsze zeby zrobic powoli i delikatnie no i chwile wytrzymac zanim dosiadziecie kibelka:)
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy:)

Pobawiłam się nowym wózkiem i mi trochę lepiej. Martwi mnie tylko to bujanie się gondoli ale jutro pójdę sobie to sprawdzić do sklepu.

A teraz zabieram się za manicure i pedicure na poprawę humoru:)))

Ale się zachmurzyło co? Jakoś dziwnie...
Dziewczyny mam pytanie odnosnie SR na Zaspie, czy skierowanie musi wystawic lekarz ginekolog? Czy moze to byc np lekarz rodzinny? I czy wiecie ile sie placi za SR na Zaspie jak sie nie ma skierowania?
Rany dziewczyny, bardzo Wam współczuję z tym cukrem :( nie sądziłam, że musicie mieć aż tak rygorystyczną dietę :( dobrze w sumie, że już jesteśmy prawie na końcówkach.

Nyzosia - a Tobie życzę, żebyś w poniedziałek jak najszybciej wróciła do domu! dobrze, że z małą wszystko w porządku.
Nyzosiu wspolczuje tej rozmowy z ginem.Mam nadzieje, ze na Klinicznej cie przebadają i wszystko okaże sie ok.
Podziwiam was dziewczyny, że tak dzielnie walczycie z tym cukrem.Ja bym chyba nie dała rady, bo mnie takie zachcianki czasami męczą, ze szok.
My mamy tez juz praktycznie wszystko najpotrzebniejsze.Muszę tylko materacyk kupic do koszyka, ale zamowilam w mama i ja i maja dzwonić jak dostaną dostawę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry