Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 20

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - Staś - szpital na Zaspie (TP 17.07)

stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=166564&c=1&k=16#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tez siedze w domu,mam egzamin w pon na uczelni a zero weny przez to no nauki ciagle mi sie oczy zamykaja i zaraz ide pod prysznic juz 2 raz bo nie wytrzymam;/

Moze pozniej pojde na dzialke z rodzicami tam troche zawsze wieje i posiedze pod parasolem ale to sie jeszcze zobaczy,moze wczesniej zasne:P
A ja tam kocham taką pogodę!!! Uwielbiam gorąc. Nawet w ciąży. Zdecydowanie urodziłam się nie w tym klimacie co powinnam:))))
Ja tez uwielbiam lato,plaze,wycieczki do cieplych krajow,ale teraz w ciazy jest dla mnie za ciepło:P
ja generalnie też uwielbiam gorąc, ale ostatnie kilka dni jest dla mnie cięzkie- może w ciązy mi się poprzestawiało :)
ale macie tępo mamusie że spowolnione jesteście ;)))

Modern_Lady ja mam wrażenie że na dworze jest z 200C :)) a w domu tez już wymiękam, oby tylko te upały nie sprawiły ze wszystkie porodzimy szybciej :))) podobno taka pogoda temu sprzyja.

tez tak macie czasami ze boli Was brzuch jakby wszystkie mięśnie w środku? mam wrażenie ze chyba mała tak sie układa i mi naciska na coś ;/
już się nie mogę jej doczekać wiecie, żeby ja przytulic, pocałować itp ehh jeszcze trochę :)

zauważyłam ze inne watki, z innych miesięcy maja jakiś system powiadomień kto kiedy rodzi tzn ze jest w trakcie ciekawe jak one to robią :))

panna z mokra głową - daj znać jak po takim upale poszedł Ci "spacer" :)))

nyzosia - wczoraj za szybko pochwaliłam się cukrem, tj nie mogłam sobie odmówić zjedzenia dosłownie 2 kostek czekolady i po godzinie pobiłam chyba rekord ponad 250 ! oj ciężko było to zbić później ;/
tylko dwie kostki i taki wyskok szok!!

ja znowu jak w bunkrze, roletki opuszczone i sapie pod wiatrakiem:) dupsko mi on ratuje...a swoja droga tez słyszałam że w upały albo przy wysokim ciśnieniu atmosferycznym jest duzo wiecej porodów:)

image
Mnie czasami boli brzuch jakby cos mnie sciskalo w srodku,ale to nie skurcze jeszcze,naszczescie,mały musi jeszcze troche posiedziec:)
Przyszła mama 250!!! no to faktycznie rekord!!!

Ja czasami podjadam słodkie ale po południu. Wtedy cukier tak nie skacze. Generalnie nawet po słodyczach po południu jest ok. Rano jest zdecydowanie najgorzej!

Zaraz się zbieram i jadę do teściów na weekend. Z mężem oczywiście:)))
Dziewczyny macie racje, nie ma co sie zastanawiac, pojedziemy :)

gosiaro, ja w sumie jestem w nieco mniej zaawansowanej ciazy, ale codziennie jezdze samochodem do pracy, nie wyobrazam sobie, ze mialabym sie autobusami telepac, rano dojazd mi zajmuje jakies 15 minut, a po pracy ok 30, zeby natomiast dojechac autobusem potrzebowalabym ok 1,5 godziny w jedna strone, wiec jak dla mnie odpada... Zamierzam jeszcze jezdzic caly czerwiec i lipiec, pozniej moze L4, ale w sumie jak bede sie dobrze czula to nie wiem...Ostatnio tak sobie myslalam, ze moge przeciez pracowac do rozwiazania, a w domu sie nasiedze, jak juz maluszek bedzie z nami...

A co o krzyz chodzi, to mi tez juz dokucza, mam prace siedzaca, 8 godzin przed komputerem, a ja juz po dwoch nie mam sily siedziec, no ale robie mini spcerki po biurze i jakos daje rade...

Wiecie co, brakuje mi spania na brzuchu, ech juz nie moge sie doczekac kiedy znow bede mogla, ostatnio sobie kapiel zrobilam i sie przekrecilam w wannie na brzuszek, to choc namiastke mialam ;)
właśnie zamówiłam fotelik we wtorek ma być :) a dla zainteresowanych znalazłam nianię + monitor w niskiej cenie z apteki :)
http://aptekajakmarzenie.pl/monitor-oddechu-niania-angelcare-plus-elektroniczny-termometr-medel-thermo-cenie-mamypolska-gwarancja-p-7411.html
Moze ktoras ma ochote sie pouczyc za mnie i isc na egzamin??
Cos czuje ze czeka mnie poprawka we wrzesniu:P

My niani akurat nie potrzebujemy,poki co bedziemy w jednym pokoju wiec mysle ze to zbedne,ale wiem ze to przydatna rzecz:)
Hej dziewczyny :)

Morela, podziwiam Cię, że jeździsz jeszcze do pracy i to w takie upały. Mnie strasznie bolał kręgosłup po 8h przed komputerem i a potem czułam się w ogóle nie do życia. Cieszę się, że nie pracuję i tak na prawdę to w ogóle mi się nie nudzi.
Samochodem też nadal jeżdżę i mam zamiar jeździć jak najdłużej, bo ja bez auta jak bez ręki :P
dzisiaj na 16 mam usg, nie mogę się doczekać :)
malaniunia mnie czeka jutro uczelnia chyba umrę na niej w ten upal :( a w lipcu na obronie chyba urodzę przy takiej temperaturze;))
ja kupiłam monitor oddechu bez niani (bo też u nas będzie zbędna) z tej samej firmy angelcare. Zapłaciłam 350zł.
dziewczyny ja też mam jutro szkołę, ale widziałam, że ma być 25 stopni i deszcz, także o niebo lepiej ;-) ja ogólnie nie przepadam za aż takimi upałami
No to dziewczyny wspolczuje siedzenia na uczelni w takie upały ,ja mam tylko egz w poniedzialek,srode pozniej 26 i koniec.

Przyszla mama napewno zdasz obrone na 5,fajnie ze to juz za Toba bedzie,ja mam obrone mgr za rok dopiero:P
Ja też za rok będe się bronić a ten semestr mam nadzieje że jakoś bez problemów zdam i nie będą mnie czekać popraweczki we wrześniu...
ja już po spacerze. Bałam się trochę problemów w urzędzie (zmieniam dowód osobisty). Jestem zameldowana w Warszawie i teoretycznie powinnam jechać złożyć wniosek osobiście, a potem jeszcze po niego podjechać.. Na szczęście okazało się, że w wyjątkowych sytuacjach Urząd Gdyni może to jakby załatwić za mnie. A że mam zakaz dalszych wyjazdów (nieco skrócona szyjka) , powód jak najbardziej mam.
I pani w urzędzie bardzo mi pomogła, naprawdę zachowała się nie jak stereotypowy urzędnik, ale jak człowiek :) Polecam Urząd w Gdyni :))

A potem myślałam, że skoczę na szybką przebieżkę po lumpach. Jezzzuuuu! Jak się wymęczyłam w ten upał! Wróciłam autobusem, na pewno nie weszłabym z powrotem na moją górkę..
Po powrocie od razu prysznic i nowy patent - zmoczyłam koszulkę na ramiączkach i w takiej mokrej chodzę. Ale ulga :)))

~Gabi - napisz koniecznie ile waży Twój synek :)
Mi by sie teraz jakas kiecka na takie upały przydala a nic nie mam,ale nie wiadomo ile tych upalow bedzie wiec mi sie nie oplaca kupowac:P

Ja wiem ze tego jednego przedmiotu nie zdam i mam nadzieje ze tylko ten jeden jak cos mi zostanie na wrzesien,nigdy tak nie mialam ale zawsze musi byc ten pierwszy raz:)
Fajnie, że w urzędzie była spoko babeczka :)

My z Tośką też się kisimy w domu, nie będziemy się maltretować spacerem w taką pogodę, chyba że nad jeziorko się wybierzemy, jak mąż wróci z pracy... Muszę jej jakiś basenik kupić, żeby mogła się potaplać na dworze. Najlepiej taki, żeby i wielorybia mama się zmieściła do niego :D

Autkiem też cały czas jeżdżę, i oczywiście pasy mam zapięte.
Kto wie, czy nie będę musiała sama siebie do porodu zawieźć- tzn. najpierw Tośkę zawieźć do teściowej a potem szybko do szpitala, to byłby hardkor, tak na skurczach jechać krajową szóstką, brrr...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry